Da, ali Zekić im je izborio finale kupa, izbacio Zrinjski i Borac, što su fakat teške utakmice bile, u igri su za trofej nakon dugo vremena. I dodao bih još da nas odavno neko nije taktički i fizički nadigrao kao što su oni protiv Želje zadnji derbi na Grbavici, kad nas je Mufta spašavao, a i fulili su 2-3 čista zicera. Nadam se da neće tako izgledati u nedjelju, pa da možemo nešto uraditi na Koševu, jer oni inače slabije igraju pod pritiskom svojih navijača. Ali dobro, hajde prvo da Borac završimo, da vidimo šta će biti večeras.Virtu4l je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:46Lokomotifa je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:20Kad vidim da pitari poslije jednog kiksa protiv Slobode sa kombinovanim sastavom tjeraju Zekića po forumima, onda skontam dobro je ovo kod nas.
Nije to samo jedan kiks, ponovo će za šampionom zaostajati 20+ bodova, sa ekipom koja košta više od oba tima koja su ispred njih na tabeli. Zekić sa njima nije uradio apsolutno ništa što ne bi uradio svaki i prosječan trener. Više od pola utakmica mu je dobio jedan igrač i oni, generalno, sa Zekićem nisu dobili ništa novo. Kad podvučeš crtu, tu su gdje su bili sa Varešanovićem i Rožmanom, s tim da oni nisu imali ovakvog Guliašvilija.
Na kraju krajeva mi im dišemo za vratom, a nakon prvih kola su nas toliko potcjenjivali i bahatiili se u svom stilu kao da smo GOŠK ili Sloboda.
Naravno da je kod nas dobro u odnosu na njih, naš plasman je u skladu sa našim mogućnostima, a oni se četvrtu sezonu bore za treće mjesto, a samo Guliašvili ima platu kao naših 10 igrača.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Lokomotifa
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Tako je, kod nas boljevic, dangubic i ekipa igraju za dvije hiljade maraka, a kod pitara gruzijac ima 50000Virtu4l je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:46Lokomotifa je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:20Kad vidim da pitari poslije jednog kiksa protiv Slobode sa kombinovanim sastavom tjeraju Zekića po forumima, onda skontam dobro je ovo kod nas.
Nije to samo jedan kiks, ponovo će za šampionom zaostajati 20+ bodova, sa ekipom koja košta više od oba tima koja su ispred njih na tabeli. Zekić sa njima nije uradio apsolutno ništa što ne bi uradio svaki i prosječan trener. Više od pola utakmica mu je dobio jedan igrač i oni, generalno, sa Zekićem nisu dobili ništa novo. Kad podvučeš crtu, tu su gdje su bili sa Varešanovićem i Rožmanom, s tim da oni nisu imali ovakvog Guliašvilija.
Na kraju krajeva mi im dišemo za vratom, a nakon prvih kola su nas toliko potcjenjivali i bahatiili se u svom stilu kao da smo GOŠK ili Sloboda.
Naravno da je kod nas dobro u odnosu na njih, naš plasman je u skladu sa našim mogućnostima, a oni se četvrtu sezonu bore za treće mjesto, a samo Guliašvili ima platu kao naših 10 igrača.

Zar ima jos neko ko vjeruje u ove bajke. Ove nase balerine su svakako previse placene, koliko god da im das. Otkud onda minus od dva miliona? Da ne bi onih 1.5 mil iz budzeta, mogli bi se komotno ugasiti

Na kraju krajeva nije ni bitno, i jedni i drugi trvore manje vise, dok zrinjski i borac se vec izdvajaju
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ja se izvinjavam ako sam pogriješio što se tiče plata, posljednjii put kada sam dobio informaciju da je sve redovno ima nekih mjesec dana od toga, dakle može im faliti 1 plata maksimalno.jointunija je napisao/la: ↑23 apr 2025, 08:30Zrinjskom skoro 4 mjeseca plate kasne,pa šta bi.Ti kad izađeš na teren ne misliš na lovu,ako si iole profesionalac.ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑22 apr 2025, 22:26Pa **** jarane, onda nam kompletna prva postava laže, plus par rezervistaRiquelme1921 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 22:23
Ma nije frka za mene, ja znam da su plate redovne, žao mi ostalih forumaša. A volio bih znati koji igrač to kaže da nije redovno.![]()
Kod nas je problem malo drukčiji,poremetila se atmosfera u ekipi,a tome je i trener dobro kumovao.
Nije do para sigurno,jer su imali vrhunsku premiju za prolaz u finale.
Na kraju krajeva, šta ti bojkotuješ radi plate? Pa ako ikad radi sindikat radi sad, dobit ćeš do zadnje marke sve pod ugovorom si. Tuži klub kasnije ali na terenu daj sve od sebe.
Ti si dobar primjer dao Zrinjskog.
Iskreno nisam siguran je li do plata, ali je jasna njihova qrcobolja na terenu. Nije mi jasno kako imaju srca tako igrati kada vide 10 hiljada bolesnika oko sebe kako žive za njihove golove. Kako nisu osjetili tugu kod Manijaka povodom godišnjice za našeg Mirzu? Znaju li oni da ih sa tribina gleda Željovac koji je prije mjesec dana izgubio svoju malu kćerku, koji živi Željezničar, i koji pored sve tuge u srcu dođe na Grbavicu da zaboravi na sve 90 minuta, ako vam se ne igra za klub igrajte za navijače, mi to živimo. Ako to ne vidite šetajte na terenu a svaka marka vam haram bila.
Grupa iznad svakog pojedinca.
-
- Kontakt:
Suma sumarum: svoje pare će dobiti u svakom slučaju, na ovaj ili na onaj način, ali sramotu koju je klub doživio njihovom kurcoboljom ne možemo nikada oprati. Nikako da to riješimo i imam osjećaj da nam se to ciklično dešava.
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Cuj kad vidis da tjeraju, ljudi sa takvim platama ulaganjima i parama imaju 3 boda vise od sukilovica karjasevica i markovica. Pa dobro ih ne pobiju sveLokomotifa je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:20Kad vidim da pitari poslije jednog kiksa protiv Slobode sa kombinovanim sastavom tjeraju Zekića po forumima, onda skontam dobro je ovo kod nas.
Lokomotifa je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:55Da, ali Zekić im je izborio finale kupa, izbacio Zrinjski i Borac, što su fakat teške utakmice bile, u igri su za trofej nakon dugo vremena. I dodao bih još da nas odavno neko nije taktički i fizički nadigrao kao što su oni protiv Želje zadnji derbi na Grbavici, kad nas je Mufta spašavao, a i fulili su 2-3 čista zicera. Nadam se da neće tako izgledati u nedjelju, pa da možemo nešto uraditi na Koševu, jer oni inače slabije igraju pod pritiskom svojih navijača. Ali dobro, hajde prvo da Borac završimo, da vidimo šta će biti večeras.
Ma apsolutno su bolja ekipa, nema tu mnogo priče. Pisao sam ja prije par dana o tome, da mi prelazni rok moramo koncipirati prema tri prve ekipe jer to je ono gdje smo ove sezone zakazali.
Virtu4l je napisao/la: ↑17 apr 2025, 20:28Mnogo toga će se sad promijeniti u ligi i već sad trebaš praviti vezni red koji može parirati vezi Borca, Zrinjskog i Sarajeva, to je ono gdje nas pojedu i na to se treba fokusirati. Bekovi nam jesu kritični, ali oni nas nisu koštali protiv prve tri ekipe, koštao nas je vezni red, dva centralna i jedan defanzivni vezni.
Ne možeš ti ići na Sarajevo i Zrinjski sa Radovcem i Karjaševićem, to je fijasko u najavi, što smo i vidjeli na djelu.
Tako se sad slaže ekipa, pogledaš 10 puta utakmice protiv ove tri ekipe i vidiš gdje si bio loš pa se samo na to fokusiraš. Galić i Marković, ma koliko bili kritični, nisu razlog što su nas ovi odučili od fudbala..
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kako cu imati dokaz kad mi igrac to kaze, kako cu imati dokaz kad kolega koji radi u banci vidi da igrac nije primio platu kad je trebao?Riquelme1921 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:46Daj bilo kakav dokaz za to, znači bilo šta i ja više nikada neću ništa napisati na ovom forumu. Laž obična.
Znas i sam da je to nemoguce dokazati. Pitaj bilo koga bliskom upravi/skupstini/nekom igracu i potvrdice ti. Ako si stalno na utakmicama i oko Zelje, moras jednu osobu iz tog miljea znati minimalno. Pa i ovdje je 5 razlicitih ljudi pisalo da kasne plate (eto ne pikaj mene), pa nece 5 ljudi izmisliti.
FKŽ !
-
- Kontakt:
Što se tiče tog minusa,mislim da je on napravljen,jer se znalo da će se prodati Al Jaber i jos jedan igrač najmanje.I sa tim parama od transfera i Evropom bi se dosta smanjio dug vjerovatno,ali s nama ništa nije sigurno,tako da ...maherdoo je napisao/la: ↑23 apr 2025, 10:14Tako je, kod nas boljevic, dangubic i ekipa igraju za dvije hiljade maraka, a kod pitara gruzijac ima 50000Virtu4l je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:46Lokomotifa je napisao/la: ↑23 apr 2025, 09:20Kad vidim da pitari poslije jednog kiksa protiv Slobode sa kombinovanim sastavom tjeraju Zekića po forumima, onda skontam dobro je ovo kod nas.
Naravno da je kod nas dobro u odnosu na njih, naš plasman je u skladu sa našim mogućnostima, a oni se četvrtu sezonu bore za treće mjesto, a samo Guliašvili ima platu kao naših 10 igrača.![]()
Zar ima jos neko ko vjeruje u ove bajke. Ove nase balerine su svakako previse placene, koliko god da im das. Otkud onda minus od dva miliona? Da ne bi onih 1.5 mil iz budzeta, mogli bi se komotno ugasiti
Na kraju krajeva nije ni bitno, i jedni i drugi trvore manje vise, dok zrinjski i borac se vec izdvajaju
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ako plate kasne, kasni jedna maksimalno i to ova za april. A april još nije završio.TeaM87 je napisao/la: ↑23 apr 2025, 11:36Kako cu imati dokaz kad mi igrac to kaze, kako cu imati dokaz kad kolega koji radi u banci vidi da igrac nije primio platu kad je trebao?Riquelme1921 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:46Daj bilo kakav dokaz za to, znači bilo šta i ja više nikada neću ništa napisati na ovom forumu. Laž obična.
Znas i sam da je to nemoguce dokazati. Pitaj bilo koga bliskom upravi/skupstini/nekom igracu i potvrdice ti. Ako si stalno na utakmicama i oko Zelje, moras jednu osobu iz tog miljea znati minimalno. Pa i ovdje je 5 razlicitih ljudi pisalo da kasne plate (eto ne pikaj mene), pa nece 5 ljudi izmisliti.
Grupa iznad svakog pojedinca.
- gegenpressing
- Kontakt:
Da vam lakše bude,poslije jutrošnjeg treninga lagano na bankomat.
Brohra ribo se...
Da, to sam i rekao.Riquelme1921 je napisao/la: ↑23 apr 2025, 11:38Ako plate kasne, kasni jedna maksimalno i to ova za april. A april još nije završio.TeaM87 je napisao/la: ↑23 apr 2025, 11:36Kako cu imati dokaz kad mi igrac to kaze, kako cu imati dokaz kad kolega koji radi u banci vidi da igrac nije primio platu kad je trebao?Riquelme1921 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:46
Daj bilo kakav dokaz za to, znači bilo šta i ja više nikada neću ništa napisati na ovom forumu. Laž obična.
Sljedece sedmice su to vec dvije plate. I jedna je puno za klub u ovakvoj situaciji.
FKŽ !
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Nek odigraju muski sa damu, rezultat nek bude kakav bude, samo pristup mora biti 200%, jer ovakav amaterizam moze biti nevidljiv samo ako gines 200%
Nadam se sa bar 30% manjom platom za prethodni mjesec zbog ove sramote koju su nam priredile ove umišljene balerine.gegenpressing je napisao/la: ↑23 apr 2025, 11:43Da vam lakše bude,poslije jutrošnjeg treninga lagano na bankomat.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- WeekendOffender
- Kontakt:
Dobili su platu? E nek onda od tih para veceras plate svakom navijacu ulaznicu na stadion mater im **** bezobraznu
Curva Sud
-
- Kontakt:
Da plate kasne vjerovatno kasne. Evo i ne moraju kasnit, ali oni neće da igraju iz nekog skroz drugog razloga, ja sam to pisao čisto jer je informacija iz prve ruke, igrači lično mi govorili, a da neće da igraju, neće, jer nemoguć je odjednom ovakav pad u kvalitetu i želji, borbi, čega je barem koliko toliko bilo, jer smo uzimali utakmice redovno u 90+, za 10 minuta primiti 4 gola to nisu u stanju ni ovi manekeni realno gledajući, ta utakmica u Mostaru je bila pokušaj nečega, sabotaže, čega god, ali izgleda da nije uspjelo, Ćorić je i dalje tu, samo sam i dalje skeptičan i čekam kraj sezone da vidim kako će to završiti. I Bašić je ovako isto krenuo, a znamo kako je završio.Riquelme1921 je napisao/la: ↑23 apr 2025, 10:34Ja se izvinjavam ako sam pogriješio što se tiče plata, posljednjii put kada sam dobio informaciju da je sve redovno ima nekih mjesec dana od toga, dakle može im faliti 1 plata maksimalno.jointunija je napisao/la: ↑23 apr 2025, 08:30Zrinjskom skoro 4 mjeseca plate kasne,pa šta bi.Ti kad izađeš na teren ne misliš na lovu,ako si iole profesionalac.ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑22 apr 2025, 22:26
Pa **** jarane, onda nam kompletna prva postava laže, plus par rezervista![]()
Kod nas je problem malo drukčiji,poremetila se atmosfera u ekipi,a tome je i trener dobro kumovao.
Na kraju krajeva, šta ti bojkotuješ radi plate? Pa ako ikad radi sindikat radi sad, dobit ćeš do zadnje marke sve pod ugovorom si. Tuži klub kasnije ali na terenu daj sve od sebe.
Iskreno nisam siguran je li do plata, ali je jasna njihova qrcobolja na terenu. Nije mi jasno kako imaju srca tako igrati kada vide 10 hiljada bolesnika oko sebe kako žive za njihove golove. Kako nisu osjetili tugu kod Manijaka povodom godišnjice za našeg Mirzu? Znaju li oni da ih sa tribina gleda Željovac koji je prije mjesec dana izgubio svoju malu kćerku, koji živi Željezničar, i koji pored sve tuge u srcu dođe na Grbavicu da zaboravi na sve 90 minuta, ako vam se ne igra za klub igrajte za navijače, mi to živimo. Ako to ne vidite šetajte na terenu a svaka marka vam haram bila.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Mene je nekako više strah utakmice protiv Slobode kući za par kola, nego i ove večeras i one u nedjelju. Mislim da ne pretjeruujem ako kažem da je ovo možda i najgora ekipa koja nam može doći nakon ove dvije teške utakmice koje su pred nama. Možda bi lakše bilo da im idemo u goste, nego da smo domaćini. Al hajde da idemo korak po korak.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nevjerovatno mi je da igraš za Želju i da nećeš da igraš jer ti plata kasni 15 dana (ako kasni uopšte, treba to sve uzeti sa rezervom). Pa ja se sjećam vremena kad nije bilo para za stanarine i za ručak, a kamoli za plate u Želji, pa su igrači i tada igrali, pobjeđivali, ginuli na terenu, jer su to radili zbog navijača, zbog veličine i imena kluba, zbog raje generalno. Ali ovo su valjda druga vremena, razmaženi tiktokeri iz raznih zemalja regiona koji ne znaju šta znači nositi Željin dres i istrčati pred punom Grbavicom.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ako bude tri hiljade bice dobro.WeekendOffender je napisao/la: ↑23 apr 2025, 12:33Dobili su platu? E nek onda od tih para veceras plate svakom navijacu ulaznicu na stadion mater im **** bezobraznu
Jednom ŽELJEZNICAR, uvijek Željeznicar!!
Mali milion razloga je zasto ne zele ili ne mogu da dobro igraju. Od plata, preko toga da Madzid pravi haos u svlacionici a Krpic jedino njemu suti - svima ostalima koji se kur.ce da doznanja gdje su dosli i da moraju postovat starije, valjda mu iz uprave naredili da se na njemu ne istresa...do toga da Coric jednostavno veze o taktici nema, kad mu igraci postave pitanje sta da rade u nekoj situaciji, on kaze pa to morate sami skontati u zavisnosti od momenta itd itd.ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑23 apr 2025, 12:49Da plate kasne vjerovatno kasne. Evo i ne moraju kasnit, ali oni neće da igraju iz nekog skroz drugog razloga, ja sam to pisao čisto jer je informacija iz prve ruke, igrači lično mi govorili, a da neće da igraju, neće, jer nemoguć je odjednom ovakav pad u kvalitetu i želji, borbi, čega je barem koliko toliko bilo, jer smo uzimali utakmice redovno u 90+, za 10 minuta primiti 4 gola to nisu u stanju ni ovi manekeni realno gledajući, ta utakmica u Mostaru je bila pokušaj nečega, sabotaže, čega god, ali izgleda da nije uspjelo, Ćorić je i dalje tu, samo sam i dalje skeptičan i čekam kraj sezone da vidim kako će to završiti. I Bašić je ovako isto krenuo, a znamo kako je završio.Riquelme1921 je napisao/la: ↑23 apr 2025, 10:34Ja se izvinjavam ako sam pogriješio što se tiče plata, posljednjii put kada sam dobio informaciju da je sve redovno ima nekih mjesec dana od toga, dakle može im faliti 1 plata maksimalno.jointunija je napisao/la: ↑23 apr 2025, 08:30
Zrinjskom skoro 4 mjeseca plate kasne,pa šta bi.Ti kad izađeš na teren ne misliš na lovu,ako si iole profesionalac.
Jos milion sitnica i krupnih stvari je tu koje su dovele do ovakvog odnosa izmedju uprave, trenera i igraca. Nazalost, mislim da nema rjesenja bez odlaska nekog od ove tri grupe, a realno je to najlakse uraditi tjeranjem trenera, iako ni sam nisam siguran da li je to dobra odluka.
FKŽ !
Trenutno korisnika/ca: alacious, ErosViverosViv, perodeformero i 44 gosta.