FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
97
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 205

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 23 apr 2025, 14:25

ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
23 apr 2025, 12:49
Riquelme1921 je napisao/la:
23 apr 2025, 10:34
jointunija je napisao/la:
23 apr 2025, 08:30

Zrinjskom skoro 4 mjeseca plate kasne,pa šta bi.Ti kad izađeš na teren ne misliš na lovu,ako si iole profesionalac.
Kod nas je problem malo drukčiji,poremetila se atmosfera u ekipi,a tome je i trener dobro kumovao.
Nije do para sigurno,jer su imali vrhunsku premiju za prolaz u finale.
Ja se izvinjavam ako sam pogriješio što se tiče plata, posljednjii put kada sam dobio informaciju da je sve redovno ima nekih mjesec dana od toga, dakle može im faliti 1 plata maksimalno.
Na kraju krajeva, šta ti bojkotuješ radi plate? Pa ako ikad radi sindikat radi sad, dobit ćeš do zadnje marke sve pod ugovorom si. Tuži klub kasnije ali na terenu daj sve od sebe.
Ti si dobar primjer dao Zrinjskog.
Iskreno nisam siguran je li do plata, ali je jasna njihova qrcobolja na terenu. Nije mi jasno kako imaju srca tako igrati kada vide 10 hiljada bolesnika oko sebe kako žive za njihove golove. Kako nisu osjetili tugu kod Manijaka povodom godišnjice za našeg Mirzu? Znaju li oni da ih sa tribina gleda Željovac koji je prije mjesec dana izgubio svoju malu kćerku, koji živi Željezničar, i koji pored sve tuge u srcu dođe na Grbavicu da zaboravi na sve 90 minuta, ako vam se ne igra za klub igrajte za navijače, mi to živimo. Ako to ne vidite šetajte na terenu a svaka marka vam haram bila.
Da plate kasne vjerovatno kasne. Evo i ne moraju kasnit, ali oni neće da igraju iz nekog skroz drugog razloga, ja sam to pisao čisto jer je informacija iz prve ruke, igrači lično mi govorili, a da neće da igraju, neće, jer nemoguć je odjednom ovakav pad u kvalitetu i želji, borbi, čega je barem koliko toliko bilo, jer smo uzimali utakmice redovno u 90+, za 10 minuta primiti 4 gola to nisu u stanju ni ovi manekeni realno gledajući, ta utakmica u Mostaru je bila pokušaj nečega, sabotaže, čega god, ali izgleda da nije uspjelo, Ćorić je i dalje tu, samo sam i dalje skeptičan i čekam kraj sezone da vidim kako će to završiti. I Bašić je ovako isto krenuo, a znamo kako je završio.
Sve novi forumasi i svi imaju provjerene info. :rol:
Fk Željezničar.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 23 apr 2025, 14:38

Pablo11 je napisao/la:
23 apr 2025, 14:25

Ja se izvinjavam ako sam pogriješio što se tiče plata, posljednjii put kada sam dobio informaciju da je sve redovno ima nekih mjesec dana od toga, dakle može im faliti 1 plata maksimalno.
Na kraju krajeva, šta ti bojkotuješ radi plate? Pa ako ikad radi sindikat radi sad, dobit ćeš do zadnje marke sve pod ugovorom si. Tuži klub kasnije ali na terenu daj sve od sebe.
Iskreno nisam siguran je li do plata, ali je jasna njihova qrcobolja na terenu. Nije mi jasno kako imaju srca tako igrati kada vide 10 hiljada bolesnika oko sebe kako žive za njihove golove. Kako nisu osjetili tugu kod Manijaka povodom godišnjice za našeg Mirzu? Znaju li oni da ih sa tribina gleda Željovac koji je prije mjesec dana izgubio svoju malu kćerku, koji živi Željezničar, i koji pored sve tuge u srcu dođe na Grbavicu da zaboravi na sve 90 minuta, ako vam se ne igra za klub igrajte za navijače, mi to živimo. Ako to ne vidite šetajte na terenu a svaka marka vam haram bila.
Da plate kasne vjerovatno kasne. Evo i ne moraju kasnit, ali oni neće da igraju iz nekog skroz drugog razloga, ja sam to pisao čisto jer je informacija iz prve ruke, igrači lično mi govorili, a da neće da igraju, neće, jer nemoguć je odjednom ovakav pad u kvalitetu i želji, borbi, čega je barem koliko toliko bilo, jer smo uzimali utakmice redovno u 90+, za 10 minuta primiti 4 gola to nisu u stanju ni ovi manekeni realno gledajući, ta utakmica u Mostaru je bila pokušaj nečega, sabotaže, čega god, ali izgleda da nije uspjelo, Ćorić je i dalje tu, samo sam i dalje skeptičan i čekam kraj sezone da vidim kako će to završiti. I Bašić je ovako isto krenuo, a znamo kako je završio.
Baš tako,nikad više provjerenih informacija a većih provala...

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 23 apr 2025, 14:56

Ostalo jos 400 karti juga i 500 sjevera, istok i zapad rasprodati
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 23 apr 2025, 15:01

Bez Boljevica danas uhvatilo ga u ledjima dok je ceko pare na bankomatu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 23 apr 2025, 15:03

Citajuci nekad postove zaista se zapitam da li ovi sto pisu nebuloze imaju dana radnog staza.

Kako ce ti neko isplatit platu za tekuci mjesec u tekucem mjesecu, gdje ima da se tako radi da odmah promjenim radno mjesto, de facto nisi ni zaradio platu a trazis da ti je isplate.

U krajnjem slucaju boli me da ne kazem sta za njihove plate, za onu bruku u Mostrau bi imali umanjenje od 50 %, a ako bi pobjedili danas i u derbiju dobili bi nazad tih 50 % i jos dodatnih 30 %.

Ja znam da cu veceras doci na Grbavicu da im dam podrsku, ali ako se pocnu kofrcit uvjeren sam da cemo mi na tribinama znati na to odgovorit adekvatno

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 apr 2025, 15:11

Como - Sparta 0:2
Fiorentina - Sparta 0:2
Atalanta - Sparta 1:4

Veliki uspjeh za sarajevsku akademiju Sparta
Prvaci su turnira „Ravenna cup“ i ovo su samo neki od meceva uz finale sa Atalantom koju su ubjedljivo deklasirali

Danas citam ovo i pitam se ima li tamo djece za Zeljeznicar i nadam se da ce klup ostvariti neku saradnju sa ovom akdemijom
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 apr 2025, 15:19

Ja opet imam info iz Svrakina da im je greškom isplaćena premija za ulazak u finale kupa
Pa je tu došlo do zastoja
Treba i porez na premiju platit
Al eto danas su se poravnali

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 apr 2025, 15:27

NoDi80 je napisao/la:
23 apr 2025, 15:11

Prvaci su turnira „Ravenna cup“ i ovo su samo neki od meceva uz finale sa Atalantom koju su ubjedljivo deklasirali

Danas citam ovo i pitam se ima li tamo djece za Zeljeznicar i nadam se da ce klup ostvariti neku saradnju sa ovom akdemijom
Ovo je najjace meni od svega, trener ove ekipe u akademiji Sparta uopste se nije profesionalno bavio fudbalom, dobro je nekad loptao al amaterski, momak radio normala regularan posao, zavrsio licence usput.. moderno razmislja, ima odlican pristup i zna prenijeti na djecu ono sto se trazi, evo plodove ljudi vec vide.. Normalno da ce svako sutra htjeti da mu ljudi s ovakvim uspjesima treniraju djecu..

Ovo samo spominjem i komentarisem jer je nas omladinski pogon srozan na niske grane, ugled i status se svode samo na ime Zeljeznicar a i to ljudima sve manje i manje znaci.. o kvalitetu trenera tamo suvisno je pricati, sto je loseg trenera u gradu Sarajevu mislim da je prodefilovalo kroz Zelju u zadnjim godinama.

Steta sto je ovaj momak iz Sparte mrtvi pitar i nikad ne bi dosao u Zelju da radi vjerovatno.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 apr 2025, 15:50

Logika.Ako zapnu a mogu i dobiju ove 2 tekme i eto Evrope.Ako nece radi kluba ili radi navijaca pa valjda treba onda radi sebe zapet jer i njemu Evropa donosi pare.Ne kontam ove razmažene igrace koji galame sami na sebe sto neznaju.Onako ko fol galame mlataraju rukama ko krivo im.Ako se budu ove 2 tekme kofrcili istog trenutka sve otpustit pa nek se onda ganjaju koje kriv.Mene bi bilo štit gradom prosetat ali ja nisam oni.Imate sansu ove 2 tekme pokazat da niste picuni.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 23 apr 2025, 16:03

QUARTERBACK je napisao/la:
23 apr 2025, 15:27
NoDi80 je napisao/la:

Ovo je najjace meni od svega, trener ove ekipe u akademiji Sparta uopste se nije profesionalno bavio fudbalom, dobro je nekad loptao al amaterski, momak radio normala regularan posao, zavrsio licence usput.. moderno razmislja, ima odlican pristup i zna prenijeti na djecu ono sto se trazi, evo plodove ljudi vec vide.. Normalno da ce svako sutra htjeti da mu ljudi s ovakvim uspjesima treniraju djecu..

Ovo samo spominjem i komentarisem jer je nas omladinski pogon srozan na niske grane, ugled i status se svode samo na ime Zeljeznicar a i to ljudima sve manje i manje znaci.. o kvalitetu trenera tamo suvisno je pricati, sto je loseg trenera u gradu Sarajevu mislim da je prodefilovalo kroz Zelju u zadnjim godinama.

Steta sto je ovaj momak iz Sparte mrtvi pitar i nikad ne bi dosao u Zelju da radi vjerovatno.
Ja već 3-4 godine pratim baš ovaj uzrast jer mi sin igra u nekoj drugoj školi fudbala. Na prvu će neko reći, vau, Sparta osvojila turnir u Italiji, pobijedila Como , Fiorentinu, Atalantu...u stvarnosti to apsolutno ništa ne znači. U ovim uzrastima, do nekih 12-13 godina (ova Spartina ekipa je U11)
u normalnim državama i normalnim klubovima, tu uopšte nije fokus na rezultat. Tu se djeca uče da se zabavljau, da vole fudbal, da uživaju u treninzima, da se druže na turnirima, cilj je omasoviti bavljenje fudbalom, dati svima priliku, imati pedagoški pristup toj djeci, učiti ih nekim univerzalnim vrijednostima.

Kod nas nažalos je totalno drugačija priča. Mi već u djeci od 8-10 godina vidimo nekog ko će postati profesionalni fudbaler, roditelji vrše strašan pritisak, polupismeni treneri uništavaju djecu svojim neznanjem i nepedagoškim pristupom. Trenerima je čak i u ovim urastima bitan samo rezultat i zato kad odu na neki turnir, natjeraju djecu da ginu, ima 50 djece u selekciji, njemu igra samo 8-10 djece, uči djecu da se udaraju, da budu gruba a fudbala najmanje znaju...Daj bože da iko eto iz te Sparte posten profesionalni fudbaler...i ne samo iz Sparte, iz mnogih škola fudbala.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 apr 2025, 16:13

obagol je napisao/la:
23 apr 2025, 16:03
NoDi80 je napisao/la:

Ja već 3-4 godine pratim baš ovaj uzrast jer mi sin igra u nekoj drugoj školi fudbala. Na prvu će neko reći, vau, Sparta osvojila turnir u Italiji, pobijedila Como , Fiorentinu, Atalantu...u stvarnosti to apsolutno ništa ne znači. U ovim uzrastima, do nekih 12-13 godina (ova Spartina ekipa je U11)
u normalnim državama i normalnim klubovima, tu uopšte nije fokus na rezultat. Tu se djeca uče da se zabavljau, da vole fudbal, da uživaju u treninzima, da se druže na turnirima, cilj je omasoviti bavljenje fudbalom, dati svima priliku, imati pedagoški pristup toj djeci, učiti ih nekim univerzalnim vrijednostima.

Kod nas nažalos je totalno drugačija priča. Mi već u djeci od 8-10 godina vidimo nekog ko će postati profesionalni fudbaler, roditelji vrše strašan pritisak, polupismeni treneri uništavaju djecu svojim neznanjem i nepedagoškim pristupom. Trenerima je čak i u ovim urastima bitan samo rezultat i zato kad odu na neki turnir, natjeraju djecu da ginu, ima 50 djece u selekciji, njemu igra samo 8-10 djece, uči djecu da se udaraju, da budu gruba a fudbala najmanje znaju...Daj bože da iko eto iz te Sparte posten profesionalni fudbaler...i ne samo iz Sparte, iz mnogih škola fudbala.
Eto onda posto pratis znas i sam na sta se svodi igra nasim ekipama u tim uzrastima, jedan dva pasa i nabij loptu, dva tri pasa i nabij loptu.. To je pogresan pristup, za mene su krivi ti treneri koji takve stvari na duze staze dozvoljavaju da prolaze jer im je taki lakse.. Okej, druzenje, igra, zabava to je sve sastavni dio sporta i naravno da nece svi uspjeti iz raznoraznih razloga, ali ono sto treba da uzmemo sa zapada jeste potenciranje na tehnickoj strani fudbala a to je sto vise dodavanja, igre po zemlji, kontrole lopte u nogama i sto manje nabijanja lopte.
Sto se tice broja djece koja se koristi u igri slazem se s tobom i to se mora mjenjati, naravno da je lose forsirati za neki rezultat, puno je bitnije forsirati za tehnicku i lijepu igru u kojoj ce svi ucestvovati i mozda sutra vecu sansu imati da uspiju.

Da bi postali uspjesni, potrebno je te sisteme uspostaviti u vise uzrasta, tako se igraci grade.. Imamo oko sebe sve dostupno, nije tesko prepisati kako rade bolji od nas samo treba znati.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 apr 2025, 16:17

NoDi80 je napisao/la:

Pa pogledajte trenere Dinama u mlađim selekcijama. Ne guraju svoje legende nego školovane i moderne trenere.
Grupa iznad svakog pojedinca.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 23 apr 2025, 16:40

Alipasino je napisao/la:
23 apr 2025, 15:50
Logika.Ako zapnu a mogu i dobiju ove 2 tekme i eto Evrope.Ako nece radi kluba ili radi navijaca pa valjda treba onda radi sebe zapet jer i njemu Evropa donosi pare.Ne kontam ove razmažene igrace koji galame sami na sebe sto neznaju.Onako ko fol galame mlataraju rukama ko krivo im.Ako se budu ove 2 tekme kofrcili istog trenutka sve otpustit pa nek se onda ganjaju koje kriv.Mene bi bilo štit gradom prosetat ali ja nisam oni.Imate sansu ove 2 tekme pokazat da niste picuni.

Hajmo malo realnosti molim te .. Danas bih potpisao 0:0 , na Kosevu takodjer bih potpisao 0:0 da nam nude.
Ovi amateri mogu odigrati dobro , al ocito niko u formi nije.

Hvala Bogu pa Velez i Siroki nikad gori u historiji.. zato smo tu gdje jesmo

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 23 apr 2025, 16:45

Pitanje je samo koliko razlike, danas ce Denis pokazat i dokazat zasto je izabran za najboljeg trenera, Denis Ćorić šef :bih: :opaopa:

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 23 apr 2025, 16:50

zrinjski dere slogu, sto je lose po nas. mada, borac je dobar i bez sudija, a mi ako budemo igrali kao u zadnje vrijeme...

Wasko
Kontakt:

Post Postao/la Wasko » 23 apr 2025, 16:50

dubioza144 je napisao/la:
23 apr 2025, 16:45
Pitanje je samo koliko razlike, danas ce Denis pokazat i dokazat zasto je izabran za najboljeg trenera, Denis Ćorić šef :bih: :opaopa:
Sigurno ce ostaviti na klupi ove sto bojkotuju Jaber, Radovac😅
Jednom ŽELJEZNICAR, uvijek Željeznicar!!

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 23 apr 2025, 17:07

Ja mislim da na ovom forumu ne piše više od 5 navijača Želje. Sve botovi/pitari. I to post za postom, vjerovatno njih par registrovanih pod 100 nickova.
A priča ista

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 apr 2025, 17:16

Wasko je napisao/la:
23 apr 2025, 16:50
dubioza144 je napisao/la:
23 apr 2025, 16:45
Sigurno ce ostaviti na klupi ove sto bojkotuju Jaber, Radovac😅
E cuj arap bojkotuje, ne zna vjerovatno ni sta znaci to. A zaboravio sam da si se neki dan registrovao. :beba:
Fk Željezničar.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 23 apr 2025, 17:33

Pablo11 je napisao/la:

Ti stari forumašu možeš ili vjerovati ili da ne vjeruješ, lično igrači su govorili da im plate od februara kasne, ja sam rekao ako lažu oni, lažem i ja. I ne vidim poentu, stari, novi forumaš, koga boli ****, kad vidiš na terenu da igraju ko da plate mjesecima nisu primili ni hljeba kako treba se najeli. Bez želje i borbe utakmicama unazad.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 apr 2025, 17:36

23 apr 2025, 17:33
Pablo11 je napisao/la:

Ti stari forumašu možeš ili vjerovati ili da ne vjeruješ, lično igrači su govorili da im plate od februara kasne, ja sam rekao ako lažu oni, lažem i ja. I ne vidim poentu, stari, novi forumaš, koga boli ****, kad vidiš na terenu da igraju ko da plate mjesecima nisu primili ni hljeba kako treba se najeli. Bez želje i borbe utakmicama unazad.
Nek ima 50 novih forumasa, ali bas cudno svi se registrovali u dan dva i svi isto pisu.
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.