Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Arvid » 23 apr 2025, 22:09

BIHpatriota je napisao/la:
23 apr 2025, 22:07
osim poniženja i sramote
Bingo
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 23 apr 2025, 22:35

Moze samo biti ovo sto Avdo pise pod jedan ili pod dva da su po nalogu tuzilastva otisli pro forme da imaju napismeno i da je sprijeceno hapsenje.

Ono sto mozes sigurno reci je to da ga nisu ni mislili hapsiti jer tri istrazitelja ne idu hapsiti babu za kradju. Pricamo o istraziteljima koji za to nisu ni sposobni.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 23 apr 2025, 22:47

Otišli ih upitati da li smiju uhapsiti Dodika..

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 23 apr 2025, 23:22

Haman da je muftija Zukorlic ostavio debila od sina iza sebe, kao Alija što je Baketa ostavio.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 apr 2025, 23:26

Onaj ustaša Rosicky poredio Zukorlica i Praljka. Kaže isto je to.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 23 apr 2025, 23:46

Čemu onoliko vježbe a najavis da ćeš doći i vrate te

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 24 apr 2025, 00:19

relativizam je napisao/la:
23 apr 2025, 23:46
Čemu onoliko vježbe a najavis da ćeš doći i vrate te

Ćulum viđen u SIPI: Akcija slučajna ili planski režirana?!
Večerašnja akcija oko pokušaja inspektora SIPA-e u vezi uručenja naloga za hapšenje Milorada Dodika u Administratvinom centru u Istočnom Sarajevu je predstava za javnost, saznaje BN.

Ćulum viđen u SIPI: Akcija slučajna ili planski režirana?!
Sve je to, prema našem izvoru, izrežirano ranije i u tome je učestvovao bivši, iako se po zakonu još uvijek vodi, direktor SIPA-e Darko Ćulum, koji se trenutno nalazi na savjetničkoj funkciji u MUP RS.

Kako BN saznaje Ćulum se danas pojavio u sjedištu SIPE u Istočnom Sarajevu i to prvi put od kada je podnio ostavku na mjesto direktora SIPE.

Čulum je tako danas užem krugu saradnika naložio da se večeras uruči "nalog za hapšenje Dodiku", koji se nalazio u Administrativnom centru u Istočnom Sarajevu na sastanku sa gradonačelnikom i načelnicima opština.

Dolazak Dodika je ranije medijski najavljen, što je poslužilo pripadnicima SIPE ili režiserima ove predstave da pokažu kako su pokušali da "uhapse" Dodika, ali su spriječeni od pripadnika MUP RS, koji će sada biti izloženi progonu, jer će uslijediti prijave protiv njih?!

Sjedište SIPE takođe se nalazi u Istočnom Sarajevu, a, kako tvrdi naš izvor, ova predstava je trebala i SIPI i MUP RS.

(BN) Foto: N1
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 24 apr 2025, 01:09

Evo i ja malo da se oglasima na ovu najnoviju temu :

Da li je ovo veceras bilo ispipavanje terena ili nešto drugo, vidjet ćemo. Verzija mali milion što bi se reklo. Npr,da kažu iz Sipe pokušali smo, ne možemo sami i tražimo asistenciju ostalih policijskih agencija pa na kraju i Eufora.Onda, da se izvidi situacija dokle su spremni da idu i sta se sve može očekivati. Takodjer, možda i veceras im pokazana nemoć.Sve je moguće. Ko je lud da povjeruje da je SIPA toliko "plitka" da pošalje 5 inspektora sa fasciklama da hapsi bjegunca, a oko njega Zandarmerija i SAJ.Ako vcrs iz ovoga izadje kao pobjednik, onda nas stvarno treba ugasiti i urinirati.

Još nešto, da li slučajno neko poznaje teren u I oko Lukavice , tj prilazne puteve tj da li ima dijelova koji pripadaju FBiH. Ako ima, eh onda je tu nasa ofarbana brada od ministra (Isak) zakazala, jer je rekao čim kroči na teritoriju većeg entiteta biće lišen slobode

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 24 apr 2025, 02:09

Pitanje za nekoga ko je bolje upućen od mene.

Kako je moguće podići vozačku dozvolu nakon isteka zabrane a sve kazne nisu izmirene (za kanton Sarajevo)? Meni je prije par godina rečeno da se to mora sve izmiriti da bi se moglo podići nakon zabrane, a bivši kolega mi reče jučer da je podigao vozačku nakon isteka zabrane i registrovao auto a nije nijednu kaznu izmirio.

Haman izgubih 2 mjeseca čekajući da se vratim nazad u BiH da sve izmirim, a haman sam mogao sve završiti mnogo ranije. :crazy:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 apr 2025, 07:19

Kad je krenulo sve ovo oko Dodika tamo pocetkom februara, i ja sam mislio da nam slijede neke promjene. Nisam vjerovao u rat, al da ce bit nekih incidenata, pokusaja sa obje strane da se nesta uradi, to sam ocekivao. Medjutim, evo skoro 3 mjeseca kasnije, sad vjerujem da je doslovno sve ovo jedna velika farsa. Trojka nastavila tamo gdje je SDA stala - nabacivanje loptice Dodiku (i Dodik njima), ponizavanje institucija, status quo koji svima odgovara... a iza kulisa prolaze puno gore stvari. Tipa slucaj pronadjene djece u onoj kuci u Brckom, prica li se vise o tom, sta bi na kraju? Plus kontinuirano divljanje cijena, obicna cetveroclana porodica danas mora imat barem 4 milje primanja mjesecno da bi opstala, a ide samo na gore. I ovo sinoc je slag na torti ove komedije koju nam serviraju, ne bi me iznenadilo ni da su nasi konstantno na vezi sa Dodikom i da skupa planiraju kako da mazu oci javnosti.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 24 apr 2025, 07:24

Glupi narativ najviših bošnjačkih zvaničnika da ' SIPA ne treba rizikovati' nas je i doveo ovdje.

SIPA mora pod punom opremom za borbu protiv terorista, izaći pred srpske teroriste a ne slati nenaoružane ljude. To nije nikakav poziv na rat nego poziv specijalnoj policiji države da eliminira teroriste i tako dokaže svrhu svog postojanja.

Ne treba terorista Ćulum izdati nalog jer su najviše institucije države iznad njega i nalog su davno izdali.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 apr 2025, 07:30

MarcoBorriello je napisao/la:
23 apr 2025, 17:31
Nema šta, Amerika sto mjesta ispred svih,

ali 250 mjesta ispod Kine.
In 2023, 105,007 drug overdose deaths occurred, resulting in an age-adjusted rate of 31.3 deaths per 100,000 standard population.

Ameri imaju najveću stopu smrtnosti od predoziranja drogama, te tako godinama unazad.

Onda neuvezanost željezničkog saobraćaja u odnosu na neke zemlje EU i Azije, pa visok procenat ubistava itd.

Jesu sila, no mnoogo je mračnih ćorsokaka, te ne tako efikasan nivo nekih usluga.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 apr 2025, 08:17

Molim vas da prestanete koristiti ovu temu za botovanje sda/trojka.

Za @avenija javno upozorenje. Vec sam sto puta molio, upozoravao, brisao… Svaka naredna direktna a sad vec i indirektne promocija stranke, jer necu vise da se natezem, ti je ti iskljucenje.

O aktuelnim desavanjima o kriminalcima u bjegstvu moze se diskutovati, ali ne kroz promociju i antipromociju stranaka. Kome takav razgovor ne odgovara, najbolje da po trazi drugi forum gdje moze izraziti svoje misljenje u cjelosti.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 24 apr 2025, 12:08

HariTz je napisao/la:
24 apr 2025, 02:09

Kako je moguće podići vozačku dozvolu nakon isteka zabrane a sve kazne nisu izmirene (za kanton Sarajevo)? Meni je prije par godina rečeno da se to mora sve izmiriti da bi se moglo podići nakon zabrane, a bivši kolega mi reče jučer da je podigao vozačku nakon isteka zabrane i registrovao auto a nije nijednu kaznu izmirio.

Haman izgubih 2 mjeseca čekajući da se vratim nazad u BiH da sve izmirim, a haman sam mogao sve završiti mnogo ranije. :crazy:
mislim da mozes podici al ne mozes registrovati ne znam kako ti ej kolega reg. znam nekad da sam imao 20km neplaceno neka kamata zaboravio na to skroz nisam na vrijeme platio kaznu pa se pojavila kamata, pa mi rece na salteru cips-a kad sam preuzimao da platim prije registracije … a vidis i sam kad clanak izleti ima 20k kazni i vise ne placeno a ima vozacku samos to vjerovatno ne moze reg na sebe

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 24 apr 2025, 12:31

bob je napisao/la:
24 apr 2025, 12:08
HariTz je napisao/la:
24 apr 2025, 02:09

mislim da mozes podici al ne mozes registrovati ne znam kako ti ej kolega reg. znam nekad da sam imao 20km neplaceno neka kamata zaboravio na to skroz nisam na vrijeme platio kaznu pa se pojavila kamata, pa mi rece na salteru cips-a kad sam preuzimao da platim prije registracije … a vidis i sam kad clanak izleti ima 20k kazni i vise ne placeno a ima vozacku samos to vjerovatno ne moze reg na sebe
Hvala :thumbup:

Onda mi je ona šalteruša dala pogrešnu informaciju. Apsurdno da može neko imati toliko kazne a vozačku podići bez problema nakon isteka zabrane.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 apr 2025, 12:42

Schmidt krenuo paliti cvoke
Don't believe the hype.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 24 apr 2025, 12:44

Viisoki predstavnik Christian Schmidt danas će blokirati račune i javne prihode SNSD-a.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 24 apr 2025, 12:47

Vrlo zanimljivo
Dodik je nastavio sastanak ne pominjući tu informaciju. Na sastanku je rekao da RS ima podršku Rusije, Azerbejdžana, Mađarske, Srbije, potom njemačkog AfD-a, potom stranke Marin Le Pen, Slobodarske partije iz Austrije kao i stranke Matea Salvinija, italijanskog ultradesničara.

Naveo je i da ima jake kontakte sa administracijom Donalda Trampa.

Dodik je optužio opoziciju iz RS da je izdajnička, te da se ovaj entitet već mogao otcijepiti da su bili uz njega.

Najavio je otcjepljenje RS u vrlo kratkom periodu.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 24 apr 2025, 13:04

FoSte95 je napisao/la:
24 apr 2025, 12:47
Vrlo zanimljivo
Dodik je nastavio sastanak ne pominjući tu informaciju. Na sastanku je rekao da RS ima podršku Rusije, Azerbejdžana, Mađarske, Srbije, potom njemačkog AfD-a, potom stranke Marin Le Pen, Slobodarske partije iz Austrije kao i stranke Matea Salvinija, italijanskog ultradesničara.

Naveo je i da ima jake kontakte sa administracijom Donalda Trampa.

Dodik je optužio opoziciju iz RS da je izdajnička, te da se ovaj entitet već mogao otcijepiti da su bili uz njega.

Najavio je otcjepljenje RS u vrlo kratkom periodu.
Zasto sada naši ne pozovu ambasadore tih zemalja, obave razgovore ili posalju protestne note i protjeraju ih iz države?

Zamislite da tipa Azerbejdžan javno podrzava Kurde da pola Turske odvoje. Gdje bi bili zajedno sa ambasadorom do večeras?

Ili Madjari da javno podrzavaju ocjepljenje Dalmacije i pripajanje Italiji? Pa to bi bio skandal nevidjenih razmjera.

Ovdje cu se zaustaviti jer ne smijem pisati ko je vlast i MVP i zasto smo toliko jadni i podredjeni da me @admin ne bi poslao u vječna lovišta. :kralj:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.