FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Simoni je zvjer i vidjece se uskoro.Boljevicu rostilj mi nece da pripali mozes malo doc da mases kazu da imaš iskustva.
Čestitke igračima i Denisu, nakon utakmice u kafanu, pa sad na posao, sudija je šiljio čitavu utakmicu ali nije mogao, najviše hvala Denisu za utakmicu bez mahanja rukama.
Hvala ti što si me demantovao
Tako se igra zar tražimo previše
Volim te Željo

Tako se igra zar tražimo previše
Volim te Željo
Forza Željo
Željo je šampion
Željo je šampion
- svrakino1921
- Kontakt:
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ne bih da se pravim pametan, ali ovo je dio mog komentara poslije sramotne utakmice protiv Zrinjskog:
"Ja mislim da do kraja sezone treba ekipu graditi oko Madžida, Dangubića kao špica koji će učestvovati u kreaciji igre što panj Suljo nikad ne radi, oba Brazilca, Šabića, Foče, Mufte, Karamarka, Jabera i kad bi neko imao muda da to uradi vjerujte mi ovi momci bi letili po terenu, ali kako će letiti po terenu kad im Suljo i Boljević samo nešto zvocaju."
Zato pohvale Denisu Ćoriću, pokazao je svima da nisu nezamjenjivi, niko nije nezamjenjiv. Suljo Krpić mi je drag momak, znam koliko voli Želju, ali sinoć se pokazalo koliko Dangubić kao špic ubrzava igru, vraća se u sredinu, uzme loptu i idemo okomito, nema ono usidriš se u napadu i čekaš da te lopta pogodi u čelo. Što se tiče Boljevića ja i dalje mislim da on može, da je majstor, ali voljni momenat mu od kada je potpisao novi ugovor ne postoji. Ne znam fkt šta se dešava u njegovoj glavi, neće niko trčati za njega, moraš preorati teren i izboriti se za svaku loptu i pomagati odbrani. A ovo oko zvocanja je možda i ključna stvar, čim neko stalno viče na tebe, ne možeš biti fokusiran i motivisan, a Suljo i Bolja to rade mjesecima, možda nisu svjesni ali time su puno odmogli Želji. Jednostavno izbace iz takta igrača koji je stalno predmet kritike. Ima trener, ima svlačionica i to je to.
Za Madžida i Jabera smo znali kakvi su majstori, ali mislim da je najveći dobitak sinoć to što su oba Brazilca pokazali kvalitet. Mogli bi biti pravo pojačanje u nastavku sezone.
"Ja mislim da do kraja sezone treba ekipu graditi oko Madžida, Dangubića kao špica koji će učestvovati u kreaciji igre što panj Suljo nikad ne radi, oba Brazilca, Šabića, Foče, Mufte, Karamarka, Jabera i kad bi neko imao muda da to uradi vjerujte mi ovi momci bi letili po terenu, ali kako će letiti po terenu kad im Suljo i Boljević samo nešto zvocaju."
Zato pohvale Denisu Ćoriću, pokazao je svima da nisu nezamjenjivi, niko nije nezamjenjiv. Suljo Krpić mi je drag momak, znam koliko voli Želju, ali sinoć se pokazalo koliko Dangubić kao špic ubrzava igru, vraća se u sredinu, uzme loptu i idemo okomito, nema ono usidriš se u napadu i čekaš da te lopta pogodi u čelo. Što se tiče Boljevića ja i dalje mislim da on može, da je majstor, ali voljni momenat mu od kada je potpisao novi ugovor ne postoji. Ne znam fkt šta se dešava u njegovoj glavi, neće niko trčati za njega, moraš preorati teren i izboriti se za svaku loptu i pomagati odbrani. A ovo oko zvocanja je možda i ključna stvar, čim neko stalno viče na tebe, ne možeš biti fokusiran i motivisan, a Suljo i Bolja to rade mjesecima, možda nisu svjesni ali time su puno odmogli Želji. Jednostavno izbace iz takta igrača koji je stalno predmet kritike. Ima trener, ima svlačionica i to je to.
Za Madžida i Jabera smo znali kakvi su majstori, ali mislim da je najveći dobitak sinoć to što su oba Brazilca pokazali kvalitet. Mogli bi biti pravo pojačanje u nastavku sezone.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Ako neko nije primijetio na highlightsima slavlje Hirosa misleci da ga niko ne vidi, jeste kamera sjevernokorejske televizije. Daleko ti Grbavica bila, i svim slicnim tebi, a, na vasu zalost, iz razloga vecih od izdaje samog kluba. Fuj
Simoni je bas mangup a zna lopte. On i Lagumdžija bi mogli biti bedem ispred odbrane.
Proslavio je gol, onako hinjski, kada je mislio da ga niko neće vidjeti niti snimitiBlueforce21 je napisao/la: ↑24 apr 2025, 07:51Ako neko nije primijetio na highlightsima slavlje Hirosa misleci da ga niko ne vidi, jeste kamera sjevernokorejske televizije. Daleko ti Grbavica bila, i svim slicnim tebi, a, na vasu zalost, iz razloga vecih od izdaje samog kluba. Fuj
- dubioza144
- Kontakt:
Koliko ljepse ekipa izgleda bez ovih mahaca rukama
bravo ekipa ovaj put moram cestitat i Denisu i ostatku sturcnog, fino pripremljena utakmica u par dana pogotov nakon blamaze, a sad na derbi i po 3 mjesto hajde Željo 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
To je ono što nama najviše nedostaje, centralni i zadnji vezni, kad su oni pravi - onda ni bekovi ne izgledaju kao amateri.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ustati pa reći Marin Galić, naš najborbeniji igrač zadnje tri sezone. A kad se samo sjetim ovih pojedinaca što su tražili Ćorićevu smjenu. Uprava mu odmah mora dati četverogodišnji ugovor i u njega upisati stavku da policija ima pravo ući na tribinu i polomiti kičmu svakome ko u naredne četiri sezone uputi lošu riječ ili zatraži Denisovu smjenu, bez obzira na rezultat.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Više nego zaslužena pobjeda protiv sportske sekcije SNSD.
Očit dokaz da škart treba očistiti i okrenut se mladim, prspektivim igračima.
Polahko sa hvalospjevima i dalje su karine.
Džaber treba da ide iz BiH.
Šteta za momka.
Očit dokaz da škart treba očistiti i okrenut se mladim, prspektivim igračima.
Polahko sa hvalospjevima i dalje su karine.
Džaber treba da ide iz BiH.
Šteta za momka.
-
- Kontakt:
Kakva noc kakvo ludilo, onakve emocije na tribinama nisam osjetio ni vidio jos od Zubandana.
Momci i igraci sa m.udima, sinoc smo se popisali po SNSD prciji, nije pomogao ni "sudija" ni udaranje nista.
Ne bih nikog posebno izdvojio sinoc su ostavili srce na terenu i sta god da bude na derbiju ja im necu zamjerit.
Djecacima sto dohvacaju lopte kapa do poda, nek su ih j.ebali u zdrav mozak, tako se radi djeco, nedajte nas klub nek ste ih ispisali sa ubacivanjima.
Momci i igraci sa m.udima, sinoc smo se popisali po SNSD prciji, nije pomogao ni "sudija" ni udaranje nista.
Ne bih nikog posebno izdvojio sinoc su ostavili srce na terenu i sta god da bude na derbiju ja im necu zamjerit.
Djecacima sto dohvacaju lopte kapa do poda, nek su ih j.ebali u zdrav mozak, tako se radi djeco, nedajte nas klub nek ste ih ispisali sa ubacivanjima.
Derbi će biti paklen, malo su uzdrmani, sve je ukazivalo na to da ih remi protiv Slobode neće mnogo oštetiti jer je naš poraz protiv Borca već bio upisan u sve bilježnice. Ono sinoć je sve promijenilo. To je mač sa dvije oštrice. Oni će sad maksimalno ozbiljno pripremiti derbi, shvatili su da je vrag odnio šalu i da mi itekako znamo igrati lopte i da će nam voljni momenat biti na maksimumu.
Odigrali smo tri očajna poluvremena protiv njih, gdje su nam mogli utrpati bar 10 komada. Prvo poluvrijeme na Koševu nam mora biti primjer i vodilja.
Trenutno je najvažnija situacija sa Guliašvilijem. Sa njim i bez njega su to dvije različite ekipe. U slučaju da on ne bude igrao biće nam mnogo lakše i pritisak na našu odbranu će biti neuporedivo manji.
Odigrali smo tri očajna poluvremena protiv njih, gdje su nam mogli utrpati bar 10 komada. Prvo poluvrijeme na Koševu nam mora biti primjer i vodilja.
Trenutno je najvažnija situacija sa Guliašvilijem. Sa njim i bez njega su to dvije različite ekipe. U slučaju da on ne bude igrao biće nam mnogo lakše i pritisak na našu odbranu će biti neuporedivo manji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Po mom misljenju i Lausevic kad je usao odigrao je super iskoristio sav prostor koji su ostavljali igraci Borca.
Sto se tice veze tu nam najvise skripi,Huso i Radovac su u bas velikom padu,ako to Denis uspije nekako uvezat za derbi sa Lagumdzijom i Simonijem i Jaberom na 10 imali bi se cemu nadat na derbiju. Samo onda jedan napadac mora da trpi dal Krpic ili Dangubic.
Al fakat koliko je brzi protok lopte kako nema odredjenih igraca mada je i Huso usporavao u sredini da se on brze rjesavao lopte jos bi ovo puno bolje izgledalo.
Sto se tice veze tu nam najvise skripi,Huso i Radovac su u bas velikom padu,ako to Denis uspije nekako uvezat za derbi sa Lagumdzijom i Simonijem i Jaberom na 10 imali bi se cemu nadat na derbiju. Samo onda jedan napadac mora da trpi dal Krpic ili Dangubic.
Al fakat koliko je brzi protok lopte kako nema odredjenih igraca mada je i Huso usporavao u sredini da se on brze rjesavao lopte jos bi ovo puno bolje izgledalo.
I Gala bolje djeluje kad ima pomoc sa krila, a ne Boljevica koji mlatara rukama. Ako se Boljevic dozove, udje u duel, pomogne odbrani, dobije neki skok, mi bi bili 30% bolja ekipa. Ja jos uvijek ovo od njega cekam, jer do sada nisam vidio ove stvari.Laudrup je napisao/la: ↑24 apr 2025, 08:25Ustati pa reći Marin Galić, naš najborbeniji igrač zadnje tri sezone. A kad se samo sjetim ovih pojedinaca što su tražili Ćorićevu smjenu. Uprava mu odmah mora dati četverogodišnji ugovor i u njega upisati stavku da policija ima pravo ući na tribinu i polomiti kičmu svakome ko u naredne četiri sezone uputi lošu riječ ili zatraži Denisovu smjenu, bez obzira na rezultat.
Mi loptu ne smijemo cariniti i tu Boljevic prednjaci. Samo brzo, to se sinoc vidjelo koliko znaci.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Jest Boljevicu fali da udje u prodore
Vidjeli smo Vinicusa sinoc kako decko ide naprijed i kad je previse protivnickih igraca ispred njega, dok Boljevic nesto vraca loptu nazad prema nasem golu dribla hahaha
Gala je uvijek bio jedan od najboljih,ali nekad padne i sta ces
Lausevic dobar isto Ejnuree
Dobri su sinoc svi bili na svoj nacin
Drago mi je da su Brazilci igrali
Dva mlada momka koja ce sigurno valjati kad se naviknu i proigraju
Eto skinuli smo skalp gornjoj ekipi jeste malo sretniji?
Vjerovao sam u Corica i sreca pa mu nismo dali otkaz nakon Zrinjskog
Vidjeli smo Vinicusa sinoc kako decko ide naprijed i kad je previse protivnickih igraca ispred njega, dok Boljevic nesto vraca loptu nazad prema nasem golu dribla hahaha
Gala je uvijek bio jedan od najboljih,ali nekad padne i sta ces
Lausevic dobar isto Ejnuree
Dobri su sinoc svi bili na svoj nacin
Drago mi je da su Brazilci igrali
Dva mlada momka koja ce sigurno valjati kad se naviknu i proigraju
Eto skinuli smo skalp gornjoj ekipi jeste malo sretniji?
Vjerovao sam u Corica i sreca pa mu nismo dali otkaz nakon Zrinjskog
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 24 apr 2025, 09:26, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- svrakino1921
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la: ↑24 apr 2025, 09:05Derbi će biti paklen, malo su uzdrmani, sve je ukazivalo na to da ih remi protiv Slobode neće mnogo oštetiti jer je naš poraz protiv Borca već bio upisan u sve bilježnice. Ono sinoć je sve promijenilo. To je mač sa dvije oštrice. Oni će sad maksimalno ozbiljno pripremiti derbi, shvatili su da je vrag odnio šalu i da mi itekako znamo igrati lopte i da će nam voljni momenat biti na maksimumu.
Bravo
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Po meni Cvetanoski uvijek treba igrati, jer onu eksplozivnost, prvo korak nema puno igraca u ligi. Otresao je Kvrzica kao slinu.
Sosic je ovo najbolji dio karijere
U 13 utakmica zabio 10 golova i 2 asistencija
A prosle sezone u Radomlju
32 utakmice 10 golova i 3 asistencije
Nadamo se da ce nastaviti ovako i naredne sezone
Sigurno imamo dobrih mladih momaka koje treba zadrzati, a nekad i prodati
Zeljo od Amara Osima 2019 konacno lici opet na Zelju
Onaj poraz nazalost je bio prevelik, ali siguran sam da je bio i lekcija iz koje smo izvukli pouku
U 13 utakmica zabio 10 golova i 2 asistencija
A prosle sezone u Radomlju
32 utakmice 10 golova i 3 asistencije
Nadamo se da ce nastaviti ovako i naredne sezone
Sigurno imamo dobrih mladih momaka koje treba zadrzati, a nekad i prodati
Zeljo od Amara Osima 2019 konacno lici opet na Zelju
Onaj poraz nazalost je bio prevelik, ali siguran sam da je bio i lekcija iz koje smo izvukli pouku
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 24 apr 2025, 09:37, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)