Nema potrebe za relativizacijom. Protektovani ste i jedni i drugi, pa ko koga zayebe.
Ova priča je već prihvatljiva....
Ne zna se ko je gori vi il zrinjski.
Al zrinjski to malo "kulturnije" radi, ako zapne ljudi rukom zabiju, penal izmisle i slicno i to se radi evo 12 godina koliko je beus tu.
Problem je sto vi isto da smo mi retardirani i ne gledamo utakmice, vicko prica kako je sudjenje nikad bolje isto da nema prenosa utakmica. Vi imate svoja uvjerenja u fudbalska pravila i vi po svom igrate. Lomite noge igracima, startovi su blizu da zavrsi se karijera nekom a kvrzic 20 utakmica bez zutog kartona
Tu vas zrinjski uzima jer ljudi ukradu penal i sute, A vi vrijedjate inteligenciju ljudi u drzavi.
Navijači Sarajeva moraju shvatiti da mi na derbiju na Grbavici zbog specifičnosti stadiona prvo - gubimo novac, drugo - pravimo problem svojim navijačima zbog ogromne tampon zone na najvažnijoj i najskupljoj tribini.
Da je obrnuta situacija, navijači Sarajeva bi uvijek dobili cijeli sjever.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Nema potrebe za relativizacijom. Protektovani ste i jedni i drugi, pa ko koga zayebe.
Ova priča je već prihvatljiva....
Al zrinjski to malo "kulturnije" radi, ako zapne ljudi rukom zabiju, penal izmisle i slicno i to se radi evo 12 godina koliko je beus tu.
Problem je sto vi isto da smo mi retardirani i ne gledamo utakmice, vicko prica kako je sudjenje nikad bolje isto da nema prenosa utakmica. Vi imate svoja uvjerenja u fudbalska pravila i vi po svom igrate. Lomite noge igracima, startovi su blizu da zavrsi se karijera nekom a kvrzic 20 utakmica bez zutog kartona
Tu vas zrinjski uzima jer ljudi ukradu penal i sute, A vi vrijedjate inteligenciju ljudi u drzavi.
Ne vidim ja tu ništa kulturnije.
Rukom zabije i sudija gleda VAR i kaže nije ruka?!
Jednako kao i onaj gol Želje protiv Borca što su poništili.
Da li neko šuti ili priča o tome, nebitno.
Borac će malo oslabljen ući u utakmicu protiv Sloge jer će im zbog tri žuta kartona nedostajati štoper Maijers.
Jel ovo moguće?
Ja mislim u cijeloj sezoni prvi put da im neko nece zbog kartona igrat,kakva je ovo lakrdija jbte dan,statistiku kad pogledas,kartone,faulove itd bas se najezis i skontas da ovo sve nema smisla.
Ne vidim ja tu ništa kulturnije.
Rukom zabije i sudija gleda VAR i kaže nije ruka?!
Jednako kao i onaj gol Želje protiv Borca što su poništili.
Da li neko šuti ili priča o tome, nebitno.
Ma znam al govorim nisu seljaci da ti lome noge i da imaju 3 puta manje faulova svaku utakmicu.
Oni kad ukradu, ljudi ukradu gol i tjt a ne ko ovi. Zato kazem "kulturnije" kradu
Što se tiče broja karata, mislim da relaksiranje odnosa mora krenuti od nas (Sarajeva). Ja da se pitam dao bi Manijacima jug kompletan, a ako su sad statičari rekli max 1800 onda im dati sve zapada do juga poslije svečane loše, nama je pola zapada, sjever i istok više nego komotan. Goni ba više idiotluka oko broja karata, ne možemo ni mi očekivati da nam ljudi daju cijelu najatraktivniju tribinu na Grbavici, da zadovolje tampon zone i da svi budu zadovoljni sa 12 k kapaciteta.
Naravno, ne treba pristajati ni na ono dugogogodišnje ponižavanje da nam daju po 1500 karata na 500 mjesta. I dan danas se zapitam kako nikad nije došlo do tragedije zbog tog natrpavanja nas u Zdenku.
Moramo se u Sarajevu svi odnositi prema derbiju kao nešto što je naše, što volimo, po čemu smo u svijetu poznati, to je naš brend, najveća utakmica našeg fudbala koja uvijek treba biti najveća reklama za nas same. Smanjenjem broja karata, zabranama, tampon zonama..sve je to naša sramota i svi treba da budemo protiv toga.
Sa nostalgijom se prisjećam svojih prvih derbija gddje nas je na sjeveru dijelila obična mreža, bez ikakvih tampon zona, gdje je derbi bio puno prijateljski nastrojen, a na terenu uvijek frcalo. Danas igrači zalizani, ušminkani a navijači samo što oružani rat ne objave jedni drugima.
Protiv toga se treba boriti!
Godinama su nas maltretirali na Grbavici, a uredno dobijali jug, pa čak i dio zapada. Sad se malo okrenula igrica pa se bune. Ni meni se ne sviđa ovih 1800, trebali su dobit 3000, za naših 1500 na Grbavici i to je okej. Za bilo šta više od te 3000 morali bi se i oni malo u svojoj kući stisnuti. Zayebite priče o cijelom jugu i dijelu zapada, a da nas 1500 budemo zgurani u kavez.
Što se tiče tampon zona i obične mreže na sjeveru, znamo svi da sa takvim obezbjeđenjem utakmica ne bi ni počela, a incident bi nastao. Vremena obične ograde i mira na tribinama su prošla, pomirite se s tim.
Što se tiče broja karata, mislim da relaksiranje odnosa mora krenuti od nas (Sarajeva). Ja da se pitam dao bi Manijacima jug kompletan, a ako su sad statičari rekli max 1800 onda im dati sve zapada do juga poslije svečane loše, nama je pola zapada, sjever i istok više nego komotan. Goni ba više idiotluka oko broja karata, ne možemo ni mi očekivati da nam ljudi daju cijelu najatraktivniju tribinu na Grbavici, da zadovolje tampon zone i da svi budu zadovoljni sa 12 k kapaciteta.
Naravno, ne treba pristajati ni na ono dugogogodišnje ponižavanje da nam daju po 1500 karata na 500 mjesta. I dan danas se zapitam kako nikad nije došlo do tragedije zbog tog natrpavanja nas u Zdenku.
Moramo se u Sarajevu svi odnositi prema derbiju kao nešto što je naše, što volimo, po čemu smo u svijetu poznati, to je naš brend, najveća utakmica našeg fudbala koja uvijek treba biti najveća reklama za nas same. Smanjenjem broja karata, zabranama, tampon zonama..sve je to naša sramota i svi treba da budemo protiv toga.
Sa nostalgijom se prisjećam svojih prvih derbija gddje nas je na sjeveru dijelila obična mreža, bez ikakvih tampon zona, gdje je derbi bio puno prijateljski nastrojen, a na terenu uvijek frcalo. Danas igrači zalizani, ušminkani a navijači samo što oružani rat ne objave jedni drugima.
Treba im dati qurac da izbiju oci !
Samo minimum po pravilniku i nijednu kartu vise.
Nulta tolerancija za zeljeznicar.
Ne znam kakav je osjecaj, al mora da je gadno kad te gostujuci navijaci nadglasaju svaku tekmu, tako da i razumijem donekle ovaj tvoj post.
[/quote]
Ma ja sam uvijek za razgovor i rješenje koje sve zadovoljava. Evo od slj sezone se igraju 4 derbija, jazuk je da zbog dječijih bolesti obje strane ne iskoriste kapaciteti. Praviti neke dogovore sezonu po sezonu. Ja da sam u upravi bilo kojeg kluba to bi mi jedan od prioriteta bio: brendiranje derbija. Dobri odnosi dva sarajevska kluba su polazna tačka stajanja u kraj kriminalu i savezu. Ovako razjedinjeni krpićemo se za poziciju br 3 još godinama.
Obzirom da je kapacitet Koševa 3x veći i taj omjer karata je možda OK 3:1, ja bi bio beg i dao im 4:1 na Koševu za 3:1 na Grbavici.
I ja ne znam šta se ovaj Magoda petlja u sve živo, koja je njegova uloga na pressici prije utakmice. Klasična zloupotreba i politiziranje, praksa koja nije viđena nikad ranije. Skloni se od predstavnika klubova i radi svoj posao mimo kamera kako treba.
Godinama maltretirani sa 1500 ulaznica, pa fenomeni jednostavno
Sjetimo se ovog derbija kad smo se borili za titulu, kakav je samo to strah bio
Nemoj se pravit lud, jako dobro znaš o čemu pričam. Guranje 1500 ljudi u prostor gdje u normalnoj situaciji stane milja, cirkusi sa stolicama, s wc-ovima itd.
Nikakav strah, tad vam se vratilo za sve prije. Tad smo postupili po onoj vašoj "nama se to ne uklapa u biznis plan za taj dan, mjesec i godinu, kraj priče".
Godinama maltretirani sa 1500 ulaznica, pa fenomeni jednostavno
Sjetimo se ovog derbija kad smo se borili za titulu, kakav je samo to strah bio
Nemoj se pravit lud, jako dobro znaš o čemu pričam. Guranje 1500 ljudi u prostor gdje u normalnoj situaciji stane milja, cirkusi sa stolicama, s wc-ovima itd.
Nikakav strah, tad vam se vratilo za sve prije. Tad smo postupili po onoj vašoj "nama se to ne uklapa u biznis plan za taj dan, mjesec i godinu, kraj priče".
Ma dobro, ne zna on to.
Razlog što nisam otišao 10 godina na derbi na Grbavici.
Zapravo, zadnji put sam izašao u 25. minuti, zgadilo mi se.