Potpuno se slažem. Boljević jednostavno ne pomaže beku, po izgubljenoj lopti Radovac nema brzinu da se vrati nazad kakvu imaju krila protivničke ekipe itd.zeljovolimte je napisao/la: ↑26 apr 2025, 11:55Nama odbrana je prvi put normalno djelovala protiv Borca.Levin je napisao/la: ↑26 apr 2025, 10:25Slažem se. Dobro je to @zeljovolimte rekao :zeljovac21 je napisao/la: ↑26 apr 2025, 02:40Postujem misljenje, ali mislim da nama ne treba Krpic, za zadnjih 20 minuta i to je to. Spor, trom, ne ucestvuje u izgradnji napada, usporava kontra napad. Nama treba neko ovako pokretljiv naprijed kao Dangubic, sa brzim krilima. A kad bi vec igrali sa sidrasem tu opet treba da igra Lausevic...moje misljenje.Danga ni za mene nije 10tka. Mi kad igramo sa njim iza napadača to izgleda kao 4-4-1-1 sistem. Još kad tome dodaš Boljevića koji je defanzivno nikakvog učinka onda to u momentima liči i na 4-2-4. Može to proći protiv GOŠK-a ali kad dođe ekipa sa dobrom odbranom i čvrstim veznim redom onda imaš problem.zeljovolimte je napisao/la: ↑26 apr 2025, 09:29Dangubic je napadac!
On nema tehnike, znanja da bi igrao desetku. To kod nas mora igrati Al Jaber ili Sosic.
Dangubic za krilo nema brzine, nema tu igru 1na1.
Covjek je spic, nije sidras ali je spic. Drugi tip u odnosu na Krpica.
Igrao je iza napadaca, zbog Krpica. Nije on pokazao ono sto smo od njega ocekivali, ali nije ni dosao da igra desetku. Tad smo na toj poziciji imali Hirosa, Mircevskog i Al Jabera.
Ostabio bih njega, a Krpicu se zahvalio. Ali tu nastupaju finansije, tako da ocekujem da ode.
Uglavnom, koliko sam ja shvatio Danga i Mirčevski imaju najveće plate u ekipi. Još kad tome dodaš plate Markovića, Cavnića, Galića i Radinovića ima tu love da se sklopi mnogo dobra odbrana uz pravilan skauting. Mislim da ostane para i za još jednog napadača.
Mi bez dobre odbrane ne možemo konkurisati za vrh tabele.
Edit : Vezni red i krila imamo. U21 imamo. Samo rekonstrukcija odbrane i još jedan klasični napadač i to je to. U slučaju da se neko proda naći kvalitetnu zamjenu.
Mislim da i nije do samih stopera nego i do postavke igre.
Premalo igraca brani nas gol i kad protivnik uzme loptu vjetrometina pored toga sto su oni sami kikseri pa promas3 loptu, lako bi nam protivnik pravio visak
Mi smo znali krenuti sa veznim redom Jaber-Radovac i gore Dangubic-Krpic-Boljevic-Sosic, tu imamo slucaj gdje imamo Boljinu stranu slobodnu od 20' toliko ostane fokusiran.
Prenizak i nejak vezni red, pa kad igramo isto ko da su juniori.
Prvi put smo sad bili fizikom bara bara sa Husom-Danom-Al Jaberom. Svi igraju i naprijed i nazad, Al Jaber rasterecen dvije asistencije.
Sutra bih pcoeo Dan-Brazilac-Al Jaber. Brazilac vezni je top igrac ono sto sam vidio protiv Borca. Pronalazi rijesenja koja nismo vidjali do sada.
Peixoto je 60 minuta letio gore dole, nešto što je za Boljevića nezamislivo.
Uz to, protiv Borca smo praktički bili u duplom bloku te smo zato onako defenzivno izgledali. Mislim da bi se naš tim u ovakvim utakmicama trebao prilagoditi i čekati svoje prilike iz tranzicije.