Treba li napomenuti da je Boljeviću ugovor do ljeta 2027. Radovcu isto tako. Sulji do ljeta 2026. Samo da se "zahvalimo" ovim "dizelašima" trebalo bi još milion "posuditi" od poreske za njihovu otpremninu. Dajte malo racionalnog razmišljanja. Ako bi se neko prodao to je nešto drugo.bhsport je napisao/la: ↑26 apr 2025, 11:02U pravu si barbare, disciplina je ta koja je bila razlika u odnosu na prethodne utakmice.BarbareZeljin je napisao/la: ↑26 apr 2025, 10:02Nisam ni ja nesto zadovoljan Dangubjcevim ucinkom,ali se vidi da taj frajer donosi nesto novo ,ima dobre kretnje,malo je nekad nestabilanali sve to vjerovatno u Zelji da napravi nesto vise.
Ta prica on 10 tka je vjerovatno od njega i krenula da skine pritisak sa sebe,jer sjecamo se dosao kao golgeter a nidje golova na pocetku.
Jednostavno on nije 10,on moze biti poluspic u nekoj 4411 formaciji. Ali mi nemamo igrace za tu formaciju.
Sto se tice Krpica. Krpic je fenomenalan u akcijama kada se igra bazira na centarsut i on je tu kralj. Neko je dobro napisao nedavno,on u igri ucestvuje damo da je primi zagradi i vrati nazad.
Tad se svi vrate na pozicije i hajmo Jovo nanovo.
Mi cemo prodisati kad prestanemo vise forsirati igrace koji ne mogu da prate brzu tranziciju i kretanja prema nazad.
Kljuc modernog fudbala je kretanje bez lopte.
To Krpic,Boljevic,Radovac ne rade.
Nismo mi nikakvu spektakularnu utakmicu odigrali protiv Borca,ako zanemarimo kradje i borbenost,sto nije bilo nimalo lako,ali se vidjelo u par navrata brza igra,drugacije kretnje,veca odgovornost.
Protiv Sarajeva me strah da cemo se opet vratiti na staro sa istim onim igracima. Nama treba svjezine u igri. Dosadili smo sami sebi,a ne protivnicima.
Protiv Borca je to bilo solidno. Mene najvise zanima sta mogu ovi Brazilci. Na prvu onako cisto fudbalski, ima nesto u njima.
Neki igraci imaju kredit kod Corica da se ne vracaju nazad i tako prave problem cijeloj ekipi.
To su Boljevic broj 1, nikakvu odgovornost nema u odbrani a u napadu prosjek i u zadnje vrijeme ispod prosjeka, Šošić koji mora popraviti taj segment ali je u napadu bolji od Boljevica kao i u odbrani, Jaber na poziciji 10 umjesto Dangubica puno odgovorniji nazad. Huso koji je umjesto Radovca donio trku i zivahnost kao i Dan.
Cavnic sa druge strane pojeo spica sto Karamarku ne polazi od ruke. Radinovic koji je brzi igrac od Markovica i pretrcao je vise.
Galic je bio fenomenalan pojeo Vukovića ali jada svi igraju iza lopte i njemu je lakse igrati.
Vidim drvlje i kamenje na Dangubica koji je donio novu dimenziju i koji moze imati ulogu u ovom brzem sistemu a Boljevic koji se vuce ko krepana mačka zasticen ko polarni medvjed. Njegova primanja nisu mala isto tako a ne pruza apsolutno nista.
Radovac je u padu forme i njega treba na klupu je svakako podbaci protiv bivseg kluba.
Denise vratis li na staro patnja ce biti, sam si vidio da nedostaje energije i nemoj mrtvace opet ubacivati molim te.
Za iducu sezonu imamo kostur od brzih i disciplinovanijih igraca i njih treba zadrzati a dizelasima se zahvaliti.
Ko dodje sa bilo kakvom ponudom neka ide slobodno.
Ne može utakmica protiv Borca biti jedino mjerilo. Samo je pokazala da Denis mora više pažnje posvetiti protivniku i da se bolje prilagodi u taktičkim zamislima ali i u igračkom kadru koji šalje na teren. Ima dosta različitih tipova igrača i ne mora sve pakovati u isti šablon.
Konama fali dosta igrača ali to svakako ne znači da, još uvijek, nisu favoriti. Jedino što će im praviti problem je manjak brzine neigranjem Gulija i možda ne bi ni bilo loše poslati te "dizelaše" u prvom dijelu na teren pa kasnije ubrzati igru. Kone djeluju dosta sporije u zadnje vrijeme. Posebno će biti zanimljivo kako će Denis postaviti sredinu terena jer su kone tu, po mom mišljenju, najjače.
Edit : Denis mora pokazati više fleksibilnosti u taktici. Nije isto igrati protiv GOŠKA i Zrinjskog. Isto tako neće biti isto protiv kona kao protiv Borca. Dva potpuno drukčija sistema.