FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

gegenpressing
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gegenpressing » 26 apr 2025, 18:38

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
26 apr 2025, 18:03
gegenpressing je napisao/la:
26 apr 2025, 17:57
GrbavicaHram1921 je napisao/la:
26 apr 2025, 17:26
krpic
cvetanoski al jaber sosic
lagumdzija radovac
radinovic mahmic cavnic galic
muftic

Mislim da ce ovako poceti, samo nemoj Husu i Markovica
Marković je jedan od najsmirenijih u zadnjoj liniji,i zna lopte,Radinović je poginuo protiv Borca,pitanje je da li on fizički to može podnijeti(jer nije bio u pogonu dugo vremena),to se vidjelo na zadnjem derbiju.
Lagumdžija izašao iz povrede,nek sa Radovcem dijeli minute.
Sine Markovic treba da skine 7-8 kila prvo , za mene je smrt ako on pocne
Skinuo davno,prije zimskih priprema,došao na prozivku top-fit!
Pozz
Brohra ribo se...

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 26 apr 2025, 18:49

svemalim1 je napisao/la:
26 apr 2025, 14:53
ocekujem da ce poceti boljevic, krpic, radovac, nije ih sigurno bezveze odmarao, ali ja bi pokusao iznenaditi da sam na coricevom mjestu. nesto ovako:

dangubic
cvetanoski al jaber sosic
lagumdzija simoni
radinovic mahmic cavnic galic
muftic

mahmic zbog u21 pravila jbg, radije bi poceo sa karamarkom, ali bolje mahmic nego sukilovic. rizik je staviti simonija, ali treba nam takav profil u vezi, gdje nam fali brzine. i inace nam fali, pogotovo u tranziciji, sa nasom standardnom ekipom. kad igraju krpic i dangubic zajedno, em smo sporiji, em fali igrac u veznom redu. onda pucamo, pa nam stoperi dodju u problem. pisali su drugi vec o tome.

mislim da nam treba brza, dinamicnija ekipa i da ih se mora razdrmati, mijenjati nesto ako hocemo da izvucemo pozitivan rezultat. da se ne lazemo, muftic nas je vadio zadnji derbi i pitanje je da li moze opet tj. da li ce njima realizacija ostati nikakva.
Ja bih mozda poceo i sa Sabiicem na krilu umjesto Cvetanovskog
I tu dobio u21 igraca a nazad iskusnije igrace.
Ono sto sam primjetio vecina igraca u21 igraca trazi prema naprijed samo mi haman cijelu sezonu na stoperskom paru to je jedna od gresaka sa kojom smo krenuli u sezonu

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 apr 2025, 18:53

ferid21 je napisao/la:
26 apr 2025, 18:31
Levin je napisao/la:
26 apr 2025, 18:07
FK Željezničar - FK Sarajevo 3:0 - 03/03/2024

Da se prisjetimo naše posljednje pobjede protiv kona. :kafa:

Muftić
Selimović - Cavnić - Cocalić
Galić - Hiroš - Karić - Radinović
Bismark - Krpić - Amoah

Izmjene :
Boljević -> Bismark
Haračić -> Amoah
Ovčina -> Galić
Radovac - Karić
Fočo -> Hiroš

Golovi : Hiroš(1), Galić (2)
Igrač utakmice : Marin Galić

Trener : Akrapović
Ovaj datum nije garant.
I nije, u pravu si. Ispravka : mart 2024.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 26 apr 2025, 19:03

Efekat iznenadjenja, krenemo sa Danom i brazilcem, ni oni, ni mi, ne nismo znali sta da ocekujemo. Samo se nadam da necemo krenuti sa crnogorskom vjetroturbinom-prvim i najskupljim aplauzom FK Zeljeznicar...
Sarajevski Željezničar.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 26 apr 2025, 19:42

Uz pristup kao protiv borca, rezultat ne moze izostati
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 26 apr 2025, 19:43

Levin je napisao/la:
26 apr 2025, 11:19

Ne može utakmica protiv Borca biti jedino mjerilo. Samo je pokazala da Denis mora više pažnje posvetiti protivniku i da se bolje prilagodi u taktičkim zamislima ali i u igračkom kadru koji šalje na teren. Ima dosta različitih tipova igrača i ne mora sve pakovati u isti šablon.

Konama fali dosta igrača ali to svakako ne znači da, još uvijek, nisu favoriti. Jedino što će im praviti problem je manjak brzine neigranjem Gulija i možda ne bi ni bilo loše poslati te "dizelaše" u prvom dijelu na teren pa kasnije ubrzati igru. Kone djeluju dosta sporije u zadnje vrijeme. Posebno će biti zanimljivo kako će Denis postaviti sredinu terena jer su kone tu, po mom mišljenju, najjače.

Edit : Denis mora pokazati više fleksibilnosti u taktici. Nije isto igrati protiv GOŠKA i Zrinjskog. Isto tako neće biti isto protiv kona kao protiv Borca. Dva potpuno drukčija sistema.
Nemam sta dodati, a ni oduzeti, zapravo lazem, imam, **** te Guli :mrgreen: Cuj Guli, ocam tepate mu, sta vam je, klasicni gruzijski smrad :urnebes:

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 26 apr 2025, 19:45

irfo je napisao/la:
26 apr 2025, 19:42
Uz pristup kao protiv borca, rezultat ne moze izostati
Ako budemo izlazili visoko i fol mi nesto pokusavali da drzimo loptu **** nas jer nasa odbrana, a Bogme i veza to ne mize da isprati. Pitari su najopasniji kada ti uzmu loptu na sredini terena i onda ih guraju u prostor. Daj im loptu i cekaj greske koje ce sigurno napraviti.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 26 apr 2025, 20:07

Teska tekma. Oprez veliki.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 apr 2025, 20:08

RatoborniMrmot je napisao/la:
26 apr 2025, 19:43
Nemam sta dodati, a ni oduzeti, zapravo lazem, imam, **** te Guli :mrgreen: Cuj Guli, ocam tepate mu, sta vam je, klasicni gruzijski smrad :urnebes:
Hahahahahah, moram da kažem da ti pristaje nick. Ti i kad se slažeš nađeš nešto da baciš. :-D

U pravu si, Guli je tepanje. Ne treba to. Iako mi je bilo mrsko pisati puno ime pa mu tepah od sad ide "Guljaš". :-D

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 26 apr 2025, 20:31

Levin je napisao/la:
26 apr 2025, 20:08
26 apr 2025, 19:43
Hahahahahah, moram da kažem da ti pristaje nick. Ti i kad se slažeš nađeš nešto da baciš. :-D

U pravu si, Guli je tepanje. Ne treba to. Iako mi je bilo mrsko pisati puno ime pa mu tepah od sad ide "Guljaš". :-D
:mrgreen:

Inace, tema postaje citljiva, napokon. Valjda potraje :think:

taha21
Kontakt:

Post Postao/la taha21 » 26 apr 2025, 21:08

e ako je Markovic top fit onda su ostali anoreksicari, idalje ima 5 kg viska. Al i takav je dosta bolji od Radinovica

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 apr 2025, 21:14

Ne bi bilo loše uzeti ovog Ivana Marića iz Posušja... Jedini vrijedan pomena u ovoj utakmici između Slobode i Posušja do sada.

Ivan Marić
23 godine
192 cm visok
Desna noga
Štoper
103 utakmice u seniorskom fudbalu, 6 pogodaka i jedna asistencija.
Ugovor ističe: 30/06/2025

Visok. Djeluje dobro na lopti i u skoku. Prilično siguran i pokretljiv.

Denis ga dobro poznaje. :kafa:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 26 apr 2025, 21:51

Nervoza već na max..
Imam traume od prošla dva derbija, gdje su nam 7-8 komada mogli zavalit..
Sutra skroz drugačiji pristup mora biti, oni nek igraju lopte, a mi da čekamo priliku po osvojenoj lopti. Za to nam trebaju brži igrači. Boljeviću tvoje mjesto nije u prvih 11. sutra, ako budemo tako igrali, a nadam se da hoćemo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 26 apr 2025, 23:06

avalPacidoroP je napisao/la:
26 apr 2025, 21:51
Nervoza već na max..
Sutra skroz drugačiji pristup mora biti, oni nek igraju lopte, a mi da čekamo priliku po osvojenoj lopti. Za to nam trebaju brži igrači. Boljeviću tvoje mjesto nije u prvih 11. sutra, ako budemo tako igrali, a nadam se da hoćemo.
Moze Boljevic igrati derbi ali kao napadac, tu se moze tolerisati njegovo (ne)igranje odbrane. Ima brz prvi korak, donio nam je dosta bodova, postigao golova, imao asistencije. Osam golova i pet asistencija kao krilni igrac nije lose, nije da smo navikli na neke top igrace u zadnje vrijeme :mrgreen:

Ljudi ga prelako otpisuju zbog mahanja rukama i lose odbrane :mrgreen: a nije ni star, realno. On se moze tolerisati, vise takvih igraca ne moze. To je moje misljenje.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 26 apr 2025, 23:10

26 apr 2025, 23:06
Nervoza već na max..
Moze Boljevic igrati derbi ali kao napadac, tu se moze tolerisati njegovo (ne)igranje odbrane. Ima brz prvi korak, donio nam je dosta bodova.

Ljudi ga prelako otpisuju zbog mahanja rukama i lose odbrane :mrgreen: a nije ni star, realno. On se moze tolerisati, vise takvih igraca ne moze. To je moje misljenje.
Druže, budimo realni, nakon potpisa ugovora ne liči na sebe..
Sve mi je to sumnjivo, predugo je trajao proces oko novog ugovora, možda se njemu išlo, ali nije imao ponuda pa sad preko qrca igra..
Svi mi znamo da on može puno bolje, ali ovo sad što prikazuje samo unosi nervozu u ekipu, a pored svega toga najlošiji bude na terenu.
Ali hajde budala je to, možda se sutra zainati, zabije ga i stavi prst na usta da nas ušutka.. Amin Bože :mrgreen:

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 26 apr 2025, 23:17

Da li i ostali trebaju slijediti primjer Slobode?

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 26 apr 2025, 23:20

26 apr 2025, 23:10
Nervoza već na max..
Moze Boljevic igrati derbi ali kao napadac, tu se moze tolerisati njegovo (ne)igranje odbrane. Ima brz prvi korak, donio nam je dosta bodova.

Sve mi je to sumnjivo, predugo je trajao proces oko novog ugovora, možda se njemu išlo, ali nije imao ponuda pa sad preko qrca igra..
Svi mi znamo da on može puno bolje, ali ovo sad što prikazuje samo unosi nervozu u ekipu, a pored svega toga najlošiji bude na terenu.
Ali hajde budala je to, možda se sutra zainati, zabije ga i stavi prst na usta da nas ušutka.. Amin Bože :mrgreen:
Pa ni Jaber nije licio na sebe do tekme sa onim smradovima iz BL, skoro niko nije da se ne lazemo, jedino Madzid. Eh sad, jesul to odnosi medju njima, pogresne taktickd zamisli Coric, losa aelkcija igraca i formacije il je nesto deseto ne bih da spekulisem. Al da nesto ne stima tu se slazsmo.

Ono sto nama treba jeste da svi igraci daju svoj maksimum do kraja sezone.pa sta bude. Na kraju ko hoce da ide, bujrum, al ne u BiH, naravno, i sretno.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 26 apr 2025, 23:21

26 apr 2025, 23:20

Pa ni Jaber nije licio na sebe do tekme sa onim smradovima iz BL, skoro niko nije da se ne lazemo, jedino Madzid. Eh sad, jesul to odnosi medju njima, pogresne taktickd zamisli Coric, losa aelkcija igraca i formacije il je nesto deseto ne bih da spekulisem. Al da nesto ne stima tu se slazsmo.

Ono sto nama treba jeste da svi igraci daju svoj maksimum do kraja sezone.pa sta bude. Na kraju ko hoce da ide, bujrum, al ne u BiH, naravno, i sretno.
Ne mozes porediti pristup Jabera i Boljevica.
Fk Željezničar.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 apr 2025, 23:23

Pablo11 je napisao/la:
26 apr 2025, 23:21
Naravno da ne možeš. Jaber se nije vidio minimalno 10-15 utakmica dok je Boljević zabijao i donosio pobjede.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 26 apr 2025, 23:30

Pablo11 je napisao/la:
26 apr 2025, 23:21
26 apr 2025, 23:20

Mogu porediti ucinak, bez njega bi bili izmedju petog i sedmog mjesta ove sezone. Il smo to vec zaboravili. Prelako pljujemo nekoga ko nam je valjao, pa nije Zajmovic. Santos je imao 8 golova i 4 asistencije za cijelu sezonu, znam, penali i crveni, ali bez obzira, prelako pljujemo, a vecih krampi ko u prici. Posao kluba I trenera je da iskontrolise situaciju i ego igraca koji je sigurno faktor.

Nemoj mi suplje o bojkotima, to se izgleda samo kod nas i pitara desava odnosno bacaju se suplje price ko zna iz kakvih razloga.

U polu nornalnom klubu takav zavrsi na tribinama i problem rijesen, a debil sam sebi sjebe karijeru.

Neka.....

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Dofu, JavierBosnia, Proximic, ritam21 i 43 gosta.