Opet se ponavljamo, kad pobjeđujemo hvalimo na sva zvona a kad gubimo tjeramo sve radom i tako u krug.
Kao što rekoh prije utakmice :
... prvenstveno zbog neiskustva, Šukilović i Mahmić ne mogu kvalitetno iznijeti pritisak napada koji nas očekuje i bolje bi bilo da izađemo sa iskusnijim sastavom nazad...
Na žalost, Karamarko je otpao zbog povrede to razumijem ali je bilo bolje da je počeo sa Husom nego sa Mahmićem. Mada su mi neshvatljivi Cavnić i Marković kao jedni od najikusnijih igrača na terenu. Prosto nevjerovatno.
Nadam se da svi shvataju da sa ovom odbranom mi nemamo šta tražiti protiv tri prve ekipe.
Što se mene tiče mogu svi ići zajedno sa Dangubićem i Mirčevskim. Tu će se osloboditi značajna sredstva za plate i onda dovesti odbrambene igrače vrijedne ovog kluba.
----------------------------
Jedino što mogu zamjeriti Denisu i Štabu na prvih jedanaest je igranje Radovca. Od početka drugog dijela sezone se pati sa formom i povredama. U ovoj utakmici ništa nije napravio, nije dobio niti jedan vazdušni duel, konstantni problemi sa kontrolom lopte, dosta loših pasova, usporavanje igre... Jednostavno nije u formu i nema fokusa. Mnogo bolje je bilo da smo igrali sa Husom ili Simonijem. Valjda takvog igrača ubacuješ u lakšim utakmicama a ne u derbijima.
Također. Volio bih da smo izašli sa Karamarkom umjesto Mahmića ali razumijem da nije moglo zbog povrede. Lično bih Husu ili Simonija stavio ali to je moje navijačko viđenje. Kako god, Mahmić još nije dorastao ovakvim utakmicama a hoće li ikad dorasti vidjet ćemo. Previše mi kod njega ima nedostataka a slabo se popravlja.
Također, nadao sam se Radinoviću na lijevom beku zbog brzine ali je bilo jasno da će Marković igrati i prosto ne mogu da se načudim onom njegovom izbijanju lopte Keremehu na nogu. Za tako iskusnog igrača prosto nevjerovatno.
U biti naša odbrana i zadnji vezni igrači se nije značajno razlikovala od utakmice sa Borcem a i tamo je bilo grešaka koje su nas mogle koštati. Ne mnogo manje nego sada.
-----------------------------
Mnogi ovdje kritikuju postavku naprijed sa Boljevićem i Krpićem iako je to dosta neopravdano. Po meni je Boljević odigrao vrlo korektno cijelu utakmicu a Krpić je odradio u skladu sa svojim mogućnostima. Da ne govorim o tome da smo očekivali njih dvojicu. Obzirom da govorimo o statistički najboljim igračima do sada donekle mogu i razumjeti da ih je stavio od prve minute ali ostaviti Krpića do zadnje minute je bilo sumanuto.
-----------------------------
Najveća zamjerka sa moje strane i ne mogu da shvatim su izmjene. Izmjenama su potpuno poremetili ekipu ali i svaku šansu da ozbiljnije ugrozimo gol kona u zadnjih 15 minuta. Na trenutke mi se učinilo da više ne znaju ni ko šta igra ni kakva je zamisao. Umjesto da se još više pritisne i dođe do pogotka mi smo se pogubili do te mjere da smo zamalo prilmila dva pogotka na kraju.
Inače ne kontam Denisovu logiku kod izmjena ali u ovom večeras logike nije bilo. Potpuno sumanuto. Statistika u zadnjih 10 minuta govori u prilog tome i ne krivim samo Denisa već i ove "stručnjake" na klupi.
Kad uporedim utakmicu sa Borcem i ovu večeras ja ne vidim da smo bili mnogo lošiji. Večeras smo platili manjak kvaliteta u zadnjoj liniji i to su kone, za razliku od Borca, iskoristile. Nije da Mahmić i Cavnić nisu griješili protiv Borca, jednostavno to Borac nije kaznio a kone jesu iako mi je nevjerovatno da jedan igrač napravi toliko problema odbrani a znaš da će igrati i znaš kako igra.
Što se tiče Denisove izjave na kraju... Ni ja NIKAD ne bih navijao za FK Torpedo a vi koji to potencirate zapitajte se za koga zapravo navijate. Toliko o tome.
Kad sve sumiram. U ovoj utakmici, u odnosu na prethodne dvije, smo se najbolje nosili sa konama ali smo itekako platili manjak kvaliteta i pomalo čudnih odluka sa klupe.
Opet kažem :
Što se mene tiče mogu svi kojima ističe ugovor ići zajedno sa Dangubićem i Mirčevskim. Tu će se osloboditi značajna sredstva za plate i onda dovesti odbrambene igrače vrijedne ovog kluba..
Do kraja sezone moraju se isforsirati neki neći maksimalno. Krpić mora na klupu jer ne može 90 minuta. Galić, Dangubić, Marković i Cavnić klupa bez produženja ugovora. Isforsirati Radinovića da se vidi je vrijedan za produžetak. Ja ne vidim da možemo uhavtiti treće mjesto sve i da svaku do kraja dobijemo. Svakako više ne ovisimo sami o sebi.
Jaber, Šošić, Muftić, Lagumdžija bravo momci.