FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
24%
2. Borbu za Evropu
72
49%
3. Sredinu tabele
24
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 146

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 28 apr 2025, 00:26

bablaz1 je napisao/la:
27 apr 2025, 23:17
Generalno smo nekonstantni. Ne možemo uvezati dvije utakmice,zbog prevelikih rotacija. Mogu razumjeti ako mijenjamo taktiku pa izbacujemo krila igramo sa dva napadača.
Krenimo redom:
Nekoliko utakmica smo igrali sa Dangubićem na 10-tki sve lošija od lošije.
Nismo sastavili 3 utakmice zaredom sa istim stoperskim parom, da ne govorim o bekovima i krilima.
Danas: znao je da će krenuti sa najboljim veznim koje imaju (Lulić, Bubanja, Pavičić); jel neko misli da je neko skautirao ove igrače?? Ja mislim da nije. Od tri stopera najlišiji je Bugar i na njega je moralo se više igrati.
Krenuli smo sa jednim zadnjim veznim Lagumdžija (koji je danas bio solidan) , jednim kreativcem Jaber i jednim koji je bezvezni Radovac (ovdje je trebao biti Huso). Pored njih 4 trebali smo igrati sa još jednim veznim sa defanzivnim zadacima a to je jedino mogao biti Brazilac, eventualno Fočo.na uštrb krila jer nam nisu ništa donijeli.
Igrali smo sa krilima koji ne mogu istrćati kontru, to su Boljević i Šošić (koji je bio među boljim prvo poluvrijeme). Dodamo tui Krpića kojeg je vjerovatno Čorić stavio da očajni tehnički stoperi mogu nabijati loptu. Dodajmo tu bekove (koji su po meni bolji izbor- takva nam je situacija sa odbranom). O stoperima ne bih dva gola na njihove greške: 1. Mahmić suprotnom nogom izbija loptu, ono Rudiger izbija u korner. Kod drugog limitirani Cavnić na zemlji kilavo i pravi bespotreban penal.
E sad Denis: taj lik po meni je za trenera maksimalno Radnik, Posušje, Gošk, eventualno Sloboda. Zašto? Besmislen izbor igrača. Trebao je ponoviti postavu kao protiv Borca (momci su zaslužili), ako se već odlučio za istu taktiku. S tim da je totalno profulao jer je totalno profulao formaciju, jednostavno nije imao odgovora.
Drugo poluvrijeme, je ubio Madžida i Jabera iznjenom cvetanoski - Radovac. Ako je radovac bio za izaći trebao je ući ili Huso ili Simoni(za Simonija bi skontali možel se računati na njega). Ako je trebao ući Cvetanoski a jeste jer je nedostajalo brzine, izaći je trebao Boljević ili Šošić. (Po meni Boljević, jedino ako nije izmislio neku novu formaciju) Vraćanjem Jabera na zadnjeg veznog i ponovnim ispucavanjem lopti na krpića je pucao sebi u glavu. Šošić na 10-ki nije ništa odigrao kad god bi ga gurnuo tu. Jedini naš igrač koji ima osjećaj za drugi loptu je Jaber. Nakon svih gimnastika vrhunsc je bio uvođenje Dangubića na nekog Veznog??? A šlag na tortu Vini i Radinović i promjena formacije na neku sa tri u odbrani od kojih je jedan bek i jedan vezni. Vini desni bek , valjda cvetanoski lijevi bek. Jedan vezni Jaber, Šošić i boljević krila, što mi je nenormalno, te krpić i Dangubić napadači. U najmanju ruku očajna postava. Baš bih volio da mi neko kaže, a najbolje Čorić, šta je bila ideja???
Nek izgura do kraja ovo prvenstvo a onda dovesti trenera ( ne lošijeg od Dudića) znači Maksimović, Janković, Jusufbegović, ovaj što vodi. Radnik, nikako. Nek se vježbxju negdje drugo. Što se tiče rostera, sve rasprodati što se može, Radovcu ponuditi raskid, nek ide sa Dadom, Mekićem i ostalim po radnicima, slogama i sl.
Znači prodati Muftića, dovesti golmana iz ovih ekipa koje će ispasti, možda i Ćemana. Gurati nekog našeg iz juniora.
Bekove: zahvaliti se barem trojici (pod uslovom sa dovedemo bolje. Probati vratiti Šehića iz Češke). Stoperi: sva četiri otpustiti. Možda karamarka ostaviti dovesti tri stopera, eventualno se izviniti Drini i vratiti ga, jer je kanavaro za sve koji su tu. Vezni i napad u skladu sa mogućnostima i prodajama.
Uglavnom dizelaše ne dovoditi. Samo brzanere.
Trenera dovesti koji će izvuči najbolje iz igrača.
Klafurića,Dudić, i slične. Nikakve ublehaše. Ako ćemo mladog Hrvatska, Carević i sl.
Od sjaja do očaja se najlakše stiže gimnastikom....izmišljanjem tople vode. Stvarno mi nije jasno šta je htio sa onih zadnjih 15 minuta sa onim izmjenama. Sreća izvede Cavnića, pa ga nije mogao gurnuti u špic.
Po meni on (Denis) ima više sreće nego pameti, a ako se uzdaš u sreću nekad je imaš nekad ne i to sa ekipama sa kojim si egal.. U utakmicyma koje direktno usmjeravaju sljedfću sezonu (široki kup 2x, i derbi) je pokazao koliko je limitiran.
Sljedeće će sezone biti duplo teža situacija: 12 utakmica sa ovom trojkom. Široki će Klafurić utegnuti još bolje. Velež će biti sigurno konkurentniji. Sloga u zavisnosti od politike... Nabili smo dugove, nemamo nikog da nas zaštiti, trebamo se pojačati,. Nemamo u 21 igrača. Možda ovaj iz TC bude dobar jer teško da mogu Šabić i Fočo nešto ponuditi (bez napretka ikakvog u igri) pitanje je koliko ćemo moći pobjeđivati i spašavati se u zadnjim minutama sljedeće sezone.
Ako Široki uzme kup, što je izvjesno po meni, značajna injekcija će biti smanjena. Gradnjom juga smanjujemo prihode od karata. Možda šta zakačimo zbog politike. Biće remont ekipe, moraćemo prodati neke igrače sigurno... Nadam se Boljevića, Karamarka i Radovca. Eventualno Mahmića i Šukilovića (ako mu ne ističe ugovor).
Izvinjavam se na dužem postu
VTŽ
Ono sto me cudi su bas izmjene koje su katastrofalne u drugom dijelu, kao i jgra. Jedina razlika jeste odlazak onog pomocnika. Da nije pogresan covjek otisao, to se, cesto, zapitam. Naime mi smo bolje ili u najboljem slucaju isto izgledali na terenu sa Vukojom I Djoricem u odnosu na ovo sto pruzamo ove godine. To je zabrinjavajuce.

Coricu se zahvaliti na kraju sezone jer on ne moze, nema muda ni autoriteta, da vodi Zeljeznicar.

Ono sto je problem da se vazda moze gori trener dovesti :think:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 apr 2025, 00:34

Kakav je ovaj Ćorić prodavač magle, on će biti trener sa ovim izjavama pa mislim da će nadmašiti pokojnog Ivicu Osima i Milana Ribara, sa stažom, ne sa rezultatima.
Gledam raja se loži na to što neće navijati za Sarajevo. Bolje bi ti bilo majmune da pokušaš uigrati neku akciju.
Bašić je mala maca za ovu ublehu.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 28 apr 2025, 00:42

Samo da javim, nije meni sto smo izgubili svojim greskama, sve ja mogu halaliti, oprostiti kako god ko voli reci. Ali pred kraj utakmice, ako se ne varam vini/galic kad su se kod aut linije borili za loptu sa kupresakom/mujkicem, boljevic tu na 2m se sageo i odmorio. To mozda niko nije spomenuo, ali to je slika naseg danasnjeg sastava. totalna fula. Nadao sam se radinovicu da dobije vise, markovic koliko god bio iskusniji i pametniji, nema snage niti desne noge. Ali hajde, jos 15 bodova, sarajevo protiv sloge u gostima nema stopera sem solde, moze se tu vratiti na -1 i onda istrosenost sarajeva iskoristiti.

VOLIM TE ŽELJO
kako da te ne volim

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 apr 2025, 00:45

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 28 apr 2025, 05:52

Tri profesionalna fudbalera, odbrambrena igraca, zive od fubala. Prvi kontra nogom izbija loptu iz 16 i promasi je, drugi glavom loptu izbija iznad sebe u sredinu terena na vrh 16 metara i treci u prvom napadu drugog poluvremena napucava protivnickog igraca ispred sebe i pravi penal. Sve tri reakcije u jednoj utakmici. Ja gluplje fudbalere nisam gledao nigdje i nikad a ne postoji liga na kugli zemaljskoj koju nisam pogledao.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 apr 2025, 07:21

Bojudaosinebu je napisao/la:
28 apr 2025, 05:52
Tri profesionalna fudbalera, odbrambrena igraca, zive od fubala. Prvi kontra nogom izbija loptu iz 16 i promasi je, drugi glavom loptu izbija iznad sebe u sredinu terena na vrh 16 metara i treci u prvom napadu drugog poluvremena napucava protivnickog igraca ispred sebe i pravi penal. Sve tri reakcije u jednoj utakmici. Ja gluplje fudbalere nisam gledao nigdje i nikad a ne postoji liga na kugli zemaljskoj koju nisam pogledao.
😭🤣😂🤣🤣😭😭🤣😂

U pravu si
Ovo je nevjerojatan niz grešaka - mislim da ni amateri nemaju ovakve greške po kantonalnim ligama

Francis Kyeremeh kod prvog svog gola se ispucava na naš gol a naša odbrana mu nabacuje lopte kao na treningu - ma kakav trening kao da je ispred zgrade s rajom malo rastezanja i odapinjanja lopte poslije ručka

Francis u oba slučaja šuta na naš gol sam ko duh ....

O drugom golu bolje ništa ...
Nemanja je izašao iz teške povrede ....

Vedo hvala što nismo opet petardu primili

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 apr 2025, 07:22

svrakino1921 je napisao/la:
28 apr 2025, 07:21
😭🤣😂🤣🤣😭😭🤣😂

U pravu si
Ovo je nevjerojatan niz grešaka - mislim da ni amateri nemaju ovakve greške po kantonalnim ligama

Francis Kyeremeh kod prvog svog gola se ispucava na naš gol a naša odbrana mu nabacuje lopte kao na treningu - ma kakav trening kao da je ispred zgrade s rajom malo rastezanja i odapinjanja lopte poslije ručka

Francis u oba slučaja šuta na naš gol sam ko duh ....

O drugom golu bolje ništa ...
Nemanja je izašao iz teške povrede ....

Vedo hvala što nismo opet petardu primili

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 28 apr 2025, 07:26

Po meni, uprava već može početi sa analizom sezone, odnos uloženo - dobiveno. U Evropu možemo samo ako Sarajevo osvoji kup. Mislim da je Denis, alibi trener, oslanja se na stare igrače, jedinu utakmicu, koju su skoro svi prežalili, protiv Borca, izveo je sastav, za koji se kože reći da je fajterski, ali mislim da je to više uradio da u slučaju poraza, može reći ne ide bez Boljevića, Krpića i Radovca. Kada je Denis potpisao, predstavili su ga kao mladog, modernog trenera, koji voli da ubaci mlade igrače u ekipu, dosad to pa skoro da nismo vidjeli. Forsiranje starijih igrača, da bi imao mir u svlačionici mu se na kraju obilo o glavu. Da je iko od tih starijih igrača neka igračina nebi igrao u ovoj našoj kukuruz ligi. Meni je draže gledati Šabića nego Boljevića, jer ako griješi, mogu sebi reći da ne zna, za Boljevića se može reći da ne želi, ne želi igrati odbranu, maše rukama kao da je Maradona u najboljim igračkim danima. Slijedeća sezona će biti mnogo teža, tako da ove preostale utakmice mogu biti neki putokaz, ako bi Denis ostao trener, hoće li se zahvaliti ovim šetačima ili i dalje planira biti alibi trener. Najžalosnije je što smo kroz kup, sa samo dvije ozbiljne utakmice mogli obezbijediti Evropu i iskoristiti ostatak sezone za probavanje svih mogućih opcija i davanje prilike nekim omladincima, jer ako ne odugraju minute u pravim utakmicama ne možemo znati mogu li oni ili ne. Mi smo uvijek bili kritični prema našoj djeci, tjerali ih, a trpimo raznorazne polovnjake i od njih pravimo igračine.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 28 apr 2025, 07:34

Muftić, Džaber, Fočo, Šabić, Lagumdžija, Laušević.

Ostalo da se nosi u pm sa sve stručnjakom ublehašem.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 28 apr 2025, 09:06

Derbi je pokazao da se bez Dangubica ova ekipa ne moze sastaviti. Danasnji nogomet ne trpi lijenost i mahanje rukama, sporo razmisljanje tako da se pojedinima treba zahvaliti, a pojedine ubacivati zadnjih 20 minuta i to je sve

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 28 apr 2025, 09:23

gegenpressing je napisao/la:
25 apr 2025, 20:54

Profesionalac od glave do pete i karakteran lik.Volio bih da @braco izbaci kakvu analizu,da vidimo njegov doprinos ekipi.
Što se tiče Dangubićevog doprinosa u smislu aspekata igre, analitika kaže da je najbolji u sljedećim kategorijama:
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi, Dangubić ima najviše progresivnih dodavanja
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi, Dangubić ima najviše defanzivnih akcija (zbir osvojenih defanzivnih duela, presječenih lopti/dodavanja i klizećih startova)
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi, Dangubić ima najviše dodavanja i primljenih dodavanja
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi ima najbolji takozvani "Second assists", odnosno akcija ili dodavanje koje prethodi asistenciji za gol
Ostale kategorije u kojim Dangubić nije broj 1 ali je i dalje među najboljim (top 5) poredeći sa ostalim napadačima u ligi:
  • Progresivna vođenja lopte prema naprijed
  • Očekivane asistencije ili xA (expected assists)
  • Pametna dodavanja
  • Broj centaršuteva kao i broj tačnih centaršuteva
  • Ubrzanje sa loptom
Virtu4l je napisao/la:
24 apr 2025, 19:37
braco je napisao/la:
20 jan 2025, 12:42
.

Gdje si ti i kako si proživio ovo ludilo?
Nekad davno sam bio idealista maštajući o nekoj ljepoti u igri u bh. ligi, a kako iz godine u godinu pratim ovu ligu postajem sve pragmatičniji. :mrgreen:

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 apr 2025, 09:26

Meni jos uvijek nije jasan mozak trenera koji trenira jednu ekipu svaki dan, gleda utakmice njihove, analizira ih i opet dodje na derbiju i ubaci najsporiju ekipu mogucu koju ima u tom trenutku.

Protiv Slobode bi volio vidjet sastav: Muftic Galic Lagumdzija Sukilovic Radinovic Simoni Karjasevic Vini Dzaber Sosic Dangubic
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 apr 2025, 09:34

:rol: :rol:

Odlican opis Mahmica, Markovica i Cavnica :thumbup: i to su fudbaleri Zelje :oops:

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 apr 2025, 09:44

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 apr 2025, 10:50

dubioza144 je napisao/la:
28 apr 2025, 09:26
Meni jos uvijek nije jasan mozak trenera koji trenira jednu ekipu svaki dan, gleda utakmice njihove, analizira ih i opet dodje na derbiju i ubaci najsporiju ekipu mogucu koju ima u tom trenutku.

Protiv Slobode bi volio vidjet sastav: Muftic Galic Lagumdzija Sukilovic Radinovic Simoni Karjasevic Vini Dzaber Sosic Dangubic
Ocigledno te analize ne sluze nicemu.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 28 apr 2025, 10:52

braco je napisao/la:
28 apr 2025, 09:23

Profesionalac od glave do pete i karakteran lik.Volio bih da @braco izbaci kakvu analizu,da vidimo njegov doprinos ekipi.
Što se tiče Dangubićevog doprinosa u smislu aspekata igre, analitika kaže da je najbolji u sljedećim kategorijama:
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi, Dangubić ima najviše progresivnih dodavanja
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi, Dangubić ima najviše defanzivnih akcija (zbir osvojenih defanzivnih duela, presječenih lopti/dodavanja i klizećih startova)
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi, Dangubić ima najviše dodavanja i primljenih dodavanja
  • Poredeći sa ostalim napadačima u ligi ima najbolji takozvani "Second assists", odnosno akcija ili dodavanje koje prethodi asistenciji za gol
Ostale kategorije u kojim Dangubić nije broj 1 ali je i dalje među najboljim (top 5) poredeći sa ostalim napadačima u ligi:
  • Pametna dodavanja
  • Ubrzanje sa loptom
Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la:
20 jan 2025, 12:42
.

Nekad davno sam bio idealista maštajući o nekoj ljepoti u igri u bh. ligi, a kako iz godine u godinu pratim ovu ligu postajem sve pragmatičniji. :mrgreen:
Sta je sa postignutim golovima? Doveden je da bude ubica u 16m a ne da izjavi odmah da voli desetku igrati i da ima najvise defanzivnih akcija

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 apr 2025, 11:03

Zvornicka je napisao/la:
28 apr 2025, 10:52
braco je napisao/la:

• Pametna dodavanja
  • Ubrzanje sa loptom
Virtu4l je napisao/la:

Sta je sa postignutim golovima? Doveden je da bude ubica u 16m a ne da izjavi odmah da voli desetku igrati i da ima najvise defanzivnih akcija
@Braco, dobrodošao nazad.

Ne može ni postići golove kad igra predaleko od gola. Možda ga je bolje uporediti sa Savićem iz Borca ili Surdanovićem i Ćavarom iz Zrinjskog i uzeti parametre odgovarajuće za poziciju koju je najviše igrao.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 28 apr 2025, 11:11

Levin je napisao/la:
28 apr 2025, 11:03
Zvornicka je napisao/la:
braco je napisao/la:

• Pametna dodavanja
  • Ubrzanje sa loptom

Ne može ni postići golove kad igra predaleko od gola. Možda ga je bolje uporediti sa Savićem iz Borca ili Surdanovićem i Ćavarom iz Zrinjskog i uzeti parametre odgovarajuće za poziciju koju je najviše igrao.
Slazem se da igra predaleko od gola. Ali meni on nije spic za nase lige, prvo, pokazao je da ima ogroman problem sa realizacijom, a drugo, fizicki ne moze odgovoriti stoperima u nasoj ligi a po zemlji se premalo igra.
Ako je istina da je najplaceniji igrac u ekipi, mi nismo nekog pretjeranog hajra od njega imali.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 apr 2025, 11:15

Samo u nasoj ekipi u prvih 11 ne igra onih najboljih 11 koji mozda treba da odgovaraju ekipi protiv koje igraju vec u prvih 11 zavisi ko je kakav karakter od igraca a trener ne zeli probleme sa ovim igracima malo tezeg karaktera jer nema muda da se prema njima ponasa kao npr prema Cvetanovskom Sabicu Karjasevicu Radinovicu Dangubicu, jucer od 3 igraca koja nisu nista pokazala na poluvremenu Radovac Krpic Boljevic ostavio je na klupi onog koji je najveci mlakonja od spomenute 3 a ove drzo cijelu utakmicu i zbig njih rotiro ostalih 8 igraca da je mogo Muftica rotirat i njega bi :urnebes:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 apr 2025, 11:28

Zvornicka je napisao/la:
28 apr 2025, 11:11
Levin je napisao/la:
28 apr 2025, 11:03
Zvornicka je napisao/la:

Slazem se da igra predaleko od gola. Ali meni on nije spic za nase lige, prvo, pokazao je da ima ogroman problem sa realizacijom, a drugo, fizicki ne moze odgovoriti stoperima u nasoj ligi a po zemlji se premalo igra.
Ako je istina da je najplaceniji igrac u ekipi, mi nismo nekog pretjeranog hajra od njega imali.
Nemanja Bilbija je skoro istih fizičkih predispozicija i karakteristika a najbolji je strijelac lige u historiji. Nije ni on zabijao iz svake prilike i u svakoj utakmici.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.