FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
sta dalje pricati, realno.
Ja jos vjerujem i u Turkesa, kad ga krene nece stati. Gordi je zahvalan, igrac kakvog je Zekic trazio. Ne umire u ljepoti ali se bori, razgrce. I njemu treba da se prilagodi.. Hocemo li shvatiti da igracu, treneru treba da se navikne na novo mjesto stanovanja, pogled s prozora, novi zivot mozda bez familije.. a ne da odmah pruza najbolje ikad partije u tri utakmice koje je odigrao.. ne kontam nas, prestanimo talasati svako malo, siziti, iz sedmice u sedmicu mijenjati dijametralno misljenja... Jel stvarno dosta?? Uzmes bojca, docek, najbolji na svijetu, Zoka sef zauvijek.. Sloboda - kiks, gdje smo svi pristali da dignemo rucnu u ligi ako ganjamo kup - belaj, ne valja niko.. ubit ce nas seljo, cestitke kako su digli bojca kuci.. a mi imali gol zaostatka i stigli i prestigli ga u leglu... ne cijenimo nase.. postuj se da te drugi postuju..
B O R D O J U T R O !
Ja jos vjerujem i u Turkesa, kad ga krene nece stati. Gordi je zahvalan, igrac kakvog je Zekic trazio. Ne umire u ljepoti ali se bori, razgrce. I njemu treba da se prilagodi.. Hocemo li shvatiti da igracu, treneru treba da se navikne na novo mjesto stanovanja, pogled s prozora, novi zivot mozda bez familije.. a ne da odmah pruza najbolje ikad partije u tri utakmice koje je odigrao.. ne kontam nas, prestanimo talasati svako malo, siziti, iz sedmice u sedmicu mijenjati dijametralno misljenja... Jel stvarno dosta?? Uzmes bojca, docek, najbolji na svijetu, Zoka sef zauvijek.. Sloboda - kiks, gdje smo svi pristali da dignemo rucnu u ligi ako ganjamo kup - belaj, ne valja niko.. ubit ce nas seljo, cestitke kako su digli bojca kuci.. a mi imali gol zaostatka i stigli i prestigli ga u leglu... ne cijenimo nase.. postuj se da te drugi postuju..
B O R D O J U T R O !
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
7 ti majki yebem
-
- Kontakt:
NAdam se da ce produziti ugovor Keri jer je zasluzio. Ima kikseva ali trk i zalaganje je 

Gordezijani je solidno odigrao, imao je jednu veliku gresku kad je izgubio loptu u napadu taman pred istokom, i onaj sosic ih naniza dvojicu, ali srecom ne odigrase dobro kontru.
Sve u svemu, puno smo bolja ekipa, to se i vidjelo. Malu mrlju baca ona letargija nakon drugog gola, bas smo skroz bili stali. Ali sve u svemu dobra predstava. Kyeremeh i Mujkic su najbolje odigrali, pogotovo mujkica treba hvaliti, momak je bas napredovao zadnjih mjeseci. Kupresak isto tako, mada je u drugom malo pao. Vezni red dobar, borben. Jatta mi se sve vise svidja, imao je jedan odlican dribling i pas u dubinu i dva odlicna klizeca da pokaze muda.
Sve u svemu, puno smo bolja ekipa, to se i vidjelo. Malu mrlju baca ona letargija nakon drugog gola, bas smo skroz bili stali. Ali sve u svemu dobra predstava. Kyeremeh i Mujkic su najbolje odigrali, pogotovo mujkica treba hvaliti, momak je bas napredovao zadnjih mjeseci. Kupresak isto tako, mada je u drugom malo pao. Vezni red dobar, borben. Jatta mi se sve vise svidja, imao je jedan odlican dribling i pas u dubinu i dva odlicna klizeca da pokaze muda.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Znam znam ja se raspravljao s njima. Tu je prednjačio ovaj vrsni poznavaoc drevne igre koji ga je nazivao stranim Sisicem.jurisicduska je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:58Ikic nije ni u snu bolji igrač od Guliasvilija.
Najbolja paralela je Renan. Kad je došao bio je izgubljen neaklimatizovan etc. Guliasvili je jedini u ekipi koji ne razumije nikog. On će slijedece godine biti jedan od glavnih igrača.
Guliasvili je na u21 nivou i u19 nivou pokazivao znakove talenta za lige petice i to ozbiljnog i došao je kod nas ja ne znam ni kako. Najveća greška bi se bilo njega riješiti.
Ima 21 godinu i platilo se 125.000 eura za njeg i neće on nigdje vjerujte.

Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
jurisicduska je napisao/la: ↑28 apr 2025, 11:21Znam znam ja se raspravljao s njima. Tu je prednjačio ovaj vrsni poznavaoc drevne igre koji ga je nazivao stranim Sisicem.jurisicduska je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:58Ikic nije ni u snu bolji igrač od Guliasvilija.
Najbolja paralela je Renan. Kad je došao bio je izgubljen neaklimatizovan etc. Guliasvili je jedini u ekipi koji ne razumije nikog. On će slijedece godine biti jedan od glavnih igrača.
Guliasvili je na u21 nivou i u19 nivou pokazivao znakove talenta za lige petice i to ozbiljnog i došao je kod nas ja ne znam ni kako. Najveća greška bi se bilo njega riješiti.
![]()

SARAJEVO SIAMO NOI <3
- napoleon72
- Kontakt:
jurisicduska je napisao/la: ↑28 apr 2025, 11:21Znam znam ja se raspravljao s njima. Tu je prednjačio ovaj vrsni poznavaoc drevne igre koji ga je nazivao stranim Sisicem.jurisicduska je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:58Ikic nije ni u snu bolji igrač od Guliasvilija.
![]()

Psst Mirzina pticice, lazni insajderu

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Tako smo upropastili bezbroj igrača jer ne kontaju da se igrači različito adaptiraju. Konto sam da ćemo na primjeru Rahmanovica i Gulija shvatiti da je potrebno vrijeme. I da igračima možemo suditi tek nakog godinu kod nas (neki prije se aklimatizuju pa su odmah dobri) , evo svjež primjer i Kupresak, imaš dakle 3 primjera gdje u prvih pola godine si mogao vidjeti samo potencijal i ništa drugo, istrpis i dobio si vrhunske igrače. Al jok daj sve otjeraj.
Dosadan si s tim Napoleon. Voljeli su Mirzu vise nego oca, bilo prošlo ne ponovilo se. A ti kralju od 500 postova imaš 499 gluposti zbog kojih normalan čovjek ne bi prigovarao. I naravno svi ovi igrači osim Beganovica su otišli iz Sarajeva. To je argument u moju korist.
Dosadan si s tim Napoleon. Voljeli su Mirzu vise nego oca, bilo prošlo ne ponovilo se. A ti kralju od 500 postova imaš 499 gluposti zbog kojih normalan čovjek ne bi prigovarao. I naravno svi ovi igrači osim Beganovica su otišli iz Sarajeva. To je argument u moju korist.
- napoleon72
- Kontakt:
S tim sto je Beganovic dobio kapitensku, Mustafic i dalje tu i vodi navijanje juce. Hamza se prodao i trener i dan danas zali za njim a Andjusic otisao poslije povrede nakon koje nikako nije isti igrac, jos je u godinama. A pricamo o klubu koji u svakom prelaznom roku promijeni 15 igraca, tako da nije nikakav argument "svi su otisli iz kluba". Pa ekipa koja je pocela juce i ekipa koja je odigrala prijr tacno godinu dana protiv Veleza na Kosevu ima 9 razlicitih igraca, obje poceli samo Beganovic i Soldo. Kakav je to argument, realno?jurisicduska je napisao/la: ↑28 apr 2025, 11:34Tako smo upropastili bezbroj igrača jer ne kontaju da se igrači različito adaptiraju. Konto sam da ćemo na primjeru Rahmanovica i Gulija shvatiti da je potrebno vrijeme. I da igračima možemo suditi tek nakog godinu kod nas (neki prije se aklimatizuju pa su odmah dobri) , evo svjež primjer i Kupresak, imaš dakle 3 primjera gdje u prvih pola godine si mogao vidjeti samo potencijal i ništa drugo, istrpis i dobio si vrhunske igrače. Al jok daj sve otjeraj.
Ako cemo tako, i ja sam u tom postu koji si izvukao iz naftalina rekao "DO SAD" nije pokazao nista, te u drugom dijelu posta gdje sam ozbiljnije pisao sam rekao da ga treba poslat na pozajmicu negdje da se navikne. Do tog trenutka je za Sarajevo odigrao 10 utakmica, upisao jednu asistenciju. Uz realno nikakav fudbal na terenu, to ne mozes porec. Evo priznajem da si uboo to da je talenat i da mu je trebalo adaptacije, posteno. Al ako su tvoji argumenti "svi su sem kapitena van kluba godinu nakon pisanja posta", jbg onda.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Niko da spomene da imamo konacno i rutinera za suteve s kreca.
I juce me neka jeza kad svirnu penal,drago ti,a opet istraumiran tolikim fulama,i kroz glavu mi bljesnu ko ce ga izvesti..
Edit: Moze li neko naci isjecak ili sliku kad je svirnuo penal,Coricu glava naslonjena na konstrukciju klupe,tamo iza Vaha spiker skakuce s mikrofonom u ruci?

I juce me neka jeza kad svirnu penal,drago ti,a opet istraumiran tolikim fulama,i kroz glavu mi bljesnu ko ce ga izvesti..
Edit: Moze li neko naci isjecak ili sliku kad je svirnuo penal,Coricu glava naslonjena na konstrukciju klupe,tamo iza Vaha spiker skakuce s mikrofonom u ruci?

"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Isto sam pomislio sad gledam treci put situacije.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 apr 2025, 12:30Niko da spomene da imamo konacno i rutinera za suteve s kreca.
Odma covjek uzeo loptu i ceka na penalu, nema hoce nece.
Napokon muda neko da pokaze
1:24:32
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
-
- Kontakt:
Tek nas iduce sezone ceka circus kad udju i Laktaši
-
- Kontakt:
Juce lijep dan na kosevu ,fina utakmica nije bilo previše prekrsaja 3 gola ,dosta šansi , mi pobjedili bez pola tima sta ce ti šta više .
- MaroonBjelave
- Kontakt:
I ja kontam ko će uzeti da šutira i prvi mi prođe kroz glavu Pavičić. Gordeziani ni na kraj pameti bgm.bvsic je napisao/la: ↑28 apr 2025, 12:38Isto sam pomislio sad gledam treci put situacije.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑28 apr 2025, 12:30Niko da spomene da imamo konacno i rutinera za suteve s kreca.
Odma covjek uzeo loptu i ceka na penalu, nema hoce nece.
Napokon muda neko da pokaze
1:24:32
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
-
- Kontakt:
Evo **** argumente jer mislim da se bezveze raspravljamo ni oko čega. Ja sam to napisao tad jer sam imao info da su ovi pravo dobri s Mirzom i nekakva je negativa vladala da se nije moglo disati. Ispostavilo se za neke da je to konkretno bila i istina pogotovo za Ziljkica , drugo i ovi ostali su nedugo zatim počeli napuštati klub. Naravno da neki vise neki manje, vjerovatno ko je prešao crvenu liniju je i otjeran, a drugo jednom se sjećam da si dobro napisao Catakovic je fin momak pa vjerovatno je tu priključen ko neko ko se družio s ovim momcima. Ponovit ću opet prenio sam kako sam čuo a i dan danas vjerujem u to da je grupa igrača prestala igrat nakon smjene Mirze. Jer im je bio sve u životu.napoleon72 je napisao/la: ↑28 apr 2025, 11:48S tim sto je Beganovic dobio kapitensku, Mustafic i dalje tu i vodi navijanje juce. Hamza se prodao i trener i dan danas zali za njim a Andjusic otisao poslije povrede nakon koje nikako nije isti igrac, jos je u godinama. A pricamo o klubu koji u svakom prelaznom roku promijeni 15 igraca, tako da nije nikakav argument "svi su otisli iz kluba". Pa ekipa koja je pocela juce i ekipa koja je odigrala prijr tacno godinu dana protiv Veleza na Kosevu ima 9 razlicitih igraca, obje poceli samo Beganovic i Soldo. Kakav je to argument, realno?jurisicduska je napisao/la: ↑28 apr 2025, 11:34Tako smo upropastili bezbroj igrača jer ne kontaju da se igrači različito adaptiraju. Konto sam da ćemo na primjeru Rahmanovica i Gulija shvatiti da je potrebno vrijeme. I da igračima možemo suditi tek nakog godinu kod nas (neki prije se aklimatizuju pa su odmah dobri) , evo svjež primjer i Kupresak, imaš dakle 3 primjera gdje u prvih pola godine si mogao vidjeti samo potencijal i ništa drugo, istrpis i dobio si vrhunske igrače. Al jok daj sve otjeraj.
Ako cemo tako, i ja sam u tom postu koji si izvukao iz naftalina rekao "DO SAD" nije pokazao nista, te u drugom dijelu posta gdje sam ozbiljnije pisao sam rekao da ga treba poslat na pozajmicu negdje da se navikne. Do tog trenutka je za Sarajevo odigrao 10 utakmica, upisao jednu asistenciju. Uz realno nikakav fudbal na terenu, to ne mozes porec. Evo priznajem da si uboo to da je talenat i da mu je trebalo adaptacije, posteno. Al ako su tvoji argumenti "svi su sem kapitena van kluba godinu nakon pisanja posta", jbg onda.
Vidjet ćeš da je ovaj Gruzijac dobar igrač. Nadam se da će ostat jer nije ni stranac , tek je izasao iz teške povrede ima 23 godine isto tako sa 19 je bio bas talenat da ne znas uopste kako je kod nas došao. Ja vjerujem i vidim nešto u njemu drugačije. Ali eto vidjet ćemo. Odnosno necemo ako ga otjeraju.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 28 apr 2025, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, johntravolta123, Sinfoc1986, Tatamata1946, Vaya i 91 gost.