FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 28 apr 2025, 10:29

sta dalje pricati, realno.

Ja jos vjerujem i u Turkesa, kad ga krene nece stati. Gordi je zahvalan, igrac kakvog je Zekic trazio. Ne umire u ljepoti ali se bori, razgrce. I njemu treba da se prilagodi.. Hocemo li shvatiti da igracu, treneru treba da se navikne na novo mjesto stanovanja, pogled s prozora, novi zivot mozda bez familije.. a ne da odmah pruza najbolje ikad partije u tri utakmice koje je odigrao.. ne kontam nas, prestanimo talasati svako malo, siziti, iz sedmice u sedmicu mijenjati dijametralno misljenja... Jel stvarno dosta?? Uzmes bojca, docek, najbolji na svijetu, Zoka sef zauvijek.. Sloboda - kiks, gdje smo svi pristali da dignemo rucnu u ligi ako ganjamo kup - belaj, ne valja niko.. ubit ce nas seljo, cestitke kako su digli bojca kuci.. a mi imali gol zaostatka i stigli i prestigli ga u leglu... ne cijenimo nase.. postuj se da te drugi postuju..

B O R D O J U T R O !
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 28 apr 2025, 10:45

7 ti majki yebem

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 28 apr 2025, 10:55

NAdam se da ce produziti ugovor Keri jer je zasluzio. Ima kikseva ali trk i zalaganje je :thumbup:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 28 apr 2025, 10:56

Gordezijani je solidno odigrao, imao je jednu veliku gresku kad je izgubio loptu u napadu taman pred istokom, i onaj sosic ih naniza dvojicu, ali srecom ne odigrase dobro kontru.
Sve u svemu, puno smo bolja ekipa, to se i vidjelo. Malu mrlju baca ona letargija nakon drugog gola, bas smo skroz bili stali. Ali sve u svemu dobra predstava. Kyeremeh i Mujkic su najbolje odigrali, pogotovo mujkica treba hvaliti, momak je bas napredovao zadnjih mjeseci. Kupresak isto tako, mada je u drugom malo pao. Vezni red dobar, borben. Jatta mi se sve vise svidja, imao je jedan odlican dribling i pas u dubinu i dva odlicna klizeca da pokaze muda.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 28 apr 2025, 11:13

nokee je napisao/la:
27 apr 2025, 20:15
Ostaviti gospodina, smekera, Zorana Zekica na klupi dok god on hoće sa vodi ekipu. Toliko..
Trener koji treba/mora da ostane na duze, neki odlazak moze da se desi samo ako dobije bolesnu ponudu, razlog ne smijemo biti mi!!!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 apr 2025, 11:21

jurisicduska je napisao/la:
30 maj 2023, 13:58
Ikic nije ni u snu bolji igrač od Guliasvilija.

Najbolja paralela je Renan. Kad je došao bio je izgubljen neaklimatizovan etc. Guliasvili je jedini u ekipi koji ne razumije nikog. On će slijedece godine biti jedan od glavnih igrača.

Guliasvili je na u21 nivou i u19 nivou pokazivao znakove talenta za lige petice i to ozbiljnog i došao je kod nas ja ne znam ni kako. Najveća greška bi se bilo njega riješiti.

Ima 21 godinu i platilo se 125.000 eura za njeg i neće on nigdje vjerujte.
Znam znam ja se raspravljao s njima. Tu je prednjačio ovaj vrsni poznavaoc drevne igre koji ga je nazivao stranim Sisicem.

slika
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 28 apr 2025, 11:29

28 apr 2025, 11:21

Najbolja paralela je Renan. Kad je došao bio je izgubljen neaklimatizovan etc. Guliasvili je jedini u ekipi koji ne razumije nikog. On će slijedece godine biti jedan od glavnih igrača.

Guliasvili je na u21 nivou i u19 nivou pokazivao znakove talenta za lige petice i to ozbiljnog i došao je kod nas ja ne znam ni kako. Najveća greška bi se bilo njega riješiti.

Znam znam ja se raspravljao s njima. Tu je prednjačio ovaj vrsni poznavaoc drevne igre koji ga je nazivao stranim Sisicem.

slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: e čuj strani Šišić
SARAJEVO SIAMO NOI <3

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 28 apr 2025, 11:32

28 apr 2025, 11:21

slika

slika

Psst Mirzina pticice, lazni insajderu :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 apr 2025, 11:34

Tako smo upropastili bezbroj igrača jer ne kontaju da se igrači različito adaptiraju. Konto sam da ćemo na primjeru Rahmanovica i Gulija shvatiti da je potrebno vrijeme. I da igračima možemo suditi tek nakog godinu kod nas (neki prije se aklimatizuju pa su odmah dobri) , evo svjež primjer i Kupresak, imaš dakle 3 primjera gdje u prvih pola godine si mogao vidjeti samo potencijal i ništa drugo, istrpis i dobio si vrhunske igrače. Al jok daj sve otjeraj.

Dosadan si s tim Napoleon. Voljeli su Mirzu vise nego oca, bilo prošlo ne ponovilo se. A ti kralju od 500 postova imaš 499 gluposti zbog kojih normalan čovjek ne bi prigovarao. I naravno svi ovi igrači osim Beganovica su otišli iz Sarajeva. To je argument u moju korist.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 28 apr 2025, 11:48

28 apr 2025, 11:34
Tako smo upropastili bezbroj igrača jer ne kontaju da se igrači različito adaptiraju. Konto sam da ćemo na primjeru Rahmanovica i Gulija shvatiti da je potrebno vrijeme. I da igračima možemo suditi tek nakog godinu kod nas (neki prije se aklimatizuju pa su odmah dobri) , evo svjež primjer i Kupresak, imaš dakle 3 primjera gdje u prvih pola godine si mogao vidjeti samo potencijal i ništa drugo, istrpis i dobio si vrhunske igrače. Al jok daj sve otjeraj.

Dosadan si s tim Napoleon. Voljeli su Mirzu vise nego oca, bilo prošlo ne ponovilo se. A ti kralju od 500 postova imaš 499 gluposti zbog kojih normalan čovjek ne bi prigovarao. I naravno svi ovi igrači osim Beganovica su otišli iz Sarajeva. To je argument u moju korist.
S tim sto je Beganovic dobio kapitensku, Mustafic i dalje tu i vodi navijanje juce. Hamza se prodao i trener i dan danas zali za njim a Andjusic otisao poslije povrede nakon koje nikako nije isti igrac, jos je u godinama. A pricamo o klubu koji u svakom prelaznom roku promijeni 15 igraca, tako da nije nikakav argument "svi su otisli iz kluba". Pa ekipa koja je pocela juce i ekipa koja je odigrala prijr tacno godinu dana protiv Veleza na Kosevu ima 9 razlicitih igraca, obje poceli samo Beganovic i Soldo. Kakav je to argument, realno?

Ako cemo tako, i ja sam u tom postu koji si izvukao iz naftalina rekao "DO SAD" nije pokazao nista, te u drugom dijelu posta gdje sam ozbiljnije pisao sam rekao da ga treba poslat na pozajmicu negdje da se navikne. Do tog trenutka je za Sarajevo odigrao 10 utakmica, upisao jednu asistenciju. Uz realno nikakav fudbal na terenu, to ne mozes porec. Evo priznajem da si uboo to da je talenat i da mu je trebalo adaptacije, posteno. Al ako su tvoji argumenti "svi su sem kapitena van kluba godinu nakon pisanja posta", jbg onda.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 28 apr 2025, 12:30

Niko da spomene da imamo konacno i rutinera za suteve s kreca.
I juce me neka jeza kad svirnu penal,drago ti,a opet istraumiran tolikim fulama,i kroz glavu mi bljesnu ko ce ga izvesti..

Edit: Moze li neko naci isjecak ili sliku kad je svirnuo penal,Coricu glava naslonjena na konstrukciju klupe,tamo iza Vaha spiker skakuce s mikrofonom u ruci? :urnebes: :urnebes:
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 apr 2025, 12:38

TrofejiSuTu je napisao/la:
28 apr 2025, 12:30
I juce me neka jeza kad svirnu penal,drago ti,a opet istraumiran tolikim fulama,i kroz glavu mi bljesnu ko ce ga izvesti..
Isto sam pomislio sad gledam treci put situacije.
Odma covjek uzeo loptu i ceka na penalu, nema hoce nece.
Napokon muda neko da pokaze

1:24:32

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 28 apr 2025, 12:52

slika
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 28 apr 2025, 12:54

benko21 je napisao/la:
28 apr 2025, 12:52
slika
:rol: :rol:

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 28 apr 2025, 13:25

slika
SARAJEVO SIAMO NOI <3

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 28 apr 2025, 15:09

Tek nas iduce sezone ceka circus kad udju i Laktaši

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 apr 2025, 15:23

Juce lijep dan na kosevu ,fina utakmica nije bilo previše prekrsaja 3 gola ,dosta šansi , mi pobjedili bez pola tima sta ce ti šta više .

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 28 apr 2025, 15:48

bvsic je napisao/la:
28 apr 2025, 12:38
TrofejiSuTu je napisao/la:
28 apr 2025, 12:30
Isto sam pomislio sad gledam treci put situacije.
Odma covjek uzeo loptu i ceka na penalu, nema hoce nece.
Napokon muda neko da pokaze

1:24:32
I ja kontam ko će uzeti da šutira i prvi mi prođe kroz glavu Pavičić. Gordeziani ni na kraj pameti bgm.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 28 apr 2025, 16:06

ŠTA_JE je napisao/la:
28 apr 2025, 15:09
Tek nas iduce sezone ceka circus kad udju i Laktaši
Nije toga raja svjesna ovdje. Vec imaju slogu slj sezone laktasi pa naredne sezone neko drugi. Borac vec ima 24 boda naredne sezone a liga nije ni pocela.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 apr 2025, 16:10

napoleon72 je napisao/la:
28 apr 2025, 11:48
28 apr 2025, 11:34

S tim sto je Beganovic dobio kapitensku, Mustafic i dalje tu i vodi navijanje juce. Hamza se prodao i trener i dan danas zali za njim a Andjusic otisao poslije povrede nakon koje nikako nije isti igrac, jos je u godinama. A pricamo o klubu koji u svakom prelaznom roku promijeni 15 igraca, tako da nije nikakav argument "svi su otisli iz kluba". Pa ekipa koja je pocela juce i ekipa koja je odigrala prijr tacno godinu dana protiv Veleza na Kosevu ima 9 razlicitih igraca, obje poceli samo Beganovic i Soldo. Kakav je to argument, realno?

Ako cemo tako, i ja sam u tom postu koji si izvukao iz naftalina rekao "DO SAD" nije pokazao nista, te u drugom dijelu posta gdje sam ozbiljnije pisao sam rekao da ga treba poslat na pozajmicu negdje da se navikne. Do tog trenutka je za Sarajevo odigrao 10 utakmica, upisao jednu asistenciju. Uz realno nikakav fudbal na terenu, to ne mozes porec. Evo priznajem da si uboo to da je talenat i da mu je trebalo adaptacije, posteno. Al ako su tvoji argumenti "svi su sem kapitena van kluba godinu nakon pisanja posta", jbg onda.
Evo **** argumente jer mislim da se bezveze raspravljamo ni oko čega. Ja sam to napisao tad jer sam imao info da su ovi pravo dobri s Mirzom i nekakva je negativa vladala da se nije moglo disati. Ispostavilo se za neke da je to konkretno bila i istina pogotovo za Ziljkica , drugo i ovi ostali su nedugo zatim počeli napuštati klub. Naravno da neki vise neki manje, vjerovatno ko je prešao crvenu liniju je i otjeran, a drugo jednom se sjećam da si dobro napisao Catakovic je fin momak pa vjerovatno je tu priključen ko neko ko se družio s ovim momcima. Ponovit ću opet prenio sam kako sam čuo a i dan danas vjerujem u to da je grupa igrača prestala igrat nakon smjene Mirze. Jer im je bio sve u životu.

Vidjet ćeš da je ovaj Gruzijac dobar igrač. Nadam se da će ostat jer nije ni stranac , tek je izasao iz teške povrede ima 23 godine isto tako sa 19 je bio bas talenat da ne znas uopste kako je kod nas došao. Ja vjerujem i vidim nešto u njemu drugačije. Ali eto vidjet ćemo. Odnosno necemo ako ga otjeraju.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 28 apr 2025, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, HyperOS, Napapijri, rimljanin90, SamoDaKazeem i 63 gosta.