Tesko iskreno. Na kraju cemo zaostajati 2 boda za Sarajevom. Iskoristiti ostatak da priliku dobiju Sabic, Lausevic, Foco, a dati vise minuta i ovima koji su igrali kao Cvetanovski, Dangubic, Dan, Jaber na 10tki. Ubrzavati igru i spremati se za sljedecu sezonu i Evropu.bhsport je napisao/la: ↑28 apr 2025, 22:31Navijam da Široki uzme a mi budemo treci.invincible1921 je napisao/la: ↑27 apr 2025, 18:25Neces navijat za njih al ces navijat da Siroki nee osvoji kup?
Cuj hebo evropu..mi ako ne odemu u evropu pasce sve u vodu sto smo dobro uradili
U suprotnom ne zaslužujemo evropu i neka se ugasimo ako od toga zavisi.
Predstavljate evropu kao slamku spasa sta cigančite vise.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Da li je penal onaj ispravno dosudjen?
-
- Kontakt:
Al ti se zezas i nisi ozbiljan fakatArgentina je napisao/la: ↑28 apr 2025, 22:36Ocekivanja za sljedecu sezonu su da u 4oro kruznom sistemu moramo napraviti vecu razliku na ekipa koje su sada ispod nas, odnosno ni jednu od tih tekmi ne izgubiti, a idealno je imati u prosjku 10 bodova (3 pobjede i 1 remi). Sa time je ocekivati da sve te ekipe u kupu izbacujemo. Ako gledamo sada ekipe ispod (Velez 6 bodova i jos tekma, Siroki 4 boda i tekma, Posusje 7 bodova, Radnik 6 bodova i tekma, Sloga 3 boda i tekma, Igman 9 bodova), blizu smo toga s tim da je Sloga kiks i Siroki. Ali bi trevali praviti razliku i biti bolji od njih i sljedece sezone da imamo ovih 10 bodova u 4 tekme.
S druge strane protiv sadasnje top 3 ekipe ne gubiti i imati egal bodove. U 4 tekme doci do 6 bodova, bilo 2 pobjede i 2 poraza ili pobjeda i 3 remija sto je bolja opcija. Zrinjski 0 bodova, Sarajeva 2 boda, Borac 4 boda, to je 12 bodova
S ovim ucinkom mozemo racunati da budemo sampioni jer je to dovoljno, naravmo tesko je to ostvariti, ali bi trebali raditi na tome da od 5og do 10og mjesta odigramo 4 tekme i min 10 bodova u prosjeku, a sa top 3 za pocetak na Grbavici ne gubimo.
Mislim da mozemo, treba trenera naravno ostaviti. Alini mijenjati. Mi imamo i sada sirinu veznog, krila i napada. Nama skripi odbrana, jer mi sve skoro prilike i golove poklanjamo protivniku. Cak bih rekao da je lijeva strana ok i moze biti dobra, treba bas dobar stoper uz Karamarka, ovo ostalo je tanko + desni bek.
Osposobiti istok, poceti graditi jug, renovirati sjever, POSVETITI SE OMLADINSKOM - a ovo je sve do Uprave i Skupstine!!!
- Riquelme1921
- Kontakt:
Yebo li te on. Uzdižeš običnog lopova koji krade televizore iz Jokera.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Pregledao sam 50 puta i iskreno ne vidim nikakvu sumnju na penal. Cist ko suza.
Fk Željezničar.
Neki novi trener neka bude i sastav po jacini kao trenutni. Da li ce opet biti cilj Evropa ili cemo ganjati top3?ristagrad je napisao/la: ↑28 apr 2025, 21:27reci sastav i trenera za iducu sezonu, pa mozemo iznijeti ocekivanja. za borbu u top 3 treba nam vise od pola ekipe pojacanja, ali bas pojacanja koja ce automatski upasti u prvih 11 i praviti razliku na terenu. nikakvi igraci koji su bljesnuli 3-4 tekme u ekipama koje su ispale iz 1. ili igraju federalku. i to sve pod uslovom da nam ne odu muftic, jaber, sosic... ako oni odu, pojacaj broj potrebnih pojacanja. posto od toga nema nista, opet borba za 4. mjesto, i to teza od ovogodisnje i moliti Boga da neko od prva 3 osvoji kup.
kako i sinoc rekoh, denis kao da sam radi protiv sebe. cim sam vidio sastav, znao sam sta nas ceka. on je to trebao predosjetiti prije i bolje od mene. poluvrijeme skoro i nije bio u svlacionici. da li ju je izgubio i neko drugi upravlja njom? ne znam. u mostaru "naruzi" pojedince, sinoc skoro isti sastav iz mostara i sirokog. protiv borca je to izmiksao.
ocito je da nesto ne stima izmedju denisa i jos nekoga. da li igraca, suradnika, uprave... ne znam, ali nesto nije ok. iskreno, cini mi se da i on jedva ceka kraj ove sezone i da ce otici.
Fk Željezničar.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ako trener bude neki stranac onda borba za opstanak. Ako na klupi bude Bakir Šerbo ili Alihodžić borba za titulu.Pablo11 je napisao/la: ↑29 apr 2025, 00:34Neki novi trener neka bude i sastav po jacini kao trenutni. Da li ce opet biti cilj Evropa ili cemo ganjati top3?ristagrad je napisao/la: ↑28 apr 2025, 21:27reci sastav i trenera za iducu sezonu, pa mozemo iznijeti ocekivanja. za borbu u top 3 treba nam vise od pola ekipe pojacanja, ali bas pojacanja koja ce automatski upasti u prvih 11 i praviti razliku na terenu. nikakvi igraci koji su bljesnuli 3-4 tekme u ekipama koje su ispale iz 1. ili igraju federalku. i to sve pod uslovom da nam ne odu muftic, jaber, sosic... ako oni odu, pojacaj broj potrebnih pojacanja. posto od toga nema nista, opet borba za 4. mjesto, i to teza od ovogodisnje i moliti Boga da neko od prva 3 osvoji kup.
kako i sinoc rekoh, denis kao da sam radi protiv sebe. cim sam vidio sastav, znao sam sta nas ceka. on je to trebao predosjetiti prije i bolje od mene. poluvrijeme skoro i nije bio u svlacionici. da li ju je izgubio i neko drugi upravlja njom? ne znam. u mostaru "naruzi" pojedince, sinoc skoro isti sastav iz mostara i sirokog. protiv borca je to izmiksao.
ocito je da nesto ne stima izmedju denisa i jos nekoga. da li igraca, suradnika, uprave... ne znam, ali nesto nije ok. iskreno, cini mi se da i on jedva ceka kraj ove sezone i da ce otici.

Grupa iznad svakog pojedinca.
Sta ti znas kad je Alihodzic srcem igrao za Zelju, ko da je bitno kakav je trener..Riquelme1921 je napisao/la: ↑29 apr 2025, 00:37Ako trener bude neki stranac onda borba za opstanak. Ako na klupi bude Bakir Šerbo ili Alihodžić borba za titulu.Pablo11 je napisao/la: ↑29 apr 2025, 00:34Neki novi trener neka bude i sastav po jacini kao trenutni. Da li ce opet biti cilj Evropa ili cemo ganjati top3?ristagrad je napisao/la: ↑28 apr 2025, 21:27
reci sastav i trenera za iducu sezonu, pa mozemo iznijeti ocekivanja. za borbu u top 3 treba nam vise od pola ekipe pojacanja, ali bas pojacanja koja ce automatski upasti u prvih 11 i praviti razliku na terenu. nikakvi igraci koji su bljesnuli 3-4 tekme u ekipama koje su ispale iz 1. ili igraju federalku. i to sve pod uslovom da nam ne odu muftic, jaber, sosic... ako oni odu, pojacaj broj potrebnih pojacanja. posto od toga nema nista, opet borba za 4. mjesto, i to teza od ovogodisnje i moliti Boga da neko od prva 3 osvoji kup.
ocito je da nesto ne stima izmedju denisa i jos nekoga. da li igraca, suradnika, uprave... ne znam, ali nesto nije ok. iskreno, cini mi se da i on jedva ceka kraj ove sezone i da ce otici.![]()

Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
ma treba prodati pomocni teren, nek nikne još jedna zgrada 
očigledno ovi naši ga slabo i koriste mi nemamo uigrane i normalne akcije iz kornera, ubačaji do prvog u petercu
Aut izvodimo po 45 seknudi ne znamo primit loptu pa dupli odigrat
Ovaj Brazilac sto je na kraju u derbiju desnog beka igro bolje baca loptu od sve i jednog našeg beka, u fudbalu sve cesca pojava da bekovi aut izvode haman ko korner bacaju do peterca, samo kod nas kilavi nekakvi
nama sve i jedna ekipa koja igra bar i malo timski presing na našu zadnju liniju je pravila probleme, jer mi pod presingom ne možemo iznijeti loptu, sve se svodi vrati Mufti pa nek je nabije na centar
Prvi gol na derbiju (greška Mahmića pa Markovića a mahalo Boljević na centru terena stoji i gleda) umjesto da se vrati i pomogne

očigledno ovi naši ga slabo i koriste mi nemamo uigrane i normalne akcije iz kornera, ubačaji do prvog u petercu
Aut izvodimo po 45 seknudi ne znamo primit loptu pa dupli odigrat
Ovaj Brazilac sto je na kraju u derbiju desnog beka igro bolje baca loptu od sve i jednog našeg beka, u fudbalu sve cesca pojava da bekovi aut izvode haman ko korner bacaju do peterca, samo kod nas kilavi nekakvi
nama sve i jedna ekipa koja igra bar i malo timski presing na našu zadnju liniju je pravila probleme, jer mi pod presingom ne možemo iznijeti loptu, sve se svodi vrati Mufti pa nek je nabije na centar
Prvi gol na derbiju (greška Mahmića pa Markovića a mahalo Boljević na centru terena stoji i gleda) umjesto da se vrati i pomogne
Još malo pa Denis bolji trener od Amara, Ivice, Ribara, da ne brojim ove ostale trenere Adžema, Mulalića, Đurbuzovića.. Sve neznalica do neznalice.. Nekad pomislim da je Miloš Kostić imao više ideja, nego Denis...
Imamo sve, ugirane kornere, svaki napad opasnost, slobodni preuigran, a o akcijama, dupliranje strana, kretanje po 16m, pa kad napadač pređe na krilo, a krila ulaze u sredini.. mama mia, a tranzicija pogotovo, kontre, polukontre
A odbrana, svi u liniji, prate da naprave ofsajd zamku, odlično pozicioniranje.. Izmjene pravovremene, rijetko kad da fuli sa izmjenom.
Sve je ovo super!
Imamo sve, ugirane kornere, svaki napad opasnost, slobodni preuigran, a o akcijama, dupliranje strana, kretanje po 16m, pa kad napadač pređe na krilo, a krila ulaze u sredini.. mama mia, a tranzicija pogotovo, kontre, polukontre

A odbrana, svi u liniji, prate da naprave ofsajd zamku, odlično pozicioniranje.. Izmjene pravovremene, rijetko kad da fuli sa izmjenom.
Sve je ovo super!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Imali smo ove sezone vise akcija nego prethodnih 3/4 sigurno. Ja sam gluplji sto ti uopste repliciram, ali hajd..Mamba21 je napisao/la: ↑29 apr 2025, 01:11Još malo pa Denis bolji trener od Amara, Ivice, Ribara, da ne brojim ove ostale trenere Adžema, Mulalića, Đurbuzovića.. Sve neznalica do neznalice.. Nekad pomislim da je Miloš Kostić imao više ideja, nego Denis...
Imamo sve, ugirane kornere, svaki napad opasnost, slobodni preuigran, a o akcijama, dupliranje strana, kretanje po 16m, pa kad napadač pređe na krilo, a krila ulaze u sredini.. mama mia, a tranzicija pogotovo, kontre, polukontre![]()
Sve je ovo super!
Fk Željezničar.
Da krenemo redom sto se mogu sjetiti iz glave.Mamba21 je napisao/la: ↑29 apr 2025, 01:11Još malo pa Denis bolji trener od Amara, Ivice, Ribara, da ne brojim ove ostale trenere Adžema, Mulalića, Đurbuzovića.. Sve neznalica do neznalice.. Nekad pomislim da je Miloš Kostić imao više ideja, nego Denis...
Imamo sve, ugirane kornere, svaki napad opasnost, slobodni preuigran, a o akcijama, dupliranje strana, kretanje po 16m, pa kad napadač pređe na krilo, a krila ulaze u sredini.. mama mia, a tranzicija pogotovo, kontre, polukontre![]()
Sve je ovo super!
Siroki Zeljo 0:3 Dangubic gol, sjajna akcija i asistencija Markovica.
Velez Zeljo 1:2 gol Odinake na slican nacin kao gol Dangubica akcija po lijevoj strani.
Zeljo Gosk 4:1 Krpic gol za 1:1 odlicna akcija, drugi gol isto tako u tri pasa akcija i asistencija Markovica, Gol dangubica u nadoknadi odlicna kontra.
Zeljo Gosk 3:2 gol Madzida iz odlicne akcije steta sto Dangubic nije odmah iskoristio sansu. Gol Dangubica nakon toga jedna od najljepsih akcija u sezoni.
Zeljo Borac 1:1 Al Jaber dupli pas, nakon toga Madzid imao finu priliku.
Zeljo Borac 2:1 oba gola iz dvije akcije, pogotovo prvi nakon tranzicije.
Zeljo Posusje 3:2 gol Krpica za pobjedu, isto dobra akcija i peta Lagumdzije.
Ovo su samo neke od utakmica..
Fk Željezničar.
Do kraja sezone ja bih isforsirao sljedeći sastav maksimalno :
Muftić (23)
Odinaka (21) - Šukilović (22) - Karamarko (27) - Radinović (25)
Lagumdžija (22) - Karjašević (27)
Šošić (22) - Al Jaber (21) - Cvetanovski (27)
Laušević (19)
Dangubić - ako ne želi produžiti ugovor pod uslovima koji su mu ponuđeni onda na tribine. Hvala za doprinos ali premalo u odnosu na platu.
Galić - Čuj plata 11k. Hvala i sretno.
Marković - Mnogi se neće složiti ali meni ne ležinod kako je došao. Hvala majstore i sretno.
Cavnić - Ne bi ga bilo loše zadržati zbog skok igre ali pitanje je da li bi pristao na smanjenje plate i da bude rezervna opcija.
Mirčevski - Ostaje veliki upitnik iza ovog momka. Nadam se da će negdje proraditi. Možda. Žali Bože para.
Prve zamjene
Abdulahović
Mahmić
Simoni, Fočo
Vini, Šabić
Radovac - Mislim da ga treba dobro odmoriti. Dati mu 10-15 minuta po utakmici i uvoditi ga u formu. Ozbiljno porazgovarati sa njim i vidjeti šta se tu dešava. Igra li se njemu uopšte. Od jednog od najboljih do jednog od najlošijih u samo jednoj sezoni.
Boljević - Hlađenje drug. Nisi ti nikakva zvijezda. Uostalom mislim da je Cvetanovski dobio premalo prostora u drugom dijelu sezone. Boljević max pola sata.
Krpić - Hvala kapitenu ali mislim da trebaš pustiti malog Lauša da proba da vidimo ima li tu ozbiljnog igrača. Krpić svakako ulazi u zadnju sezonu i ne vidim zašto bi dobijao ovoliko prostora za igru.
Trogrančić - Enigma. Volio bih vidjetibda zaigra bar jednu utakmicu.
U svako slučaju, ukoliko Sloga konama ne odbije bodove u sljedećoj utakmici mi smo četvrti. Sa ovom ekipom mi nismo imali šta ni tražiti među prve tri. Osim nekoliko preplaćenih igrača koji nisu pokazali šta su trebali (a imali su prilike) i nekoliko zaista kvalitetnih koji ipak nisu uspjeli iznijeti sezonu mi smo imali jedan prilično loše izbalansiran sastav. Konstantne oscilacije u igri i fokusu su bili vrlo pogubni.
Ako se po jutru dan poznaje (mislim na dovođenje Garčevića) optimističan sam. Dalo se primjetiti da su mnogi bili iznenađeni potpisom. Siguran sam da ćemo vidjeti još zanimljivih dolazaka.
Mislim da Denisu treba produžiti ugovor na još godinu ali mu definitivno treba dati mogućnost da sebi dovede hoš jednog pomoćnika. Ne mogu se oteti dojmu da je Toni Kovač igrao vrlo značajnu ulogu u timu.
Od pojačanja bih ciljao na jednog iskusnog štopera (Graovac) i jednog mlađeg poput Marića iz Posušja. Bekovi su apsolutni prioritet ali to je, po meni, najteže za pogoditi. Mislim da bi trebalo sa Eldarom Šehićem porazgovarati jer ne dobija ozbiljniju priliku za igru u Češkoj i sa malim Radonjom iz AEK-a koji se tamo nije naigrao a bio je veliki potencijal. Tu čovjek ne može biti pametan, možeš i Hereru dovesti i da ne bude to to.
Pokušati prodati Jabera i Muftića. To bi bilo realno najbolje i za njih i za nas. Naravno u neki klub zapadno a ne istočno. Jaberovo mjesto bi mogao popuniti Garčević bez problema ima on taj potencijal vidjet ćemo a čini mi se da bi Abdulahović mogao donekle zamijeniti Muftića mada u tom slučaju tražiti još jednog golmana jer mislim da Duškaj nije rješenje. Bar ne za sada.
Pored ovih, mislim da fali i jedan ljevak na krilu. Petar Samardžija iz BSK bi bio vrlo zanimljiv izbor. 19 godina i 26 nastupa uz 8 golova ove sezone u prvoj RS. Iliiiiii (sad će biti galame) vratiti Gasala. 21 nastup za Travnik 7 golova i 5 asistencija. Mnogi od vas su ga hvalili svojevremeno.
I da, Rijada dovesti kao glavnog napadača za sljedeću sezonu. Mislim da nije neizvodivo, vrijeme mu je da se vrati kući.
Muftić (23)
Laušević (19)
Dangubić - ako ne želi produžiti ugovor pod uslovima koji su mu ponuđeni onda na tribine. Hvala za doprinos ali premalo u odnosu na platu.
Marković - Mnogi se neće složiti ali meni ne ležinod kako je došao. Hvala majstore i sretno.
Cavnić - Ne bi ga bilo loše zadržati zbog skok igre ali pitanje je da li bi pristao na smanjenje plate i da bude rezervna opcija.
Mirčevski - Ostaje veliki upitnik iza ovog momka. Nadam se da će negdje proraditi. Možda. Žali Bože para.
Prve zamjene
Abdulahović
Mahmić
Simoni, Fočo
Vini, Šabić
Radovac - Mislim da ga treba dobro odmoriti. Dati mu 10-15 minuta po utakmici i uvoditi ga u formu. Ozbiljno porazgovarati sa njim i vidjeti šta se tu dešava. Igra li se njemu uopšte. Od jednog od najboljih do jednog od najlošijih u samo jednoj sezoni.
Boljević - Hlađenje drug. Nisi ti nikakva zvijezda. Uostalom mislim da je Cvetanovski dobio premalo prostora u drugom dijelu sezone. Boljević max pola sata.
Krpić - Hvala kapitenu ali mislim da trebaš pustiti malog Lauša da proba da vidimo ima li tu ozbiljnog igrača. Krpić svakako ulazi u zadnju sezonu i ne vidim zašto bi dobijao ovoliko prostora za igru.
U svako slučaju, ukoliko Sloga konama ne odbije bodove u sljedećoj utakmici mi smo četvrti. Sa ovom ekipom mi nismo imali šta ni tražiti među prve tri. Osim nekoliko preplaćenih igrača koji nisu pokazali šta su trebali (a imali su prilike) i nekoliko zaista kvalitetnih koji ipak nisu uspjeli iznijeti sezonu mi smo imali jedan prilično loše izbalansiran sastav. Konstantne oscilacije u igri i fokusu su bili vrlo pogubni.
Ako se po jutru dan poznaje (mislim na dovođenje Garčevića) optimističan sam. Dalo se primjetiti da su mnogi bili iznenađeni potpisom. Siguran sam da ćemo vidjeti još zanimljivih dolazaka.
Mislim da Denisu treba produžiti ugovor na još godinu ali mu definitivno treba dati mogućnost da sebi dovede hoš jednog pomoćnika. Ne mogu se oteti dojmu da je Toni Kovač igrao vrlo značajnu ulogu u timu.
Od pojačanja bih ciljao na jednog iskusnog štopera (Graovac) i jednog mlađeg poput Marića iz Posušja. Bekovi su apsolutni prioritet ali to je, po meni, najteže za pogoditi. Mislim da bi trebalo sa Eldarom Šehićem porazgovarati jer ne dobija ozbiljniju priliku za igru u Češkoj i sa malim Radonjom iz AEK-a koji se tamo nije naigrao a bio je veliki potencijal. Tu čovjek ne može biti pametan, možeš i Hereru dovesti i da ne bude to to.
Pokušati prodati Jabera i Muftića. To bi bilo realno najbolje i za njih i za nas. Naravno u neki klub zapadno a ne istočno. Jaberovo mjesto bi mogao popuniti Garčević bez problema ima on taj potencijal vidjet ćemo a čini mi se da bi Abdulahović mogao donekle zamijeniti Muftića mada u tom slučaju tražiti još jednog golmana jer mislim da Duškaj nije rješenje. Bar ne za sada.
Pored ovih, mislim da fali i jedan ljevak na krilu. Petar Samardžija iz BSK bi bio vrlo zanimljiv izbor. 19 godina i 26 nastupa uz 8 golova ove sezone u prvoj RS. Iliiiiii (sad će biti galame) vratiti Gasala. 21 nastup za Travnik 7 golova i 5 asistencija. Mnogi od vas su ga hvalili svojevremeno.

I da, Rijada dovesti kao glavnog napadača za sljedeću sezonu. Mislim da nije neizvodivo, vrijeme mu je da se vrati kući.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- invincible1921
- Kontakt:
Ma mozes ti navijat i da osvojimo titulu niko ti ne branibhsport je napisao/la: ↑28 apr 2025, 22:31Navijam da Široki uzme a mi budemo treci.invincible1921 je napisao/la: ↑27 apr 2025, 18:25Neces navijat za njih al ces navijat da Siroki nee osvoji kup?
Cuj hebo evropu..mi ako ne odemu u evropu pasce sve u vodu sto smo dobro uradili
U suprotnom ne zaslužujemo evropu i neka se ugasimo ako od toga zavisi.
Predstavljate evropu kao slamku spasa sta cigančite vise.
=\_1921_/=
- gegenpressing
- Kontakt:
Ja iskreno ne znam kako on misli ostati,kad sam protiv sebe radi,dobije podršku uprave,navijača,da te "pojedince"ostavi na klupi/tribini i on opet u kontru,ili si pič.ić ili ne znaš kralju.Levin je napisao/la: ↑29 apr 2025, 07:12Do kraja sezone ja bih isforsirao sljedeći sastav maksimalno :
Muftić (23)
Laušević (19)
Prve zamjene
Abdulahović
Mahmić
Simoni, Fočo
Vini, Šabić
Brohra ribo se...
Znaš li šta znači uigrano? Ako ne znaš pogledaš utakmicu Zrinjski 5:0 Željezničar i sve će ti biti jasno.Pablo11 je napisao/la: ↑29 apr 2025, 02:28Da krenemo redom sto se mogu sjetiti iz glave.Mamba21 je napisao/la: ↑29 apr 2025, 01:11Još malo pa Denis bolji trener od Amara, Ivice, Ribara, da ne brojim ove ostale trenere Adžema, Mulalića, Đurbuzovića.. Sve neznalica do neznalice.. Nekad pomislim da je Miloš Kostić imao više ideja, nego Denis...
Sve je ovo super!
Siroki Zeljo 0:3 Dangubic gol, sjajna akcija i asistencija Markovica.
Velez Zeljo 1:2 gol Odinake na slican nacin kao gol Dangubica akcija po lijevoj strani.
Zeljo Gosk 4:1 Krpic gol za 1:1 odlicna akcija, drugi gol isto tako u tri pasa akcija i asistencija Markovica, Gol dangubica u nadoknadi odlicna kontra.
Zeljo Gosk 3:2 gol Madzida iz odlicne akcije steta sto Dangubic nije odmah iskoristio sansu. Gol Dangubica nakon toga jedna od najljepsih akcija u sezoni.
Zeljo Borac 1:1 Al Jaber dupli pas, nakon toga Madzid imao finu priliku.
Zeljo Borac 2:1 oba gola iz dvije akcije, pogotovo prvi nakon tranzicije.
Zeljo Posusje 3:2 gol Krpica za pobjedu, isto dobra akcija i peta Lagumdzije.
Ovo su samo neke od utakmica..
Kad te neko nabije u 16m, a ti ne možeš da izbacis loptu.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ja lično podržavam onog Denisa kako je pripremio utakmicu protiv Borca, ali NE podržavam Denisa kako je pripremio utakmice protiv Zrinjskog i Sarajeva. I pri tome bi isto napisao da smo izgubili protiv Borca ili odigrali neriješeno. Ne govorim ovo samo zbog tri boda, već zbog drugih stvari.
Na pressici poslije Sarajeva je opet rekao da igračima nema šta zamjeriti, ma kako bolan nemaš Denise, da nije bilo Muftića primili bi 5 komada. Greške odbrane su se i desile zbog onoga što je evidentno, a to je manjak samopouzdanja i koncentracije kod igrača. Na tome ybg treba raditi trener i stručni štab, trener mora biti i fudbaler, i taktičar, i psiholog, i psihijatar, i diplomata. Sve to mora biti trener. Željo je ljudi loše odigrao derbi i to je jedina istina, a Sarajevo nije pokazalo ništa spektakularno, nego mi jednostavno nismo bili u utakmici, nismo bili spremni ni taktički, ni psihički, ni fizički.
Ako je Denis imalo pametan, znat će koji pristup mu je putokaz za ubuduće.
Na pressici poslije Sarajeva je opet rekao da igračima nema šta zamjeriti, ma kako bolan nemaš Denise, da nije bilo Muftića primili bi 5 komada. Greške odbrane su se i desile zbog onoga što je evidentno, a to je manjak samopouzdanja i koncentracije kod igrača. Na tome ybg treba raditi trener i stručni štab, trener mora biti i fudbaler, i taktičar, i psiholog, i psihijatar, i diplomata. Sve to mora biti trener. Željo je ljudi loše odigrao derbi i to je jedina istina, a Sarajevo nije pokazalo ništa spektakularno, nego mi jednostavno nismo bili u utakmici, nismo bili spremni ni taktički, ni psihički, ni fizički.
Ako je Denis imalo pametan, znat će koji pristup mu je putokaz za ubuduće.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Denis je alibi trener.
Neće taj nikad imati muda da stavi Lauševića, Foču, Šabića..
Neće taj nikad imati muda da stavi Lauševića, Foču, Šabića..
Ja imam problem sa dvije stvari što se tiče trenera :gegenpressing je napisao/la: ↑29 apr 2025, 09:02Ja iskreno ne znam kako on misli ostati,kad sam protiv sebe radi,dobije podršku uprave,navijača,da te "pojedince"ostavi na klupi/tribini i on opet u kontru,ili si pič.ić ili ne znaš kralju.
1. Koja je alternativa ?
U BH ligi, na raspolaganju, trenutno imamo Jusufbegovića, Đurića, Maksimovića, Vraneševića, Karačića i još par njih. Nisam za to da se dovodi trener iz Srbije poput Lalatovića ili Jankovića ili iz Hrvatske poput Zekića. Mislim da oni nisu ništa bolji od naših trenera a i ovi naši gore nabrojani nisu ništa bolji od Denisa. Jedino bih se složio kada bismo smo vratili Adžema ali tu je pitanje da li on to želi uopšte i koliko bismo mi imali strpljenja sa njim jer sa ovim finansijama i našom pozicijom u savezu teško da možemo u borbu za titulu i onda se opet vraćamo u ovu situaciju.
Ukoliko bi se odlučili za nekog Portugalca, Španca, Italijana ili drugog da donese nešto novo to mi je ok ali taj mora dovesti svoje ljude i cijeli tim a to košta. Mnogo više nego sada.
2. Kontinuitet.
Mi nemamo kontinuitet na trenerskoj poziciji još od Amara. Denis je pokazao da može ući u borbu za Evropu i sa ovakvom ekipom (ali i sa ovakvim okruženjem) i ne znam zašto ne iskoristiti momentum da se napravi neki kontinuitet i na toj trenerskoj poziciji. Mi kao navijači smo često nerealni u svojim očekivanjima a pogotovo mi koji se sjećamo nekih boljih i uspješnijih vremena. Ako realno sagledamo ekipu i kako je ista igrala ove sezone jasno je da tu imamo velikih rupa u rosteru. Da ne govorim o uvijek prisutnim internim podmetačima koji misle da su najpametniji i igraćima koji kad im daš malo autoriteta pomisle da su veći i pametniji od trenera. Ok, Denis nije najbolji trener na svijetu, slačionica mu se izmiće iz nekog razloga pa se i on gubi ali negdje moramo presjeći i reći dobro je. Siguran sam da tu ima i njegove krivice.
Slažem se da je su se zadnjih nekoliko sedmica dešavale čudne stvari a vjerovatno nikada nećemo ni znati šta ili ćemo saznati za godinu kao i sa Bašićem. Nakon postavke utakmice sa Borcem gledajući ovu sa pitama ne mogu se oteti dojmu da smo imali dva različita trenera. Bez obzirra koji su igrači izašli na teren ali nebitno.
Suma Sumarum
Mi trebamo popuniti rupe u rosteru što kvalitetnijim kadrom i napasti sljedeću sezonu sa Denisom ili bez. Radi iznad navedenog nisam za to da se mijenja trener ali ako postoji kvalitetna alternativa nisam ni za protiv. Sve dok alternative nisu ove iznad. Naravno, uz Denisa treba i cijeli štab da ide jer su oni kako kažu "Klapa". Jedino Dervišija ostaviti u OP jer je imao super rezultate tamo
Uglavnom vidjet ćemo u narednih par kola ko vodi a ko vodu nosi. Denis ako ovo ne vodi (već mu neko drugi određuje) onda nek ide. Jedannod razloga što je Amar bio toliko uspješan je taj što nikome nije dao da mu se miješa u posao. Ako Denis to ne može postići onda on ne može ni napraviti ništa.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.