Jest ovi iznad nas imaju po 2-3-5 miliona veći budžet al sto imaš i ekipu koja ima manji budžet od nas pa nas satraše u kupu kao da nismo izašli na teren. Samo kod njih ključni igrači ne primaju po 20 milja što kod nas ima Boljevič.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
mosa lošmi stićko tit-ula!
Zrinjski ima četiri remija i dva poraza u 29 utakmica, a drugoplasiranom bježi samo bod.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Sergej Jakirović u prvoj sezoni nije izborio Europu sa Zrinjskim. Završio je peti. Naredne sezone je nastala najveća dominacija u posljednjem desetljeću u jednoj sezoni.
Grupa iznad svakog pojedinca.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Rekli su nakon Borca: "Oni ti ga puše Denise."AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:41Šta je reko stadion nakon današnje utakmice?
Jesmol zadovoljni sezonom?
Upravo tebi i takvima koji ga tjerate.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
A danas?Riquelme1921 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:48Rekli su nakon Borca: "Oni ti ga puše Denise."AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:41Šta je reko stadion nakon današnje utakmice?
Jesmol zadovoljni sezonom?
Upravo tebi i takvima koji ga tjerate.
Tebi i takvima?
Kad ćemo sa Kemom na kafu?
Znaci da ocekujemo dominaciju naredne sezone?Riquelme1921 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:46Sergej Jakirović u prvoj sezoni nije izborio Europu sa Zrinjskim. Završio je peti. Naredne sezone je nastala najveća dominacija u posljednjem desetljeću u jednoj sezoni.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
**** treba rastjerat.
Sami otić neće jer obraza nemaju.
Sami otić neće jer obraza nemaju.
- dubioza144
- Kontakt:
irfo je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:53Znaci da ocekujemo dominaciju naredne sezone?Riquelme1921 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:46Sergej Jakirović u prvoj sezoni nije izborio Europu sa Zrinjskim. Završio je peti. Naredne sezone je nastala najveća dominacija u posljednjem desetljeću u jednoj sezoni.

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
- Kontakt:
Najjači fazon je da Sarajevo ima malo losiju sezonu, kao nekoliko prethodnih, gdje su se raspadali u odredjenim dijelovima sezone, mi bi sada bili sigurno treci, imali bi Evropu, i sve bi bilo u redu i ne bi ni ovih malo kritika sto ima bilo, samo jedna stvar drugačije da se desila.
Opet sto se tiče trenera ako imamo para za dokazano boljeg trenera, trebamo zamijeniti trenera, a s obzirom da smo svi svjesni da para bas i ne nemamo za bacanje, mislim da je bolja opcija trenerski kontinuitet.
Evo opet pitam one koji su za smjenu trenera ( znajuci da nemamo para za nekog Jakirovica itd.), zasto smatrate da ce smjena trenera dovesti do nekog poboljsanja, kada nas historija uci da to nije pravi put i da od toga nema koristi. Evo otjerali smo Adzema, Edisa, Odovica, Basica itd. i jesmo li ista pozitivno od toga dobili, realno i nismo bas. Zašto opet praviti istu gresku i očekivati drugi rezultat.
Drugo pitanje ko od nama finansijskih dostupnih trenera je nama garancija da moze bolje od ovog?
Opet sto se tiče trenera ako imamo para za dokazano boljeg trenera, trebamo zamijeniti trenera, a s obzirom da smo svi svjesni da para bas i ne nemamo za bacanje, mislim da je bolja opcija trenerski kontinuitet.
Evo opet pitam one koji su za smjenu trenera ( znajuci da nemamo para za nekog Jakirovica itd.), zasto smatrate da ce smjena trenera dovesti do nekog poboljsanja, kada nas historija uci da to nije pravi put i da od toga nema koristi. Evo otjerali smo Adzema, Edisa, Odovica, Basica itd. i jesmo li ista pozitivno od toga dobili, realno i nismo bas. Zašto opet praviti istu gresku i očekivati drugi rezultat.
Drugo pitanje ko od nama finansijskih dostupnih trenera je nama garancija da moze bolje od ovog?
- dubioza144
- Kontakt:
Imas i ti 5 miliona veci budzet od slobode i goska pa ti ljudi uvale po 2 gola na grbavici a ti zrinjskom 0 a oni tebi 8
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
I je li zbog jedne utakmice, bez obzira na njenu važnost, koliko god da je bila loša (a bila je katastrofalna) treba sad prevrnuti sve naopačke i otjerati sve od čistačice do predsjednika?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Upravo suprotno, vi koji smatrate da Denis treba otici, cete i sledeceg trenera tjerati, jer to je taj mindset i nacin razmisljanja koji ostaje isti bez obzira na trenera.
Nije slučajno da smo toliko trenera promijenili, takav nam je mentalitet i gotovo. Ko jucer se sjecam mislim protiv Zrinjskog kada je haman cijeli stadion tjerao Adzema i evo sta smo dobili sve ove godine od stalnih mijenjanja trenera, nista.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ne. Dominaciju možeš očekivati kada uložiš novca koliko i 3 kluba ispred tebe. To isto da su navijači Aston Ville ljuti jer ne dobijaju City i Liverpool.irfo je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:53Znaci da ocekujemo dominaciju naredne sezone?Riquelme1921 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:46Sergej Jakirović u prvoj sezoni nije izborio Europu sa Zrinjskim. Završio je peti. Naredne sezone je nastala najveća dominacija u posljednjem desetljeću u jednoj sezoni.
Pa kakve veze ima onda koji je jakirovic bioRiquelme1921 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 20:12Ne. Dominaciju možeš očekivati kada uložiš novca koliko i 3 kluba ispred tebe. To isto da su navijači Aston Ville ljuti jer ne dobijaju City i Liverpool.irfo je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:53Znaci da ocekujemo dominaciju naredne sezone?Riquelme1921 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 19:46Sergej Jakirović u prvoj sezoni nije izborio Europu sa Zrinjskim. Završio je peti. Naredne sezone je nastala najveća dominacija u posljednjem desetljeću u jednoj sezoni.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Uvijek prica kad mi kiksamo protiv Zrinjskog,pitara i Borca kako imaju veci budzet a mi kao nemamo veci budzet od Sirokog,Sloge itd..dubioza144 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 20:01Imas i ti 5 miliona veci budzet od slobode i goska pa ti ljudi uvale po 2 gola na grbavici a ti zrinjskom 0 a oni tebi 8
Fakat mi nije jasno sto ovih par forumasa odma etiketiraju raju ako bilo sta kazes protiv nekog ili da se ne slazes sa tim postupkom,odmah neko te salje fol...
Po meni Rahimic uopste nije odradio posao kakav se ocekivao od njeg,jer evo mi iako izborimo Europu,svi se pitamo koji cemo vrag mi tamo da se samo brukamo sa ovakvom igrom,imam osjecaj da smo puno bolje izgledali prije zimske pauze.
Da se razumijemo mi ne bi mogli svakako vise od 3 mjesta ove sezone da nam igraju 2 Mesija jer nam savez ne bi dao,al mozemo makar protiv ovih timova sa dna liciti na pravi tim kad imamo normalno sudjenje.
-
- Kontakt:
Izgleda da su svi zaboravili šta se pisalo u jesenjem dijelu i na polusezoni, kada su svi hvalili 4. mjesto, i dobro se sjećam da se o kupu pričalo onako iz prikrajka, ono ako možemo napasti, bilo bi fino. Da smo ušli kojim slučajem u finale, opet bi popušili od kona, samo bi eto sigurno bilo da idemo u Evropu. Ljudi, ovo nije Barcelona, Arsenal, pa čak nije ni neki Club Brugge ili Copenhagen. Ovo što mi imamo sad od igrača je to što imamo i ti ljudi nisu sposobni za više od ovog, da li individualno, da li u okruženju suigrača u kojem su se našli. Prvu sezonu igraju zajedno od početka, neki su došli usput, ovo je ekipa koja bi tek trebalo da se stvara. Ne može odmah sve jeboga lopta. Najnormalnije je da se padne u jednom momentu. Ako je Denis izgubio svlačionicu to je druga stvar. Ono što je sigurno, što je neko gore napisao, je da ovu ekipu treba graditi oko mladih i brzih igrača za moderan fudbal. Dizelašima ili manja minutaža ili papire u ruke, i nema ljutnje. Ali to je sad do Denisa, ako će čovjek uopšte ostati. Mijenjati opet sve i tjerati brezovom metlom dovest će nas samo do toga da nam se ponovi prošla sezona, a ne daj Bože i gore.
Ja nikad necu tjerati trenera kod kojeg imam sta vidjeti. Kod ovog nemam sta vidjeti osim tih bodova a pitanje je da li bih uzeli da nije bilo ovih sto ga bojkotuju. Jesmo u nekim utakmicama dobro izgledali a u vecini je to bilo nazor i u vecini je bilo na individualni kvalitet šest sedam utakmica si uzeo u zadnjim minutama na pogon ovih sto ga bojkotuju zbog toga ja nisam za tu opciju da Denis ostane trener.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 20:04Upravo suprotno, vi koji smatrate da Denis treba otici, cete i sledeceg trenera tjerati, jer to je taj mindset i nacin razmisljanja koji ostaje isti bez obzira na trenera.
Nije slučajno da smo toliko trenera promijenili, takav nam je mentalitet i gotovo. Ko jucer se sjecam mislim protiv Zrinjskog kada je haman cijeli stadion tjerao Adzema i evo sta smo dobili sve ove godine od stalnih mijenjanja trenera, nista.
Ja tad nisam pisao po forumima ali sam bio najglasniji u svom drustvu da Adzem mora da ostane nas trener jer si imao sta vidjeti. Titulu si izgubio kako si izgubio ali si uzeo kup i ono sto je najvaznije imao si igru i pobjedjivao si redovno 2x pitare 3x Siroki u sedam dana Zrinjskog si tamburao svako malo istina je de su drugacija vremena bila manje para je bilo u igri ali odgovorno tvrdim da su ljudi u klubu imali mozga da stanu iza Adzema mi bi stvorili dominaciju samo je jos jedna sezona bila potrebna sa podrskom. Ponavljam kod Adzema si sta imao vidjeti kod ovog nemas bar ja ne vidim. Adzemu su u veznom redu bili Saban i Hajdar dvojica djecaka od 17 18 godina su ti nosioci veznog reda bili zajedno sa Blagojem.
Evo necu vise komentarisati o Coricu uopste samo sjetit cete me se najdalje u oktobru naredne godine. Rado cu dopustiti da pisete sve najgore o meni i da pisete kako sam ispao budala dok ovo tipkam. Vrijeme ce pokazat ko je bio u pravu.
Meni ne smetaju kritike
Treba kritikovsti uvijek, ali tjerati trenera je van pameti
Prvi sam ja bio protiv da se otjera Dino i da se Coric dovede, znaci meni Denis nista vise od njega ne znaci
Medjutim sad promijenio sam misljenje i mislim da ga ne treba tjerati
Ima li smo nekih akcija mozda i najljepsih u ligi kroz ovu sezonu
Sad sto vi ocekujete da igramo ko Barca to je nemoguce
Borac ne racunam nesto i mislim da nista bolji nisu od nas Bez sudija
Medjutim Zrinjski i Sarajevo su daleko ispred nas buse nas u svim kategorijama i dovode djecu iz cijele regije, a pitari i iz cijelog svijeta
Juniori su izgubili 1-6 od Zrinjskog, a kadeti 2:5 od Sarajeva
To nije kriv Coric i nije kriv Coric sto Mirvic placa sve zivo djeci i djeca nas zaobilaze
Nije kriv Coric sto nemamo pare da dovedemo igrace poput Bubannje, Sunjica, Gulia, Jatte
Zrinjski i Sarajevo imaju avion na raspolaganju, a mi nemamo ni autobusa
Eto koliko su ispred nas
Jedino sto zamjeraam bas Coricu je 5:0 jer je previse i 3:0 od Sirokog gdje smo srljali bespotrebno, iako smo imali revans i trebali biti strpljivi
Ostalo nemam sta reci prosle sezone gubili smo od Zvijezde 09, pretprosle od Olimpika
Treba kritikovsti uvijek, ali tjerati trenera je van pameti
Prvi sam ja bio protiv da se otjera Dino i da se Coric dovede, znaci meni Denis nista vise od njega ne znaci
Medjutim sad promijenio sam misljenje i mislim da ga ne treba tjerati
Ima li smo nekih akcija mozda i najljepsih u ligi kroz ovu sezonu
Sad sto vi ocekujete da igramo ko Barca to je nemoguce
Borac ne racunam nesto i mislim da nista bolji nisu od nas Bez sudija
Medjutim Zrinjski i Sarajevo su daleko ispred nas buse nas u svim kategorijama i dovode djecu iz cijele regije, a pitari i iz cijelog svijeta
Juniori su izgubili 1-6 od Zrinjskog, a kadeti 2:5 od Sarajeva
To nije kriv Coric i nije kriv Coric sto Mirvic placa sve zivo djeci i djeca nas zaobilaze
Nije kriv Coric sto nemamo pare da dovedemo igrace poput Bubannje, Sunjica, Gulia, Jatte
Zrinjski i Sarajevo imaju avion na raspolaganju, a mi nemamo ni autobusa
Eto koliko su ispred nas
Jedino sto zamjeraam bas Coricu je 5:0 jer je previse i 3:0 od Sirokog gdje smo srljali bespotrebno, iako smo imali revans i trebali biti strpljivi
Ostalo nemam sta reci prosle sezone gubili smo od Zvijezde 09, pretprosle od Olimpika
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 maj 2025, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Kratko i jasno DA. U minusu si skoro 2 miliona a ne znamo kako stojimo u novoj godini. Produzio si ugovore ovim igracima plate su skocile imas dosta preplacenih igraca koji nisu ispunili ocekivanja. Ne ovisis o sebi za igranje evrope. Imas trenera sa upitnim znanjem strucni stab je krnjav i klimav. Da si birao bolji put do finala vjeorvatno ga nebi dobio Leotar Vares Krusevo Siroki i finale. Sta bi bilo da smo imali raspored od kona na putu do finala?
- dubioza144
- Kontakt:
Kontinuitet je ukoliko trener ostane jednu sezonu na klupi a nista ne uradi, ne pripremi sebi nista za narednu sezonu za sta bi mogo da se veze, nit ima okosnicu ekipe, nit ima poseban stil igre nit mu ekipa igra neki fin dobar fudbal nit napadacki nit defanzivni, promijenit ce 10 igraca naredne sezone doci ce novih 10 i idemo sve ispocetka al bitno da je isti trener koji opet nista uradit nece a sezona 3x teza i nogu ce dobit nakon 7 kola, pa ce doc neki drugi koji ce pokusavat opet nesto pravit pa ce i on izgubit jos 7 kola dok nesto napravi a ti ces se borit za opstanak a sve derbi do derbija.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 18 gostiju.