FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 04 maj 2025, 20:44

Kakva će samo bježanija nastat ako se ne plasiramo u Europu :bih:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 maj 2025, 20:47

dubioza144 je napisao/la:
04 maj 2025, 20:42
Kontinuitet je ukoliko trener ostane jednu sezonu na klupi a nista ne uradi, ne pripremi sebi nista za narednu sezonu za sta bi mogo da se veze, nit ima okosnicu ekipe, nit ima poseban stil igre nit mu ekipa igra neki fin dobar fudbal nit napadacki nit defanzivni, promijenit ce 10 igraca naredne sezone doci ce novih 10 i idemo sve ispocetka al bitno da je isti trener koji opet nista uradit nece a sezona 3x teza i nogu ce dobit nakon 7 kola, pa ce doc neki drugi koji ce pokusavat opet nesto pravit pa ce i on izgubit jos 7 kola dok nesto napravi a ti ces se borit za opstanak a sve derbi do derbija.
Kako ne igramo napadacki kad srljamo svaku utakmici u presing?
48 golova u ligi nismo zabili od 2014

87 gola smo zabili ove sezone u 36 utakmica, a primili 36
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 maj 2025, 20:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 04 maj 2025, 20:47

Klub koji je "imovinsko" najpotentniji u ligi treba da se zadovolji ovim : opstali smo u ligi, izborili smo cetvrto mjesto, pitari puno vise ulazu, borca cuva politika, zrinjskog cuva politika, sirokog cuva politika, veleza cuva politika? Stani ba, navijamo li mi za isti Zeljeznicar ili sam negdje nesto fulio?
Sarajevski Željezničar.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 04 maj 2025, 20:49

A eno ispred zapada se uhvatio red, sve trener do trenera, ne znas koji je kvalitetniji, tuku se da nas preuzmu, jer nas klub im ko ima nesto ponuditi.
Curva Sud

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 maj 2025, 20:50

Bruka u Mostaru i u Sirokom vam kvari stvarnu sliku
I meni je zamalo, ali sve kad sabrem ne mogu me dva poraza zavarat

Nek dovedu investitore s parama, to je vaznije nego trener
Trenere mijenjamo ko carape 15 godina i nista konkretno nismo uradili, jer nema investitora nigdje u tih 15 godina
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 04 maj 2025, 20:59

NoDi80 je napisao/la:
04 maj 2025, 20:50

Jarane desi se nekoj ekipi iz top 4 u ligama petice da ga nakanta neko tokom sezone, nerijetko nominalno slabiji tim, a ne nas u ovoj ligi Zrinjski, ljudi malo zaboravljaju da ovo nisu roboti vec ljudska bica, sezona nije top ali je tacno ono sto smo ocekivali, i sto se proslu polusezonu pisalo-da su ovi igraci za ovaj ostvareni domet, i napokon imamo neke igrace oko kojih se moze graditi ekipa a ne da ne zalis ako bi sve i jedan bili nabijeni nogom na kraju sezone kao prethodnih godina, medjutim mi ne bi bili mi da nam opet sve zivo ne smeta

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 maj 2025, 21:00

1921boy je napisao/la:
04 maj 2025, 20:40
Raonffa je napisao/la:
04 maj 2025, 20:03
I je li zbog jedne utakmice, bez obzira na njenu važnost, koliko god da je bila loša (a bila je katastrofalna) treba sad prevrnuti sve naopačke i otjerati sve od čistačice do predsjednika?
Kratko i jasno DA. U minusu si skoro 2 miliona a ne znamo kako stojimo u novoj godini. Produzio si ugovore ovim igracima plate su skocile imas dosta preplacenih igraca koji nisu ispunili ocekivanja. Ne ovisis o sebi za igranje evrope. Imas trenera sa upitnim znanjem strucni stab je krnjav i klimav. Da si birao bolji put do finala vjeorvatno ga nebi dobio Leotar Vares Krusevo Siroki i finale. Sta bi bilo da smo imali raspored od kona na putu do finala?
A to će nam donijeti šta tačno? Ne kontam takvo razmišljanje fakat, godinama radimo po tom principu i samo tapkamo u mjestu i očigledno nikako da naučimo.

Što se tiče rezultata, mi prije sezone nismo projektovani za Evropu, redom Borac, Zrinjski, Sarajevo i Velež (sva četiri kluba u svakom segmentu su uređeniji od nas), a za neke čak i ŠB, bili su ispred nas i nama se otprilike prognozirala borba za peto mjesto.

A mi igramo sezonu gdje ćemo do zadnjeg kola biti u igri za Evropu, četvrti smo i petom bježimo čak 15 bodova, dakle odigrali smo sezonu iznad očekivanja koliko god neko mislio da je nama svake godine objektivni cilj dupla kruna, titula ili šta već. To nije tako već par sezona i neće biti još par sezona, a ako nastavimo po principu "treba to sve rastjerati" upitno je da li će više ikada i biti.

Daleko od toga da su ovosezonski rezultati nešto na šta se mi trebamo navići, ja prvi to odbijam reći, daleko od toga da nešto branim Ćorića i igrače, yebe mi se za svakim od njih ponaosob jer meni je bitan samo Željo, ali moramo ići korak po korak. Nakon prošlosezonske agonije ovo sada je melem za oči i ne treba sad sve ovo srušiti i srljati u nekakve rekonstrukcije po 1000 put u zadnjih 10 godina zašto što, eto, u minusu smo 2 miliona i ne odlučujemo sami o plasmanu u Evropu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 maj 2025, 21:01

Blueforce21 je napisao/la:
04 maj 2025, 20:59
NoDi80 je napisao/la:

Jarane desi se nekoj ekipi iz top 4 u ligama petice da ga nakanta neko tokom sezone, nerijetko nominalno slabiji tim, a ne nas u ovoj ligi Zrinjski, ljudi malo zaboravljaju da ovo nisu roboti vec ljudska bica, sezona nije top ali je tacno ono sto smo ocekivali, i sto se proslu polusezonu pisalo-da su ovi igraci za ovaj ostvareni domet, i napokon imamo neke igrace oko kojih se moze graditi ekipa a ne da ne zalis ako bi sve i jedan bili nabijeni nogom na kraju sezone kao prethodnih godina
To kralju voli te nodi Allaha mi zato sto si realan i iskren
Virto argentina, levin, ti i ostali vec su pisali prije pocetka sezone upravo to
Znaci sad je bitno trenera ostaviti i kostur nadogradit
To je poenta svega, jer nama 70% igraca igra prvi put skupa i nemaju ni 20 utakmica zajedno
Dok Zrinjski ima igraca koji 5,6 godina igraju zajedno, uprava mi ista od 2010 godine
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 maj 2025, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 04 maj 2025, 21:01

Blues1921 je napisao/la:
04 maj 2025, 20:47
Klub koji je "imovinsko" najpotentniji u ligi treba da se zadovolji ovim : opstali smo u ligi, izborili smo cetvrto mjesto, pitari puno vise ulazu, borca cuva politika, zrinjskog cuva politika, sirokog cuva politika, veleza cuva politika? Stani ba, navijamo li mi za isti Zeljeznicar ili sam negdje nesto fulio?
Ma nama ocito ta imovinska potentnost nista ne znaci.
Busamo se imovinom,a nemamo nikakvog plana ni vizije u vezi sa tim.
Iskren da budem,ni sam ne znam sta bi za nas bilo najbolje.
Ali...
Mi tom famoznom strateskom partneru ne nudimo nista,jedina imovina interesantna investitorima je pomocni. Niko od njih nema neke velike koristi od glavnog stadiona ,osim poslovnih prostora.
Necemo da prodamo,necemo da imamo vlasnika,prave se neki modeli,koji nisu interesantni,pa cak i kad se nadju zainteresovani,neki nasi se pobrinu da sve to padne u vodu. Ne valja nam niko,ni nasi,ni oni koji nisu nasi.
Mi jednkstavno ne znamo ni sta hocemo.
Situacija je takva da covjek prosto ne zna sta bi sa nama.
U svojoj nekoj iluziji,ima nas veliki broj i svi volimo klub,nacicemo rijesenjeni biti ujedinjeni,sad sam ubjedjenja da nam se kako rijesiti tih silnih dobronamjernih spasilaca. Manje stete bi nam nanio neki vlasnik sa strane ,nego ovi nasi sto nas vole.
I ono sto mi je fascinantno u zadnjih 7-8 godina,toliko nekih pompeznih najava,projekata,investicija,i sve do jedne su sjebane. Da li je moguce i matematicki,da ne kazem logicki,da je svaka dobra stvar u vezi nas propala.
Kako,zasto...sta je to toliko truhlo ili malerozno u vezi nas.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 04 maj 2025, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 maj 2025, 21:02

NoDi80 je napisao/la:

Trenere mijenjamo ko carape 15 godina,a investitora nigdje
Sva sustina.
Mjenjamo trenere kao carape, misleci da je u njima glavni problem - a ne vidimo siru sliku i pravi problem kluba.
Nase poimanje funkcionisanja jednog fudbalskog kluba seže maksimnalno do trenerske klupe :lol: sve se vrti oko trenera :tokralju:
A to sto smo klosari kao klub, sto smo u dugovima, sto nemamo para, sto moramo dovoditi polovnjake za igrace i predstavljati ih kao neka pojacanja - yebo to, necemo o tome.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 04 maj 2025, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 maj 2025, 21:04

Tačno je nejasno šta se treneru zamjera. Kad sabereš sva "stručna" mišljenja, ispada da mu se zamjera sve. Valjda se treneru zamjera ako ne uspije ostvariti ono što je realno trebao i mogao, a naše trenutno realno i moguće jeste 4. mjesto. U tom kontekstu, jedini kiks mu je ispadanja od Širokog. Ali ni prvi ni zadnji put da ispadamo od njih.

A to da smo bili egal sa Sarajevom pa da je mogao jedan derbi odlučivati, pa valjda je to njemu plus, a ne minus.

Jebote, na kraju situacija da oni sezonu smatraju uspješnom a mi neuspješnom, a u jedan derbi sve stalo bilo. Da smo derbi dobili, sad bi obratno bilo. A oni toliko ispred nas u svemu. I umjesto da oni proklinju svoje što su mogli ne otići u Europu zbog derbija, oni kao ponosni i sretni, a mi tjeramo trenera.

Zamisli ulažes kao oni i onda te Krpić može izbaciti iz Europe.

A druge strane, ako smo mi Željezničar i kao trebamo se boriti za titulu, pa to nije do trenera. Uprava je ta koja treba da obezbijedi šampionsku ekipu, a ne trener. Ali daleko smo mi od ozbiljnog kluba, jer nas vodi mahala, a mahala tjera i Denisa.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 maj 2025, 21:06

let3 je napisao/la:
04 maj 2025, 21:02
NoDi80 je napisao/la:

Sva sustina.
Mjenjamo trenere kao carape, misleci da je u njima glavni problem - a ne vidimo siru sliku i pravi problem kluba.
Nase poimanje funkcionisanja jednog fudbaslskog kluba seže maksimnalno do trenerske klupe :lol: sve se vrti oko trenera :tokralju:
A to sto smo klosari kao klub, sto smo u dugovima, sto nemamo para, sto moramo dovoditi polovnjake za igrace i predstavljati ih kao neka pojacanja - yebo to, necemo o tome.
To je to brate moj
Amar Osim je savrsen primjer 2019
Dosao je opet kao najtrofejniji trener BIH
Bili smo dobri i malo je falilo, ali nemamo para i uticaja da bi bili na vrhu
Znaci nije do trenera vec do nekih drugih stvari u klubu
Odgodili nam jedan let za Izarel i mi u minusu kukamo, a Zrinjski i Sarajevo imaju svoje avione koje koriste kad hoce
Doveli ovog Jattu, otisli po njeg avionom, dali mu pare, smjestaju, cak i roditelje namirili s parama i mi nesto pricamo o treneru
Ne moze ti Klopp pomoci ako ti te stvari ne mozes da pratis
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 04 maj 2025, 21:13

BarbareZeljin je napisao/la:
04 maj 2025, 21:01
Blues1921 je napisao/la:
04 maj 2025, 20:47
Ma nama ocito ta imovinska potentnost nista ne znaci.
Busamo se imovinom,a nemamo nikakvog plana ni vizije u vezi sa tim.
Iskren da budem,ni sam ne znam sta bi za nas bilo najbolje.
Ali...
Mi tom famoznom strateskom partneru ne nudimo nista,jedina imovina interesantna investitorima je pomocni. Niko od njih nema neke velike koristi od glavnog stadiona ,osim poslovnih prostora.
Necemo da prodamo,necemo da imamo vlasnika,prave se neki modeli,koji nisu interesantni,pa cak i kad se nadju zainteresovani,neki nasi se pobrinu da sve to padne u vodu. Ne valja nam niko,ni nasi,ni oni koji nisu nasi.
Mi jednkstavno ne znamo ni sta hocemo.
Situacija je takva da covjek prosto ne zna sta bi sa nama.
U svojoj nekoj iluziji,ima nas veliki broj i svi volimo klub,nacicemo rijesenjeni biti ujedinjeni,sad sam ubjedjenja da nam se kako rijesiti tih silnih dobronamjernih spasilaca. Manje stete bi nam nanio neki vlasnik sa strane ,nego ovi nasi sto nas vole.
I ono sto mi je fascinantno u zadnjih 7-8 godina,toliko nekih pompeznih najava,projekata,investicija,i sve do jedne su sjebane. Da li je moguce i matematicki,da ne kazem logicki,da je svaka dobra stvar u vezi nas propala.
Kako,zasto...sta je to toliko truhlo ili malerozno u vezi nas.
Pa to sve sto si nabrojao se desava etapno, nije odjednom...
Prvo si imao period Amara, gdje si imao logistiku u savezu i nadmoc na terernu, ali sve ostalo ****.
Pa si poslije Amara imao period "stabilizacije", Zeljina djeca, pa Oda, pa opet si se gombao sa milijarderima sa Koseva za titulu.
Pa poslije stabilizacije dolaze gradjevinari, koji su uprkos svim belajima i nepoznavanju materije, bili konkurentni Zrinjskom, dok nisu pomislili da je to sve pickin dim, i poceli jesti **** sa krcmarevicima, kosticima, petrovicima i slicnim i dok nisu zalajali jedni na druge unutar dzemata.
Pa poslije imas nihu, Amara i ekipu i koronu koja nam je **** majku kroz majku i od koje se i dan danas oporavljamo.
Legenda : mi nemamo veze sta radimo od 2020.-te do danas. Nit para, nit trofeja, nit omladinskog, nista. Zasto? Dok su se drugi sobom bavili i jacali, mi se izmedju sebe klali. I sad toliki jaz nije moguce smanjiti nekom pricom da cemo mi kao navijaci pomoci, jer evidentno je da to nije dovoljno. Sta nam je ciniti? Prihvatiti cinjenicu da smo mediokritet ili ponuditi ljudima sa parama kojih ima, ali koji ce dovest svoje ljude, masno placene, da odlucuju o svim stvarima unutar kluba. A tu lezi problem naseg : nikom te ne damo.
Sarajevski Željezničar.

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 04 maj 2025, 21:14

NoDi80 je napisao/la:
04 maj 2025, 21:06
let3 je napisao/la:
04 maj 2025, 21:02
NoDi80 je napisao/la:

Sva sustina.
Nase poimanje funkcionisanja jednog fudbaslskog kluba seže maksimnalno do trenerske klupe :lol: sve se vrti oko trenera :tokralju:
To je to brate moj
Amar Osim je savrsen primjer 2019
Dosao je opet kao najtrofejniji trener BIH
Bili smo dobri i malo je falilo, ali nemamo para i uticaja da bi bili na vrhu
Znaci nije do trenera vec do nekih drugih stvari u klubu
Odgodili nam jedan let za Izarel i mi u minusu kukamo, a Zrinjski i Sarajevo imaju svoje avione koje koriste kad hoce
Doveli ovog im Jattu, otisli po njeg avionom, dali mu pare, smjestaju, cak i roditelje namirili s parama i mi nesto pricamo o treneru
Bas sve ovo. I sad jer ne mozemo to isto prevrnuti za jednu sezonu kao 2009. ili 2019., hajmo Denise noga, ti si kriv, a ne bilo ko od igraca ili Uprave da ne imenujem nikoga jer ljudi nisu taj kapacitet. Problem se rjesava u korijenu

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 04 maj 2025, 21:18

Evo posto zelimo svi Zeljeznicar koji se bori za trofeje i koji je konkurentan za sami vrh, a najveci krivac zasto u ovoj sezoni to Zeljeznicar nije je trener, po misljenju forumasa.

Hajde sada da iznesemo sta mi kao klub nudimo nekom boljem dokazanom treneru koji zna osvajati trofeje i koji nas moze podici na veci nivo:
Platu koju jedan takav trener trazi - ne mozemo,
Pare za pojacanja koja zeli - ne mozemo,
Finansijsku stabilnost za obaveze prema ekipi - ne mozemo,
Jednoglasnu podrsku UO i skupstine ka strucnom stabu - ne mozemo,
Jaku bazu omladinskih igraca koji mogu biti konkurentni u prvom timu - ne mozemo,
Profesionalan odnos struktura u klubu prema ekipi - ne mozemo,

Na to jos dodamo:
Licenca za takmicenje je pod upitnikom svake sezone,
Dug poreske svake godine visi oko vrata klubu,
Klub je pun likova sto ne mogu zavristi nista niti mogu marku da donesu ali bi nesto da se pitaju

Jedna prava zdrava sredina za trenere, mnogo njih zele doci u Zelju da mu par ljudi sa zapadne tribine koji nemaju pola marke u dzepu jebu djecu jer mu pojacanje koje menadzer zavrsi s upravom ne moze imati doprinos u dva gola za citavu sezonu.
Curva Sud

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 maj 2025, 21:22

Još malo pa će sezona biti kao iz snova.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 04 maj 2025, 21:35

WeekendOffender je napisao/la:
04 maj 2025, 21:18
Evo posto zelimo svi Zeljeznicar koji se bori za trofeje i koji je konkurentan za sami vrh, a najveci krivac zasto u ovoj sezoni to Zeljeznicar nije je trener, po misljenju forumasa.

Hajde sada da iznesemo sta mi kao klub nudimo nekom boljem dokazanom treneru koji zna osvajati trofeje i koji nas moze podici na veci nivo:
Platu koju jedan takav trener trazi - ne mozemo,
Pare za pojacanja koja zeli - ne mozemo,
Finansijsku stabilnost za obaveze prema ekipi - ne mozemo,
Jednoglasnu podrsku UO i skupstine ka strucnom stabu - ne mozemo,
Jaku bazu omladinskih igraca koji mogu biti konkurentni u prvom timu - ne mozemo,
Profesionalan odnos struktura u klubu prema ekipi - ne mozemo,

Na to jos dodamo:
Licenca za takmicenje je pod upitnikom svake sezone,
Dug poreske svake godine visi oko vrata klubu,
Klub je pun likova sto ne mogu zavristi nista niti mogu marku da donesu ali bi nesto da se pitaju

Jedna prava zdrava sredina za trenere, mnogo njih zele doci u Zelju da mu par ljudi sa zapadne tribine koji nemaju pola marke u dzepu jebu djecu jer mu pojacanje koje menadzer zavrsi s upravom ne moze imati doprinos u dva gola za citavu sezonu.
Ne kontaš. Njima smeta Denis jer ima neko ko ih šalje da pišaju po Denisu i jer hoće nekoga drugog na klupi, koga, vidjet ćemo. Stadion je prije 10 dana rekao svoje, 10 hiljada duša je podržalo Denisa, ovih 5 debila na forumu samo ispadaju smiješni jer misle da će oni nešto promjeniti xd.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 04 maj 2025, 21:49

NoDi80 je napisao/la:
04 maj 2025, 21:01
Blueforce21 je napisao/la:
04 maj 2025, 20:59
NoDi80 je napisao/la:

Jarane desi se nekoj ekipi iz top 4 u ligama petice da ga nakanta neko tokom sezone, nerijetko nominalno slabiji tim, a ne nas u ovoj ligi Zrinjski, ljudi malo zaboravljaju da ovo nisu roboti vec ljudska bica, sezona nije top ali je tacno ono sto smo ocekivali, i sto se proslu polusezonu pisalo-da su ovi igraci za ovaj ostvareni domet, i napokon imamo neke igrace oko kojih se moze graditi ekipa a ne da ne zalis ako bi sve i jedan bili nabijeni nogom na kraju sezone kao prethodnih godina
To kralju voli te nodi Allaha mi zato sto si realan i iskren
Virto argentina, levin, ti i ostali vec su pisali prije pocetka sezone upravo to
Znaci sad je bitno trenera ostaviti i kostur nadogradit
To je poenta svega, jer nama 70% igraca igra prvi put skupa i nemaju ni 20 utakmica zajedno
Dok Zrinjski ima igraca koji 5,6 godina igraju zajedno, uprava mi ista od 2010 godine
Moram replicirati, hvala drug, ja citam ovo svaki dan al pisem rijetko jer ima svega, danas mi je nadoslo, u sustini ne mozemo vise biti nestrpljivi, tvrdoglavi i gledati ovo kroz prizmu naseg ideala, vec malo kako jeste, neki su ovdje objasnili vrlo dobro (Weekend :clap: ), ko razumije, shvatice, trebamo se zapitati svi

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 04 maj 2025, 21:53

Glavni problem je u strukturi kluba. U skupštini se nalaze ljudi koji nemaju prebijene marke, napuše i, nekullturni, neobrazovani...i oni vedre i oblače. Dok se ovo ne riješi mi necemo imati nekog velikog pomaka. Klub treba da vodi i da se o svemu pita nekoliko ljudi, a ne masa....

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 04 maj 2025, 21:57

Bio sam danas na utakmici i moram reći da se stvorila neka negativna atmosfera oko naše ekipe, to mi se ne sviđa nikako.

Za Jug nemam ništa drugo reći osim ogromnog poštovanja, već dugo pratim Želju, ali danas sam po prvi put doživio da u 6. minuti, da, dobro ste pročitali, u 6. minuti našim igračima govore "igrajte pi*ke" i "vi ste obični klošari", pa kontam jel moguće jarane, tako nismo navijali ni kad smo bili pet utakmica pred ispadanje, štaviše, tad je bila ogromna podrška sa tribina.

Ne vjerujem da je ovo navijanje iko primijetio preko TV prenosa, ali ovo vam je stanje direktno sa stadiona.

Slažem se da treba naribati igrače s vremena na vrijeme, moraju znati da igraju za svetinju, mi ih na ovom forumu redovno ribamo, ali dajte ljudi da završi utakmica, pa ćemo sve reći što treba. Meni se to ne sviđa, uvijek ću reći svoje mišljenje, pa me optužite da sam bot ako nemate niti jedan drugi argument.

I još nešto za kraj posta, kad god neke igrače dižemo u zvijezde, oni se pokvare, umisle da su zvijezde, to moramo svi biti pametniji. I Muftić i Šošić još puno trebaju da rade, vrijedno treniraju, i doći će sve na svoje. Danas se to pokazalo po ko zna koji put. Samo čvrsto nogama na zemlji.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.