Ako nas nešto može ukopati, to je ta neutažena želja za titulama i pobjedama u derbijima protiv ekipa koje su barem jedno desetljeće ispred nas — bilo u finansijskom, bilo u organizacionom smislu — dok mi, s druge strane, i dalje odbijamo raditi sistemski, strpljivo, s jasnim planom i vizijom.
Nadam se da će Skupština, kao i navijači na tribinama (što, nažalost, ranije nije bio slučaj), pokazati barem malo razuma i dostojanstva te pružiti podršku ovoj ekipi. Kada kažem "ekipi", mislim na sve – od ljudi u Upravnom odboru (prvenstveno Tunu i Ćubelu), preko sportskog direktora i trenera, pa sve do igrača na terenu – bez obzira na to ko istrči na taj, kako ga već zovemo, je*eni teren.
U proteklih šest mjeseci (pa i godinu) urađeno je dosta dobrih stvari, naročito u odnosu na period od 2018. godine. Neću sada nabrajati sve jer iskreno, nemam ni vremena ni volje za to.
Ali ako opet krenemo u rušenje svega i pravljenje nekog novog zaokreta, kao u decembru 2023. ili onom još ranijem iz decembra 2018. – onda nećemo imati problem ni s plasmanom u Evropu ni sa ispadanjem iz lige. Problem će biti što ćemo morati mijenjati ime u FK Željezničar 1921. Tad imovina više neće biti problem, jer je naprosto neće ni biti. Daj Bože da griješim, ali mnogi veliki klubovi su ovako prošli.
Denis nije problem. Problem su nekvalitetan igrački kadar i nedostatak finansija. Da bi se to riješilo, potreban je investitor. A dok ne dođe – potrebno je strpljenje i kvalitetan rad. Koliko mogu vidjeti, ovi momci, uprkos svim izazovima, rade pošteno i prave pomake koji godinama nisu viđeni.
Skupština je u više navrata do sada pokazala da ne donosi racionalne odluke – baš kao i mi s tribina. Vrijeme je da se mijenjamo. U suprotnom, uskoro nećemo imati više ni o čemu pisati.
Puna podrška za Denisa ali mislim da ga nećemo vidjeti naredne sezone. Zadnje izjave nemaju entuzijazma ni najmanje, na žalost. Tako da, pamet u glavu sa izborom novog trenera, drago mi je da je makar jedan preživio cijelu sezonu u ovom živom pijesku.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić