FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 04 maj 2025, 13:40

SetoKaiba je napisao/la:
04 maj 2025, 13:20
Lewandowski danas trenirao normalno, Balde nije i ne očekuje se da zaigra protiv Intera. To je baš loše, obzirom da Martin zaista u napadu ne nudi apsolutno ništa.
Čini se da će krenuti sa četiri stopera. Inigo lijevo, Garcia desno.

Imao sam osjećaj da je Baldeu ovo već treća ili četvrta povreda ove sezone, kad ono tek prva. :mrgreen: Trebali su zaganjati nekog univerzalca na zimu koji može pokriti obje strane. Mogla se neka posudba izmajmunisati. Ne možeš pripisati nesreći što su oba beka povrijeđena kad nemaš adekvatne zamjene za njih.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 maj 2025, 14:23

Garciu gdje god stavis dokaze da je panj, daj Arauja desno, ionako nam treba visine u prekidima.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 maj 2025, 15:19

Erica što dalje od terena :yawn:

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 04 maj 2025, 16:30

Ne znam sta fali Garciji

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 04 maj 2025, 16:47

Izgleda da ste u pravu. Lewa spreman i putuje za Milano. Balde el classico. I to je to.
Generalno je poznat vezni red i napad. Ostaje samo da se vidi za koju opciju će se odlučiti Flick nazad. Inter nema brza krila, ali ima izrazito visoke individualce.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 04 maj 2025, 16:48

Pena je napisao/la:
04 maj 2025, 16:30
Ne znam sta fali Garciji
Brzina i snaga za naguravanje? Ovi Interovci i onako sve na snagu idu.

Ne znam ja bi izveo odbranu
Araujo-Cubarsi-Christensen-Martinez
Sredina Gavi, Pedri, De Jong
Napad Raphinha, Yamal i Torres pa u drugom poluvremenu Lewa.

Jest da bi napad bio osakacen, ali bi barem (nadam se) odbrana bila stabilna.

Baldea ne bi pozurivao ni za el clasico. Bice nam bitniji u preostatku sezone nego, da ga izgubimo skroz do kraja.

Zna li ko kad se vracaju Casado i Kounde?

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 04 maj 2025, 17:20

Kounde za Villareal, Casado Bilbao.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 maj 2025, 17:55

Pena je napisao/la:
Ne znam sta fali Garciji
Ako pricamo o poziciji desnog beka, sve mu fali.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 04 maj 2025, 17:56

Lavcina je napisao/la:
04 maj 2025, 16:48
Pena je napisao/la:
Ne znam sta fali Garciji
Brzina i snaga za naguravanje? Ovi Interovci i onako sve na snagu idu.

Ne znam ja bi izveo odbranu
Araujo-Cubarsi-Christensen-Martinez
Sredina Gavi, Pedri, De Jong
Napad Raphinha, Yamal i Torres pa u drugom poluvremenu Lewa.

Jest da bi napad bio osakacen, ali bi barem (nadam se) odbrana bila stabilna.

Baldea ne bi pozurivao ni za el clasico. Bice nam bitniji u preostatku sezone nego, da ga izgubimo skroz do kraja.

Zna li ko kad se vracaju Casado i Kounde?
Martinez je previse spor za lijevog beka.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 maj 2025, 20:49

Nadam se da ce dovesti jednog polivalentnog beka koji moze podjednako igrati i lijevo i desno a kojem nece smetati da bude i prva i druga opcija.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 maj 2025, 21:07

Ma arauho je igro kod xavije vise puta desnog beka i dobar je bio,cak se i u napadu dobro snalazio, imo je neke poteze hebenjaske, i brza je on kad se zalaufa i zlocin bi bio od flika da njega tu ne stavi.

Lijevo je veci belaj jer inigo nit je to kad igrao nit ima tu brzinu , em potreban je i na stoperu, jer ako bi njega na beka stavio onda je rizicno s kristensenom poceti jer covjek nije dugo bas igrao.

Ima logike i da promijeni formaciju,da igra 3 5 2 ili 3 4 3, to su formacije bez bekova, da onda npr gavi igra lijevog veznjaka a olmo ili fermin ili desno, sa defanzivnim zadacima, istz formacija koju igra inter,al ajde ti sad experimentisi s necim po prvi put kad je najbitnija utakmica sezone

Sreca je pa inter ne igra s krilima nikako,jos veca sreca ako lautaro ne bude spremna jer on je zeznut u kontri,ubacuju se u kontre i barela i mihtarian, zato trebaju brzi bekovi,al eto valjda se to moze nadomjestiti kad bi se igralo s trojicom nazad, ili sa cetiri hrmpalije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 maj 2025, 21:19

Pa neće u polufinalu lige prvaka mijenjati taktike sa 3 čovjeka pozadi. Nije FIFA pa da se igrači odjednom prilagode novoj formaciji.
Krpit će se bekovi nekako sa nadam se Araujom i Inigom. Ako ništa bit će čvršći pozadi.
Ne ganja se rezultat pa se mora srljati naprijed. Nadam se da će povesti rano pa onda držati loptu do besvijesti.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 maj 2025, 22:21

Cancelo je bio dobra opcija, šteta što ga pustiše.
Don't hate what you don't understand.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 04 maj 2025, 22:50

Barsa se ne zna branit i čuvati rezultat. Bar ne s ovim trenerom. Tako su ušli u uzvrat sa Dortmundom pa im se umalo ne obi to od glavu. Treba povest a ne ganjat rezultat. Inter se dosta puta znao raspast nakon što prvi primi gol.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 04 maj 2025, 22:59

xaviesta je napisao/la:
04 maj 2025, 22:21
Cancelo nije bio dobar u glavi, pored toga što je bio katastrofa u odbrani.
Ne zaboravi da je kao nomad lutao od Manchestera, preko Minhena do Barcelone. Još uvijek se sjećam kako je smiješan bio u odbrani u el clasicu.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 maj 2025, 23:21

jasmin10 je napisao/la:
04 maj 2025, 21:19
Pa neće u polufinalu lige prvaka mijenjati taktike sa 3 čovjeka pozadi. Nije FIFA pa da se igrači odjednom prilagode novoj formaciji.
Krpit će se bekovi nekako sa nadam se Araujom i Inigom. Ako ništa bit će čvršći pozadi.
Ne ganja se rezultat pa se mora srljati naprijed. Nadam se da će povesti rano pa onda držati loptu do besvijesti.
Ne vjerujem ni ja da ce mijenjat taktiku i to u najbitnijoj utakmici sezone

No opef kad skontas da se cijela taktika zasnivala na bekovima koje vise nemas, i to se mozda desi, ako moras dva klasicna stopera hrmpalije staviti na bekove,a igra ti se zasniva na tome da igras visoko i da ti bekovi idu visoko naprijed,pada u vodu ionako ono sto si igrao cijele sezone

Mozda je jedina greska flikovz ove sezone sto nije tokom sezone isprobavao te taktike s trojicom nazad jer znalo se ds smo na bekovima najtanji,a da stopera imamo i viska, da se to isprobavalo i uigravalo s vremena na vrijeme,da imas neki plan B, mozda je to jedina hajmo rec flikova greska, imali smo od pocetka situaciju da je jedini pravi bek balde, i kunde da je bio stoper prisiljen igrati beka,dakle umjesto dva beka vrhunska i dvije pristojne zamjene,mi smo usli tu samo sa baldeom i priucenim kundeom, te dvoje neke djece fort i martin od kojih tesko da je selameta moglo biti

A imali smo 5 stopera,stoga valjda logika je nalagala da se prilagodi onome sta mu je na raspolaganu,al flik je odlucio da fura svoj fazon od pocetka do kraja, mislim nista ja njemu bogzna tu i ne zamjerim, al evo vidimo da muku mucimo s bekovima

Isto je bilo gutavo jer nismo imali klasicnog zadnjeg veznog,al to je flik znalacki nadomjestio taktickim rjesenjima, mislim da je trebo isto probat i tu igru bez bekova
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2025, 08:34

Inter igra sa full bekovima,a po njihovoj desnoj strani je i u prosloj utakmici najbolji im igrac bio Dumfries.Super brz i prodoran.Barca na toj strani mora postaviti brzog igraca jer ce Iniga preskakati.Prelosa situacija posebno za oporavak Baldea.
Nepozeljno krenuti sa 4 stopera jer Barca ce kako god igrati opet visoko a tu moze biti i veca promaja nego inace u odsustvu brzine.Neka Raphinhu gurne lijevo a Ferrana na krilo.Mislim da se Brazilac ne bi zalio,lik je 200% podredjen timu i uspjehu istog.Pored toga imam osjecaj da moze zujati 90minuta.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 maj 2025, 08:48

JoeBleck je napisao/la:
05 maj 2025, 08:34
Inter igra sa full bekovima,a po njihovoj desnoj strani je i u prosloj utakmici najbolji im igrac bio Dumfries.Super brz i prodoran.Barca na toj strani mora postaviti brzog igraca jer ce Iniga preskakati.Prelosa situacija posebno za oporavak Baldea.
Nepozeljno krenuti sa 4 stopera jer Barca ce kako god igrati opet visoko a tu moze biti i veca promaja nego inace u odsustvu brzine.Neka Raphinhu gurne lijevo a Ferrana na krilo.Mislim da se Brazilac ne bi zalio,lik je 200% podredjen timu i uspjehu istog.Pored toga imam osjecaj da moze zujati 90minuta.
Preskakao bi Iniga a ne bi Raphinhu koji nikada u zivotu nije igrao beka. A i kako bi se Raphinha snašao u postavljanju kada su u pitanju offside zamke ?
Od svih opcija za lijevog beka, guranje Raphinhe tu je najgluplja.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 maj 2025, 08:56

Rafinja lijevo, yamal desno i eto bekova, lewu na stopera, kad je bal nek je maskenbal.
Rafinja ima kondicije da trci tri dana, nek pomaze odbrani i to je to.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 05 maj 2025, 09:40

xaviesta je napisao/la:
04 maj 2025, 22:21
daleko mu kuća bila

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.