FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
56
32%
Darko Milanič
31
18%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
27
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
15
8%
Samo stranac
46
26%

Ukupno glasova: 177

OldTownDistrict
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la OldTownDistrict » 08 maj 2025, 08:13

EastMadness je napisao/la:
08 maj 2025, 07:44
Opet kod brajlovica otisao
Hvala na informaciji Stop
Bil i ti Stop
FK Sarajevo 4 nk listica 0 Stop
Pobjeda za brata kojeg vise nema Stop
Pilo se do zore Stop
....sve drugo će proći!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 maj 2025, 08:21

Juce na zapadu pet cura (ako sam dobro vidio s istoka) tamo u cosku zapada, bas izolovane bile, jedine na cijelom stadionu nisu ustale na himnu BiH. Il su iz Listice il su neke mrtve papanke koje su dosle tu radi instagrama. Fuj.

Kakvo uriniranje cijele zadnje linije po onim sto su pisali sto je kriminal sto krecemo bez desnog beka. :bih: Ne vidjeh da je iko Jovica spomenuo, a mozda je bio i najbolji nazad, zatvorio je apsolutno sve sto je preslo sredinu terena. Al generalno je cijela ekipa izuzetno borbeno odigrala, ovo sto smo vidjeli u kupu protiv Borca i Sirokog sad, kad bi se na ligu prenijelo, igrali bismo polufinale Evropske lige. Trcali smo duplo vise od igraca Sirokog.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 08 maj 2025, 08:36

Jučer je baš bila top atmosfera i ovakva pobjeda je samo bila kruna na sve to. Šteta što nije u pitanju revanš pa da se podigne pehar i da bude prisutno još barem 5k ljudi. Moje neko zapažanje je da su Kuprešak, Jović i Bubanja odigrali najbolju utakmicu. Turkeš je odradio svoj posao sa dva gola i očigledno je da ima nos za pogodak, fali njegov doprinos u igri i fali mu snage očito.

Najveća žal mi je što Keremeh onu situaciju nije gurnu loptu dalje pa da utrpamo još jedan, al hajd ne treba biti gladna mačka. :D Također mi se čini da smo mi odigrali utakmicu kakvu smo odigrali još barem 7-8 ove sezone, jedina razlika je u efikasnosti. Iskoristili smo šanse i to je jedina razlika, što je možda najbolje od svega.

Minus navijačima što se zviždalo na 2:0 u jednom trenutku, sreća pa odmah zabismo treći. Mujkić je možda bio najslabija karika, ali hajde mlad je i ne može svih 11 odigrati za 10.

Ono što je najveća žal jeste da je ova ekipa pokazala svoj potencijal tek kad su nam sudije sjahale sa leđa i kad je titula halaljena. Bićemo vrhunski tek kad budemo ovako igrali na dva fronta boreći se za titulu.

Nema opuštanja ni u revanšu, a posebno ni u ova 4 kola do kraja. Ne smijemo opet dozvoliti luksuz da nas mrtvi Željo prestigne kao što je to bilo u sezoni kad smo zijanili kup od Veleža.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 maj 2025, 08:48

Zeko87 je napisao/la:
08 maj 2025, 08:36
Jučer je baš bila top atmosfera i ovakva pobjeda je samo bila kruna na sve to. Šteta što nije u pitanju revanš pa da se podigne pehar i da bude prisutno još barem 5k ljudi. Moje neko zapažanje je da su Kuprešak, Jović i Bubanja odigrali najbolju utakmicu. Turkeš je odradio svoj posao sa dva gola i očigledno je da ima nos za pogodak, fali njegov doprinos u igri i fali mu snage očito.

Najveća žal mi je što Keremeh onu situaciju nije gurnu loptu dalje pa da utrpamo još jedan, al hajd ne treba biti gladna mačka. :D Također mi se čini da smo mi odigrali utakmicu kakvu smo odigrali još barem 7-8 ove sezone, jedina razlika je u efikasnosti. Iskoristili smo šanse i to je jedina razlika, što je možda najbolje od svega.

Minus navijačima što se zviždalo na 2:0 u jednom trenutku, sreća pa odmah zabismo treći. Mujkić je možda bio najslabija karika, ali hajde mlad je i ne može svih 11 odigrati za 10.

Ono što je najveća žal jeste da je ova ekipa pokazala svoj potencijal tek kad su nam sudije sjahale sa leđa i kad je titula halaljena. Bićemo vrhunski tek kad budemo ovako igrali na dva fronta boreći se za titulu.

Nema opuštanja ni u revanšu, a posebno ni u ova 4 kola do kraja. Ne smijemo opet dozvoliti luksuz da nas mrtvi Željo prestigne kao što je to bilo u sezoni kad smo zijanili kup od Veleža.
Nije nas Zeljo prestigao te sezone, nego sezonu poslije :mrgreen: Tad smo protiv Veleza zijanili i kup i Evropu, bili cetvrti a Velez peti. Zeljo 6. A u sezoni kad je Zrinjski uzeo duplu nas je Zeljo prestigao zadnje kolo, oni dobili (i izbacili) Slobodu a mi fasovali od Igmana. Tad smo i jedni i drugi izasli u Evropu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 08 maj 2025, 08:56

Dobro si, ma tad smo protiv Igmana odigrali rekreativno na Koševu i uhljupi nas pređu na tabeli bezveze. Svaka utakmica mora biti na max
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 08 maj 2025, 08:59

08 maj 2025, 07:44
Opet kod brajlovica otisao
Dobro juce neko napisa da si bolesnik i da ti se ne odgovara al evo samo da se ispišem jazavče bolesni kani nas se svog idiotskog trovanja.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 08 maj 2025, 09:15

ebi46 je napisao/la:
07 maj 2025, 23:05
Razmišljam ko je najbolji bio, ali mislim da je nemoguće nekoga izdvojiti... Sva tri štopera perfektna, Kuprešak maestralan, Mujkić odličan, Pavičić i Bubanja nevjerovatni, Turkeš vrhunski, Kyeremeh i Jatta isto veoma dobri...

Ozbiljno se mora raditi na ostanku Pavičića. Prije dvije noći sam sanjao objavu o njegovom odlasku nakon završetka posudbe i probudio se u brigama...
Info je da bi on hladno ostao, ako se klubovi dogovore, jer tamo ima jos godinu ugovora...

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 08 maj 2025, 09:17

Odlično izdanje cijele ekipe,odlično izdanje sjevera,ponovo im ogaditi fudbal u subotu i baciti ih u borbu za opstanak,uživajmo ljudi u svakoj tekmi do kraja

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 08 maj 2025, 09:19

propoklopac je napisao/la:
08 maj 2025, 09:15
ebi46 je napisao/la:
07 maj 2025, 23:05
Razmišljam ko je najbolji bio, ali mislim da je nemoguće nekoga izdvojiti... Sva tri štopera perfektna, Kuprešak maestralan, Mujkić odličan, Pavičić i Bubanja nevjerovatni, Turkeš vrhunski, Kyeremeh i Jatta isto veoma dobri...

Ozbiljno se mora raditi na ostanku Pavičića. Prije dvije noći sam sanjao objavu o njegovom odlasku nakon završetka posudbe i probudio se u brigama...
Info je da bi on hladno ostao, ako se klubovi dogovore, jer tamo ima jos godinu ugovora...
Navodno su ga voljni posuditi do kraja ugovora :bih:

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 08 maj 2025, 10:17

Ali Bubanja :bow: , kako je ono trcanje, preoravanje svakog dijela terena, onakva agresija i razna klizanja a napravljena 2 prekrsaja...Bravo!!

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 08 maj 2025, 10:19

08 maj 2025, 10:17
Ali Bubanja :bow: , kako je ono trcanje, preoravanje svakog dijela terena, onakva agresija i razna klizanja a napravljena 2 prekrsaja...Bravo!!
Tačno, Vladan se malo gubio jedno vrijeme, ali otkako je došao većinom igra dobro.
Također pomalo zaboravimo na Vinka Soldu, čovjek kako je došao igra korektno, nigdje ga niko ne pominje, nekad imam osjećaj i da nije u ekipi a daje svoj doprinos itekako.
MNON

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 08 maj 2025, 10:36

Od srca se nadam da ce se Sarajevo pojacati na ljeto da nas predstavlja u evropi dostojno i da nas ne bruka kao neki sto su znali obrukati u prvim kolima. Imate sve uslove za uspjeh, dobar tim, pare, i samo je vazno da se dovede minimalno 3 klasa igraca koji odmah mogu uskociti u tim i raditi prevagu, tipa da su sva trojica bolji od Gullija.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 08 maj 2025, 10:48

luckystrike je napisao/la:
08 maj 2025, 00:53
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
07 maj 2025, 22:59
Noke995 je napisao/la:
07 maj 2025, 22:02
U jednom trenutku sezone i jeste izgledalo ako nam zatvore Gulija da nema ništa od nas.
Zekić sve lijepo posložio, igrači koji su bili van ritma totalno vratili se u formu i ovo su sad plodovi.
Ne pamtim kad smo nekog ovako izdominirali, široki bez šanse bukvalno.
Turkeš je toliko iskren i predan i hvala Bogu sve mu se vraća, dobar je momak zaslužio je ovo.
Sigurno da je dobar, sam ZZ kaze ali haman ga se treba drzati prizemnog.
Cim sef spominje da mu je veci ego ovaj momenat se ne bi desio, sta god mislioo pod momentom. Znaci nije ni Turkesovo maslo za Ramazana. Nadam se da je im je ovo pocetak dobre saradnje.

I treba se znati ko vodu nosi a ko kosi
Mene je dojmio neki dan u Doboju kao insan i profesionalac. @AVNOJ je svjedok, ja ga malo "kritikovao", sve gospodski saslušao i još se zahvali na kraju razgovora.

A Šef je priča za sebe! Poslije izjave za TV, sačekamo ga nas dvojica ispred tunela da se pozdravimo i kratko promuhabetimo, za to vrijeme Aldin se nešto snima po terenu, a Zoran će ti njemu 'glumac, ulazi unutra šta se praviš tu, svaki gol si dao slučajno' :mrgreen:

volimo bordo
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 08 maj 2025, 10:55

Vratiti Cimirota,Rahmana i Hamzu. Dovesti jos jednog u odbranu. I golmana , Rogica je sinoc spasio ofsajd. Svaki njegov dodir je da se popije apaurin

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 maj 2025, 11:08

08 maj 2025, 10:55
Vratiti Cimirota,Rahmana i Hamzu. Dovesti jos jednog u odbranu. I golmana , Rogica je sinoc spasio ofsajd. Svaki njegov dodir je da se popije apaurin
Jelde, usput vratit i Husrefa za trenera, Delaca na gol, Milicevica, Sabanovica, Pidru. Buljubasica, mozemo i Celika... yebo ga vise vracanje, znamo li krenut naprijed? Jedini smo klub na svijetu koji samo gleda unazad i vraca igrace. I uvijek ti vraceni igraci podbace i dobiju psovke s tribina.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 08 maj 2025, 11:24

Ovo je cisti primjer da se nista ne moze preko noci vec za sve je potrebno vrijeme. Prvenstveno je trebalo vrijeme da se igraci naviknu na Zekiceve ideje i nacin igranja. U prvom dijelu je iskoristavao majstorluk Gulija gdje je bio nakoristniji igrac lige i najbolji strijelac lige, vec u drugom dijelu je razvio timsku igru gdje pojedinci nisu bitni vec tim u cjelini, taktikcka postavka i preuzimanja u odbrani. Naravno tim ce uvijek izbaciti pojedince u prvi plan.

Najveca pojacanja u proljetnom dijelu su Kupresak, Mujkic, Jatta i naravno vec standardno dobri Kera koji je cini mi se malo popravio zavrsnicu. Naravno tu je i Turkes ali u samo par zadnjih tekmi je poceo pokazivati znakove zivota i da se nesta moze od njega ocekivati, ono prije kada je dobijao sansu bolje da nije jer smo imali igraca manje sa njim. Preko ljeta treba pokusati zavrsiti ove igrace sto su nam na posudbi tu mislim prije svega na Lulica i Pavicica pa dovesti napadaca, golmana i jos jednog stopera. Nazalost gruzijca bi vratio jer nam nije nista donio a za 250k eura se preko ljeta moze naci mnogo bolji napadac.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 08 maj 2025, 11:25

napoleon72 je napisao/la:
08 maj 2025, 11:08
08 maj 2025, 10:55
Jelde, usput vratit i Husrefa za trenera, Delaca na gol, Milicevica, Sabanovica, Pidru. Buljubasica, mozemo i Celika... yebo ga vise vracanje, znamo li krenut naprijed? Jedini smo klub na svijetu koji samo gleda unazad i vraca igrace. I uvijek ti vraceni igraci podbace i dobiju psovke s tribina.

Nema sta, od milion igraca na svijetu mi znamo za 37.
Fetis na comeback. Sto je gore, ovi sto ih prizivaju ce prvi biti u redu da ih pljuju nakon pogresnog pasa. Vec vidjeno
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 08 maj 2025, 11:34

08 maj 2025, 10:17
Paskalev isto,covjek svaki drugi start perfektan klizeci.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 08 maj 2025, 11:38

Nešto kontam, možda bi mogli vratiti i Duljevića. :kafa:

a, da....

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 08 maj 2025, 11:51

Prema podacima Fudbalskog saveze BiH prvi finalni duel na najvećem bh. stadionu pratilo je 8.500 ljudi.
Poserem se delegatu u stau zbog ove "procijene" - bilo je najmanje 10 hiljada duša jučer.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”