Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Zbog takvog razmišljanja i laganja samog sebe i jeste tu gdje jeste,samo nastaviteNoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:59Zvezda, Hajduk iz BiH Velez, Borac, Sloboda i ostali koji su igraliNoke995 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:57Ko vam je priznao tu titulu?NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:54
Zeljo je osvojio Republicku ligu BiH prije nastanka lige Jugoslavije, samim tim Zeljeznicar je bio i jedini predstavnik iz BiH u prvoj sezoni lige Jugoslavije
Tad su igrali Sloboda i Udarnik sa Zeljom i razumijem sto ne pikate,a kad ste fuziju odradili pikali ste bodove i preuzeli prvo mjesto Slobode![]()
Evo i da je računamo, 25 godina stariji klub i 1 trofej više, nije za pohvalu.
Eto
Pa dobro 1 trofej vise je ok, s obzirom da ste 3 trofeja za stolom uzeli prekidom lige, dok je Zeljo svaki osvojio igrajuci do kraja
Ne priznaje dok su vasi vicom i beusom na celunapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:03Ta titula vam nije legitimisana nikad, NSBiH je zvanicno ne priznaje, a dok se ne prizna mozete qrcu svirat.NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:54Zeljo je osvojio Republicku ligu BiH prije nastanka lige Jugoslavije, samim tim Zeljeznicar je bio i jedini predstavnik iz BiH u prvoj sezoni lige Jugoslavijenapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:53
Otkud sad 17?![]()
7 liga, 6 kupova, 3 superkupa = 16
7 liga, 8 kupova (nerealno je da ispustimo 4:0) i jedan superkup = 16
Jednak broj trofeja
Tad su igrali Sloboda i Udarnik sa Zeljom i razumijem sto ne pikate,a kad ste fuziju odradili pikali ste bodove i preuzeli prvo mjesto Slobode![]()
Polako piznali su Zvezdi i Hajduku priznace i nama
Uostalom FS Jugoslavije je priznao prije rata i FS SR BIH to je najvaznije
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 08 maj 2025, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Brat je uspio uvjeriti sam sebe da imaju osam titula
Šta im je danas, ne prestaju me oduševljavati

Šta im je danas, ne prestaju me oduševljavati

- svrakino1921
- Kontakt:
NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:54Zeljo je osvojio Republicku ligu BiH prije nastanka lige Jugoslavije, samim tim Zeljeznicar je bio i jedini predstavnik iz BiH u prvoj sezoni lige Jugoslavijenapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:53Otkud sad 17?![]()
7 liga, 6 kupova, 3 superkupa = 16
7 liga, 8 kupova (nerealno je da ispustimo 4:0) i jedan superkup = 16
Jednak broj trofeja
Bravo
Imate 9 titula lažu vas, nisu uračunali i onu iz druge lige.NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:26Ne priznaje dok su vasi vicom i beusom na celunapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:03Ta titula vam nije legitimisana nikad, NSBiH je zvanicno ne priznaje, a dok se ne prizna mozete qrcu svirat.NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:54
Zeljo je osvojio Republicku ligu BiH prije nastanka lige Jugoslavije, samim tim Zeljeznicar je bio i jedini predstavnik iz BiH u prvoj sezoni lige Jugoslavije
MNON
- napoleon72
- Kontakt:
Kad priznaju onda cemo pricat o tom. A ovim tempom, vi do tad necete osvojit nista novo a mi cemo imat barem 4-5 trofeja viska, pa vam ni ta liga nece pravit razliku. Prije samo 12 godina omjer trofeja je bio 15-8. Vi od tad uzeli jedan kup a mi 3 lige, 3 kupa (evo cetvrti na putu), igrali jos dva finala kupa, iduce sezone smo u igri za superkup (ako se ne desi neko cudo u Sirokom). Mozete se tjesit nekom historijom i izmisljat sebi trofeje al svijet je za vas stao 2013., drugi napreduju a vi se jos sjecate kako je to bilo prije Drugog svjetskog rata.NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:26Ne priznaje dok su vasi vicom i beusom na celunapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:03Ta titula vam nije legitimisana nikad, NSBiH je zvanicno ne priznaje, a dok se ne prizna mozete qrcu svirat.NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:54
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Hajduk iz BiH im priznao titulu, nešto kao da Gordon Ramsey pita mene je li dovoljno začinio steak.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Za koju godinu će pričati kako su nam i ovaj kup poklonili a sebi će pripisati trofej juniorskog kupa neka se nađe u trofejimanapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:35Kad priznaju onda cemo pricat o tom. A ovim tempom, vi do tad necete osvojit nista novo a mi cemo imat barem 4-5 trofeja viska, pa vam ni ta liga nece pravit razliku. Prije samo 12 godina omjer trofeja je bio 15-8. Vi od tad uzeli jedan kup a mi 3 lige, 3 kupa (evo cetvrti na putu), igrali jos dva finala kupa, iduce sezone smo u igri za superkup (ako se ne desi neko cudo u Sirokom). Mozete se tjesit nekom historijom i izmisljat sebi trofeje al svijet je za vas stao 2013., drugi napreduju a vi se jos sjecate kako je to bilo prije Drugog svjetskog rata.NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:26Ne priznaje dok su vasi vicom i beusom na celunapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:03
Ta titula vam nije legitimisana nikad, NSBiH je zvanicno ne priznaje, a dok se ne prizna mozete qrcu svirat.

Da nije Vice i beusa i Amawa lopova sad bi vam bježali za 5 trofeja minimalno a 25 godina mlađiNoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:26Ne priznaje dok su vasi vicom i beusom na celunapoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:03Ta titula vam nije legitimisana nikad, NSBiH je zvanicno ne priznaje, a dok se ne prizna mozete qrcu svirat.NoDi80 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 10:54
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Nerealno.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
napoleon72 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:35al svijet je za vas stao 2013., drugi napreduju a vi se jos sjecate kako je to bilo prije Drugog svjetskog rata.

- svrakino1921
- Kontakt:

Domestic
edit
League
edit
First League / Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (6): 1997–98, 2000–01, 2001–02, 2009–10, 2011–12, 2012–13
Runners-up (7): 2002–03, 2003–04, 2004–05, 2014–15, 2016–17, 2017–18, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (1): 1971–72
Runners-up (1): 1970–71
Yugoslav Second League:
Winners (3): 1956–57 (zone II A), 1961–62 (west), 1977–78 (west)
Runners-up (1): 1953–54
Bosnia and Herzegovina Republic League:
Winners (1): 1946[46]
Cups
edit
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (6): 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Runners-up (4): 1996–97, 2001–02, 2009–10, 2012–13
Yugoslav Cup:
Runners-up (1): 1980–81
Supercup of Bosnia and Herzegovina:
Winners (3): 1998, 2000, 2001 (record)[46]
European
edit
UEFA Cup/UEFA Europa League:
Semi-finalists (1): 1984–85
Quarter-finalists (1): 1971–72
Doubles
edit
Premier League and National Cup (2): 2000–01, 2011–12 (record)

Vijesti
Klub
Tim
Utakmice
Akademija
Ulaznice
Članstvo
Fan Shop
Lična karta
Naslovna
Lična karta
Naziv
FK Sarajevo
Datum Osnivanja
October 24, 1946
Adresa
Maršala Tita 38/b
Predsjednik
Ismir Mirvić
Generalni Direktor
Tarik Trbić
Sportski Direktor
Matthias Leterme
Šef Stručnog Štaba
Zoran Zekić
Stadion
Asim Ferhatović Hase
Prethodni nazivi
Sarajevo
Boja
Bordo i Bijela
1946
Godina osnivanja
34630
Kapacitet Stadiona
6729
Ukupno članova
15
Osvojenih trofeja
Historija
Trenuci za pamćenje
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
history-image
Takmičenja
Najveći uspjesi
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
7x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Međunarodni uspjesi
Četvrtfinale Srednjoevropskog Kupa
Osmina finala Kupa evropskih šampiona
Osmina finala Kupa UEFA
Treće pretkolo UEFA Lige prvaka
3x play-off UEFA Evropske lige
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
nek neko Svrakinom posalje casu vode i secera, brinem se
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- napoleon72
- Kontakt:
Ma eto da ne idemo u pricu ko je sta ukrao, ko je kome namjestio, ko je poklopio ligu, oko tog se nikad necemo slozit i svako ce imat svoje "argumente" da pobije onog drugog. Jbg, ova liga je samo kroz svojih 30ak sezona prosla kroz 6-7 formata, plus Jugoslavija, i uvijek ce se neko moc uhvatit za to "al onda je bilo lakse/teze, gdje ste sad".
Al imamo savez kakav imamo, taj savez nije legitimisao titulu iz 1946. Al eto kazem, i da jest, i da imate taj jedan trofej vise, vi ste na putu ka dnu vec odavno i pitanje je samo sezone kad cemo vas mi presisat, ako ne i ostali. Vi ste bili na nekom vrhuncu sve do te famozne 2013. Od tad do danas jedan kup osvojen. U istom vremenskom periodu mi uzeli 6 trofeja (sedmi na putu), Zrinjski 8 trofeja, Siroki dva kupa, Borac dvije lige, Velez ispao pa se vratio i osvojio kup, Radnik ima kup, Olimpik kup pa se ugasili, Sloboda ispala, vratila se i preyebala oba takmicenja do zadnje stepenice i opet dosli na dno, Tuzla City od kantona dosla do drugog mjesta u ligi i igranja Evrope...
Vi tavorite bukvalno u nekoj sredini, nit mozete sta osvojit, a preveliki ste da biste tek tako ispali, sto se vidjelo lani. I do tog jednog kupa 16/17 ste dosli prelaganim zrijebom (Gorazde, Radnik, Siroki, Krupa). Zivite u historiji, buducnost vam je nejasna skroz, al zato ste glavni na ovoj temi da pisete o nekoj historiji i trofejima. Nevjerovatno.
Al imamo savez kakav imamo, taj savez nije legitimisao titulu iz 1946. Al eto kazem, i da jest, i da imate taj jedan trofej vise, vi ste na putu ka dnu vec odavno i pitanje je samo sezone kad cemo vas mi presisat, ako ne i ostali. Vi ste bili na nekom vrhuncu sve do te famozne 2013. Od tad do danas jedan kup osvojen. U istom vremenskom periodu mi uzeli 6 trofeja (sedmi na putu), Zrinjski 8 trofeja, Siroki dva kupa, Borac dvije lige, Velez ispao pa se vratio i osvojio kup, Radnik ima kup, Olimpik kup pa se ugasili, Sloboda ispala, vratila se i preyebala oba takmicenja do zadnje stepenice i opet dosli na dno, Tuzla City od kantona dosla do drugog mjesta u ligi i igranja Evrope...
Vi tavorite bukvalno u nekoj sredini, nit mozete sta osvojit, a preveliki ste da biste tek tako ispali, sto se vidjelo lani. I do tog jednog kupa 16/17 ste dosli prelaganim zrijebom (Gorazde, Radnik, Siroki, Krupa). Zivite u historiji, buducnost vam je nejasna skroz, al zato ste glavni na ovoj temi da pisete o nekoj historiji i trofejima. Nevjerovatno.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Treba ga shvatiti nije mu lako a boljitka ni na vidiku,mi smo ih pogurali koliko smo mogli hoće li biti dovoljno vidjet ćemoLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 maj 2025, 11:48nek neko Svrakinom posalje casu vode i secera, brinem se
Trenutno korisnika/ca: ASD, Bejker, BeYaZ, bhfanatic14, club21, Fudo, Giuseppe1, Hrammm1921, laznokrilo, mikimaus, Morgen19, Morpheus, NebeskaSila96, Pact1921, Pitaristok, ristagrad, Venom, WeekendOffender, Zeko87, Zigazaga i 119 gostiju.