Htjedoh upravo ovo još napisati maloprije ali kontam da ne idem u širinu pošto mi neko nedavno reće da pišem eseje.ristagrad je napisao/la: ↑08 maj 2025, 22:06@levin, nemam namjeru nikoga svrstavati u bilo kakve "klanove", samo zelim da se stvari predstave onakvim kakve uistinu jesu.
ako se pozivamo na nekakav kontiunitet i prizeljkujemo ga, onda bi nam dosadasnja iskustva trebala biti opomena da ne gajimo pretjerani, neosnovani optimizam. normalno da se svi nadamo najboljem. imamo te obaveze, kao mac za vratom. poprilicno skupu ekipu. ako hocemo bolje rezultate na zelenom terenu, treba nam jos skuplja ekipa. imamo li na vidiku novac za takvu ekipu? usput, pokrivati dugovanja?
zivot, odnosno, dovoljno zivotnog i poslovnog iskustva me naucilo da je u zivotu jedino sigurno da nista nije sigurno. preko noci se zivot promjeni iz temelja. tako i Zeljo, moze se pojaviti neko s lovom i postaviti nas tamo gdje zelimo biti. isto tako, u situaciji u kojoj jesmo, ne treba previse pogresnih poteza i odluka da krenemo celikovim putem. da nam sada, samo jedan, potrazioc nije pristao na reprogram, nema licence. gdje smo onda?
niti koga tjeram, niti koga prizivam. ali, necu da na slijepo, bespogovorno podrzavam i dizem u zvijezde bilo koga. mnogi su se tako izdizali u Zelji, pa kad odu i izadje istina na povrsinu, sve kontra. tako i sada. za proslogodisnji dug, krivica se prebacuje na kovacevica (kao moralo se puno uloziti u ekipu, jer je on stedio na tome), a kad je kovacevic prikazao plus na zavrsnom, u zvijezde ga okivali. stabilizacija, ovo-ono. i tako je oduvijek. za sve je kriv neko prije, ni slucajno trenutni.
sve i svakome prema zaslugama.
Da će neko doći i uložiti novac u klub je realna opcija ali do tada klub mora težiti ka tome da bude samoodrživ ali ne na naćin na koji se to radilo sa Kovačevićem.
Moja podrška ovim momcima nije bezrezervna. Urađene su neke stvari koje pozdravljam i djeluje mi da tu ima neka vizija ili barem ideja i nadam se da će imati i sreće u realizaciji iste. Sljedeći prelazni rok će mnogo toga reći ali i njihov odnos prema trenutnom stručnom štabu. Vidjet ćemo.