FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja sam ili navijac ili paglu pa svrljam ovdje.Rece jedan da je šuplja da neznam kako se ulazi u skupštinu i te zajeba…Mene samo interesuje ime Zeljo igraci i fudbal.Jeb.. mi se i za skupštinu i direktora i ostale jer to se nekad davno nine ni znali nit je koga interesovalo.Ja samo zelim da se vrati stari Zeljo a da ga vodi neko ko je sposoban a i ko ima viziju a i para u korist i kluba i nas navijaca.
skupstina je ta koja aminuje predsjednika, uo, potencijalnog investitora, moze aminovati prodaju pomocnog... tako, da, je.balo se tebi za njih ili ne, oni su ti koji u mnogome odlucuju smjer u kojem ce klub iciAlipasino je napisao/la: ↑08 maj 2025, 22:09Ja sam ili navijac ili paglu pa svrljam ovdje.Rece jedan da je šuplja da neznam kako se ulazi u skupštinu i te zajeba…Mene samo interesuje ime Zeljo igraci i fudbal.Jeb.. mi se i za skupštinu i direktora i ostale jer to se nekad davno nine ni znali nit je koga interesovalo.Ja samo zelim da se vrati stari Zeljo a da ga vodi neko ko je sposoban a i ko ima viziju a i para u korist i kluba i nas navijaca.
Htjedoh upravo ovo još napisati maloprije ali kontam da ne idem u širinu pošto mi neko nedavno reće da pišem eseje.ristagrad je napisao/la: ↑08 maj 2025, 22:06@levin, nemam namjeru nikoga svrstavati u bilo kakve "klanove", samo zelim da se stvari predstave onakvim kakve uistinu jesu.
ako se pozivamo na nekakav kontiunitet i prizeljkujemo ga, onda bi nam dosadasnja iskustva trebala biti opomena da ne gajimo pretjerani, neosnovani optimizam. normalno da se svi nadamo najboljem. imamo te obaveze, kao mac za vratom. poprilicno skupu ekipu. ako hocemo bolje rezultate na zelenom terenu, treba nam jos skuplja ekipa. imamo li na vidiku novac za takvu ekipu? usput, pokrivati dugovanja?
zivot, odnosno, dovoljno zivotnog i poslovnog iskustva me naucilo da je u zivotu jedino sigurno da nista nije sigurno. preko noci se zivot promjeni iz temelja. tako i Zeljo, moze se pojaviti neko s lovom i postaviti nas tamo gdje zelimo biti. isto tako, u situaciji u kojoj jesmo, ne treba previse pogresnih poteza i odluka da krenemo celikovim putem. da nam sada, samo jedan, potrazioc nije pristao na reprogram, nema licence. gdje smo onda?
niti koga tjeram, niti koga prizivam. ali, necu da na slijepo, bespogovorno podrzavam i dizem u zvijezde bilo koga. mnogi su se tako izdizali u Zelji, pa kad odu i izadje istina na povrsinu, sve kontra. tako i sada. za proslogodisnji dug, krivica se prebacuje na kovacevica (kao moralo se puno uloziti u ekipu, jer je on stedio na tome), a kad je kovacevic prikazao plus na zavrsnom, u zvijezde ga okivali. stabilizacija, ovo-ono. i tako je oduvijek. za sve je kriv neko prije, ni slucajno trenutni.
sve i svakome prema zaslugama.

Da će neko doći i uložiti novac u klub je realna opcija ali do tada klub mora težiti ka tome da bude samoodrživ ali ne na naćin na koji se to radilo sa Kovačevićem.
Moja podrška ovim momcima nije bezrezervna. Urađene su neke stvari koje pozdravljam i djeluje mi da tu ima neka vizija ili barem ideja i nadam se da će imati i sreće u realizaciji iste. Sljedeći prelazni rok će mnogo toga reći ali i njihov odnos prema trenutnom stručnom štabu. Vidjet ćemo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
ah, da, da ne zaboravim nase drage botove. s obje strane. oni su tu, da li zbog direktnih ili indirektnih interesa. jedni da dizu u zvijezde, drugi da pljuju i ono dobro. nit obraza, nit casti.
najgora sorta ljudi
najgora sorta ljudi
Hvala na odgovoru.Posto vidim da se ovdje vise spominju skupstine botovi struje nek me neko uputi gdje ima navijaca pa da im se pridruzim.Izgleda mi ovo ko politika ili još nesto vece.Znaci ljudi koji su u skupstini koće napredak kluba radi ličnih ili nekih stvari u koje nisam upućen.Fino.Au sto je nekad bilo fino bit navijac Zelje a ne bit struja ili slicno.
Alpa nije ovo 2009 godina kad su navijaci iskkjucivo navijali i slavili
Navijam i ja za Zeljeznicar uvijek svim srcem
Kad se ne prica o tim stvarima alpa desi se prosla sezona i borba za opstanak
Nema struje, bitan je samo Zeljeznicar
Danas kad raja okrene glavu na takve stvari i ne prica o tim stvarima alpa, desi se prosla sezona i borba za opstanak
Navijam i ja za Zeljeznicar uvijek svim srcem
Kad se ne prica o tim stvarima alpa desi se prosla sezona i borba za opstanak
Nema struje, bitan je samo Zeljeznicar
Danas kad raja okrene glavu na takve stvari i ne prica o tim stvarima alpa, desi se prosla sezona i borba za opstanak
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 08 maj 2025, 22:58, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Kvalitetno se ispovraćah na pročitani zadnjih 5 stranica
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Kako je pojedincima dosadno u životu, pa samo seru po cemu stignu, to su oni tipovi što svu negativnu energiju dođu istresu na stadionu psuju na tribinama, gađaju, penju se po ogradi na istoku.
de druže izađi malo sa foruma, prošetaj
a ove "insajderima" sto kobajagi imaju neke informacije iz kluba, nabijem na kitu pa nek sviraju qrcu onda
de druže izađi malo sa foruma, prošetaj
a ove "insajderima" sto kobajagi imaju neke informacije iz kluba, nabijem na kitu pa nek sviraju qrcu onda
Kovačević je prikazao lažni plus, i ja, koji sam ga branio i podržavao, sam tek tada shvatio kakav je to pacijent. Čovjek je budžetska sredstva otplate poreskog duga prikazao kao prihode samo da bi se mogao hvaliti kako je on eto poslovao u plusu.
Uradio je solidan posao, ali to je njegov maksimum, da se glava drži iznad vode i ništa više od toga.
I da, u još nečemu su bili dobri, u laganju i pljuvanju Amara Osima. Tu su u stvari pokazali svoje pravo lice. Svaku tužbu su izgubili, ispali smiješni i na kraju nikom ništa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- WeekendOffender
- Kontakt:
U slucaju da je istina ovo sto se pise po forumima da Denis najvjerovatnije nece biti trener iduce sezone, koga bi voljeli vi da vidite na nasoj klupi?
Curva Sud
Zavisi sve od budzeta. Ali to su ove hajmo reci domace opcije, strah me i napisati da se ne ostvari slucajno.WeekendOffender je napisao/la: ↑09 maj 2025, 00:51U slucaju da je istina ovo sto se pise po forumima da Denis najvjerovatnije nece biti trener iduce sezone, koga bi voljeli vi da vidite na nasoj klupi?
Fk Željezničar.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ma što, ima trenera koliko ti duša hoće.Pablo11 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 02:20Zavisi sve od budzeta. Ali to su ove hajmo reci domace opcije, strah me i napisati da se ne ostvari slucajno.WeekendOffender je napisao/la: ↑09 maj 2025, 00:51U slucaju da je istina ovo sto se pise po forumima da Denis najvjerovatnije nece biti trener iduce sezone, koga bi voljeli vi da vidite na nasoj klupi?
Od Vlade Jagodića preko Nalića pa do Karačića. Pa eto, birajte.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Ako su naznake da odlazi.
Ja bih se naprije okrenuo Jankoviću iz Slobode, mlad je pokaozao je koliko toliko znanje (nije ptrejerano) da se ogradim.
Ali sam mišljenja da bih mogao voditi nas.
Ja bih se naprije okrenuo Jankoviću iz Slobode, mlad je pokaozao je koliko toliko znanje (nije ptrejerano) da se ogradim.
Ali sam mišljenja da bih mogao voditi nas.
Forza Željo
Željo je šampion
Željo je šampion
zaboravih to navesti. samo jos jedan dokaz da ne treba vjerovati sve na prvu. vremenom, istina ispliva na povrsinu.Virtu4l je napisao/la: ↑09 maj 2025, 00:04Kovačević je prikazao lažni plus, i ja, koji sam ga branio i podržavao, sam tek tada shvatio kakav je to pacijent. Čovjek je budžetska sredstva otplate poreskog duga prikazao kao prihode samo da bi se mogao hvaliti kako je on eto poslovao u plusu.
Uradio je solidan posao, ali to je njegov maksimum, da se glava drži iznad vode i ništa više od toga.
I da, u još nečemu su bili dobri, u laganju i pljuvanju Amara Osima. Tu su u stvari pokazali svoje pravo lice. Svaku tužbu su izgubili, ispali smiješni i na kraju nikom ništa.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Ništa nam ne znači smjena trenera ako ostane isti igrački kadar i ako se bude vodila ista transfer politika.
Ali, neću više da slušam ublehe svako drugo kolo, neću da uzdižem igrače koji protiv fenjeraša zabije par golova pa ga nema pola sezone.
Svi oni zarađuju pare koje prosječan Bosanac može sanjat.
Denis prvi, a otići će čim bude imo odgovarajuću ponudu uz ublehu podrška, proces, vrijeme, vako-nako.
Opet kad bude pet do dvanaest navijači će skupljat pare za PU.
Gdje će bit heroji?
Radikalan rez se mora napravit nekad jer ovo do sad ne vodi ničemu.
Priča o investitoru sto puta prežvakana, nema se šta više reći.
Dakle, mladi igrači iz našeg OP-a i sa strane, akcenat na mladi.Odgovarajući trener, po mogućnosti domaći.
Pokušat se vratiti gdje je Željo birvaktile bio.
P.S.
Pitanje za Denisove podguzne muhe, gdje ste bili kad je pokojni Odović smjenjivan?
Ali, neću više da slušam ublehe svako drugo kolo, neću da uzdižem igrače koji protiv fenjeraša zabije par golova pa ga nema pola sezone.
Svi oni zarađuju pare koje prosječan Bosanac može sanjat.
Denis prvi, a otići će čim bude imo odgovarajuću ponudu uz ublehu podrška, proces, vrijeme, vako-nako.
Opet kad bude pet do dvanaest navijači će skupljat pare za PU.
Gdje će bit heroji?
Radikalan rez se mora napravit nekad jer ovo do sad ne vodi ničemu.
Priča o investitoru sto puta prežvakana, nema se šta više reći.
Dakle, mladi igrači iz našeg OP-a i sa strane, akcenat na mladi.Odgovarajući trener, po mogućnosti domaći.
Pokušat se vratiti gdje je Željo birvaktile bio.
P.S.
Pitanje za Denisove podguzne muhe, gdje ste bili kad je pokojni Odović smjenjivan?
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nemam nikakve insajderske informacije, samo pratim i volim Želju, ne znam jesu li tačne ove špekulacije da Denis odlazi, ja se nadam da će ostati, kao što rekoh ima kontinuitet i ne može se ekipa ispočetka uigravati pred evropske utakmice, to će onda loše proći u Evropi 100%.
Ali ako Denis ode na prvu zvučniju ponudu koju dobije, onda je nedosljedan svojim ranijim izjavama, jer je sam govorio da svakom treneru treba kontinuitet, dvije-tri sezone bez otkaza i da se samo tako može postići pravi rezultat. Njemu je to naša uprava omogućila i mislim da bi zabio nož u leđa Tuni i ostalima, ako bi otišao na kraju ove sezone.
Ali ako Denis ode na prvu zvučniju ponudu koju dobije, onda je nedosljedan svojim ranijim izjavama, jer je sam govorio da svakom treneru treba kontinuitet, dvije-tri sezone bez otkaza i da se samo tako može postići pravi rezultat. Njemu je to naša uprava omogućila i mislim da bi zabio nož u leđa Tuni i ostalima, ako bi otišao na kraju ove sezone.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- gegenpressing
- Kontakt:
Dabogda on ima ikakvu ponudu,on sam kaže da je ovo previše za njega.Lokomotifa je napisao/la: ↑09 maj 2025, 08:51Nemam nikakve insajderske informacije, samo pratim i volim Želju, ne znam jesu li tačne ove špekulacije da Denis odlazi, ja se nadam da će ostati, kao što rekoh ima kontinuitet i ne može se ekipa ispočetka uigravati pred evropske utakmice, to će onda loše proći u Evropi 100%.
Denis iz prvog dijela i ovaj iz drugog dijela kao da nisu iste osobe.Sve što je mogao u kontru uraditi,uradio je.
Nakon priprema mi smo trebali biti uigraniji,spremniji,čvršći(što je i logično) a desilo se sve suprotno.Dobro smo mi i uzeli bodova realno,sa obzirom kakve je kardinalne greške pravio,mislim prave greške svi,al da ne učiš iz njih,ne ide mi u glavu.
Moje mišljenje je da ćemo se razići,i da bi klub treba početi da traži nova rješenja.
Da se razumijemo,prvi sam bio da napokon sa nekim trenerom napravimo kontinuitet,ali očito ovaj klub je prevelik zalogaj.
Brohra ribo se...
Prvi dio imamo 12 pobjeda, 4 poraza i 2 remija
Drugi dio 10 pobjeda, 4 poraza i 3 remija
Jos 4 utakmice do kraja i mozda drugi dio sezone bude efikasniji nego prvi
Drugi dio 10 pobjeda, 4 poraza i 3 remija
Jos 4 utakmice do kraja i mozda drugi dio sezone bude efikasniji nego prvi
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ako se to i desi. Vodilja za izbor novog trenera mora biti identična kao i kod izbora Denisa. Mlad trener sa potencijalom, napadačkim pristupom, rad sa mladima i potencijalni dugoročni angažman.gegenpressing je napisao/la: ↑09 maj 2025, 09:47Dabogda on ima ikakvu ponudu,on sam kaže da je ovo previše za njega.Lokomotifa je napisao/la: ↑09 maj 2025, 08:51Nemam nikakve insajderske informacije, samo pratim i volim Želju, ne znam jesu li tačne ove špekulacije da Denis odlazi, ja se nadam da će ostati, kao što rekoh ima kontinuitet i ne može se ekipa ispočetka uigravati pred evropske utakmice, to će onda loše proći u Evropi 100%.
Denis iz prvog dijela i ovaj iz drugog dijela kao da nisu iste osobe.Sve što je mogao u kontru uraditi,uradio je.
Nakon priprema mi smo trebali biti uigraniji,spremniji,čvršći(što je i logično) a desilo se sve suprotno.Dobro smo mi i uzeli bodova realno,sa obzirom kakve je kardinalne greške pravio,mislim prave greške svi,al da ne učiš iz njih,ne ide mi u glavu.
Moje mišljenje je da ćemo se razići,i da bi klub treba početi da traži nova rješenja.
Da se razumijemo,prvi sam bio da napokon sa nekim trenerom napravimo kontinuitet,ali očito ovaj klub je prevelik zalogaj.
Nadam se da do toga neće doći ali ako ne želi ostati (nebitan razlog) onda nek mu je sretno. Ne treba nikog tjerati na nešto što ne želi.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Pa i ima bez ovih demagoga i kockara koje si napisao.Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 02:48Ma što, ima trenera koliko ti duša hoće.Pablo11 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 02:20Zavisi sve od budzeta. Ali to su ove hajmo reci domace opcije, strah me i napisati da se ne ostvari slucajno.WeekendOffender je napisao/la: ↑09 maj 2025, 00:51U slucaju da je istina ovo sto se pise po forumima da Denis najvjerovatnije nece biti trener iduce sezone, koga bi voljeli vi da vidite na nasoj klupi?
Od Vlade Jagodića preko Nalića pa do Karačića. Pa eto, birajte.
Od opcija iz naše lige probat s Klafurićem uz uslov da nam on ne dovodi 12 igrača, dobar trener, pokazao je to kod pijacara, a ova ekipa Sirokog je baš groblje.
Janković iz Slobode, mlad i perspektivan, poznaje ligu ima i iskustva.
Od skupljih opcija Mislav Karoglan
Tuna upali Nissana i otiđi Mamićima na noge, nek ti nekog preporuce l.
A svakako da će menadžeri jedva dočekati ako Denis ode, pa ne traži čelik trenera nego Željezničar.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!