Ovo nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji put da će se ovo dešavati. Imamo lovu, imamo infrastrukturu, imamo dobar i stabilan klub. Kome to odgovara? Pa raznim hijenama oko kluba, koje bi se rado dočepale svega toga. Bilo je prije sličnih slučajeva, što menadžera, što ostalih. Imali smo Runde, Husariće, Kantardžiće, sad imaš recimo Džeku Muminovića koji bi rado "rušio Zekića". Od starih igrača, imaš majmuna Zeku Turkovića koji bi da ga se ugura. Non stop su neka podmetanja, frakcije, interesdžije. Teško je raditi u ovakvoj sredini, strašno teško.
Meni je najviše žao što se stvorila takva atmosfera, pogotovo je to ovdje lako jer dosta raje nema zrno mozga i vijuga da razmisle šta je tačno, šta nije. Imaš dobru sezonu (u kojoj su te klali za zatvora) i sve to izguraš i trebaš da uzmeš Kup. Imaš dobru ekipu koja je proigrala fino, imaš odličnog trenera koji je jedna velika ljudska gromada prije svega. Jedan trener koji je konačno spojio jednu čitavu sezonu, koji se dokazao i čitavu sezonu dobro vodi ekipu. Imaš dosta dobrih igrača, imaš izlazne transfere, infrastrukturu, sve je krenulo kako treba. Igramo Evropu, imamo još jednu tekmu finala, pa da je riješimo i proslavimo kako treba, ma jok mi napravili preružnu situaciju. Žao nam valjda da godinu dana nismo nikog pljuvali, tjerali, psovali itd. Fali nam valjda akcije, dosadno je kad sve ide kako treba, šta li..
Horde (pojedinci) su napravili najjgadniji potez koji sam vidio. Ne možeš, ali NE MOŽEŠ svoj Klub optužiti za namještanje, pogotovo zato što nemaš dokaze. Ako već imaš sumnje, to se napravi sastanak s Mirvićem, Trbićem i Ibrakovićem i fino popričaš. Međutim, da imaju dokaze, objavili bi ih. Ne samo Horde, ako bilo ko ima dokaze, odnese fino u sve institucije i prijavi.
Naravno da je bilo ljudi koji su govorili da je namješteno, ali je sve dobilo dodatno na značaju jer su to Horde objavile, a raja se po defaultu nakačila. Mora se smiriti situacija, sjesti i popričati, jer ovo nije bilo ni prema ostalim navijačima, treneru, pa igračima. Bacila se ljaga i ona se mora saprati što prije, koliko-toliko.
Slažem se ja da nije trebalo toliko rotirati protiv lištice, ali trenerovo je da odluči ko će igrati. Kup je vjerovatno naš, čovjek je htio odmoriti igrače, probati neke nove i to je to. Da vidi ko može, ko ne može definitivno, jer se mnogi bune što više ne igraju. Pokazali su da ne zaslužuju. Glupo je da jedan ovakav trener čita neke gluposti i da mu se ime kalja s glupim naslovima i mahalskim pričama. Samo se nadam da nas neće napustiti, jer bi to bilo pogubno.
@Zeko je sve fino rekao, glupost je teška da smo nešto namjestili, jer lištica bi svakako ostala u ligi, a i nisu glupi da predaju trofej i pare radi tri boda. Samo malo mozak uključiti.
Volio bih kad bi se svi navijači grupisali, da dobijemo u srijedu i fino to proslavimo. Da se zaboravi ova glupost i da se pripremamo za Evropu.