Da, igrao fudbal prije košarke.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Eurobasket 2025
- Shategabri
- Kontakt:

Koševo Zapad
Košarkaška reprezentacija Litvanije će na predstojećem Evropskom prvenstvu biti bez Domantasa Sabonisa, koji će iz porodičnih razloga propustiti okupljanje, a kontinentalnu smotru bi mogla da propusti još jedna NBA zvijezda.
Riječ je o košarkašu Čikaga, Matasu Buzelisu, koji preispituje učešće na predstojećem Eurobasketu. Saigrač Nikole Vučevića se na ovaj potez odlučio, jer je član stručnog štaba litvanske reprezentacije, Tomas Pačesas u jednoj emisiji na YouTube kanalu indirektno kritikovao NBA zvijezdu i kapitena Litvanije, Jonasa Valančijunasa.
Pačesas je nedavno rekao da pojedini NBA igrači u kamp litvanske reprezentacije dolaze sa viškom kilograma. Takođe, rekao je da im treba vremena da se oporave nakon lova, a spominjao je i konzumiranje cigareta.
Litvanska javnost je protumačila da se ove kritike odnose na Valančijunasa, koji je poznat po tome da slobodno vrijeme provodi u lovu i ribolovu.
Buzelis i Valančijunas su bliski prijatelji, pa je igrač Čikaga nakon posljednjih dešavanja rekao da će razmisliti da li će igrati na Evropskom prvenstvu. Valančijunas se još nije oglasio.
"Sigurno ću igrati za reprezentaciju Litvanije, ali ne znam kada. Nisam siguran da ću doći ovog ljeta. Imamo problema sa trenerima. Moram da razgovaram sa Jonasom i Domantasom, da vidim šta će oni uraditi", rekao je Buzelis.
Litvanija će na Eurobasketu biti u grupi B, u kojoj su još domaćin Finska, zatim Crna Gora, Njemačka, Švedska i Velika Britanija.
Riječ je o košarkašu Čikaga, Matasu Buzelisu, koji preispituje učešće na predstojećem Eurobasketu. Saigrač Nikole Vučevića se na ovaj potez odlučio, jer je član stručnog štaba litvanske reprezentacije, Tomas Pačesas u jednoj emisiji na YouTube kanalu indirektno kritikovao NBA zvijezdu i kapitena Litvanije, Jonasa Valančijunasa.
Pačesas je nedavno rekao da pojedini NBA igrači u kamp litvanske reprezentacije dolaze sa viškom kilograma. Takođe, rekao je da im treba vremena da se oporave nakon lova, a spominjao je i konzumiranje cigareta.
Litvanska javnost je protumačila da se ove kritike odnose na Valančijunasa, koji je poznat po tome da slobodno vrijeme provodi u lovu i ribolovu.
Buzelis i Valančijunas su bliski prijatelji, pa je igrač Čikaga nakon posljednjih dešavanja rekao da će razmisliti da li će igrati na Evropskom prvenstvu. Valančijunas se još nije oglasio.
"Sigurno ću igrati za reprezentaciju Litvanije, ali ne znam kada. Nisam siguran da ću doći ovog ljeta. Imamo problema sa trenerima. Moram da razgovaram sa Jonasom i Domantasom, da vidim šta će oni uraditi", rekao je Buzelis.
Litvanija će na Eurobasketu biti u grupi B, u kojoj su još domaćin Finska, zatim Crna Gora, Njemačka, Švedska i Velika Britanija.
https://rap.ort.ba/beciragic-za-raport- ... FHRY24Cdmw
Izbrisite tacku izmedju p i o, nesto opsirniji intervju
Izbrisite tacku izmedju p i o, nesto opsirniji intervju

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Znači kako sam shvatio prijateljske su: jedna protiv CG, tri protiv Belgije, jedna protiv Srbije, jedna protiv Engleske i dvije na turniru u Kini gdje nije precizirao protivnika
-
- Kontakt:
Opet ništa konkretno oko rješavanja Garzinog statusa, sve isto što smo i dosad čuli.
Btw nadam se da će ova protiv CG u Sa biti otvorenog tipa.
Btw nadam se da će ova protiv CG u Sa biti otvorenog tipa.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- svrakino1921
- Kontakt:
aspored nastupa reprezentacije Bosne i Hercegovine:
28. avgust: BiH – Kipar
30. avgust: Španija – BiH
31. avgust: BiH – Italija
2. septembar: Grčka – BiH
4. septembar: BiH – Gruzija
28. avgust: BiH – Kipar
30. avgust: Španija – BiH
31. avgust: BiH – Italija
2. septembar: Grčka – BiH
4. septembar: BiH – Gruzija
Treba promijeniti ime ove teme u "BiH na Eurobasketu 2025" ili ovu prebaciti na pdf košarke pa ovdje napraviti novu sa spomenutim nazivom jer nema smisla da se na pdfu repke nalazi ova opšta tema
Termini prva tri naša meča su okej, protiv Kipra u četvrtak (17:15), onda u subota protiv Španije i nedjelja protiv Italije (obje u 20:30). Jedino su ova zadnja dva meča Grčka i Gruzija, utorak i četvrtak u 14 sati, onako poprilično loši. Naravno ja govorim iz perspektive čovjeka koji sigurno neće ići na Kipar, najviše što mogu je da uzmem godišnji
PS: Je li ovo prvi put da ćemo imati tri dana pauze u toku grupne faze? Nešto se ne sjećam da je na ranijim prvenstvima bilo toliko ikad.

Termini prva tri naša meča su okej, protiv Kipra u četvrtak (17:15), onda u subota protiv Španije i nedjelja protiv Italije (obje u 20:30). Jedino su ova zadnja dva meča Grčka i Gruzija, utorak i četvrtak u 14 sati, onako poprilično loši. Naravno ja govorim iz perspektive čovjeka koji sigurno neće ići na Kipar, najviše što mogu je da uzmem godišnji

PS: Je li ovo prvi put da ćemo imati tri dana pauze u toku grupne faze? Nešto se ne sjećam da je na ranijim prvenstvima bilo toliko ikad.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Emir Mutapčić: Mi imamo taj taj debalans između unutrašnjih i vanjskih igrača, koji je po meni jedan problem. Malo smo 'tanki' na bekovima, što bi se reklo.
-
- Kontakt:
Citam izjave nasih kosarkasa i dosta ih prica o medalji. Kamenjas,Musa,Nurkic takodje.
Smatraju li forumasi da te izjave imaju smisla ili su budalastine?
Ovisi dosta od toga hoce li Garza moci igrati za nas kao i od toga da li je Musa stvarno totalno poludio.napapijri1987 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 15:57Citam izjave nasih kosarkasa i dosta ih prica o medalji. Kamenjas,Musa,Nurkic takodje.

realno to su neutemeljene pričenapapijri1987 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 15:57Citam izjave nasih kosarkasa i dosta ih prica o medalji. Kamenjas,Musa,Nurkic takodje.
-
- Kontakt:
Mogli je napisao/la: ↑08 maj 2025, 16:08Ovisi dosta od toga hoce li Garza moci igrati za nas kao i od toga da li je Musa stvarno totalno poludio.napapijri1987 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 15:57Citam izjave nasih kosarkasa i dosta ih prica o medalji. Kamenjas,Musa,Nurkic takodje.
Smatraju li forumasi da te izjave imaju smisla ili su budalastine?![]()
sta mislis koliko cesto maloj onoj musa uzima mjeru? ako se forsira previse nista od njeg do daljnjeg.

-
- Kontakt:
Nisam upratio da najavljuju bas medalju, ali jesu rekli da je cilj ostvariti nas najbolji rezultat u historiji na EBnapapijri1987 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 15:57Citam izjave nasih kosarkasa i dosta ih prica o medalji. Kamenjas,Musa,Nurkic takodje.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Kao košarkaš, takav mentalitet i treba imati, a očito da im je Adis to usadio.napapijri1987 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 15:57Citam izjave nasih kosarkasa i dosta ih prica o medalji. Kamenjas,Musa,Nurkic takodje.
Eh sad s druge strane, iako medalja uopće nije vjerovatan ishod, ni najmanje, posebno sa svim jakim reprezentacijama na EB, međutim, lopta je okrugla, a BiH pokazuje u zadnje vrijeme da može igrati egal sa najboljima.
Prolazimo grupu 3-2, pobjeda protiv Kipra (30-tak razlike), pobjeda protiv Gruzije (nekih 10-tak razlike možda malo manje) i pobjeda protiv Španije (pročepio nas, odigraćemo utakmicu izmad naših mogućnosti), gubimo od Grčke (nekih 10-tak razlike) i od Italije (njih će krenuti šut, a mi ćemo se nekako ganjati do predkraj i onda će oni prelomiti utakmicu nekom ludom tricom).
Vidim Edina kako protiv Španije komentariše predkraj Musa za tri poena, IDEEEEEEEE!
Da malo živnem temu cidim da je utihnula, hajmo ljudi pišite predikcije i vaša mišljenja na ovaj moj post.
Vidim Edina kako protiv Španije komentariše predkraj Musa za tri poena, IDEEEEEEEE!
Da malo živnem temu cidim da je utihnula, hajmo ljudi pišite predikcije i vaša mišljenja na ovaj moj post.
Joj grupe, Srbija, Turska, BiH zasad 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
misljelje ti je za rackuCAZIN je napisao/la: ↑12 maj 2025, 21:50Prolazimo grupu 3-2, pobjeda protiv Kipra (30-tak razlike), pobjeda protiv Gruzije (nekih 10-tak razlike možda malo manje) i pobjeda protiv Španije (pročepio nas, odigraćemo utakmicu izmad naših mogućnosti), gubimo od Grčke (nekih 10-tak razlike) i od Italije (njih će krenuti šut, a mi ćemo se nekako ganjati do predkraj i onda će oni prelomiti utakmicu nekom ludom tricom).

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Google Adsense [Bot], lopticaskocica, MElloo, Muumii, relativizam, ZmajOdBosne33 i 32 gosta.