Auu

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Nizi uslovi od onih koji su bili u vrijeme potpisa prvobitnog ugovora za nas.juka55 je napisao/la: ↑16 maj 2025, 14:08Čudi me pa igrači neće da produžuje ugovore...i to baš Soldo i Rogić, da li im je zasmetala ova atmosfera na kraju svega, da li smatraju da se zbog toga neće moci normalno igrati iduća sezona. Žao mi je ako je tako. Ne kažem da je Soldo sada Van Dajk ali realno ostavljao je srce na terenu uvijek
Realno, Soldo je igrac za klupe, i koliko je god bila njegova plata treba je skresat 25% minimum..Napapijri je napisao/la: ↑16 maj 2025, 14:15Nizi uslovi od onih koji su bili u vrijeme potpisa prvobitnog ugovora za nas.juka55 je napisao/la: ↑16 maj 2025, 14:08Čudi me pa igrači neće da produžuje ugovore...i to baš Soldo i Rogić, da li im je zasmetala ova atmosfera na kraju svega, da li smatraju da se zbog toga neće moci normalno igrati iduća sezona. Žao mi je ako je tako. Ne kažem da je Soldo sada Van Dajk ali realno ostavljao je srce na terenu uvijek
Moguće i to, ali opet nešto mi ne ide to da neće da igra u ovakvom klubu zbog toga, ali eto... sretno mu kako god, časno je radio svoj posaoNapapijri je napisao/la: ↑16 maj 2025, 14:15Nizi uslovi od onih koji su bili u vrijeme potpisa prvobitnog ugovora za nas.juka55 je napisao/la: ↑16 maj 2025, 14:08Čudi me pa igrači neće da produžuje ugovore...i to baš Soldo i Rogić, da li im je zasmetala ova atmosfera na kraju svega, da li smatraju da se zbog toga neće moci normalno igrati iduća sezona. Žao mi je ako je tako. Ne kažem da je Soldo sada Van Dajk ali realno ostavljao je srce na terenu uvijek
Sve to stoji, ali onda moramo dovesti baš dobra pojačanja da ih zamjene, što će se i ostvariti ako Bog danokee je napisao/la: ↑16 maj 2025, 14:22Ma realno ja nebi ni produžio sa Rogicem i Soldom.
Rogic-trznuo se malo u zadnje vrijeme ali po meni nedovoljno da bude nas prvi golman. Previse kikseva i glupih odluka.
Soldo- jako borben i uvijek na max ali.. Nije to to po meni. Rijetko kad smo vidjeli od njega loptu u dubinu, duel igra ok. 1 na 1 nekakav prosjek, imao je svojim kikseva, sjetim se penala za Borac na kosevu zadnja prvenstvena, bezveze kiks. Geleralno kad mu uzmes po segmentima razlagati skroz prosjek. Ok za rotacije i nista vise od toga. Vjerujem da smo ga htjeli zadrzati za manju platu jer je dobio precjenjene pare da se privuce u nasu ligu, za kvalitet koji realno ima i da sad on nece manje uslove od tih..
Paskalev je dosta kompletniji stoper za moderni fudbal od njega. Pregled igre, brzina, dubinski pas..
Mentalitet.napoleon72 je napisao/la: ↑16 maj 2025, 13:47Kod nas jos dobar dio navijaca vjeruje da su vrhunske pripreme "posalji ih na Igman da trce". Kad je onaj Brdaric na razgovoru za posao trazio dron i tablete za strucni stab, i to smo ismijali. Ne kazem ja da je taj Brdaric Murinjo i da ga je trebalo dovest, al prvi smo u redu za ismijat nesta, ne samo inovaciju nego i trend. Realno kasnimo za svijetom barem 15 godina, eto bas ta 4231 formacija i klasicna 10ka za kojom vapi 70% pitara se u svijetu zadnji put koristila na Mundijalu u Juznoj Africi.tabba77 je napisao/la: ↑16 maj 2025, 12:41Hrđavom i dlake smetaju.
Prate se trendovi, ozbiljni klubovi objavljuju slične stvari. Ne vidim problem, osim što je platforma pogrešna. Za TikTok je ok. Za FB i Instagram ne.
@bravo Napoleon72. Nismo mi zreli još uvijek, još smo mi za hebavanje majki igračima, za 4-2-3-1 formaciju i mnoge druge stvari.
Šta papak zna šta je trend.
Sve ovo sto si napisao potvrdio je i Soldo,na njih je ovo saopstenje uticalo i nije jedini koji hoce da ide.GalileoGalilei je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:12Mene ne čude odluke Solde i Rogića, nimalo me ne čude. Možda je to stvar i finansijske prirode, ne znam, ali ljudima se smuči sve ovo što prolaze godinu dana. Sad će neko reći "boli njih qurac velika plata legne", pa nije to baš tako. Godinu dana se trudiš, treniraš, boriš i onda te kolje mafijaška hobotnica, rade ti šta hoće. Na sve ovo, uprkos svemu što si prošao, optuže te vlastiti navijači za neko namještenje, koje nema veze s mozgom. Znam par igrača koji su zgađeni svim dešavanjima i to mi je razumljivo.
Teško će i biti naći dobre igrače, jer se većina raspita gdje dolazi.
Soldo je meni sasvim korektan i dobar igrač. Nije klasa, ali je uradio dosta dobrih stvari. Volio bih da je ostao, kao i Rogić, čisto da se ne mijenja previše ekipa. Mada, mislim da će opet biti dosta odlazaka i dolazaka.
Slazem se. Samo si zaboravio Kupresaka na tog lijevog winger beka.jurisicduska je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:18Biće opet 20 odlazaka i 20 dolazaka. Ne možeš se ni povezat s igračima već odu. Nekad ne kontam. Mislim ok mozemo i bolje od Rogica i Solde ali kao neke rezervne opcije i to da smo skloni povredama mora biti alarm, ove godine si Baltu morao vratit iz kafane da igra jer nije imao ko.
Ostajemo na
Paskalev
Mujkic
Jovic
Đurić
Gojkovic neće bit dobar do pola sezone. Dakle trebaju ti dva stopera. I to bolja od ovih gore pobrojanih. Vrlo teško za dovest.
Onda ti svakako treba i lijevi bek jer nema niko osim Mujkica a ne može on čitavu godinu igrat, uz to je i primarno stoper.
Ako ne uspiješ dovest Pavicica i Lulica (koji se usput ni ne isplati) uz već otpisanog Đorđevica i najavljen odlazak Bubanje jer navodno ima nekakva ponuda onda ti cijeli vezni red moraš dovesti i to je već previše.
S obzirom da Gulija prodaješ a da su ti druge opcije Butic i Kera , i da Turkese jedva uveze 3 tekme i tu ti treba renoviranje.
Dakle bukvalno ispočetka. Kad na to dodaš da smo već renovirali 2 puta prošle godine. I dodaš ove posudbe tipa Matanovic Julardzija Serbecic i ostalo mi bukvalno moramo dovest 7-8 igrača. I opet nisi uigran i nije to recept za titulu. S druge strane Borac i Zrinjski će promijeniti po 3 igraca.
Trenutno korisnika/ca: alacious, Amidzaa, deda, rimljanin90, SamoDaKazeem, samoFKS, Seipronto i 53 gosta.