FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Što je rekao Ćorić u intervju neki dan,bez 5,6 kvalitetnih pojačanja,koja će odmah ući u prvih 11 se nema šta tražiti sljedeće sezone,Liga se skraćuje,i druge ekipe će se znatno pojačati,a da ne govorim ove 3 iza nas.Ako nas u ovom prelaznom roku napuste Muftić i Al Jaber i Šošić,bit cemo bliže borbi za opstanak opet,nego vrhu.
Mislim da se nijedan trener kod nas nije nešto pretjerano pitao kod dovođenja igrača (Osim Amara naravno koji je bio i SD i trener i finansista i direktor kluba). Nadao sam se da bismo mogli prestati sa tom praksom i da trener bude više uključen u taj segment ali... teško.
Samo nek Nedo i slični ne dovode.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
I to je uvijek mac s dvije ostrice, jer treneri imaju miljenike, menadzere s kojima rade, talove, svasta nesto. Meni je ok da trener aminuje igraca, a da sami nesto dovode, neka hvala.Levin je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:34Mislim da se nijedan trener kod nas nije nešto pretjerano pitao kod dovođenja igrača (Osim Amara naravno koji je bio i SD i trener i finansista i direktor kluba). Nadao sam se da bismo mogli prestati sa tom praksom i da trener bude više uključen u taj segment ali... teško.
Treneri će uvijek imati miljenike. Čak ne vidim ni problem u tome ali treba biti tu nekog balansa.Bumbaclat je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:43I to je uvijek mac s dvije ostrice, jer treneri imaju miljenike, menadzere s kojima rade, talove, svasta nesto. Meni je ok da trener aminuje igraca, a da sami nesto dovode, neka hvala.Levin je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:34Mislim da se nijedan trener kod nas nije nešto pretjerano pitao kod dovođenja igrača (Osim Amara naravno koji je bio i SD i trener i finansista i direktor kluba). Nadao sam se da bismo mogli prestati sa tom praksom i da trener bude više uključen u taj segment ali... teško.
Prije ratnih dešavanja a netom i poslije treneri su ti bili i skauti i imali su velike ovlasti u dovođenju igrača. Posebno u OP. Pogledaj Starovlaha na podkastu. Ne može niko procijeniti igrača bolje od trenera. Posebno ako je riječ o lokalnom igraču.
Ovim menadžerima su uvijek njihovi najbolji na svijetu a kako zarađuju od njihove plate uvijek će pokušati bolje ispregovarat. Sa menadžerima se mora raditi ali ti moraš biti taj koji će da bira a tu ti je trener najbolji koji to može procijeniti.
Edit : Jedan od razloga štonje Amar bio uspješan je i činjenica da je većinska kontrola bila u njegovim rukama.
Naravno da nije, igraci njegovog kalibra su vazda poželjni. Kad vec radis u takvim okolnostima pitanje je da li ti je uopste potreban SD kao funkcija u klubu, bolje je platu koju prima Rahimic ponuditi nekom pojačanju.Bumbaclat je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:15Kako se inace dovode igraci kod nas? Obicno trener ima spisak zelja, pa se gleda da mu se ispuni sta je moguce. Cesto i ljudi u upravi dovode igrace, nesto i SD ganja, nesto prijatelji kluba, nesto dodje na preporuku i tome slicno. To je tako oduvijek.
Naravno da bi idealno bilo da imas sve poslozeno i organizovano i nekakav sistem uhodan, ali da je ovo nesto novo, nije. Je li greska bila dovesti Madzida, na primjer? Niti ga je Denis trazio, niti ga je Rahimic doveo, a momak je dosao i odigrao odlicnu polusezonu, jos se mogu i pare na njemu uzeti.
Ne znam sta se sad ibretite i dramite, kao da je ovo nesto novo. Inace, ja mislim da mi cekamo Rahimica da odradi svoj posao ne bi imali dovoljno igraca ni za zapisnika.
Naravno. Hocu da kazem da u uredjenom klubu imas SD-a, skaunting sluzbu, trenere, struku, pa se donose tako donose odluke i zna se sta je cija odgovornost. Posto mi nismo uredjen klub i necemo to biti dok ne budemo imali investitora, ako i tad, onda se treba tome pazljivo pristupati.Levin je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:54Treneri će uvijek imati miljenike. Čak ne vidim ni problem u tome ali treba biti tu nekog balansa.Bumbaclat je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:43I to je uvijek mac s dvije ostrice, jer treneri imaju miljenike, menadzere s kojima rade, talove, svasta nesto. Meni je ok da trener aminuje igraca, a da sami nesto dovode, neka hvala.Levin je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:34Mislim da se nijedan trener kod nas nije nešto pretjerano pitao kod dovođenja igrača (Osim Amara naravno koji je bio i SD i trener i finansista i direktor kluba). Nadao sam se da bismo mogli prestati sa tom praksom i da trener bude više uključen u taj segment ali... teško.
Prije ratnih dešavanja a netom i poslije treneri su ti bili i skauti i imali su velike ovlasti u dovođenju igrača. Posebno u OP. Pogledaj Starovlaha na podkastu. Ne može niko procijeniti igrača bolje od trenera. Posebno ako je riječ o lokalnom igraču.
Ovim menadžerima su uvijek njihovi najbolji na svijetu a kako zarađuju od njihove plate uvijek će pokušati bolje ispregovarat. Sa menadžerima se mora raditi ali ti moraš biti taj koji će da bira a tu ti je trener najbolji koji to može procijeniti.
Edit : Jedan od razloga štonje Amar bio uspješan je i činjenica da je većinska kontrola bila u njegovim rukama.
Ne treba dozvoliti Akrapovicu da dovede nekakvog Mijica iz osme hrvatske lige i to. Ili pogledaj recimo sta se pitarima desilo kad su pustili da im Rozman i Ibricic rade sta hoce. Otjerali pola ekipe, 15 igraca doveli i pobjegli. Samo sto oni imaju Mirvica da plati ceh, a nas bi nesto tako dovelo na rub gasenja. Zato mislim da treba biti oprezan s tim stvarima.
Pa i nije prijeko potreban SD dok je ovako uredjen klub. Slikati se sa igracima na predstavljanju moze i Dino Pekic.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
muharemovicdzelo je napisao/la: ↑16 maj 2025, 14:14Jutros čitam članak, Galić napušta Želju. Od početka aprila, Galić ima 568 minuta na terenu a Odinaka samo 281 minutu. Galiću ističe saradnja za tačno 15 dana - 31.05.2025., a Odinaki za godinu i 15 dana, plus Odinaka ima opciju produženja na još jednu dodatnu godinu. Zbog čega nam onda igra Galić ispred Odinake?

Jel treba nešto dodati?
"Da li će Elvir Rahimić ostati na mjestu sportskog direktora FK Željezničar? U ovom trenutku na postavljeno pitanje se ne može dati tačan odgovor, no informacije, istina neslužbene, govore da je rastanak realnija opcija od nastavka saradnje. No, svakako će uskoro sve biti mnogo jasnije s obzirom da je General potpisao jednogodišnji ugovor sa mogućnošću produženja saradnje za još godinu."Bumbaclat je napisao/la: ↑16 maj 2025, 16:03Naravno. Hocu da kazem da u uredjenom klubu imas SD-a, skaunting sluzbu, trenere, struku, pa se donose tako donose odluke i zna se sta je cija odgovornost. Posto mi nismo uredjen klub i necemo to biti dok ne budemo imali investitora, ako i tad, onda se treba tome pazljivo pristupati.Levin je napisao/la: ↑16 maj 2025, 15:54Treneri će uvijek imati miljenike. Čak ne vidim ni problem u tome ali treba biti tu nekog balansa.
Ne treba dozvoliti Akrapovicu da dovede nekakvog Mijica iz osme hrvatske lige i to. Ili pogledaj recimo sta se pitarima desilo kad su pustili da im Rozman i Ibricic rade sta hoce. Otjerali pola ekipe, 15 igraca doveli i pobjegli. Samo sto oni imaju Mirvica da plati ceh, a nas bi nesto tako dovelo na rub gasenja. Zato mislim da treba biti oprezan s tim stvarima.
Pa i nije prijeko potreban SD dok je ovako uredjen klub. Slikati se sa igracima na predstavljanju moze i Dino Pekic.
sportsport
-
- Kontakt:
Vidljivi ucinak Rahimica je takav da cu sutra zaboraviti i da je bio kod nas.
Mislim da bi dobro bilo da ga zadrzimo, ipak izborili smo Europu s njim
Realno doveo je dosta mladih igraca i ekipa se bori za trece mjesto, a juniori su kup osvojili
Cak iz Cska Moskva su dolazili i napravili emisiju na Grbavici
Ne mozemo pustiti Rahmica, a prodavaci magle poput Curica da ostanu
Po meni to je nelogicno i od mene puna podrska da Rahimic ostane
Trazim od kluba da posalju prvo ovom savezu, pa ako trebe uefi i sudu BiH dokumente o osvajanje Republicke Lige BiH
Moramo to izgurati i to mora biti jedan od prioriteta
Moramo taj trofej izgurati do priznajnja
Hajduku i Zvezdi zvanicno broje, a nama ne broje i hocu da ga broje
Realno doveo je dosta mladih igraca i ekipa se bori za trece mjesto, a juniori su kup osvojili

Trazim od kluba da posalju prvo ovom savezu, pa ako trebe uefi i sudu BiH dokumente o osvajanje Republicke Lige BiH
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
U oba smjera, preko Ćubele se to završava, moglo bi se tu svašta izdešavati, svakako da ima u FBiH talenata, a realno i nemoguće je tražiti da se pojačavamo kojekakvim imenima koja su se spominjala prošle godine, od toga svega došao samo Dangubić i Mirčevski od kojeg se mnogo više očekivalo.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
-
- Kontakt:
Debili samo mogu otjerati njih dvojicu, majke mi ovo samo treba ignorisati, u vremenu kad nam najviše sloge treba, mi se koljemo sa majmunima kojima je izgleda gušt gledati ovaj pad kluba.NoDi80 je napisao/la: ↑16 maj 2025, 19:12Mislim da bi dobro bilo da ga zadrzimo, ipak izborili smo Europu s njim
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Ma nebitan je Rahimić kao i svaki prije, a i onaj poslije njega.
Naš budžet je ograničen i nemaš ti mnogo prostora u pregovorima sa bilo kojim igračem. Cijene igrača su otišle u nebo i ne može se više naći igrač za 5 ili 7 hiljada maraka, niko neće da razgovara sa tobom.
Nisu tu problem Šošić, Lagumdžija ili Jaber, oni bi igrali džabe, jer igračima njihovih godina trebaju utakmice i ništa više. Svako tu zna da se finansijski neće usrećiti kod nas.
Boljević je došao kod nas bez ikakvih zahtjeva za finansije, bukvalno je rekao dajte koliko možete i šaljite taj ugovor jer nije imao klub, ali to su rijetki slučajevi kad nam se sve poklopi. Ciljana pojačanja koštaju. Napadač košta mnogo, bekovi isto tako, jer ih nema mnogo slobodnih na tržištu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vazda po onima koje najmanje treba da iduZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑16 maj 2025, 19:32Debili samo mogu otjerati njih dvojicu, majke mi ovo samo treba ignorisati, u vremenu kad nam najviše sloge treba, mi se koljemo sa majmunima kojima je izgleda gušt gledati ovaj pad kluba.NoDi80 je napisao/la: ↑16 maj 2025, 19:12Mislim da bi dobro bilo da ga zadrzimo, ipak izborili smo Europu s njim
Bas tako treba da budemo svi slozni sad kad smo izbroili Europu, a ne da tjeramo trenera, sportskog direktora…
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Kad je Rahimic tek dosao na platnom spisku je bilo 42 fudbalera, jedno katastrofalno stanje je ostalo iza Bekrica (koji i dalje parazitira u klubu).
Sa jednim ogranicenim budzetom, Rahimic je uspio da stabilizuje ekipu. Uspio je da produzi ugovore sa svim bitnim igracima. Na tim igracima, klub ce u blizoj buducnosti, vjerovatno zaraditi ozbiljan novac. Da ne spominjem da je zastitio trenera maksimalno(kroz citavu sezonu) i da je stanje u svlacionici odlicno.
Imao je i fula normalno, ali sad ga pljuvati, omalovazavati i porediti sa Bekricem je degutantno, najblaze receno..
Za nesto vise i ozbiljnije od ovoga, treba investitor(novac)..
Sa jednim ogranicenim budzetom, Rahimic je uspio da stabilizuje ekipu. Uspio je da produzi ugovore sa svim bitnim igracima. Na tim igracima, klub ce u blizoj buducnosti, vjerovatno zaraditi ozbiljan novac. Da ne spominjem da je zastitio trenera maksimalno(kroz citavu sezonu) i da je stanje u svlacionici odlicno.
Imao je i fula normalno, ali sad ga pljuvati, omalovazavati i porediti sa Bekricem je degutantno, najblaze receno..
Za nesto vise i ozbiljnije od ovoga, treba investitor(novac)..
- Lokomotifa
- Kontakt:
Rahimić je za Bekrića i njemu slične doktor nauka. Nemam nikakvih primjedbi na njegov rad, negdje ubodeš, negdje fuliš, ali bitno je da se sada pare od Europe i potencijalnih transfera usmjere na pravi način. Da se ide na profil igrača koji nam treba, a danas sam pisao koji je to profil igrača na pet deficitarnih pozicija.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Nama trebaju mladi i brzi igraci. To je jedini nacin da nesto uradimo odnosno da se odrzimo.
Prica kako ne mozemo meda s kasike sa ovim budzetom je neozbiljna. Primjer su recimo Slaven i Varazdin, dvije ekipe koje se bore za Europu a budzeti su im cc 6 miliona € pri cemu za igrace daju cca 2 miliona €. Jasno je da mi nemamo te pare, ali isto tako nemamo nasuprot sebe budzete kao sto ih imaju Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek. Slaven se borio za opstanak u ligi sa 1.2 miliona € za igrace. Sa dodatnoh 800k € se bore za Europu. Varazdin je tu negdje,
Znaci moze se, kada znas sta radis i kada ne kamaras dizelase, istrosene igrace i ostali skart. Garcevic i Garcevici su put kojim se treba ici, uz nekoliko iskusnijih, al da nisu totalni jazavci.
Sto se tice Europe nadam se bilo kojoj ekipi sa jacim koeficientom, osim Celja, jer ako ih izbacimo nositelji smo i u drugom pretkolu koje nema sanse da prodjemo bez statusa nositelja. Ako se bojimo nabijaca lopte iz finske onda nas **** ili polu amatera sa Gibraltara, Estonije i ostalih mrmota. Malo karikiram, jer vjerovatno ima nekoliko ozbiljnih ekipa, al u sustini vecina su mrmoti ko i mi
Sad, ko je veci, a ko manji saznacemo za mjesec i kusur 
Sto se Denisa tice, davno sam pisao pa me napravise budalom, lik skuplja bodove za CV, ostalo ga ne zanima, odnosno tako mi je izgledalo. Sada sam siguran da je tako nakon tekme protiv Sloge. Nece biti previse promjena kada ih nije bilo protiv Slobode i Sloge nema razloga da ih bude u naredna tri kola, a moglo se svasta nesto probati. Od brazilca na beku, drugog na stoperu i u vezi do Lausevica u napadu, da ne spominjem ove nase mladje igrace.
Da barem znamo na cemu smo, pet tekmi nije malo, ali avaj.
Prica kako ne mozemo meda s kasike sa ovim budzetom je neozbiljna. Primjer su recimo Slaven i Varazdin, dvije ekipe koje se bore za Europu a budzeti su im cc 6 miliona € pri cemu za igrace daju cca 2 miliona €. Jasno je da mi nemamo te pare, ali isto tako nemamo nasuprot sebe budzete kao sto ih imaju Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek. Slaven se borio za opstanak u ligi sa 1.2 miliona € za igrace. Sa dodatnoh 800k € se bore za Europu. Varazdin je tu negdje,
Znaci moze se, kada znas sta radis i kada ne kamaras dizelase, istrosene igrace i ostali skart. Garcevic i Garcevici su put kojim se treba ici, uz nekoliko iskusnijih, al da nisu totalni jazavci.
Sto se tice Europe nadam se bilo kojoj ekipi sa jacim koeficientom, osim Celja, jer ako ih izbacimo nositelji smo i u drugom pretkolu koje nema sanse da prodjemo bez statusa nositelja. Ako se bojimo nabijaca lopte iz finske onda nas **** ili polu amatera sa Gibraltara, Estonije i ostalih mrmota. Malo karikiram, jer vjerovatno ima nekoliko ozbiljnih ekipa, al u sustini vecina su mrmoti ko i mi

Sto se Denisa tice, davno sam pisao pa me napravise budalom, lik skuplja bodove za CV, ostalo ga ne zanima, odnosno tako mi je izgledalo. Sada sam siguran da je tako nakon tekme protiv Sloge. Nece biti previse promjena kada ih nije bilo protiv Slobode i Sloge nema razloga da ih bude u naredna tri kola, a moglo se svasta nesto probati. Od brazilca na beku, drugog na stoperu i u vezi do Lausevica u napadu, da ne spominjem ove nase mladje igrace.
Koliki su budžeti za plate Osijeka i Lokomotive i na kojem su mjestu u ligi?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 maj 2025, 21:13Nama trebaju mladi i brzi igraci. To je jedini nacin da nesto uradimo odnosno da se odrzimo.
Sto se tice Europe nadam se bilo kojoj ekipi sa jacim koeficientom, osim Celja, jer ako ih izbacimo nositelji smo i u drugom pretkolu koje nema sanse da prodjemo bez statusa nositelja. Ako se bojimo nabijaca lopte iz finske onda nas **** ili polu amatera sa Gibraltara, Estonije i ostalih mrmota. Malo karikiram, jer vjerovatno ima nekoliko ozbiljnih ekipa, al u sustini vecina su mrmoti ko i miSad, ko je veci, a ko manji saznacemo za mjesec i kusur
Zapravo reći ću ti.
- Istra - 4.3 mil eura
- Lokomotiva - 4.2 mil eura - predzadnja
- Osijek - 12 mil eura - 7mi na tabeli sa 6 bod za 4tim
- Gorica - 3.6 mil eura - 8mi na tabeli
- Šibenik - 2.3 mil eura - Ispada
Prije bih rekao da su Slaven i Varaždin izuzeci od pravila nego pravilo.
Tačno je da se sa manjim finansijama može nekad i više postići ali treba imati dosta sreće, dobrog skautinga i dugogodišnjeg pravilnog rada.
Od navedenog kod nas nema ničega osim eto što smo se ponovo zavalili u dug.
Sreĉe nismo imali - Realno konkurencija iznad prekucala ligu. I kone bi ti bile daleko iznad da ih nisu sudije zaklale u nekoliko utakmica.
Skauting nam se sveo na kojekakve menadžere koji nam tuše igrače koje neće niko pa smo napravili ekipu sa par preplaćenih pojedinaca i propuhom na sve strane. Realno imamo najkraći roster u ligi.
Dugogodišnji je za nas misaona imenica. Nikakvog kontinuiteta. Ni upravnog, ni trenerskog a ni igračkog.
Ne bih da pomisliš da imam nešto protiv tebe pa ti repliciram. Samo mislim da stvari treba postaviti na pravo mjesto. Slaven i Varaždin su pozitivni izuzeci ali dugoročno mislim da će se više boriti za opstanak nego za Evropu.
Sa ovim se potpuno slažem :
Garcevic i Garcevici su put kojim se treba ici, uz nekoliko iskusnijih, al da nisu totalni jazavci.
-
- Kontakt:
A Rijeka koja se bori za duplu krunu sa 6 i kusur miliona € je isto izuzetak ? Mnogo je tih izuzetaka.Levin je napisao/la: ↑16 maj 2025, 23:35Koliki su budžeti za plate Osijeka i Lokomotive i na kojem su mjestu u ligi?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 maj 2025, 21:13Nama trebaju mladi i brzi igraci. To je jedini nacin da nesto uradimo odnosno da se odrzimo.
Sto se tice Europe nadam se bilo kojoj ekipi sa jacim koeficientom, osim Celja, jer ako ih izbacimo nositelji smo i u drugom pretkolu koje nema sanse da prodjemo bez statusa nositelja. Ako se bojimo nabijaca lopte iz finske onda nas **** ili polu amatera sa Gibraltara, Estonije i ostalih mrmota. Malo karikiram, jer vjerovatno ima nekoliko ozbiljnih ekipa, al u sustini vecina su mrmoti ko i miSad, ko je veci, a ko manji saznacemo za mjesec i kusur
Zapravo reći ću ti.
- Istra - 4.3 mil eura
- Lokomotiva - 4.2 mil eura - predzadnja
- Osijek - 12 mil eura - 7mi na tabeli sa 6 bod za 4tim
- Gorica - 3.6 mil eura - 8mi na tabeli
- Šibenik - 2.3 mil eura - Ispada
Prije bih rekao da su Slaven i Varaždin izuzeci od pravila nego pravilo.
Tačno je da se sa manjim finansijama može nekad i više postići ali treba imati dosta sreće, dobrog skautinga i dugogodišnjeg pravilnog rada.
Od navedenog kod nas nema ničega osim eto što smo se ponovo zavalili u dug.
Sreĉe nismo imali - Realno konkurencija iznad prekucala ligu. I kone bi ti bile daleko iznad da ih nisu sudije zaklale u nekoliko utakmica.
Skauting nam se sveo na kojekakve menadžere koji nam tuše igrače koje neće niko pa smo napravili ekipu sa par preplaćenih pojedinaca i propuhom na sve strane. Realno imamo najkraći roster u ligi.
Dugogodišnji je za nas misaona imenica. Nikakvog kontinuiteta. Ni upravnog, ni trenerskog a ni igračkog.
Ne bih da pomisliš da imam nešto protiv tebe pa ti repliciram. Samo mislim da stvari treba postaviti na pravo mjesto. Slaven i Varaždin su pozitivni izuzeci ali dugoročno mislim da će se više boriti za opstanak nego za Evropu.
Sa ovim se potpuno slažem :Garcevic i Garcevici su put kojim se treba ici, uz nekoliko iskusnijih, al da nisu totalni jazavci.
Sto i jeste poenta cijele price, mladi igraci koji sigurno nisu skupi, fora je hoces li pogoditi odnosno znas li ili ne znas. Zrinjski koji je prekucao ligu je u veznom redu imao prosjek od 19 godjna ( Savic, Basic i Jankovic ), a sezonu prije te su se rijesili skoro svih "zvijezda". Stoperi ne smiju biti mladi igraci jer svaka greska gol ili sansa. Ovi ostali sto nisu mladi moraju da trce ko blesavi, bez dizelasa. To nam je jedini put i nije nemoguce za ostvariti.
Ono sto tvrdim jeste da se sa manje pare moze sastaviti ekipa da lici na nesto, za titulu ne mozemo sa se borimo, to je jasno, jer nemamo nikoga u savezu, ali se pravi priprema za cetiri godine kada ce se u savezu rotirati, a Borac i Vico nestati sa mape. To ako fulimo onda smo smijesni. Senad je izgubio savez, Amar nas je zakucao. Sada treba da se vratimo tamo gdje pripadamo. Na lijep ili na ruzan nacin. Nebitno je.
Price kako se ne moze jer kao nemamo budzet je nebuloza, imamo budzet da se borimo za Europu bez problema i to da budemo favoriti zajedno sa Velezom svake godine.
Ps. Brojke ti bas i nisu tacne, da znas.
Dinamo 25.5 m €
Hajduk 14 m €
Osijek 6.4 m €
Rijeka 6.2 m €
Lokomotiva 2.5m €
Istra 2.5 m €
Gorica 2 m €
Slaven 1.9 m €
Varazdin 1.5 m €
Sibenik 1.2 m €
https://www.ind.ex.hr/sport/clanak/evo- ... 63773.aspx

Ps. S tim da su bilanse na bazi kalendarske godine a ne sezone, vjerujem da ima neke razlike, fora je sto budzeti dokazuju da se i sa manje para moze nesto, ako znas.
Pps. Repliciras na svaki post koji napisem, vise manje

Može se i sa manje para jasno. Samo treba sistemski raditi a to je već boljka koja nas dugo prati. Hajde bar smo ovu sezonu ostvarili bilo kakav kontinuitet. Nadam se sljedećoj isto, možda ubodemo nekad prave ljude.
Edit : Moje brojke su tačne. Provjeri finansijske izvještaje. U mojim brojkama su uključena sva izdavanja na plate. Baš kao što je to uključeno i u našem izvještaju.
Edit 2 : Ja nisam rekao da naš budžet nije mali samo je loše i iracionalno raspoređen. Uostalom, budžet za plate se mora smanjiti za jedan milion. Ovako ćemo u stečaj.
Edit : Moje brojke su tačne. Provjeri finansijske izvještaje. U mojim brojkama su uključena sva izdavanja na plate. Baš kao što je to uključeno i u našem izvještaju.
Edit 2 : Ja nisam rekao da naš budžet nije mali samo je loše i iracionalno raspoređen. Uostalom, budžet za plate se mora smanjiti za jedan milion. Ovako ćemo u stečaj.
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 47 gostiju.