FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
92
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 197

NerminFatic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NerminFatic » 16 maj 2025, 11:18

Ja bih bar pitao koliku platu trazi Muhamed Besic. ;) Jest da ne igra u Subotici, ali bar moze trcati ako je grohno s formom. Neko mi rece da navija za Zelju, ali mozda je laz.

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 16 maj 2025, 11:26

Hajde insajderi da vas vidim, znate li šta o skupštini kad je zakazana, zna li se datum?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2025, 11:34

Lokomotifa je napisao/la:
16 maj 2025, 11:00
Po meni je ovo pet pozicija koje moramo pojačati i mislim da je Ćorić na ove pozicije mislio (ako ovo odradimo u prelaznom roku kako treba, možemo se nadati dobrim rezultatima):

1. Desni bek - evo kažu Galić odlazi, mora doći desni bek koji zna igrati s obje noge, centrirati i biti dobar u markiranju;
2. Lijevi bek - sve OK Radinović i Marković, ali mora doći bolji igrač da bismo adekvatno pokrili ovu poziciju;
3. Stoper - uz Karamarka fali jedan brz stoper desna noga koji zna odigrati pas do sredine terena, to je ono što Cavnić i Šukilović realno nemaju;
4. Zadnji vezni - moguće da Jaber odlazi, Huso Karjašević nije rješenje za prvih 11, Radovac je prespor i nezainteresovan u zadnje vrijeme, ovdje mora doći radilica, koji vrši pressing, zna odigrati pas na krila i prema naprijed;
5. Napadač - opet tvrdim da je Krpić još uvijek materijal za Želju, ali on nije za cijelu utakmicu, on je za zadnjih 25-30 minuta da svojom energijom unese život i u tom smislu može biti iskoristiv naredne sezone.

Ako na ovih pet pozicija dovedemo pojačanja, a ne prinove, biće extra. Fokus treba biti na brzini, fizičkoj spremi i tehnici. Prošlo je vrijeme sidraša i stopera koji samo nabijaju i izbijaju lopte. Danas se fudbal igra sa svih 11 igrača. Šošić, Boljević, Cvetanoski, Brazilci, mislim da mogu dati ruke i sljedeće sezone, samo ako je voljni momenat prisutan.
Mislim da je dobra vijest da neće doći do produženja sa Galićem. Pozdravljam. Prvenstveno iz razloga što mislim da Odinaku treba maksimalno isforsirati. Djeluje mi da se stabilizovao u zadnje vrijeme i ne izgleda loše uopšte a valjda je to to, ili jesi ili nisi. Ne možeš dvije sezone biti zamjena. Ne bi bilo loše umjesto Galića dovesti Haznadara iz Stupčanice. Jedan od najboljih igrača Prve federalne lige a već je bio u našem OP i zna šta je Željezničar.

Na ovo tvoje bih samo dodato još jedno krilo i to po mogućnosti ljevaka da dobijemo na širini. Lično bih uzeo onog malog Jelavića iz Širokog. Dobro igra ove sezone a sad je i protiv kona bio odličan.

Mi imamo vrlo kratak roster inače i neće biti dovoljno samo nadomjestiti ove što odu već će se morati to i proširiti. Iako ima mišljenja da mi ne trebamo uzimati igrače iz ekipa koje ispadaju lično se ne slažem sa tim. Treba uzeti mlađe igrače sa potencijalom čak i iz federalne lige da se proširi roster ali isto tako dovesti 4-5 iskusnih i dokazanih profeisionalaca da se napravi stabilan odnost između iskustva i mladosti. Bojim se da je to jedini naćin.

Kad kažem dokazane iskusne profesionalce mislim na igrače iz premier lige prvenstveno jer ovi avanturisti poput Mirčevskog nas neće nidokle dovesti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 maj 2025, 11:43

07/08/2024
Martin Mirčevski novi igrač Željezničara
Bivši igrač TSC-a, Martin Mirčevski (27), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Standardni prvotimac iz prošle polusezone, Marin Galić, potpisao je novi ugovor s FK Željezničar do ljeta 2025. godine.

09.09.2024.
Mustafa Šukilović novi igrač Željezničara
Bivši defanzivac Tuzla Citya, Mustafa Šukilović (21), novi je igrač Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Dvadesetsedmogodišnji veznjak, Samir Radovac, novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

17.07.2024.
Stipo Marković novi igrač Željezničara
Bivši igrač Širokog Brijega, Lokomotive, Rudeša i Radomlja, Stipo Marković (30), novi je igrač Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Nemanja Cavnić novi fudbaler Željezničara
Crnogorski defanzivac Nemanja Cavnić novi je fudbaler Željezničara. Cavnić na Grbavicu stiže iz danskog Kogea, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

05.07.2024.
Huso Karjašević novi igrač Željezničara
Bivši veznjak Tuzla Citya, Huso Karjašević (26), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Sada već bivši igrač crnogorske Mladosti, Stefan Radinović, novi je fudbaler Željezničara. Radinović je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

12/08/2024
Filip Dangubić novi igrač Željezničara
Sada već bivši napadač Kauno Zalgirisa, Filip Dangubić (29), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Ako treba pristanak i igraca i kluba na opciju automatskog produženja na još jednu godinu a mi prvu utakmicu u Europi igramo 10.jula - momci moji veliko je pitanje hoćemo li imati dovoljno igraca da istrcimo na teren

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2025, 12:21

1. Desni bek - evo kažu Galić odlazi, mora doći desni bek koji zna igrati s obje noge, centrirati i biti dobar u markiranju;
2. Lijevi bek - sve OK Radinović i Marković, ali mora doći bolji igrač da bismo adekvatno pokrili ovu poziciju;
Bekovi ili wing-bekovi su najdeficitarnija roba na tržištu. Posebno oni na lijevoj strani. Top klubovi sa neograničenim budžetima imaju problem da popune te dvije pozicije.

Ti si pod rednim brojem 1 opisao savršenog desnog beka. :mrgreen: Takvi burazeru ne završavaju kod nas.

Jedino što se isplati kod takvih pozicija je pokušavati sa nepoznatim igračima kao što je Velež pogodio sa Orečom. Dokazan igrač na toj poziciji košta mnogo para i male su nam šanse da ga dovedemo.

Tu poziciju nemaju kvalitetno riješenu ni Zrinjski ni Sarajevo (osim Jovića), samo je Borac tu odlično pokriven sa Herrerom, Roganom, Carolinom i Kvržićem. Mi ne možemo priuštiti takve igrače.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 16 maj 2025, 12:26

@svrakino1921
Ne beri brigu,odavno se radi na sklapanju tima.Neki su i dogovoreni.
Zadnja izmjena: gegenpressing, dana/u 16 maj 2025, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.
Brohra ribo se...

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 16 maj 2025, 12:27

Virtu4l je napisao/la:
16 maj 2025, 12:21
Bekovi ili wing-bekovi su najdeficitarnija roba na tržištu. Posebno oni na lijevoj strani. Top klubovi sa neograničenim budžetima imaju problem da popune te dvije pozicije.

Ti si pod rednim brojem 1 opisao savršenog desnog beka. :mrgreen: Takvi burazeru ne završavaju kod nas.

Jedino što se isplati kod takvih pozicija je pokušavati sa nepoznatim igračima kao što je Velež pogodio sa Orečom. Dokazan igrač na toj poziciji košta mnogo para i male su nam šanse da ga dovedemo.

Tu poziciju nemaju kvalitetno riješenu ni Zrinjski ni Sarajevo (osim Jovića), samo je Borac tu odlično pokriven sa Herrerom, Roganom, Carolinom i Kvržićem. Mi ne možemo priuštiti takve igrače.
Šta da ti kažem Virto, kad navijaš za Želju imaš uvijek najveća očekivanja :)

Šalu na stranu, mislim da se uz dobar skauting može naći ovakav igrač, pa bilo je i ranije solidnih bekova kod nas, Stevanović, Kvesić, Memija itd., samo treba malo istražiti tržište, pa čak i prvu ligu FBiH ili druga liga Hrvatske. Bitno je tražiti igrača ovog profila, a ne igrača kojeg neki menadžer nudi jer je neko iz kluba dobar sa menadžerom. Ta politika dovođenja igrača nikad nije ništa dobro donijela.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 16 maj 2025, 12:37

da se mene pita, odinaka bi nam bio prva opcija na desnom beku iduce sezone.

previse se kritikuje i napada momak. 21 mu je godina, prva sezona u plbih, normalno da treba vremena da nadodje. u zadnje vrijeme je dosta dobar kad udje, odgovoran nazad. predispozicije ima. brzinu, snagu, pluca, pa i zna probiti, centrirati. samo raditi sa njim i bice super rjesenje, a mozda ga mognemo i tusnuti negdje ako se pravilno razvije.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 maj 2025, 12:51

gegenpressing je napisao/la:
16 maj 2025, 12:26
@svrakino1921

Hvala

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 16 maj 2025, 13:38

@svrakino1921
Ko su ti dogovoreni, imena?
Ko dogovara igrace, ako jos nije poznato da li trener ostaje ili ne?
Kome ih dovode i po kojim zeljama?
Ko dogovara igrace, ako se pominje odlazak Rahimica?

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 16 maj 2025, 14:04

Jel to konačno Galić zvani cenatršut u prvog ispred mene odlazi hvala Bogu
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 16 maj 2025, 14:14

Jutros čitam članak, Galić napušta Želju. Od početka aprila, Galić ima 568 minuta na terenu a Odinaka samo 281 minutu. Galiću ističe saradnja za tačno 15 dana - 31.05.2025., a Odinaki za godinu i 15 dana, plus Odinaka ima opciju produženja na još jednu dodatnu godinu. Zbog čega nam onda igra Galić ispred Odinake?

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 16 maj 2025, 14:15

19fkz21 je napisao/la:
16 maj 2025, 13:38
@svrakino1921
Dogovoren(uslovi),i potpisan(Garčević) su dva različita pojma.
Momku sam dao odgovor da se radi,gleda,pregovara po pozicijama gdje nam treba(po dvije opcije minimalno)
I da ćemo do priprema imati složenu ekipu,bio Ćorić trener ili neko drug,bio Rahimić SD ili ne.
A vjerujem da i po tom pitanju ne sjedimo skrštenih ruku.
Brohra ribo se...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 maj 2025, 14:18

muharemovicdzelo je napisao/la:
16 maj 2025, 14:14
Jutros čitam članak, Galić napušta Želju. Od početka aprila, Galić ima 568 minuta na terenu a Odinaka samo 281 minutu. Galiću ističe saradnja za tačno 15 dana - 31.05.2025., a Odinaki za godinu i 15 dana, plus Odinaka ima opciju produženja na još jednu dodatnu godinu. Zbog čega nam onda igra Galić ispred Odinake?
Zato sto je Odinaka rupa u odbrani.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2025, 14:29

19vendetta87 je napisao/la:
16 maj 2025, 14:18
I sa Odinakom i bez njega nam je propuh u odbrani. Lično mislim da Odinaka ima veće šanse da se popravi nego Galić. Uostalom, na njemu se može i zaraditi.

Ipak, što kaže @muharemovicdzelo malo je čudno da Galić igra a vjerovatno je otpisan.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 16 maj 2025, 14:32

19vendetta87 je napisao/la:
16 maj 2025, 14:18
Pa neko bi mu trebao sugerisati koje stvari treba ispraviti,kad već rade analize.
Brohra ribo se...

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 16 maj 2025, 14:55

16 maj 2025, 14:15
19fkz21 je napisao/la:
@svrakino1921
Momku sam dao odgovor da se radi,gleda,pregovara po pozicijama gdje nam treba(po dvije opcije minimalno)
I da ćemo do priprema imati složenu ekipu,bio Ćorić trener ili neko drug,bio Rahimić SD ili ne.
Sve ok, ali moras priznat da je malo naopak pristup. Valjda prvo rijesis pitanje trenera, ko god to bio, pa onda slazes ekipu.
Riba se cisti od glave.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 16 maj 2025, 15:01

Kada pričamo o odbrani, najbolje je da pogledamo utakmicu u kupu sa Širokim na Pecari, gdje je Galić igrao desnog beka, toliko o tome da je Odinaka loš u odbrani. Šta mi poredimo? Galića sa skoro 200 nastupa u ligi i Odinaku sa 20? Galić ima 30 godina i ono što igra godinama kod nas mu je maksimum. A Odinaka ima dosta materijala da napreduje. Ako je loš u odbrani, radiš sa njim da otkloniš te nedostatke i da napreduje u tom segmentu koliko je to moguće.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 16 maj 2025, 15:10

19fkz21 je napisao/la:
16 maj 2025, 14:55
16 maj 2025, 14:15
19fkz21 je napisao/la:

Sve ok, ali moras priznat da je malo naopak pristup. Valjda prvo rijesis pitanje trenera, ko god to bio, pa onda slazes ekipu.
Riba se cisti od glave.
Ne bi nam bio prvi put da neko dovodi igrača treneru iza leđa.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 16 maj 2025, 15:15

Kako se inace dovode igraci kod nas? Obicno trener ima spisak zelja, pa se gleda da mu se ispuni sta je moguce. Cesto i ljudi u upravi dovode igrace, nesto i SD ganja, nesto prijatelji kluba, nesto dodje na preporuku i tome slicno. To je tako oduvijek.

Naravno da bi idealno bilo da imas sve poslozeno i organizovano i nekakav sistem uhodan, ali da je ovo nesto novo, nije. Je li greska bila dovesti Madzida, na primjer? Niti ga je Denis trazio, niti ga je Rahimic doveo, a momak je dosao i odigrao odlicnu polusezonu, jos se mogu i pare na njemu uzeti.

Ne znam sta se sad ibretite i dramite, kao da je ovo nesto novo. Inace, ja mislim da mi cekamo Rahimica da odradi svoj posao ne bi imali dovoljno igraca ni za zapisnika.
Zadnja izmjena: Bumbaclat, dana/u 16 maj 2025, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, N3R3D i 27 gostiju.