Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

19vendetta87
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 maj 2025, 20:15

NoDi80 je napisao/la:
16 maj 2025, 19:34

Vendetta brate evo zabi Tripic dva gola iz penala
8 golova i 9 asistencija u posljednjih 13 utakmica
Cudi me kako je tebi taj promaknuo :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 16 maj 2025, 20:17

DamirT je napisao/la:
16 maj 2025, 18:49
Nadam se da ga strucni stab ima u opticaju. Eksplodirao momak :salut:
Džaba mu kad ga je brigada proglasio panjem.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 16 maj 2025, 21:44

Panjinaaaa malo veća

Pored onakvog Omera i Alajbegovića nema nikakve šanse niti je potreban
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 16 maj 2025, 21:50

Koja je šansa da Hrvatska pozove Rozića? Nemojte da vas nešto takvo iznenadi.
bošnjanin

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 16 maj 2025, 22:19

vedranbadjun je napisao/la:
16 maj 2025, 21:50
Ako ode u dinamo imati će ga u fokusu. Ako ide u blackburn, aik ili cirih sigurno ga neće zvati.

Bar tako mislim, trebat će kluba ranga Dinama, top 6 holandije, Belgije , salcburga , Augsburg, Mainz tkd. . A iz Istre dostići u te klubove je maksimum.

Ovisi puno o tomu.

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 17 maj 2025, 15:55

Karloboss je napisao/la:
16 maj 2025, 22:19
Ako ode u dinamo imati će ga u fokusu. Ako ide u blackburn, aik ili cirih sigurno ga neće zvati.

Bar tako mislim, trebat će kluba ranga Dinama, top 6 holandije, Belgije , salcburga , Augsburg, Mainz tkd. . A iz Istre dostići u te klubove je maksimum.

Ovisi puno o tomu.

okleti znas matereti
menstrual

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 17 maj 2025, 16:09

caffetin je napisao/la:
17 maj 2025, 15:55
Karloboss je napisao/la:

Ovisi puno o tomu.

okleti znas matereti
Ne znam, ali eto tako je realno. Rozicu je prvi izbor HR , a taj rasplet jedini realni da ga imaju po fokusu.

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 17 maj 2025, 17:10

Karloboss je napisao/la:
17 maj 2025, 16:09
caffetin je napisao/la:
Karloboss je napisao/la:

Ovisi puno o tomu.

okleti znas matereti
Ne znam, ali eto tako je realno. Rozicu je prvi izbor HR , a taj rasplet jedini realni da ga imaju po fokusu.

neznam jasam cuo daga tamo svi zovu bosanac jes vidijo kolka muje glava
menstrual

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 17 maj 2025, 17:44

caffetin je napisao/la:
17 maj 2025, 17:10
Karloboss je napisao/la:
caffetin je napisao/la:

okleti znas matereti

Pa dobro to je normalo, zvali su Lovrena i Budimira takodjer tako, Hercegovce ….vidjet ćemo zna se da mu je prvi izbor HR, ali eto oni neće igrače Istre ili Blackburna , Stockholma ili Ciriha zvati sigurno.

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 17 maj 2025, 19:08

Karloboss je napisao/la:
17 maj 2025, 17:44
caffetin je napisao/la:
Karloboss je napisao/la:

Pa dobro to je normalo, zvali su Lovrena i Budimira takodjer tako, Hercegovce ….vidjet ćemo zna se da mu je prvi izbor HR, ali eto oni neće igrače Istre ili Blackburna , Stockholma ili Ciriha zvati sigurno.

takoje jastace ih zvati bosanac kaijesu bosanci
neznam kotije reko damuje izbor hrvacka jasam cuo dabas voli historiju bosne kaze kodjete dokje bijo htijo historiju uciti
rozic pravi bosnjo sadna kace kazu on pito spahu daigra zanas ane spaha njega eto kolko voli bosnu svaka cas
menstrual

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 17 maj 2025, 19:11

caffetin je napisao/la:
Karloboss je napisao/la:
caffetin je napisao/la:

okleti znas matereti

Istina, glava ko u fudbalske figure sto sam skupljao kao klinac :urnebes:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 maj 2025, 19:12

caffetin je napisao/la:
17 maj 2025, 19:08
Karloboss je napisao/la:
17 maj 2025, 17:44
caffetin je napisao/la:

takoje jastace ih zvati bosanac kaijesu bosanci
neznam kotije reko damuje izbor hrvacka jasam cuo dabas voli historiju bosne kaze kodjete dokje bijo htijo historiju uciti
rozic pravi bosnjo sadna kace kazu on pito spahu daigra zanas ane spaha njega eto kolko voli bosnu svaka cas
:salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 maj 2025, 11:08

Mi kao navijači ponekad se olako odricemo nekih igrača i govorimo kako nam neko ne treba jer je sličnih kvaliteta i td. Konkurencija nikada ne škodi i nisu svi predodređeni da budu igračine sa 18 godina. Neko krene ranije, neko vrhunac doživi pod stare dane...da se o reprezentaciji vodilo računa kao što to sad Spaha vodi računa, ja sam uvjeren da bi jedan Seferovic igrao za Bosnu koji nam je za dlaku izmakao, a svi znamo da je bio glavna uzdanica Švicaraca godinama.

Jedan Ante Budimir koji je evo "pod stare dane" u 33.godini u spanskoj ligi jedini igrač koji je uz Mbappea i Lewandoskog dao 20+ golova bi igrao sigurno za BiH da je bilo malo više volje jer je svojevremeno dao izjavu dok je još u Crotoneu igrao da nije bilo nikakvih kontakata iz BiH iako je rodjen u Zenici. Zaigrao je za Hrvate tek u 29.godini i glavni im je špic.

Ne znamo nikad kad će neko doživjeti svoje najbolje trenutke i treba definitivno svakoga ko ima šanse pokušati dovesti pod našu zastavu, a igrat će naravno samo najbolji. Bez konkurencije nema ni truda ni zalaganja.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 maj 2025, 11:16

Ante Budimir ne bi imao mjesta u našoj reprezentaciji. Barem ne u prvih 11. Dzeko i Demirović su bolji od njega.
A i ne vidim zašto bi se uopste žalilo za njim. Bukvalno ima dvije dobre sezone u karijeri.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 maj 2025, 11:20

jasmin10 je napisao/la:
18 maj 2025, 11:16
Ante Budimir ne bi imao mjesta u našoj reprezentaciji. Barem ne u prvih 11. Dzeko i Demirović su bolji od njega.
A i ne vidim zašto bi se uopste žalilo za njim. Bukvalno ima dvije dobre sezone u karijeri.
Bas jbt. Vise bi volio da je Milad Djuric mladji, pa da on uleti u ekipu, pogotovo kad ganjamo rezultat.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 maj 2025, 11:23

jasmin10 je napisao/la:
Promašio si poentu mog posta. Moja poenta nije bila da žalimo za bilo kim iz proslosti nego da ne znamo nikada ko će kada doživjeti svoj vrhunac i imati dobre partije.

Ko će naslijediti Dzeku? Već je vrijeme da Džeko ulazi u drugom poluvremenu i da bude opasan zadnjih 30 minuta. Od njegovih 90 minuta ćemo više štete imati nego koristi kada ganjamo rezultat.

Trenutno Bazdar kojem ne ide ni u drugoj spanskoj ligi? Mlad je i ima još nade da se popravi, ali sa takvim trenutnim stanjem sigurno ne mozes očekivati da pobjeđujes bilo koje prosječne reprezentacije, o jacim neću ni da pričam.

Ali opet kažem, nije poenta porediti ovdje te igrače nego težiti ka tome da dobijemo svakoga ko ima šanse da igra.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 maj 2025, 12:00

DeeWa je napisao/la:
18 maj 2025, 11:23
jasmin10 je napisao/la:
Promašio si poentu mog posta. Moja poenta nije bila da žalimo za bilo kim iz proslosti nego da ne znamo nikada ko će kada doživjeti svoj vrhunac i imati dobre partije.

Ko će naslijediti Dzeku? Već je vrijeme da Džeko ulazi u drugom poluvremenu i da bude opasan zadnjih 30 minuta. Od njegovih 90 minuta ćemo više štete imati nego koristi kada ganjamo rezultat.

Trenutno Bazdar kojem ne ide ni u drugoj spanskoj ligi? Mlad je i ima još nade da se popravi, ali sa takvim trenutnim stanjem sigurno ne mozes očekivati da pobjeđujes bilo koje prosječne reprezentacije, o jacim neću ni da pričam.

Ali opet kažem, nije poenta porediti ovdje te igrače nego težiti ka tome da dobijemo svakoga ko ima šanse da igra.
Ne kontam poentu. Šta smo trebali, zvati Budimira kojem je tada maksimum bio par golova u sezoni pa da se yebe majka selektoru jer zove takvog igraca ?
Nismo mi bas ni San Marino da zovemo svakoga.
Podrzavam zvati potencijale poput Bazdara, čak i kada nema statistiku ali ima potencijal i talenat.
Dzeku igrački ne može niko zamijeniti trenutno, a kako stvari stoje ni u budućnosti. Čovjek je godinama bio svjetska klasa od napadaca i imali smo jednog takvog u posljednjih 30 godina. Dzeku može zamijeniti samo sistem igre kakav smo igrali zadnje dvije utakmice. Trka, borba, zajedništvo… nećemo biti efikasni kao sa Edinom, ali morati ćemo se osloniti onda na druge stvari.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 maj 2025, 12:03

DamirT je napisao/la:
18 maj 2025, 11:20
jasmin10 je napisao/la:
Bas jbt. Vise bi volio da je Milad Djuric mladji, pa da on uleti u ekipu, pogotovo kad ganjamo rezultat.
Ma realno jedan Djuric bi nam bio zlata vrijedan. Pogotovo jer svakako nismo kreativni i nemamo taj zadnji pas, pa onda šalji dugu loptu na Djurica kada gubimo. :mrgreen:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 maj 2025, 13:03

jasmin10 je napisao/la:
18 maj 2025, 12:00
Ne kontam poentu. Šta smo trebali, zvati Budimira kojem je tada maksimum bio par golova u sezoni pa da se yebe majka selektoru jer zove takvog igraca ?
Nismo mi bas ni San Marino da zovemo svakoga.
Podrzavam zvati potencijale poput Bazdara, čak i kada nema statistiku ali ima potencijal i talenat.
Dzeku igrački ne može niko zamijeniti trenutno, a kako stvari stoje ni u budućnosti. Čovjek je godinama bio svjetska klasa od napadaca i imali smo jednog takvog u posljednjih 30 godina. Dzeku može zamijeniti samo sistem igre kakav smo igrali zadnje dvije utakmice. Trka, borba, zajedništvo… nećemo biti efikasni kao sa Edinom, ali morati ćemo se osloniti onda na druge stvari.

Mi smo vecinu vremena igrali sa dva spica. Bio je period kada smo igrali 4-3-3, ali svejedno ti trebaju barem dva spica na terenu a ukupno 4 da imas za slucaj izmjene. U formaciji 4-3-3 svi znamo da se Demirovic ne snalazi, a u formaciji sa dvojicom ti treba logicno jos neko.
Ja nisam nikada rekao da mora Budimir biti prvi izbor, ali njegova konkurencija nije Dzeko nikad bio nego drugi igraci...Demirovic ili eventualno Prevljak/Kodro koji su bili treci izbori prethodnih godina, a sada Bazdar i Kulenovic. Budimir je visok 1.9 i dobar u igri glavom, snalazljiv u sesnaestercu i td. Totalno drugi tip igraca u odnosu na Demirovica.

Evo statistika G(olova) i A(sistencija) Budimira i Demirovica. Ako je jedan pozivan, ne vidim razloga sto ne bi i drugi bio pozivan. Plus to su totalno dva razlicita tipa igraca i uopce nisu tolika konkurencija jedan drugom. Budimir bi uzeo mjesto Prevljaku, Kodri, a sada mozda Bazdaru da je tu jer bi bio ispred njega. Zadnjih sest godina je statistika spanske lige vs njemacke lige tako da je poprilicno relevantno da ako je jedan zasluzio, da je bilo prostora da se i drugi pozove jer jedan drugom nisu smetali.

Ante Budimir vs Ermedin Demirovic

Sezona 24/25
23G i 4A vs 17G i 6A

Sezona 23/24
18G i 2A vs 15G i 10A

Sezona 22/23
8G i 1A vs 8G i 6A

Sezona 21/22
9G i 2A vs 3G i 4A

Sezona 20/21
12G vs 5G i 10A

Sezona 19/20
13G i 3A vs 14G i 7A

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 18 maj 2025, 18:13

DeeWa je napisao/la:
18 maj 2025, 11:08
Mi kao navijači ponekad se olako odricemo nekih igrača i govorimo kako nam neko ne treba jer je sličnih kvaliteta i td. Konkurencija nikada ne škodi i nisu svi predodređeni da budu igračine sa 18 godina. Neko krene ranije, neko vrhunac doživi pod stare dane...da se o reprezentaciji vodilo računa kao što to sad Spaha vodi računa, ja sam uvjeren da bi jedan Seferovic igrao za Bosnu koji nam je za dlaku izmakao, a svi znamo da je bio glavna uzdanica Švicaraca godinama.

Jedan Ante Budimir koji je evo "pod stare dane" u 33.godini u spanskoj ligi jedini igrač koji je uz Mbappea i Lewandoskog dao 20+ golova.
Da je iko u ovih 30 godina bar upola vodio racuna o igracima k'o Barba & Spaha sad mi ni jednog igraca izgubili ne bi ... ne bi zato sto bi svi bili kaparisani na vrijeme i poslije bi samo mogli mlatit' izjavama po portalima sto ih se ne zove ... :zviz:

Za Antu si u pravu 1/1 ... on je treb'o davno bit' kaparisan ... sto nije je muljaza saveza i kvaziselektora koji su nas ciljano sabotirali sve ove decenije ... :puke:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink, Proximic i 12 gostiju.