FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 18 maj 2025, 07:06

Ko bi nama ugodio!?
Čak ni ovaj nam nije valjo...
slika

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 maj 2025, 09:32

19fkz21 je napisao/la:
18 maj 2025, 00:11
Turanjanin, Biber, Dubackic, Alison, Rustemovic.
Plus odlazak Santosa i Hodzica za 0, kako nas je unazadio za jedan prelazni rok...
Vidi, neovisno ko je sportski direktor dosta toga je definisano koliki budzet klub ima na raspolaganju na plate igraca. Bas bih volio da se uporedi sadasnji budzet na plate, naspram onda kad je Kovacevic bio u klubu a Bekric SD. Da imas Marottu i da ti uprava da budzet kao sto smo mi imali prije par sezona, nema sanse da on tu puno moze da napravi.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 maj 2025, 09:43

Hansestadt je napisao/la:
18 maj 2025, 09:32
19fkz21 je napisao/la:
Plus odlazak Santosa i Hodzica za 0, kako nas je unazadio za jedan prelazni rok...
Vidi, neovisno ko je sportski direktor dosta toga je definisano koliki budzet klub ima na raspolaganju na plate igraca. Bas bih volio da se uporedi sadasnji budzet na plate, naspram onda kad je Kovacevic bio u klubu a Bekric SD. Da imas Marottu i da ti uprava da budzet kao sto smo mi imali prije par sezona, nema sanse da on tu puno moze da napravi.
Ima šanse i naravno bitan je novac ali je bitnije selekcija igraca koji dolaze. Moze se dovesti ako se radi kako treba i ako se ne uzimaju talovi i guraju svoji jarani. Primjer 2022 proljece kada je Edis gurao Bekrica kojem je Tomo Ivkovic pokazao mjesto a to je zadnjih 5 minuta.
Tada je doveden Vučenovic koji se naigrao kod nas, Resic i jos plejada sumnjivih igraca.
Pos Bekricem smo uzeli Santosa i Amoaha iz Prijedora koji je ispao ali koji su otisli za nula km. Dogovorio je i Armina Hodzica takodjer 0 km.
Sada su takvog lika koji veliča gospodski klub stavili blizu djece i evo opet hajka ne valja Rahimic a zohar se velica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 maj 2025, 09:52

bhsport je napisao/la:
18 maj 2025, 09:43
19fkz21 je napisao/la:
Ima šanse i naravno bitan je novac ali je bitnije selekcija igraca koji dolaze. Moze se dovesti ako se radi kako treba i ako se ne uzimaju talovi i guraju svoji jarani. Primjer 2022 proljece kada je Edis gurao Bekrica kojem je Tomo Ivkovic pokazao mjesto a to je zadnjih 5 minuta.
Tada je doveden Vučenovic koji se naigrao kod nas, Resic i jos plejada sumnjivih igraca.
Pos Bekricem smo uzeli Santosa i Amoaha iz Prijedora koji je ispao ali koji su otisli za nula km. Dogovorio je i Armina Hodzica takodjer 0 km.
Sada su takvog lika koji veliča gospodski klub stavili blizu djece i evo opet hajka ne valja Rahimic a zohar se velica.
Eh vidis, ja mislim da ne mozes puno bez novca i nazalost to je najveca varka koja kruzi medju navijacima, umjesto da se usmjeri sva prica kako povecati budzet i naci neke jace ulagace. Kad ti nemas budzet onda si prinudjen da dovedes takve igrace da ti popune igracki kadar, jer nece bolan niko da dodje za neku smijesnu platu. Mozes da pogodis ponekad sa par igraca u nekom intervalu, igraci koji su zeljni dokazivanja ili kojima je potrebno da ozive karijere a imaju kvalitetu, medjutim to je jako tesko u kontinuitetu, takve prilike se ponekad pojave. I opet se znaci vracamo na budzet, bez toga mi nemamo sta da trazimo, i onda nam je opet neki limit ova Evropa, uz dosta pomoci navijaca.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 18 maj 2025, 09:59

Još malo pa će biti da su Edis i Ivković imali bolje igrače od Denisa :tokralju:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 maj 2025, 10:02

18 maj 2025, 09:52
bhsport je napisao/la:

Eh vidis, ja mislim da ne mozes puno bez novca i nazalost to je najveca varka koja kruzi medju navijacima, umjesto da se usmjeri sva prica kako povecati budzet i naci neke jace ulagace. Kad ti nemas budzet onda si prinudjen da dovedes takve igrace da ti popune igracki kadar, jer nece bolan niko da dodje za neku smijesnu platu. Mozes da pogodis ponekad sa par igraca u nekom intervalu, igraci koji su zeljni dokazivanja ili kojima je potrebno da ozive karijere a imaju kvalitetu, medjutim to je jako tesko u kontinuitetu, takve prilike se ponekad pojave. I opet se znaci vracamo na budzet, bez toga mi nemamo sta da trazimo, i onda nam je opet neki limit ova Evropa, uz dosta pomoci navijaca.
Uloga SD nije samo u dovođenju i prodaji igrača, ima tu jako mnogo drugih obaveza i ovlasti. Pročitajte statut kluba.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 maj 2025, 10:13

Ko god da je SD u klubu, a ako hoće nešto da napravi, morat će prije ili kasnije ući u sukob sa velikim brojem ljudi u klubu koji su tu godinama i koje ne možeš pomjeriti sa mjesta iz ovih ili onih razloga.

Ne bi me iznenadilo da je to bio slučaj i sa Rahimićem i da je na kraju odustao. Vjerovatno nikada nećemo saznati.

Edit : Mi jednostavno ne možemo da ubodemo pravu osobu na toj poziciji. Alihodžić, Čenan, Papac, Bekrić, Rahimić... Bilo je pokušaja ali...

Treba analizirati i redefinirati poziciju da se učini funkcionalnom ili promijeniti profil ljudi koji se traže. Możda vratiti Muharemovića. Uostalom ne mora to ni biti bivši fudbaler kao što to nije slučaj u mnogim klubovima.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 maj 2025, 10:49

Levin je napisao/la:
18 maj 2025, 10:02
18 maj 2025, 09:52
bhsport je napisao/la:

Uloga SD nije samo u dovođenju i prodaji igrača, ima tu jako mnogo drugih obaveza i ovlasti. Pročitajte statut kluba.
Naravno da nije. Ali to je po mom najbitnija stavka, sve ostalo je mlatiti praznu slamu.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 maj 2025, 11:03

18 maj 2025, 10:49
Naravno da nije. Ali to je po mom najbitnija stavka, sve ostalo je mlatiti praznu slamu.
Najbitnija da ali i najlakša vjerovatno.

Dovođenje igrača : U našem slučaju za dovođenje igrača nemaš budžeta uopšte tako da si osuđen na one bez ugovora ili kojima ističe ugovor. Šansa da ćeš ubosti je 50-50. Brojni su primjeri. Pardon, veća je šansa da nećeš.

Prodaja igrača : Početkom sezone skoro svim igračima su isticali ugovori. Imao si četiri igrača sa dužim ugovorima a koja nisu bila standardna u ekipi. Ne možeš zaraditi na nekome kome ugovor ističe za pola godine a u prethodnoj sezoni si zamalo ispao. Sad je dosta bolja situacija ali i kad nađeš ponudu igrač uvijek može odbiti. Jbg, ova roba može pričati. Od Rahimića sam očekivao rezultate tek ovaj prelazni rok ali izgleda ništa od toga. Da li zbog njega ili drugih okolnosti nikad nećemo znati.

Sve ostale obaveze su mnogo teže, posebno ako ti je radno okruženje kao kod nas.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 maj 2025, 11:39

Široki - Željezničar 18/05/2025

Ovu utakmicu sigurno ne igraju Krpić, Karjašević, Cvetanoski i Boljević i bit će zanimljivo vidjeti kako će Denis sklopiti ekipu obzirom na spomenute izostanke.

Obzirom da će faliti krilni igrači (Vini jedino pravo krilo) možda ući u nekom 3-5-2 (5-3-2) sistemu :

Muftić
Šukilović - Cavnić - Karamarko
Odinaka - Lagumdžija - Šošić - Jaber - Radinović
Dangubić - Laušević

Druga varijanta je da igramo u 4-4-2/4-4-1-1 sistemu :

Odinaka - Šukilović - Karamarko - Marković
Šabić - Lagumdžija - Jaber - Šošić
Dangubić - Laušević

Na klupi bi ostali : Radovac, Mahmić, Marković, Šabić i Fočo. Od Brazilaca bih ostavio Simonija zato što će nam sigurno trebati izmjena na zadnjem veznom. Također, hoće li taj Trogrančić ikad zaigrati?! Daj da ga vidimo.

Mislim da bismo imali sasvim dovoljno kvaliteta da se ovo odigra.

slika

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 18 maj 2025, 11:45

Samo Krpic i Boljevic imaju kartone.
Bilo kako bilo, nadam se Sabicu i Lausevicu u prvih 11

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 maj 2025, 11:51

19fkz21 je napisao/la:
18 maj 2025, 11:45
Samo Krpic i Boljevic imaju kartone.
Bilo kako bilo, nadam se Sabicu i Lausevicu u prvih 11
U pravu si za žute. Mislio sam da su i ova dvojica pod prijetnjom bili.

Volio bih i ja vidjeti Šabića i Lauševića ali teško da će se to desiti. Bar sudeći po dosadašnjoj praksi.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 18 maj 2025, 12:22

Pogodite tačan odgovor.

A) Stavljanje djece na Pecari koja nisu uspjela Kruševo na Grbavici dobiti - Ustaša pustio svojima ostavio Široki u ligi umjesto da treće mjesto zaganjamo, Denise odlazi!

B) Pobjeda bez djece na Pecari - Je li moguće da on ne ubacuje djecu sada kada smo osigurali Europu, Denise odlazi!
Grupa iznad svakog pojedinca.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 18 maj 2025, 12:25

Neka lijepo poigraju,nek ne bude setanja po terenu i nezalaganja... Evropu smo osigurali tako da to je bitno bilo..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 18 maj 2025, 12:44

Riquelme1921 je napisao/la:
18 maj 2025, 12:22
Pogodite tačan odgovor.

A) Stavljanje djece na Pecari koja nisu uspjela Kruševo na Grbavici dobiti - Ustaša pustio svojima ostavio Široki u ligi umjesto da treće mjesto zaganjamo, Denise odlazi!

B) Pobjeda bez djece na Pecari - Je li moguće da on ne ubacuje djecu sada kada smo osigurali Europu, Denise odlazi!
A prvotimci su garant za pobjedu?

Totalno nevazna utakmica veceras, cetvrti cemo biti kad bi i Sarajevo kiksalo. Barem da ne guramo igrace koji nece biti tu iducu sezonu.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 18 maj 2025, 12:50

zeljovolimte je napisao/la:
18 maj 2025, 12:44
Pogodite tačan odgovor.

A prvotimci su garant za pobjedu?
Pa opet nešto mislim da imaju veće šanse protiv Širokog nego juniori koji nisu uspjeli savladati Kruševo u utakmici bez pritiska na svom terenu.

Shex79
Kontakt:

Post Postao/la Shex79 » 18 maj 2025, 13:32

Nekako mi se čini da je Ćenan po imenima najbolje igrače doveo, naravno bilo fula, ali bilo je dobrih baš igrača

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2025, 13:40

Pogodite tačan odgovor.

Posljednje što nam treba je eksperimentisanje sa sastavom u ovako neregularnom finišu sezone. Ove tri utakmice moramo odigrati maksimalno ozbiljno da začepimo usta svima kao što smo im začepili poslije Borca.

Preveliki smo da bi sebi dozvolili ovo što rade Zrinjski, Borac i Sarajevo. Neka se oni rastaljuju, dogovaraju i takmiče u tome ko će više utakmica poklopiti i dogovoriti, mi smo Željo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 18 maj 2025, 13:51

Svakako smo izgubili 3:0 već jednom, mislite da "mladi" igrači od 23 godine mogu lošije odigrati?

Ups, jel Denis skinuo gaće na Bradini?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 18 maj 2025, 14:03

Mamba21 je napisao/la:
18 maj 2025, 13:51
Svakako smo izgubili 3:0 već jednom, mislite da "mladi" igrači od 23 godine mogu lošije odigrati?

Ups, jel Denis skinuo gaće na Bradini?
Istina, izgubili smo 3:0 ali smo ih i pobjedili 3:0 sa tom ekipom dok ti mladi u svom uzrastu se bore za opstanak a kući protiv Kruševa nisu uspjeli pobjediti.

Što se tiče Denisa, on sigurno nije skinuo gaće na Bradini budući da ih je kako sam već rekao savladao na Pecari 3:0.
Također, u slučaju pobjede danas ili u Bijeljini ova sezona bi bila najuspješnija po bodovima u gostima otkako se igra ovaj format takmičenja, dakle priče o skidanju gaća na Bradini ove sezone ne piju vode.

Naravno bilo je sezona kada su se skidale gaće na Bradini. Od decembra 2020. do augusta 2022. nismo upisali pobjedu u gostima, 500 dana otprilike. Tada su nas vodili Amar Osim, Baka Slišković (Nekoliko utakmica), Tomislav Ivković i Edis Mulalić.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.