FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
4.5 kvota na nas, malo li je 

"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Prod'o Denis svojima

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Budu li ofirno izgubili nek se ne vracaju u Sarajevo i nek istanu igrati za siroki
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Zato nam treba privatizacija kluba i da neko ko ulaze SVOJ novac se pita i da u klubu rade ljudi u interesu kluba, a ne kao sada gdje imamo VECINU koja ne da nije donijela klubu nista, nego je i STETU NAPRAVILA!!!Levin je napisao/la: ↑18 maj 2025, 10:13Ko god da je SD u klubu, a ako hoće nešto da napravi, morat će prije ili kasnije ući u sukob sa velikim brojem ljudi u klubu koji su tu godinama i koje ne možeš pomjeriti sa mjesta iz ovih ili onih razloga.
Ne bi me iznenadilo da je to bio slučaj i sa Rahimićem i da je na kraju odustao. Vjerovatno nikada nećemo saznati.
Edit : Mi jednostavno ne možemo da ubodemo pravu osobu na toj poziciji. Alihodžić, Čenan, Papac, Bekrić, Rahimić... Bilo je pokušaja ali...
Treba analizirati i redefinirati poziciju da se učini funkcionalnom ili promijeniti profil ljudi koji se traže. Możda vratiti Muharemovića. Uostalom ne mora to ni biti bivši fudbaler kao što to nije slučaj u mnogim klubovima.
U svijetu da imam novac i da mogu biti taj investitor, iznad nabrojani, pa vecina mi ne bi radila kao portir na kapiji stadiona.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Pa ne mozes ubaciti cetiri - pet juniora, nekoliko igraca sa klupe i na sve to onog mrtvaca Mircevskog odnosno ekipu koja nikada zajedno nije odradila trening, a kamoli tekmi i onda reci, eto,.vidis da ne znaju i da se pate protiv Kruseva. Ne ide to tako.drug moj, ne ide to tako, nikada nije ni islo. Trebas im dozirati minutazu, filtrirati najbolje, izvuci jednog, dvojicu koji su potencijali i gurati ih. Jos na sve to im izmisljas pozicije. Pa nije Pes ili Fifa. Da ne pricam o juniorskom sastavu, na sta to lici i koliko igraca ne bi imalo mjesta na terminu, a kamoli u profi fudbalu. Zato smo i losi.Riquelme1921 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 12:22Pogodite tačan odgovor.
A) Stavljanje djece na Pecari koja nisu uspjela Kruševo na Grbavici dobiti - Ustaša pustio svojima ostavio Široki u ligi umjesto da treće mjesto zaganjamo, Denise odlazi!
B) Pobjeda bez djece na Pecari - Je li moguće da on ne ubacuje djecu sada kada smo osigurali Europu, Denise odlazi!
Znaci ovih zadnjih pet kola kada je vec bilo jasno da vise ne zavisimo sami od sebe je trebala biti proba za igrace koji nisu dobili toliko prilika, a koji bi mozda i mogli dati ruke. Odinaka ( jer od Galica nema nista ), Radinovic ( jer od Markovića nema nista, mozda cak i brazilac na beku ), Semdin i(li) drugi brazilac na stoperu, brazilac u veznom redu, brazilac na krilu, Lausevic u napadu, Foco na sredini terenaz a ne na krilu, Sabic na svojoj poziciji I tako dalje. S tim da su bukvalac, ne mislim da uh svd naguras odjednom nego one za koje si zakljucio da mozda mogu. Bilo je varijanti i mogucih proba/pokusaja jer pet tekmi nije malo.
Nekada imam osjecaj da ljudi veze nemajuo cemu pisu al je princip daj da se sta napise.
-
- Kontakt:
Nemamo Zakon o sportu, imamo imovinu, nije to bas tako lako izvesti. Nja je proguralo sumnjivu pricu al nema imovine pored 20+ miliona minusa koji su napravili. Zamisli da se to nama desilo, ode pomocni na dobos sa bismirlom. I sta onda.Argentina je napisao/la: ↑18 maj 2025, 15:03Zato nam treba privatizacija kluba i da neko ko ulaze SVOJ novac se pita i da u klubu rade ljudi u interesu kluba, a ne kao sada gdje imamo VECINU koja ne da nije donijela klubu nista, nego je i STETU NAPRAVILA!!!Levin je napisao/la: ↑18 maj 2025, 10:13Ko god da je SD u klubu, a ako hoće nešto da napravi, morat će prije ili kasnije ući u sukob sa velikim brojem ljudi u klubu koji su tu godinama i koje ne možeš pomjeriti sa mjesta iz ovih ili onih razloga.
Ne bi me iznenadilo da je to bio slučaj i sa Rahimićem i da je na kraju odustao. Vjerovatno nikada nećemo saznati.
Edit : Mi jednostavno ne možemo da ubodemo pravu osobu na toj poziciji. Alihodžić, Čenan, Papac, Bekrić, Rahimić... Bilo je pokušaja ali...
Treba analizirati i redefinirati poziciju da se učini funkcionalnom ili promijeniti profil ljudi koji se traže. Możda vratiti Muharemovića. Uostalom ne mora to ni biti bivši fudbaler kao što to nije slučaj u mnogim klubovima.
U svijetu da imam novac i da mogu biti taj investitor, iznad nabrojani, pa vecina mi ne bi radila kao portir na kapiji stadiona.
Mi u dvije tekme kupa sa Sirokim nismo dva puta osutali na gol, oni nas kuci dobili 3:0 prije mjeaec dana. Njima gori pod nogama, biti ili ne biti. Tesko dolazimo do bodova dole inace, mislim da samo sa Sirokim u ligi imamo negativan omjer i ljudi se cude sto je visoka kvota na nas?!
Okrenite stvari, sta da Sirokom ne treba ni za sta, a nama treba za Evropu, bi li uvjereni bili da cemo dobiti? Naravno da ne bi.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Dobijamo danas.
Trener rekao da je onaj poraz u Kupu od 3:0 bio samo loš dan.
Trener rekao da je onaj poraz u Kupu od 3:0 bio samo loš dan.
Sve se slazem, ali nasi ljudi u klubu nisu bili u stanju napraviti bilo kakav model. Na kraju, koliko su losi ljudi koji kroz klub prolazi, govori i stvar koju uvijek spomene: PROSTOR ISPOD ISTOKA.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑18 maj 2025, 15:05Nemamo Zakon o sportu, imamo imovinu, nije to bas tako lako izvesti. Nja je proguralo sumnjivu pricu al nema imovine pored 20+ miliona minusa koji su napravili. Zamisli da se to nama desilo, ode pomocni na dobos sa bismirlom. I sta onda.Argentina je napisao/la: ↑18 maj 2025, 15:03Zato nam treba privatizacija kluba i da neko ko ulaze SVOJ novac se pita i da u klubu rade ljudi u interesu kluba, a ne kao sada gdje imamo VECINU koja ne da nije donijela klubu nista, nego je i STETU NAPRAVILA!!!Levin je napisao/la: ↑18 maj 2025, 10:13Ko god da je SD u klubu, a ako hoće nešto da napravi, morat će prije ili kasnije ući u sukob sa velikim brojem ljudi u klubu koji su tu godinama i koje ne možeš pomjeriti sa mjesta iz ovih ili onih razloga.
Za 7 godina nismo u stanju milimetar da se pomjerimo. U tom periodu je jedna zgrada iz temelja krenula da se pravi i zavrsena, druga je pri kraju, sve u 100 metara. A oni nr mogu da rasparcaju prostor, stave u funkciju da se izadje. Ljudi koje ne zelim da ikad vise budu blizu Zelje (Amar i Miske), ako nista bi zavrsili da danas klub ina prihod od izdavanja tih prostora. Opet napominjem, ne zelim ni jednog blizu kluba, a zamisli kakvi su vi ostali kad njih spominjem da bi to sigurno rijesili.
Dobro mi imamo guramo s obzirom na Skupstinu i Upravu.
Postoji Gredićev model.
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... tva/76900/
Veoma jasan i precizan, na zadovoljstvo obje strane, strateškog partnera i nas.
Priča koja je zaustavljena prije nego je i zaživila. Posljednja informacija vezana za Javni poziv je ova,
Ko i zašto konstantno blokira i opstruiše ovu priču sa potencijalnim partnerom - ne znam, ali jasno je da se neko životom bori da se to ne desi.Izvještaj Radne grupe zadužene za Javni poziv prezentovao je Adi Bikić. Tim za pregovore u kontaktima je sa nekoliko zainteresovanih fizičkih i pravnih lica.
Novom odlukom Skupštine, rok Javnog poziva za strateško partnerstvo je produžen do avgusta 2024. godine, dok istovremeno, Tim za pregovore je ovlašten da započne pregovore sa svim zainteresovanim stranama koje su se već javile na javni poziv, navodi se u saopštenju FK Željezničar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Eto zasto smo tu gdje jesmo i klub i navijaca.Neko koči neko neda i niko nezna ko je taj i kako uopste moze da nesto koči i neda i to sve na štetu kluba i navijaca.I pitanje pitanja je ko mu je to dozvolio da moze da radi.Dakle klub Zeljo je zrtva jednog ili vise likova koji nedaju naprjed da se krene.Sta onda mi navijaci da radimo.Kupovat karte i dolazit gledat patnju ili dic ruke i rec ko vas je.. mi navijaci ovo vise nemozemo trpit radi par nekih likova.
-
- Kontakt:
Slazem se u potpunosti, prilicno smo nesposobni a vjerujem da ima masa interesa protiv toga da idemo naprijed. Sto je losija situacija lakse se lovi u mutnom.Argentina je napisao/la: ↑18 maj 2025, 15:09Sve se slazem, ali nasi ljudi u klubu nisu bili u stanju napraviti bilo kakav model. Na kraju, koliko su losi ljudi koji kroz klub prolazi, govori i stvar koju uvijek spomene: PROSTOR ISPOD ISTOKA.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑18 maj 2025, 15:05Nemamo Zakon o sportu, imamo imovinu, nije to bas tako lako izvesti. Nja je proguralo sumnjivu pricu al nema imovine pored 20+ miliona minusa koji su napravili. Zamisli da se to nama desilo, ode pomocni na dobos sa bismirlom. I sta onda.Argentina je napisao/la: ↑18 maj 2025, 15:03
Zato nam treba privatizacija kluba i da neko ko ulaze SVOJ novac se pita i da u klubu rade ljudi u interesu kluba, a ne kao sada gdje imamo VECINU koja ne da nije donijela klubu nista, nego je i STETU NAPRAVILA!!!
Za 7 godina nismo u stanju milimetar da se pomjerimo. U tom periodu je jedna zgrada iz temelja krenula da se pravi i zavrsena, druga je pri kraju, sve u 100 metara. A oni nr mogu da rasparcaju prostor, stave u funkciju da se izadje. Ljudi koje ne zelim da ikad vise budu blizu Zelje (Amar i Miske), ako nista bi zavrsili da danas klub ina prihod od izdavanja tih prostora. Opet napominjem, ne zelim ni jednog blizu kluba, a zamisli kakvi su vi ostali kad njih spominjem da bi to sigurno rijesili.
Dobro mi imamo guramo s obzirom na Skupstinu i Upravu.
Pitanje svih pitanja je ko to opstruiše. Godinama se priča o tim opstrukcijama, ljudi u klubu se mijenjaju ali na tom polju sve ostaje isto - ne dešava se ništa.Virtu4l je napisao/la: ↑18 maj 2025, 15:25Postoji Gredićev model.
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... tva/76900/
Veoma jasan i precizan, na zadovoljstvo obje strane, strateškog partnera i nas.
Priča koja je zaustavljena prije nego je i zaživila. Posljednja informacija vezana za Javni poziv je ova,
Ko i zašto konstantno blokira i opstruiše ovu priču sa potencijalnim partnerom - ne znam, ali jasno je da se neko životom bori da se to ne desi.Izvještaj Radne grupe zadužene za Javni poziv prezentovao je Adi Bikić. Tim za pregovore u kontaktima je sa nekoliko zainteresovanih fizičkih i pravnih lica.
Novom odlukom Skupštine, rok Javnog poziva za strateško partnerstvo je produžen do avgusta 2024. godine, dok istovremeno, Tim za pregovore je ovlašten da započne pregovore sa svim zainteresovanim stranama koje su se već javile na javni poziv, navodi se u saopštenju FK Željezničar.
Ja nikada poimenice nisam pročitao ko je kriv za te stvari, jer sve se svodi na to da "neko, negdje, nekako opstruiše", a svaka blokada i opstrukcija mora imati ime i prezime, ne opstruiše se samo od sebe jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Uprave se mijenjaju, ali jedan organ, onaj najviši, se nikada ne mijenja.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Pobijeda domacina,nece Denis dozvoliti da mu maticni klub ispadne. Nazalost vruc krompir nama prebacen.
Skupština? Kako se uopšte mijenjaju ljudi tamo, koliko znam svi mi kao članovi kluba (ko ima člansku) imamo pravo predlagati ljude za Skupštinu, čak i ući u nju ali ja veze nemam kakva je procedura za te stvari.
Ma to je onako poprilično nejasno u Statutu,
Kod: Označi sve
Svi članovi Kluba imaju pravo da biraju i budu birani za delegate u Skupštinu Kluba.
Izbor delegata u Skupštinu, provodi Komisija za izbor delegata, koju čine Predsjednik i
Podpredsjednik Skupštine Kluba, Predsjednik Upravnog odbora, te dva delegata iz postojećeg
saziva Skupštine.
Komisija za izbor delegata ima sekretara Komisije.
Izbori se provode najkasnije 30 dana prije isteka mandata postojeće Skupštine.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Cavnic okolo prica kako nece produziti, a igra. Ne kontam vala vise
-
- Kontakt:
Isti cirkus će i na Pecari bit kao u predgrađu Mostara 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.