FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
53%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
28%

Ukupno glasova: 158

osam
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la osam » 18 maj 2025, 21:56

Napoli je napisao/la:
18 maj 2025, 21:53
edgarallanpoe04 je napisao/la:
18 maj 2025, 21:43
i onda mi pojedinci pricaju o nekim vau navijackim skupinama sa dugom tradicijom, nevjerovatnom historijom, ponosom sporta a u sustini danas su malo jace od kisele, vrhunac je zapalit koju baklju i zaradit kazne za klub plus unistit travu tim istim bakljama i tako jos nastetit klubu, bravo koja logika molim vas evo neko nek mi pojasni to, pa nase navijacke skupine nisu ni sjenka onoga sto su bile prije 10 godina a ne tek prije 20 i kusur, pa jestel svjesni sta bi se desilo da su njima tad ovako nesto pokusali uraditi, da su pokusali samo a ne da rade vec godinama
Koliko para toliko muzike :)
A dobro su za palija i dreke iz daleka: Štaaa jeeeee, hajdeeeee
Pa sta bi trebali? Da se saketaju pa da im neko pojebbe obrijane obrve?? Zaebi ti to druze

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 maj 2025, 21:56

Hajdeee je napisao/la:
Zoru ne docekao Kazlagicu, iz srca ti to zelim.
Ma nije ni bitno ko sudi. Danas Halkic juce Kazlagic, Antonio Tomic, Mateo Musa, Darko Gedzic, Frano Jelic.. Nema sudije koji nas nije zaklao.
Ne delegiraju se za nase utakmice ovi koji iole imaju obraza pa nece da izvrše naredjenja s vrha.

Stvar je u sistemskom urusavanju drzave. Ono sto radi Dodik u politickom smislu, to radi Vico sa ligom. Jasno ko dan. Evo danas bez nekih razloga posebnih (osim kartona za Radnik) narusi odnose, izazove haos, otjera Zekica.. Sistemski!!

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 18 maj 2025, 21:57

18 maj 2025, 21:13
Kako se cetnici igraju s vama, evo poklasmo se izmedju sebe kad ocigledno nemamo muda da napadnemo tamo gdje zapravo treba. P 1 C K 3 T 1 N 3 ste svi vi ovdje sto najvise lajete dok vas cetnici G U Z 3 u zdrav mozak. Debilcine jedne raspale **** vam Vico i Dodik komplet familiju onu poganu retardiranu.
između koga ba? kakvi četnici? o čemu ti?

Veležu nije bio siguran opstanak, kupili su sudiju i on je napravio lakrdiju od utakmice. Prestanite izmišljati zavjere tamo gdje ih nema. Ako je sve ovo rađeno zbog radnika, onda ovo govedo seljačko danas ne bi sviralo izmišljeni penal već bi samo nas kartonirao jer je u tom slučaju velež direktni konkurent radnika za opstanak. Po toj logici, u interesu bi bilo da velež izgubi. Kao drugo, da je savez upro da radnik opstane, večeras bi skretničari dobili lišticu ili otkinuli joj bod što se naravno nije desilo.

ovo sve pišem jer mi je preko glave konstantne priče kako je za apsolutno SVE kriva nekakva četničko-ustaška ujdurma dok mi merhametlije sjedimo i glođemo kosku.

Sve ove sudije su PLAĆENE, KUPLJENE. Njih ne plaća faking vico nego KLUBOVI. Danas je to uradio Velež.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 maj 2025, 21:57

Ovo je Savez planski uradio.. Nevidim nista katastrofalno sta je velez i njohovi navijaci uradili da se ovako reauguje.

Penal je bio 50/50 vukao ga je za dres.. sta je trebao da puca u korner.. to niko nebi uradio

Mi se jesmo izlezavali zato sto je sudija uradio to sto je uradio..

Glavni krivac SUDIJA, koji je ovo uradio dabi se FK SARAJEVO i velez zakacili jer znaju sad je 10 et klubova ako tu imas SARAJEVO velez posusje stupcanicu pa indirektno i smradove to je 50% lige prpa, a pilav colma vec nogirani

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 18 maj 2025, 21:58

Napoli je napisao/la:
18 maj 2025, 21:53
i onda mi pojedinci pricaju o nekim vau navijackim skupinama sa dugom tradicijom, nevjerovatnom historijom, ponosom sporta a u sustini danas su malo jace od kisele, vrhunac je zapalit koju baklju i zaradit kazne za klub plus unistit travu tim istim bakljama i tako jos nastetit klubu, bravo koja logika molim vas evo neko nek mi pojasni to, pa nase navijacke skupine nisu ni sjenka onoga sto su bile prije 10 godina a ne tek prije 20 i kusur, pa jestel svjesni sta bi se desilo da su njima tad ovako nesto pokusali uraditi, da su pokusali samo a ne da rade vec godinama
Koliko para toliko muzike :)
A dobro su za palija i dreke iz daleka: Štaaa jeeeee, hajdeeeee
Može li mi iko objasniti, a možda je već bilo, pa mi je promaklo. Koje horde su pisale saopštenje o namještanju i bojkotu uzvratne utakmice finala kupa, a koje horde su najavile gostovanje u Mostar?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 maj 2025, 22:09

Pitar6785 je napisao/la:
18 maj 2025, 21:57
Ovo je Savez planski uradio.. Nevidim nista katastrofalno sta je velez i njohovi navijaci uradili da se ovako reauguje.

Penal je bio 50/50 vukao ga je za dres.. sta je trebao da puca u korner.. to niko nebi uradio

Glavni krivac SUDIJA, koji je ovo uradio dabi se FK SARAJEVO i velez zakacili jer znaju sad je 10 et klubova ako tu imas SARAJEVO velez posusje stupcanicu pa indirektno i smradove to je 50% lige prpa, a pilav colma vec nogirani
Sta je sudija uradio? Omjer faulova 4-24 10 zutih i dva crvena,penal sta treba da uradi vise?

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 18 maj 2025, 22:13

Fakat gledaj ti indijanca, omjer faulova 4-22 :crazy: . Pa j.... grob, neznam jeli smijesno ili zalosno
U novi boj ...

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 18 maj 2025, 22:14

mosarajvosa83 je napisao/la:
18 maj 2025, 22:09
Pitar6785 je napisao/la:
18 maj 2025, 21:57

Sta je sudija uradio? Omjer faulova 4-24 10 zutih i dva crvena,penal sta treba da uradi vise?
Vjerovatno misli da ga je trebao halkic sam zabiti :rol:

edgarallanpoe04
Kontakt:

Post Postao/la edgarallanpoe04 » 18 maj 2025, 22:14

Evo gaaaaa, vec pocinje pa nije to bas tako, o cemu pricamo, teorije zavjere i tako dalje... nije proslo par sati od utakmice i vec se vracamo na staro, dakle ispravka nije od sutra vec sve po starom, vec par sati nakon utakmice je vec sve po starom, svak ima svog posla svojih obaveza poso zenu djecu ko ce se bavit time ionako svi samo umisljamo i kolektivno smo u iluziji vec godinama svi skupa, i tako zacarani krug. Zato ce i ta vasa ista djeca bit u ovakvim ako ne i gorim **** kad odrastu i proklinjat vas sto ste ih uopste dobili u takvom okruzenju pa ce i oni nemocni psovat ako uopste budu smjeli i nervirat se il ce postat ovako prodana **** ili ce bit negdje tamo gdje ce radit ono sto niko nece da radi kako bi imali iole normalan zivot i zivjeli u iole normalnoj sredini. Dakle, zakljucak je da nista bolje nismo zasluzili kad smo kolektivno letargicne interesdzijske P 1 C K 3 T 1 N 3. Jebu nas krmci sa prosjecnom inteligencijom koji makar imaju muda i misle na buducnost. Tacno imamo ono sto zasluzujemo. A sutra, opet pricajmo idemo Zorane, to Turkes kralju daj ga, idemo u inat svima, niko nas ne voli svi su protiv nas kme kme i na kraju opet kurcina uvijek ista prica. Gadi mi se ovo sve vise, volio bi da mogu jednostavno prestat sve ovo pratit, al ne znam kako jednostavno me srce vuce uz Sarajvo gdje je uvijek pripadalo. Dar i kletva.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 18 maj 2025, 22:15

hz033 je napisao/la:
18 maj 2025, 22:13
Fakat gledaj ti indijanca, omjer faulova 4-22 :crazy: . Pa j.... grob, neznam jeli smijesno ili zalosno
I da nam lik 5 crvenih kartona u jednoj utakmici. Od toga 2 crvena igracima :mrgreen:
- FKS -

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 maj 2025, 22:16

Zekić ako je do sada i razmišljao, mislim da je danas odlučio. Ne vjerijem da će ostati, da bude dio kluba.

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 18 maj 2025, 22:17

Kako ovi klubovi iz Rs-a odrade svoje bez problema.
Radnik - Borac je prošlo bez nekog velikog skandala, većina je to već i zaboravila, vidi se da ljudi jednostavno znaju svoj posao, svaka im čast. Sloga takođe godinama super posao radi. Oni imaju taj osječaj za svoje bez obzira na ovo sve, što se i vidi. Ne podržavam kriminal to je normalno, ali skidam kapu kako ovi Rs klubovi imaju to dobro zajedništvo i kako to prolazi bez problema i pažnje. Kod nas u Federaciji ti je narod dobar dokaz da nema tu hajr, što smo i vidili danas, čast izuzecima ali malo ih. Većina su ko ovce, ko je glavni taj ima moć nad njima, što i vidimo. Prije će meni biti problem tamo neki zeleni Emir, nego Anto ili Dragan. Ne možes imati državu, kad imaš u svojim redovima lopove. Dok god imas likova poput halkića, ne trebaju ti neprijatelji. Čestitam Hare, nije ni čudo da te vole zeleni, dobit ćeš orden od bakirovce. Ne volim da pišem o politici, ali kod nas je sve POLITIKA. Sve od sjevera do juga, pa od istoka do zapada, sve je ovo politika. Niko od nas nije nevin, jer svi mi smo dio ove igre. Svi mi! Gledamo sve, znamo sve, zašto trpimo? Čak i budala vidi da nema hajr tu. Bezveze ovo sve trpimo, napadamo se između, a ovi nas prave budalom. Ne vidim smisao nikakav, ali eto kažu bi će bolje poslije 2029 ili 2033, ni cirkus ovo više nije, pravi Cirkus više ima smisla nego ovo naše.

Šta reči poslije današnje utakmice? Ništa novo u wwin ligi. Mi imali 22 prekršaja, 9+ žuti kartona kao i 2+ crveni kartona, nije to za nas ništa novo.

Ja nikome ne mogu ništa zamjeriti, ko god napusti ovu ligu, čestitam mu od srca. Kad se raja smije ovima iz Afrike, pa svi smo vidili po 1000 put danas kako smo mi 1000 puta gora država od svake Afričke države. Kenija je za nas Džennet, a kamoli Egipat i Južna Afrika. Zorane idi što prije, ovo ti ne treba majstore. Previše te poštujem, ovo ti ne treba. Da je neki forumaš isto bi mu rekao, jer ovo nema smisla. Ovako da bude do 2029 ili 2033? Ma vi niste normalni. Neće niko ostati kod nas, svako ko je normalan ode i treba da ide odmah! Turkeš, Guli i svi ostali igrači ovo vam ne treba nikako. Volio bi da svi vi idete vani, ***** ovu kriminalnu ligu i državu. Kod nas je umro fudbal i sport, ovo su sve političke igre.

Čuvajte zdravlje ljudi moji, nije ovo vrijedno da se napadamo između i da se nerviramo. Jednostavno oni su pobjedili i to je to. Gledati sebe i čuvati svoje zdravlje.

Samo vi nastavite da ponižavate afriku, kenija pravi stadion od 350 miliona, a vamo kod nas halkić i ekipa se vrača u sezoni 2025/2026, pa ćemo i dalje se pravit gluhi i ludi. Nema kod nas hajr, prokleta država kao i narod, zato i nam se dešava ovo sve.

Kako god, Samo Sarajevo 🔴⚪️

slika

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 maj 2025, 22:20

hz033 je napisao/la:
18 maj 2025, 22:13
Da Bog sacuva,ja pojma nemam ima li ova gnjida Halkic imalo obraza,jel ga stid kad na ulicu izadje barem malo. Evo 4 godine nam unistavaju klub svi apsolutno cute od medija,kvazi legendi,prodanih dusa u savezu tipa Dzemidzic,imal neki medij da postavi pitanje kako da protiv Veleza imamo 24 faula,2 crvena i 10 zutih,penal kako to da protiv Borca u dvije tekme imamo preko 50 faulova,20 zutih,2 crvena i penal mogao bi do zore al ovo je brutalno. Nastoje da uniste klub jer znaju odlicno da imamo najvise potencijala i da smo im smetnja,Halkic,Gigovic i slicna bagra kad vide samo natpis Sarajevo dobiju alegriju,to je nrznja koju neko tesko moze opisati.

Pasharoni
Kontakt:

Post Postao/la Pasharoni » 18 maj 2025, 22:30

KosevoZove je napisao/la:
18 maj 2025, 20:56
Hajde **** sa teme prati velez i tamo laprdaj keru jedan, **** vas usta i vas i vas klub, nikad vise od vcs pa svake naredne sezone necete dobiti bodove od nas, ni niko borite se smradovi i osptanite, ako ne mozete cvajta!!!

Pali ste mi u ocima uzas , podrzavao sam vise nikad!

Fina vam ona trbina psujte familiju balti, mujkicu **** pitarsku majku itd……

Na Kosevu nikad vam se nije uputila ni jedna ruzna rijec, sto ne znaci da od sada nece! ;)
A vidi nešto pametni druže, prvo su vaši igrači počeli da se ‘bore protiv sudije’ preko veležovih ledja, dok se Velež bori za opstanak i to baš zbog tih sudija. Kad ste tako dobri i fini, što vas grčevi ne napadoše protiv Želje, Zrinjskog, Širokog, Borca..hiljadu prilika ste imali, ali jbg nekad su bitnija 3 boda (i medjugradski kompleksi) od ‘ideje’, od borbe za pravdu, a?

Kad je Sloboda napustila teren pa vi igrali derbi, što bolan ne rekoste igračima da sjednu? Što niste ušli danas na teren? Što igrači nisu bili gospoda pa napustili utakmicu i svakom super, veležu 3 jako potrebna boda, a i vi digli glas, udarili savez, pokazali da se borite protiv nečega.

Ali ne, neću da prekinem utakmicu, hoću da se glupiram samo da velež ne uzme 3 boda, koja im puno više trebaju nego vama. I šta si tačno očekivao od publike? Povedeš 2:0 u situaciji gdje ti ne trebaju bodovi, nećeš ispast, nećeš osvojit titulu, Evropa obezbijedjena, ti rahat, a protivniku/prijatelju gori pod nogama. I kontaš eh sad je momenat da se ja borim protiv saveza, nisam stig’o prije. Sve danas ću - sutra ću.

A ove, što će napisat mrš s teme, vrijedjat, psovat, unaprijed obavještavam da i ja vama sve isto ‘psujem’ pa rokajte šta vam je najmilije.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 maj 2025, 22:36

Pasharoni je napisao/la:
18 maj 2025, 22:30
Hajde **** sa teme prati velez i tamo laprdaj keru jedan, **** vas usta i vas i vas klub, nikad vise od vcs pa svake naredne sezone necete dobiti bodove od nas, ni niko borite se smradovi i osptanite, ako ne mozete cvajta!!!

Na Kosevu nikad vam se nije uputila ni jedna ruzna rijec, sto ne znaci da od sada nece! ;)
A vidi nešto pametni druže, prvo su vaši igrači počeli da se ‘bore protiv sudije’ preko veležovih ledja, dok se Velež bori za opstanak i to baš zbog tih sudija. Kad ste tako dobri i fini, što vas grčevi ne napadoše protiv Želje, Zrinjskog, Širokog, Borca..hiljadu prilika ste imali, ali jbg nekad su bitnija 3 boda (i medjugradski kompleksi) od ‘ideje’, od borbe za pravdu, a?

Kad je Sloboda napustila teren pa vi igrali derbi, što bolan ne rekoste igračima da sjednu? Što niste ušli danas na teren? Što igrači nisu bili gospoda pa napustili utakmicu i svakom super, veležu 3 jako potrebna boda, a i vi digli glas, udarili savez, pokazali da se borite protiv nečega.

Ali ne, neću da prekinem utakmicu, hoću da se glupiram samo da velež ne uzme 3 boda, koja im puno više trebaju nego vama. I šta si tačno očekivao od publike? Povedeš 2:0 u situaciji gdje ti ne trebaju bodovi, nećeš ispast, nećeš osvojit titulu, Evropa obezbijedjena, ti rahat, a protivniku/prijatelju gori pod nogama. I kontaš eh sad je momenat da se ja borim protiv saveza, nisam stig’o prije. Sve danas ću - sutra ću.

A ove, što će napisat mrš s teme, vrijedjat, psovat, unaprijed obavještavam da i ja vama sve isto ‘psujem’ pa rokajte šta vam je najmilije.
Sljedeci put malo vise platite Halkicu mada i to vam dzaba jer smo sa 9 igraca jaci nego vi sa 13,nekad smo zbog vas bojkotovali playoff i nismo ga igrali a sad ko vas hebe, ispadnite sto se mene tice jer veze nemate sa loptom.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 18 maj 2025, 22:39

Protiv Radnika očekujem veću lakrdiju od ove danas. Također, očekujem da će poslati Gigovića/Njegomirovića ili nekog ustašu da pripomogne.

Ono čega se najviše pribojavam jeste navijača. Sa istoka, sa zapada i sa sjevera. Bojim se da se utakmica protiv Radnika neće završiti u 90 minuta. Očekujem ulijetanje na teren ili, još gore, da naši igrači napuste teren (nešto slično kao protiv borca u Kupu).

Nadam se da griješim.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 18 maj 2025, 22:46

Pendulum je napisao/la:
18 maj 2025, 22:39
Protiv Radnika očekujem veću lakrdiju od ove danas. Također, očekujem da će poslati Gigovića/Njegomirovića ili nekog ustašu da pripomogne.

Ono čega se najviše pribojavam jeste navijača. Sa istoka, sa zapada i sa sjevera. Bojim se da se utakmica protiv Radnika neće završiti u 90 minuta. Očekujem ulijetanje na teren ili, još gore, da naši igrači napuste teren (nešto slično kao protiv borca u Kupu).

Nadam se da griješim.
Ma vala burazeru, i nek bude haos, i nek se prekine tekma i nek platimo kaznu. Dok god ne padne mrtva glava, cetnici ce nas ebat u zdrav mozak. Sa stokom mozes samo silom, fino ne ide. Vrijeme je da pogine jedan sudija, vidjet ces kako ostali prestaju biti potrcko. Pokusali fino ne ide, vrijeme je za nasilje
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 18 maj 2025, 22:46

Pasharoni je napisao/la:
18 maj 2025, 22:30

A vidi ovo. Sarajevo igralo Evropu i prodje prvo predkolo i posalje Velezu molbu za odgodu, mislim da je bilo drugo kolo, i Velez ne pristane. Dodju na Kosevo i otkinu bod. Gdje tad bi taj stav merhametli kluba. Tog dana ste pokazali tu vasu sportsku NE ljudskost i sad bi kao da vam se udijeli sadaka! Sudiju ste dobro zakitili, jos je samo falilo da ga on ugura posto vi ne znate. Pitam se kako vas nije stid nakon ovakog sudjenja jos skicati po forumima?!?!?
U novi boj ...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 maj 2025, 22:51

Pendulum je napisao/la:
18 maj 2025, 22:39

Nadam se da griješim.
A što bi to radili treba malo spustiti loptu na zemlju . Radnik ima zadnju kući i ako dobije ostaje u ligi,nije im baš o glavu a nama još manje. Imamo rotacije pa i mladi igraca nema potrebe sebi još veći cirkus raditi . Ako baš hoće nešto da urade zaključaju sudiju u svlačionicu i deri pa bar si nešto uradio .
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 18 maj 2025, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 18 maj 2025, 22:52

Ma Velež obični klošarski klub. Odnosi navijača ok, ali na terenu uvijek ozbilja. I nama kad je trebalo oni su zapinjali uvijek...ne vidim zasto mi nismo trebali danas...
odgađali Širokom a nama nisu mogli, sad glume moralne vertikale. A i ovaj sto orgija na temi, nek negdje drugo glumi postenje i predstavlja svoj "merhametli" klub.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, bvsic, Konzerva i 47 gostiju.