Istog sam misljenja. Puno sam sa njima radio vani i jeli su me pogledima samo zato sto nikad nece osjetit sta je biti Sarajlija. Ljudi imaju kompleks niže vrijednosti..EastMadness je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:24Ljudi iz krajine vise mrze Sarajevo ( kao grad ) nego Banja Luku, Bijeljinu, Beograd. To je najgora stoka u ovoj drzavi. Ako ikad bude rat toj bagri zelim najgoreGalantni je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:11Sad cu vam reci jednu psiholosku cinjenicu ljudi koji mrze Sarajevo kao grad i pojam. Kada se upoznajete sa njima i pitaju vas odakle ste i vi kazete iz Sarajeva. Njihovo prvo pitanje je, a jesi li baš iz Sarajeva. Automatski znajte da je taj mrzilac ovog grada. Po svijetu sam putovao i upoznao sam puno ljudi iz TK i Krajine. To su nevjerovatnje mrznje prema ovom gradu
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Meni je uvijek misterija šta oni misle pod tim "jesi baš iz Sarajeva"Galantni je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:28Istog sam misljenja. Puno sam sa njima radio vani i jeli su me pogledima samo zato sto nikad nece osjetit sta je biti Sarajlija. Ljudi imaju kompleks niže vrijednosti..EastMadness je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:24Ljudi iz krajine vise mrze Sarajevo ( kao grad ) nego Banja Luku, Bijeljinu, Beograd. To je najgora stoka u ovoj drzavi. Ako ikad bude rat toj bagri zelim najgoreGalantni je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:11Sad cu vam reci jednu psiholosku cinjenicu ljudi koji mrze Sarajevo kao grad i pojam. Kada se upoznajete sa njima i pitaju vas odakle ste i vi kazete iz Sarajeva. Njihovo prvo pitanje je, a jesi li baš iz Sarajeva. Automatski znajte da je taj mrzilac ovog grada. Po svijetu sam putovao i upoznao sam puno ljudi iz TK i Krajine. To su nevjerovatnje mrznje prema ovom gradu
Jel to da je neko rođen u Sarajevu ili da li živi od Baščaršije do Pofalića.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Pa brate traze utjehu i mole Boga da ne kazes bas sam iz Sarjaeva, nego da kazes da si iz Pazarica. E time se oni hrane kunem vam se BogomAVNOJ je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:41Meni je uvijek misterija šta oni misle pod tim "jesi baš iz Sarajeva"Galantni je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:28Istog sam misljenja. Puno sam sa njima radio vani i jeli su me pogledima samo zato sto nikad nece osjetit sta je biti Sarajlija. Ljudi imaju kompleks niže vrijednosti..EastMadness je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:24
Ljudi iz krajine vise mrze Sarajevo ( kao grad ) nego Banja Luku, Bijeljinu, Beograd. To je najgora stoka u ovoj drzavi. Ako ikad bude rat toj bagri zelim najgore
Jel to da je neko rođen u Sarajevu ili da li živi od Baščaršije do Pofalića.
-
- Kontakt:
Evo bez psovki prijatelju, nema vise nista od toga da radis posteno i da radis jace i guras dalje. Ja ne mogu vjerovat da to ne vidite.Samozdravlje je napisao/la: ↑19 maj 2025, 01:25Sta ti je konkretan prijedlog ? Da se ugasimo (znam da to nije kon. prijedlog), ali sta je ? Bez psovki molim te. Ja ne psujem.edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 22:14Evo gaaaaa, vec pocinje pa nije to bas tako, o cemu pricamo, teorije zavjere i tako dalje... nije proslo par sati od utakmice i vec se vracamo na staro, dakle ispravka nije od sutra vec sve po starom, vec par sati nakon utakmice je vec sve po starom, svak ima svog posla svojih obaveza poso zenu djecu ko ce se bavit time ionako svi samo umisljamo i kolektivno smo u iluziji vec godinama svi skupa, i tako zacarani krug. Zato ce i ta vasa ista djeca bit u ovakvim ako ne i gorim **** kad odrastu i proklinjat vas sto ste ih uopste dobili u takvom okruzenju pa ce i oni nemocni psovat ako uopste budu smjeli i nervirat se il ce postat ovako prodana **** ili ce bit negdje tamo gdje ce radit ono sto niko nece da radi kako bi imali iole normalan zivot i zivjeli u iole normalnoj sredini. Dakle, zakljucak je da nista bolje nismo zasluzili kad smo kolektivno letargicne interesdzijske P 1 C K 3 T 1 N 3. Jebu nas krmci sa prosjecnom inteligencijom koji makar imaju muda i misle na buducnost. Tacno imamo ono sto zasluzujemo. A sutra, opet pricajmo idemo Zorane, to Turkes kralju daj ga, idemo u inat svima, niko nas ne voli svi su protiv nas kme kme i na kraju opet kurcina uvijek ista prica. Gadi mi se ovo sve vise, volio bi da mogu jednostavno prestat sve ovo pratit, al ne znam kako jednostavno me srce vuce uz Sarajvo gdje je uvijek pripadalo. Dar i kletva.
Ja rjesenje ne vidim nego raditi jos jace, pa dokle dobacimo. Evropa ce pokazati, gdje smo. Zoran nam treba, ima sabur, kulturu
i znanje(stoje najbitnije,ko ne grijesi na poslu, on malo, jako malo).
plisek je napisao/la: ↑18 maj 2025, 23:21Ne znam sta svi “spustaju loptu” jer je nama kraj sezone i evropa sigurna? Treba ih pobit sve ba, sa stokom ne ide normalno. Kad pogine jedan Halkic ili Kazlagic, odtali ce se umirit. Ne ide drugacije, kad padne mrtva glava nesto ce se promijenit, dotad nista. Da je sabrija izgorio u autu u tunelu kad su ga velezovci zapalili, nista se ovo danas ne bi desavalo. Znale bi sudije da ih vreba neko iza coska. Treba ko u dobra stara vremena oko 2000te, nadjes ga pred tekmu, zaprijetis fino da ce mu neko bit slomljen i on sudi fino. U zemlji kriminala nista drugo ne prolazi, manite se mi se institucija i policije. Poziv na nasilje nad krimosima iz saveza!
Samo jako i bez odustajanja, nema predaje!Samozdravlje je napisao/la: ↑19 maj 2025, 01:25Sta ti je konkretan prijedlog ? Da se ugasimo (znam da to nije kon. prijedlog), ali sta je ? Bez psovki molim te. Ja ne psujem.edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 22:14Evo gaaaaa, vec pocinje pa nije to bas tako, o cemu pricamo, teorije zavjere i tako dalje... nije proslo par sati od utakmice i vec se vracamo na staro, dakle ispravka nije od sutra vec sve po starom, vec par sati nakon utakmice je vec sve po starom, svak ima svog posla svojih obaveza poso zenu djecu ko ce se bavit time ionako svi samo umisljamo i kolektivno smo u iluziji vec godinama svi skupa, i tako zacarani krug. Zato ce i ta vasa ista djeca bit u ovakvim ako ne i gorim **** kad odrastu i proklinjat vas sto ste ih uopste dobili u takvom okruzenju pa ce i oni nemocni psovat ako uopste budu smjeli i nervirat se il ce postat ovako prodana **** ili ce bit negdje tamo gdje ce radit ono sto niko nece da radi kako bi imali iole normalan zivot i zivjeli u iole normalnoj sredini. Dakle, zakljucak je da nista bolje nismo zasluzili kad smo kolektivno letargicne interesdzijske P 1 C K 3 T 1 N 3. Jebu nas krmci sa prosjecnom inteligencijom koji makar imaju muda i misle na buducnost. Tacno imamo ono sto zasluzujemo. A sutra, opet pricajmo idemo Zorane, to Turkes kralju daj ga, idemo u inat svima, niko nas ne voli svi su protiv nas kme kme i na kraju opet kurcina uvijek ista prica. Gadi mi se ovo sve vise, volio bi da mogu jednostavno prestat sve ovo pratit, al ne znam kako jednostavno me srce vuce uz Sarajvo gdje je uvijek pripadalo. Dar i kletva.
Ja rjesenje ne vidim nego raditi jos jace, pa dokle dobacimo. Evropa ce pokazati, gdje smo. Zoran nam treba, ima sabur, kulturu
U principu to je to.PeppermintSA je napisao/la: ↑19 maj 2025, 03:26Naravno da nas svi mrze. Nekad treba stvari malo preciznije izložiti kako bi se one jasnije uvidjele:keli je napisao/la: ↑19 maj 2025, 02:10Sad kad sam ohladio glavu jedna stvar je najjasnija. Citajuci komentare po drustvenim mrezama, portalima jedno je sigurno da je FK Sarajevo najomrazeniji klub u drzavi i da svi zivi cekaju da se nesto prelomi na nama da likuju, a mi umjesto da smo slozniji nego ikad pridonosimo tome. Veca zelja od titule mi je da docekam da navijaci, igraci, trener i svi disu ko jedan kolektiv a ostali neka pocrkaju od muke. Definitivno smo najveci jer svi slave tvoje slabije momente. Volim te mangupe!
Sarajevo je u Jugoslaviji bio najveći bh. klub. Blizak tadašnjim vlastima i Partiji - od toga ne treba bježati, to se treba poštovati, budući da je izrastao iz antifašističke tradicije i Narodnooslobodilače borbe. Međutim, on je od samog početka takođe predstavljao klub sarajevskih mahala, starog jezgra grada, tradicionalnih centara privrede i kulture, s Baščaršijom u srcu. Dakle, osnivanjem Sarajeva, došlo je do nevjerovatnog spoja onoga što onda nazivalo naprednom omladinom i tradicionalnom bh. kulturom. Stoga, Sarajevo je imalo pogonsko gorivo koje ga je smjestilo među najveće klubove države od 22 miliona stanovnika u kojoj se nalazio odmah iza velike četvorke. Od nastanka te države, pa sve do agresije na našu zemlju, Sarajevo je samo dvije sezone, s kraja četrdesetih i početka pedesetih, igralo drugu ligu. Sarajevo je dakle u jugoslovenskoj ligi bio titan.
Međutim, u BiH, za razliku od ostalih republika, u fudbalu nikada nije bilo državnog projekta u smislu privilegovanog kluba koji je isprojektovan kao nosilac republičkih uspjeha. Kada pogledate staru jugoslovensku ligu, BiH je imala najveći broj standardnih prvoligaških klubova: Sarajevo, Velež, Sloboda, pa i Željo (na ovo ću se vratiti) su bili standardni prvoligaši, uz epizodiste poput Čelika, Borca, Iskre Bugojnu itd. Kolač se dijelio jednako, po zavičajnom obrascu. Dok su u Srbiji, naprimjer, klubovi izuzev Zvezde i Partizana lahorili i bili manje više nebitni, BiH je imala 3-4 ozbiljna prvoligaška kluba. Kao ilustraciju možemo se poslužiti košarkom. Bosna je bila republički projekt SRBiH, i zato je postala prvak Evrope, višestruki prvak, višestruki osvajač kupa, finansijski u rangu najvećih itd. U fudbalu toga nije bilo. Tuzlanski region je morao dobiti svoje, zenička željezara i Alija Sirotanović svoje u vidu Čelika, sarajevski region svoje, Hercegovina svoje, bosanska Krajina svoje itd. Eh, u svemu tome, uz sve te poteškoće i neravnopravan položaj u odnosu na druge velike klubove u zemlji, Sarajevo je održavalo nevjerovatan standard - ponavljam, samo 2 sezone izvan prve lige. Sarajevo je, ponavljam, bio najveći fudbalski klub u BiH - i po uspjesima (jedini višestruki šampion YU), i po statusu (pokojni Vujović nazove FSJ kad dođe stani-pani, liga se proširi da Sarajevo ne ispadne).
Ta činjenica je bila svima trn u oku. A naročito manjem sarajevskom djelimičnom prvoligašu. Zašto kažem djelimičnom? FK Meljo je čak 15 sezona odigrao u drugoj jugoslovenskoj ligi. To je TREĆINA postojanja te lige. Starije Sarajlije će se sjetiti stare pjesme "Ej Sarajlije, idemo na prelo, u Hrasnici igra nam naš Željo". Meljo je bio ono što Englezi nazivaju The Noisy Neighbour - manji gradski klub koji je stanovnicima drugih gradova bio simpatičan jer nije veliki, nije sistemski, nije moćan, nije statusan. I pri tom, to je klub "novih" Sarajlija. Premda ne volim tu priču "ko je pravi Sarajlija", ne volim brojati kvna zrnca, za ovu analizu je neophodno. Staro Sarajevo, ono prije 1945. se prostiralo negdje do granica Vilsonovog šetališta. Kao što svaki rat donese velike migracije, tako je i kraj Drugog svjetskog rata donio možda i najveće u istoriji našeg grada, budući da se broj stanovnika od 1945. do 1985. povećao X7. Zašto je to bitno? FK Meljo je u međuratnom periodu, od 1921., kada je nastao, do 1941. bio minoran sarajevski klub koji se takmičio u drugom razredu tadašnjeg Sarajevskog podsaveza. Klubovi koji su postojali u to vrijeme su bili svakako Slavija, SAŠK, Đerzelez, Makabi, kao nacionalni klubovi sarajevskih nacionalnih zajednica, ALI, postojali su i radnički klubovi: sarajevski Hajduk, Šparta pa i ilegalni Proleter - svi veći i značajniji od FK Melje. Za FK Melju su nastupali pretežno potomci željezničkih radnika koji su dospjeli u Sarajevo za vrijeme A-U okupacije, ljudi iz svih krajeva monarhije. Ja ovdje ne pokušavam njih izvrtati ruglu - dapače, to je jedan lijepi, sjetni dio naše duge istorije. To su naši nekadašnji sugrađani i moraju se poštovati. Mrzim kad neko kaže "Eh, u prvim sastavima Melje nije bilo bosanskog prezimena" - ne, to su bile Sarajlije, Bosanci. Ipak, ti ljudi, te manjinske zajednice su usljed velikih svjetskih previranja u jednom trenutku napustili Sarajevo, BiH, Jugoslaviju. I ostao je vakuum. Čiji je sad klub FK Meljo? E, pa on je postao klub za kojeg su počeli da navijaju ljudi pridošli iz drugih krajeva BiH i Jugoslavije - dakle, ne visoki Partijci, već raznorazni ljudi i profesionalci - nastavnici, činovnici, kulturni radnici, inžinjeri, itd. koji su se doseljavali u Sarajevo nakon 1945. Ne govorim tu o "raji" i "papcima", već govorim o talasu migracija koji nipošto nije bio negativan - ti ljudi su donijeli nove vrijednosti, nova znanja, nove kulturne obrasce. Međutim, oni se nikad nisu mogli u potpunosti poistovijetiti sa starim Sarajevom, sa njegovim mahalama, ethosom, urbanim duhom - i tu ne mislim samo na onaj bošnjački koji se danas izjednačava sa Starim gradom. Mnogi danas, naprimjer, ne znaju da je prije 1945. postojala i srpska čaršija, takozvana tašlihanska. Da je postala i katolička, takozvani latinluk itd. Ti novi stanovnici su prigrlili FK Melju jer je on bio "radnički", manji, neuspješniji, u njemu su prepoznavali Davida, a u Sarajevu Golijata.
I to je bila simpatična podjela u našem gradu. Postojao FK Sarajevo - klub starog gradskog jezgra, originalnog gradskog duha, starih mahala i avlija, kojeg je osnovala nova napredna vlast. S druge strane, postojao je manji prigradski klub (Grbavica je bila predgrađe) koji je imao svoje vjerne navijače.
Problem je nastupio nakon zadnjeg rata. Silni kompleksi nastali od 1946. do 1992., kompleksi koji su buktali na novosarajevskoj opštini, u Zenici, u Tuzli, u Hercegovini, u Krajini - kompleksi zbog činjenice da su ti predjeli i navijači njihovih klubova imali svijest o posebnosti, a opet su bili beznačajni u poređenju sa Sarajevom. Istovremeno, raspadom Jugoslavije i padom socijalizma, te ogromnim demografskim promjenama koje su zahvatile i sarajevske mahale i Stari grad, izgubila se osovina na kojoj je počivao FK Sarajevo. Počeli su ga gaziti svi. Iz Centralne banke pare su lupane u FK Melje. Iz SDP-a pare su lupane u Melju. Iz SDA pare su lupane u Melju. Žujo, Kemo Kozarić, Amar Osim, krenulo se mešetariti. Krenuli su se liječiti komplekse. Uvedena je korupcija u naš fudbal, poklapanje ne samo svojih sudija već i sudija konkurenata. Divljalo se, kralo, podapinjalo, izmišljale su se afere "viršla", slale inspekcije, pjevale se pjesme o "pet godina bez pobjede i plate" dok je Sarajevo grcalo u dugovima i besparici jer - osovina se izgubila. U Zenici su nam psovane Markale, u Tuzli smo nazivani šibicarima, u Mostaru - vidjeli smo juče - masakrirani smo. Svima smo bili trn u oku jer su svi bili iskompleksirani. Nekako smo preživljavali, borili se, dolazili do daha - a onda se pojavio amidža Tan. Tektonski poremaćaj nesagledivih razmjera. Najednom se pojavio klub koji je imao toliko novca da je organizovao pres konferencije u Radon Plazi, da je na aerodromu organizovao dočeke igrača, da je pronalazio svjetske sponzore poput Turkish Airlines, da je pripreme obavljao u Antaliji i tamo letio charter letovima, da je dovodio pojačanja iz Bundeslige. Da se razumijemo, mi nismo REZULTATSKI napravili čuda, trebali smo mnogo više toga osvojiti do sada nego što jesmo, ali smo napravili SUŠTINSKO čudo. U ligi u kojoj su ekipe igrale u pijačarskim dresovima, i to istim, po 3-4 godine; u ligi u kojoj je bilo dovoljno izdvojiti 2 milje za fudbalerovu platu, mi smo podigli prag - našom renesansnom, sve je otišlo gore - cijene, plate, standardi, očekivanja, marketing, sponzorski ugovori, transferi ulazni i izlazni - apsolutno sve. Od hostesa, do džambo plakata; od trening kampova, do fan shopova. SVE to smo mi ETABLIRALI. I šta se onda desilo? Kompleksi su ponovo proradili. Ponovo su se svi prisjetili da je Sarajevo bio najveći bh. klub u Jugoslaviji. Ponovo su se svi prisjetili da je Sarajevo bio najuspješniji bh. klub u Jugoslaviji. Ponovo su se svi prisjetili da je Sarajevo bio klub koji je sjedinio čaršiju i partiju, da je Sarajevo bio DRUGAČIJI od svih ostalih - i evo, ponovo, se izdiže. I počeli su kopirati. Počeli su imitirati. Počeli su i oni organizovati pres konferencije u Bristolu, počeli su i oni slati ponude od stotine hiljada za naše igrače. Počeli su i oni otvarati fan shopove i u nedostatku zemljišta za trening kamp graditi tribine. Počeli su se takmičiti. Jer ih jedu kompleksi. Samo sto ne mogu - nemaju dovoljno para, znanja, mudrosti. I tu su gdje su, dok smo mi unatoč svim dušmanima, svim podmetnutim nogama, svim kasapljenjima, svim unutrašnjim neprijateljima i dalje najveći.
I zato nas svi mrze. Zato nas s jalom nazivaju, šatro sarkastično, bosanskim Realom, Divovima, milijarderima. Jer smo ono što bi oni htjeli da budu. Dok lažu sebe da ne žele privatizaciju, da žele "strateškog partnera" koji bi dobio 49% vlasništva, dok kmeče kako nam se igračima cijene na Transfermarktu vještački pumpaju, dok slave osvojeni bod u derbi susretima, dok ovdje dolaze i nas tobože prozivaju jer im nismo pustili utakmicu, zapravo ih izjeda ljubomora i jal. Jer nas mrze. A mrze nas zato što smo veliki. Zato što smo najveći. Istorija se ne može fabrikovati, istorija se ne može kupiti, istorija se ne može namaštati. Istorija je više od "mi smo stariji". Istorija je status. Mi ga imamo jer smo od samog početka ono što smo i danas - spoj modernosti i tradicije, duha i materije, revolucije i istorije, mahale i avlije.
I u nadi da se niko ne uvrijedi - mogu nam se svi napušiti kurca.![]()
Sarajevo je brend, trn u oku mnogima, tako bilo, a nazalost tako ce i ostati. Međutim, treba ici dalje, jako, hrabro i sa vizijom.
Imamo super jaku okosnicu tima, na celu sa Bubanjom i Gulijem, i kad se oporavi Gojkovic, to su hajmo reci tri top igraca za ovu ligu. Fali tu jos kvaliteta, nadam se provjerenim pojacanjima pa sljedece sezone hrabro i odvazno napasti duplu krunu. Podrska treneru i Mirvicu, vjerujem da je pred Sarajevom lijepa i svijetla buducnost, u inat dusmanima!
-
- Kontakt:
Animozitet prema glavnom gradu je standardna pojava to nije samo kod nas . Ni Parižane ne vole u drugim gradovima i Zagreb i Beograd isto . Nama je puno veći problem što Borac i Zrinjski imaju kontrolu nad srpskom odnosno hrvatskom konponentom u savezu od skupštine do klubova i sudija . Dok mi s druge strane apsolutno nemaš ni zaštitu a kamo li na kontrolu bošnjačke strane i ne cemo nikad ni imati .
https://files.fm/u/ah2s2yry2n
mali Ristić je pravi potencijal, još jedan fenomenalan gol u njegovoj režiji. Ako se pametno bude postupalo sa njim mogli bi špica vrhunskog dobiti
mali Ristić je pravi potencijal, još jedan fenomenalan gol u njegovoj režiji. Ako se pametno bude postupalo sa njim mogli bi špica vrhunskog dobiti
SARAJEVO SIAMO NOI <3
@PeppemintSa, jako dobro opazanje, i jako dobro napisano. Tu je negdje tampoenta ogromnog animoziteta.
Samo bih podsjetio nesto stariju ekipu na forumu, da se prisjeti nasih prvih gostovanja po BH manjim gradovima, u sezonama poslije rata. I to jos u periodu kada nije bilo klubova u ligi sa hrvatskim i srpskim predznakom.
Gdje god bi se pojavili, cijeli gradici, sela i sta god da su, bi ustajali protiv nas. I nerijetko bi imali opste tuce sa pola grada po njihovim ulicama. Kakvi domacu navijaci.. na nas bi kretali svi. To je bilo izvan svih mogucih sada shvatljivih odnosa i relacija. Pola grada te napadne.
Ogroman, ogroman animozitet smo dozivljavali gdje god bi se pojavili. Bogu hvala nismo ostajali duzni nikome, ali nebitno je to. Bitan je taj inicijalni poriv, gdje se reagovalo - Evo Sarajlija, hajmo im jeb.ati mater.
Cast pojedincima iz drugih dijelova BH koji su, i koji jos uvjek navijaju za Sarajevo, kojih i nije bas veliki broj, ali generalno gdje god bi se pojavili osjetio se animozitet u zraku..i na "ulicama"( u svakom smislu tog pojma, ulica).
Samo bih podsjetio nesto stariju ekipu na forumu, da se prisjeti nasih prvih gostovanja po BH manjim gradovima, u sezonama poslije rata. I to jos u periodu kada nije bilo klubova u ligi sa hrvatskim i srpskim predznakom.
Gdje god bi se pojavili, cijeli gradici, sela i sta god da su, bi ustajali protiv nas. I nerijetko bi imali opste tuce sa pola grada po njihovim ulicama. Kakvi domacu navijaci.. na nas bi kretali svi. To je bilo izvan svih mogucih sada shvatljivih odnosa i relacija. Pola grada te napadne.

Ogroman, ogroman animozitet smo dozivljavali gdje god bi se pojavili. Bogu hvala nismo ostajali duzni nikome, ali nebitno je to. Bitan je taj inicijalni poriv, gdje se reagovalo - Evo Sarajlija, hajmo im jeb.ati mater.
Cast pojedincima iz drugih dijelova BH koji su, i koji jos uvjek navijaju za Sarajevo, kojih i nije bas veliki broj, ali generalno gdje god bi se pojavili osjetio se animozitet u zraku..i na "ulicama"( u svakom smislu tog pojma, ulica).
- FKS -
- Osttribine
- Kontakt:
Sta kazu ovi nasi sa Sjevera jel i juce sta dogovoreno, e moji hajvani, nanijeli ste nepopravljivu stetu klubu za sva vremena. Eno moglo se sinoc procitati i u raspravama sa mostarcima po drustvenim mrezama, samo se te izjave ovih sa Sjevera hvataju. Ono sto smo jucer dozivjeli od krajiskog ba.lije nismo ni od Gigovica i slicnih i to kad igramo protiv Borca. U ligi nakaradnoj kakva jeste sopstveni najvatreniji navijaci ti stave zvono oko vrata za namjestanje, svaka vam cast. Igracima i treneru se nema sta zamjeriti za jucerasnju utakmicu, dobro je pocelo, ali je onda to ba.lija Halkic odveo u drugom pravcu, pomazuci Velezu, a indirektno pomazuci i Radniku slijedece kolo.
Samo da se nadovezem na bracu gore sto kaze da ne vidi rjesenje iz ovog; pasa moj kad ti je najgore i kad mislis da nemas gdje dalje vrijeme je za drasticne poteze, kako u fudbalu tako i u zivotu. Od institucija i Mirvica to ne ocekuj, samo mi mozemo povuci takav potez. Kad nas budu klali protiv radnika sad za vikend, od starta tekme skandirat dobit cete batine i onda ako stvarno krenu klat, uletit na teren i ubit ga dobro onako. Nije meni stari pogino u ratu da bi sad dolazili cetnici da mi se pisaju usta u sred grada koji smo branili. Ja cu prvi uletit na teren i zaletit se ako treba, al ako znam da ce nas jos 20 uletit. Dosta je bilo ba, niste nas pokorili 92e necete ni danas smrde cetnicke!edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:59Evo bez psovki prijatelju, nema vise nista od toga da radis posteno i da radis jace i guras dalje. Ja ne mogu vjerovat da to ne vidite.Samozdravlje je napisao/la: ↑19 maj 2025, 01:25Sta ti je konkretan prijedlog ? Da se ugasimo (znam da to nije kon. prijedlog), ali sta je ? Bez psovki molim te. Ja ne psujem.edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 22:14Evo gaaaaa, vec pocinje pa nije to bas tako, o cemu pricamo, teorije zavjere i tako dalje... nije proslo par sati od utakmice i vec se vracamo na staro, dakle ispravka nije od sutra vec sve po starom, vec par sati nakon utakmice je vec sve po starom, svak ima svog posla svojih obaveza poso zenu djecu ko ce se bavit time ionako svi samo umisljamo i kolektivno smo u iluziji vec godinama svi skupa, i tako zacarani krug. Zato ce i ta vasa ista djeca bit u ovakvim ako ne i gorim **** kad odrastu i proklinjat vas sto ste ih uopste dobili u takvom okruzenju pa ce i oni nemocni psovat ako uopste budu smjeli i nervirat se il ce postat ovako prodana **** ili ce bit negdje tamo gdje ce radit ono sto niko nece da radi kako bi imali iole normalan zivot i zivjeli u iole normalnoj sredini. Dakle, zakljucak je da nista bolje nismo zasluzili kad smo kolektivno letargicne interesdzijske P 1 C K 3 T 1 N 3. Jebu nas krmci sa prosjecnom inteligencijom koji makar imaju muda i misle na buducnost. Tacno imamo ono sto zasluzujemo. A sutra, opet pricajmo idemo Zorane, to Turkes kralju daj ga, idemo u inat svima, niko nas ne voli svi su protiv nas kme kme i na kraju opet kurcina uvijek ista prica. Gadi mi se ovo sve vise, volio bi da mogu jednostavno prestat sve ovo pratit, al ne znam kako jednostavno me srce vuce uz Sarajvo gdje je uvijek pripadalo. Dar i kletva.
plisek je napisao/la: ↑18 maj 2025, 23:21Ne znam sta svi “spustaju loptu” jer je nama kraj sezone i evropa sigurna? Treba ih pobit sve ba, sa stokom ne ide normalno. Kad pogine jedan Halkic ili Kazlagic, odtali ce se umirit. Ne ide drugacije, kad padne mrtva glava nesto ce se promijenit, dotad nista. Da je sabrija izgorio u autu u tunelu kad su ga velezovci zapalili, nista se ovo danas ne bi desavalo. Znale bi sudije da ih vreba neko iza coska. Treba ko u dobra stara vremena oko 2000te, nadjes ga pred tekmu, zaprijetis fino da ce mu neko bit slomljen i on sudi fino. U zemlji kriminala nista drugo ne prolazi, manite se mi se institucija i policije. Poziv na nasilje nad krimosima iz saveza!
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Kakvo ulaženje u teren, ne pričajte gluposti, vidjeli smo kako je Velež prošao, mi bi još gore. Žao mi je zbog gubitka, ali nas kolju balije prodane. Ako hoćemo ovo nekako uraditi ne smijemo biti glupi i tako štetu klubi nanijeti. Što kažeš skandiranje i to maksimum da bude na stadionu.plisek je napisao/la: ↑19 maj 2025, 10:39Samo da se nadovezem na bracu gore sto kaze da ne vidi rjesenje iz ovog; pasa moj kad ti je najgore i kad mislis da nemas gdje dalje vrijeme je za drasticne poteze, kako u fudbalu tako i u zivotu. Od institucija i Mirvica to ne ocekuj, samo mi mozemo povuci takav potez. Kad nas budu klali protiv radnika sad za vikend, od starta tekme skandirat dobit cete batine i onda ako stvarno krenu klat, uletit na teren i ubit ga dobro onako. Nije meni stari pogino u ratu da bi sad dolazili cetnici da mi se pisaju usta u sred grada koji smo branili. Ja cu prvi uletit na teren i zaletit se ako treba, al ako znam da ce nas jos 20 uletit. Dosta je bilo ba, niste nas pokorili 92e necete ni danas smrde cetnicke!edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:59Evo bez psovki prijatelju, nema vise nista od toga da radis posteno i da radis jace i guras dalje. Ja ne mogu vjerovat da to ne vidite.Samozdravlje je napisao/la: ↑19 maj 2025, 01:25
Sta ti je konkretan prijedlog ? Da se ugasimo (znam da to nije kon. prijedlog), ali sta je ? Bez psovki molim te. Ja ne psujem.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
evo plavi ostadose bez trenera
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Ja mislim da je Zoran zasluzio da se poslje radnika , ili u toku tekme skandira Ime , zasluzio je to gospodin .
Nadam se da nece otici na kraju sezone iskreno , mada sada su šanse za takav ishod ravne nuli
Nadam se da nece otici na kraju sezone iskreno , mada sada su šanse za takav ishod ravne nuli
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Hefe ZZ ima inat ili nema tako da ostat ce ili ne, a pravo da ti kazem, prije ce svaki normalan covjek otici radi spodoba koji se smatraju navijacima FKS i njihovih lijecenja sopstvenih frustracija zivota.
....sve drugo će proći!
moguce je, nije da nije, al' ja opet nekako imam nade da Zekic ostaje. Inat je to. J*bat ce im majku sljedece sezone
Mlinaric zavrsen! Jos par pojacanja i ima da grmimo kad dodje evropa aBd
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], perodeformero i 19 gostiju.