Imajednabrigada je napisao/la: ↑19 maj 2025, 22:52
Legendo otkad ja to pisem ovdje da nam fali takav igrac ali neki se cak i ismijavali kada sam rekao da nista specijalno nam nece donijeti cak ni onaj Vitali jer ni on nije taj tip igraca.
Znam ja to bolje nego ti da treba, ali nema ga haj ga ti izmisli, zato i igramo to sto igramo, ne kontam pratite li vi uopste nase igrace i vidite li da uopste nemamo igraca sa nekim velikim znanjem trenutno, koji zna podvaliti, drzati ritam igre, i vecina ovdje pise gluposti, kao traze i ocekuju neku igru,kreaciju....
Vec smo rekli, nemamo igrace koji mogu kontrolisati ritam igre i igru, ali imamo bar par igraca koji mogu napraviti par suvislih akcija kao npr protiv Rumuna i eto okrenuti utakmicu u nasu korist ili npr protiv Kipra dr poluvrijeme, zasad dovoljno bar to.
Sta kad ode Dzeko, pojaviti ce se neki novi Dzeko koji naravno nece biti kao on, ali ce odg zadatku sto je najbitnije, kao nor Bazdar kad je usao protiv Holandeza i Kiprana.
Ma kakav Vitali, nije on ni blizu toga ali svakako bi nam donio sigurnost i čvrstinu u veznom redu, a i toga nam jako jako puno fali pogotovo u ovoj novoj Barbarezovoj reprezentaciji gdje faktički još uvijek nemamo nekog lidera u toj liniji. Dovoljno jo reći da smo Šunjića proglasili "generalom" nakon 180 minuta bespoštedne borbe i trke. Nije ovo kritika Ivanu, naprotiv, ali je pokazatelj koliko nam je to najkritičniji dio ekipe.
Trenutno nemamo, izuzev Pjanića koji je svakako bio svjetska klasa, mi nemamo takvih igrača već sedam osam godina od kako se oprostio Medunjanin, pa dalje do Misimovića.
Zato kažem da je sada mogao zvati Bajraktarevića i (ili) Alajbegovića, jer to su definitivno momci koji imaju potencijal da naprave dobre karijere i djeluje da imaju ono što nama hronično fali, dakle brzine po krilima, tehnike, vica u igri... Nisu njih dvojica veznjaci, ali takva dva igrača bi po stranama potencijalno mogla od Gigovića, Huseinbašića, Tahirovića i ekipe napraviti duplo bolje veznjake, kao i ostale igrače.
Kao što rekoh, Alajbegović nije seniorski igrač, Bajraktarević je tek ove godine počeo dobijati neke minute na ozbiljnom seniorskom nivou, Barbarez je imao svaki takmičarski rezon da ih ne pozove, ali isto tako imao je i fantastičnu priliku da u kvalifikacijama protiv San Marina i prijateljskoj protiv Slovenije da podstrek dvojici mladih igrača (našim trenutno najvećim talentima) koji, svaki na svoj način, u ovim mjesecima vode bitku da se probiju na ozbiljan seniorski nivo. Mislim da bi to njima puno značilo sa psihološkog aspekta pred početak nove sezone gdje se očekuje da obojica zaigraju na seniorskom nivou, Esmir malo ozbiljnije, Kerim barem malo pa makar i negdje na posudbi.
Da mi igramo protiv bilo koga drugog iz ove grupe ja bih rekao neka ih nije zvao, nema rezona i nije vakat za to, ali ovako mislim da je bilo prostora. Biće prilike za njih dvojicu naravno, ali teško da će se ikada potrefiti ovako dobar momenat i idealni protivnici da to uradiš, faktički bezbolno da ih isprofilišeš kao reprezentativce i pružiš im veliku šansu.
PS: Što se tiče igre reprezentacije, nemam nikakav problem da uvijek igramo na rezultat i da oči krvare dok uzimamo bodove, prosto rečeno yebe mi se za umjetnički dojam, ali svakako treba težiti za unaprijeđenjem tog segmenta, a to u suštini možemo uraditi samo uvođenjem novih igrača jer ovi aktuelni, kako i sam kažeš, nemaju tu vrstu kvaliteta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"