BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25

Post Postao/la Imajednabrigada » 19 maj 2025, 21:50

Raonffa je napisao/la:
19 maj 2025, 21:27
Imajednabrigada je napisao/la:
19 maj 2025, 20:47
Kakav klub kakve utakimice, zar niste skontali do sad, covjeka ne zanima ni klub ni koliko igrac određeni ima utakmica već ga zanima profil igraca koji odgovara njegovoj viziji i stilu igre i koliko može dati na svojij poziciji.

A kako smo skontali, on je vidio da kvalitetom nismo bas konkurentni i odlucio je to nadoknaditi tim borbenim "ratničkim" stilom igre a za to mu trebaju baš takvi igrači tipa Malic koji ima upravo takvu harizmu i taj borbeni ratnicki stil

Njega ne zanimaju sminkeri "curice" na terenu bez obzira gdje i koliko igraju posebnoo ako se ne izdvajaju nesto kvalitetom.

Sergej je sam bio takav i ocito to isto trazi od igraca i gaji takav stil, jasno kao dan i dzaba se prepucavate trwbao onaj nije ovaj ,ili trebao ovaj nije onaj....
Sasvim legitimno :thumbup:

Ali evo @invincible je malo iznad postavio odlično pitanje, šta da je u 80-oj bilo 1-1 protiv Kipra? Šta će biti sutra kad budemo ganjali rezultat protiv nekoga, a i to će se desiti kad tad, a nama na klupi ratnik do ratnika :)
Lako, usao bi Edin i rijesio utakmicu. Mi ionako nemamo igrace kojima bi kontrolisali igru vec samo mozemo na taj nacin cvrsto i na brzu tranziciju nesto.

Ali srecom imali smo tu Sarica koji ima kombinaciju energije tj tog borbenog stila i dosta znanja rekao bih i naravno Bazdar.

Sasvim dovoljan kvalitet za nivo protivnika kao Kipar, dok prije sve kao neke zvijezdice u ekipi a taj isti Kipar nas kostao dva EP,.
Bitna je ideja, nacin i cilj i pravi potez u pravom trenutku.
Dzaba sve zvijezde top igraci ako niko ne zna "dje goni", nit tečne igre, niti cvrstog bloka, niit brze tranzicije i onda te svako mlati a ti palamudi igraci liga petice ovo ono...
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 maj 2025, 21:57

19 maj 2025, 21:50
Raonffa je napisao/la:
Kakav klub kakve utakimice, zar niste skontali do sad, covjeka ne zanima ni klub ni koliko igrac određeni ima utakmica već ga zanima profil igraca koji odgovara njegovoj viziji i stilu igre i koliko može dati na svojij poziciji.

A kako smo skontali, on je vidio da kvalitetom nismo bas konkurentni i odlucio je to nadoknaditi tim borbenim "ratničkim" stilom igre a za to mu trebaju baš takvi igrači tipa Malic koji ima upravo takvu harizmu i taj borbeni ratnicki stil

Njega ne zanimaju sminkeri "curice" na terenu bez obzira gdje i koliko igraju posebnoo ako se ne izdvajaju nesto kvalitetom.

Sergej je sam bio takav i ocito to isto trazi od igraca i gaji takav stil, jasno kao dan i dzaba se prepucavate trwbao onaj nije ovaj ,ili trebao ovaj nije onaj....

Ali evo @invincible je malo iznad postavio odlično pitanje, šta da je u 80-oj bilo 1-1 protiv Kipra? Šta će biti sutra kad budemo ganjali rezultat protiv nekoga, a i to će se desiti kad tad, a nama na klupi ratnik do ratnika :)
Lako, usao bi Edin i rijesio utakmicu. Mi ionako nemamo igrace kojima bi kontrolisali igru vec samo mozemo na taj nacin cvrsto i na brzu tranziciju nesto.

Ali srecom imali smo tu Sarica koji ima kombinaciju energije tj tog borbenog stila i dosta znanja rekao bih i naravno Bazdar.

Sasvim dovoljan kvalitet za nivo protivnika kao Kipar, dok prije sve kao neke zvijezdice u ekipi a taj isti Kipar nas kostao dva EP,.
Dzaba sve zvijezde top igraci ako niko ne zna "dje goni", nit tečne igre, niti cvrstog bloka, niit brze tranzicije i onda te svako mlati a ti palamudi igraci liga petice ovo ono...
Hajd evo molim te elaboriraj nam iduce:

Sta je ideja kad nismo postenu akciju odigrali, krenmo u napad i ovi tvoji ratnici izgube loptu i na najmanji pritisak?

Tecna igra...ovo nema potrebe ni da komentsrisem...90% pasova veznog reda je dodavanje nazad ?

Blok je tolko cvrst da su nam kiprani stvorili 5 zicera...?

Brzu tranziciju nema ko ni istrcat sve i da ganjamo to, jer covjek na spisku ima jedno krilo..a i to jedno je kulasin...najofanzivniji igrac u tranziciji nam Seo koji ode i ostavi rupu
=\_1921_/=

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 19 maj 2025, 22:13

Vrijeme isprobavanja Kurte i Murte je bilo tokom LN-a ... haman niste ocejfili tad :hmmmmm: ... ovo je tim koji se iskristalisao, koji se sad uigrava i koji uzgred pobjedjuje .... jedini put kad smo otisli na prvenstvo je kad se u repku tesko ulazilo a jos teze izlazilo ... jos smo tad imali igrace naspram ove buranije sad ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 maj 2025, 22:21

Za 10 godina ce i u Njemackoj A selekciji biti 90% crnaca, a nasi se bune sto bi Janelt zaigrao za nas
slika

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 19 maj 2025, 22:21

invincible1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 21:57
Raonffa je napisao/la:

Hajd evo molim te elaboriraj nam iduce:

Sta je ideja kad nismo postenu akciju odigrali, krenmo u napad i ovi tvoji ratnici izgube loptu i na najmanji pritisak?

Tecna igra...ovo nema potrebe ni da komentsrisem...90% pasova veznog reda je dodavanje nazad ?

Blok je tolko cvrst da su nam kiprani stvorili 5 zicera...?

Brzu tranziciju nema ko ni istrcat sve i da ganjamo to, jer covjek na spisku ima jedno krilo..a i to jedno je kulasin...najofanzivniji igrac u tranziciji nam Seo koji ode i ostavi rupu
Sta da ti tu elaboriram, sve ti je rečeno odg na ta tvoja pitanja u prethodnom mom postu samo citaj s razumijevanjem😏

Jedino bih se nadovezao da su nam stvorili 5 šansi od kojih bas nijedna nije bila 100% zicer, iz nasih grešakaa a ne na postavljenu formaciju.

I da ti za brzu tranziciju ne trwbaju iskljucivo krila moze bilo koji igrac ofanzivno orientiran, Demirovic, Memic, Dedic cak i pomenuti kolasinac koji je bek
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 maj 2025, 22:38

Raonffa je napisao/la:

Hmm, oslanjati se na 40-godišnjaka i reći "lako, ušao bi Edin i riješio utakmicu" mi ne izgleda kao neki plan, više je horuk ali hajde nebitno.

Moja poenta je da u rosteru fali vic igrača koji mogu podvaliti loptu, iskreirati nešto, da ne kažem jednim potezom riješiti utakmicu. U ovom rosteru je to valjda jedino Hajradinović koji je, srećom, konačno odigrao dobru tekmu za reprezentaciju baš protiv Kipra. Da on nije bio raspoložen, ne bi mi njih nikada ni dobili.

Uredu je imati svoju viziju, borce u timu, ratnički fudbal i slične stvari, ali bojim se da ćemo se nekada hvatati za glavu zbog toga ako ne budemo u ekipi imali igrače koji mogu promijeniti ritam ekipe i okrenuti utakmicu u našu korist.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 19 maj 2025, 22:52

Raonffa je napisao/la:
19 maj 2025, 22:38
Raonffa je napisao/la:

Hmm, oslanjati se na 40-godišnjaka i reći "lako, ušao bi Edin i riješio utakmicu" mi ne izgleda kao neki plan, više je horuk ali hajde nebitno.

Moja poenta je da u rosteru fali vic igrača koji mogu podvaliti loptu, iskreirati nešto, da ne kažem jednim potezom riješiti utakmicu. U ovom rosteru je to valjda jedino Hajradinović koji je, srećom, konačno odigrao dobru tekmu za reprezentaciju baš protiv Kipra. Da on nije bio raspoložen, ne bi mi njih nikada ni dobili.

Uredu je imati svoju viziju, borce u timu, ratnički fudbal i slične stvari, ali bojim se da ćemo se nekada hvatati za glavu zbog toga ako ne budemo u ekipi imali igrače koji mogu promijeniti ritam ekipe i okrenuti utakmicu u našu korist.

Legendo otkad ja to pisem ovdje da nam fali takav igrac ali neki se cak i ismijavali kada sam rekao da nista specijalno nam nece donijeti cak ni onaj Vitali jer ni on nije taj tip igraca.

Znam ja to bolje nego ti da treba, ali nema ga haj ga ti izmisli, zato i igramo to sto igramo, ne kontam pratite li vi uopste nase igrace i vidite li da uopste nemamo igraca sa nekim velikim znanjem trenutno, koji zna podvaliti, drzati ritam igre, i vecina ovdje pise gluposti, kao traze i ocekuju neku igru,kreaciju....

Vec smo rekli, nemamo igrace koji mogu kontrolisati ritam igre i igru, ali imamo bar par igraca koji mogu napraviti par suvislih akcija kao npr protiv Rumuna i eto okrenuti utakmicu u nasu korist ili npr protiv Kipra dr poluvrijeme, zasad dovoljno bar to.

Sta kad ode Dzeko, pojaviti ce se neki novi Dzeko koji naravno nece biti kao on, ali ce odg zadatku sto je najbitnije, kao nor Bazdar kad je usao protiv Holandeza i Kiprana.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 maj 2025, 23:31

19 maj 2025, 22:52
Legendo otkad ja to pisem ovdje da nam fali takav igrac ali neki se cak i ismijavali kada sam rekao da nista specijalno nam nece donijeti cak ni onaj Vitali jer ni on nije taj tip igraca.

Znam ja to bolje nego ti da treba, ali nema ga haj ga ti izmisli, zato i igramo to sto igramo, ne kontam pratite li vi uopste nase igrace i vidite li da uopste nemamo igraca sa nekim velikim znanjem trenutno, koji zna podvaliti, drzati ritam igre, i vecina ovdje pise gluposti, kao traze i ocekuju neku igru,kreaciju....

Vec smo rekli, nemamo igrace koji mogu kontrolisati ritam igre i igru, ali imamo bar par igraca koji mogu napraviti par suvislih akcija kao npr protiv Rumuna i eto okrenuti utakmicu u nasu korist ili npr protiv Kipra dr poluvrijeme, zasad dovoljno bar to.

Sta kad ode Dzeko, pojaviti ce se neki novi Dzeko koji naravno nece biti kao on, ali ce odg zadatku sto je najbitnije, kao nor Bazdar kad je usao protiv Holandeza i Kiprana.
Ma kakav Vitali, nije on ni blizu toga ali svakako bi nam donio sigurnost i čvrstinu u veznom redu, a i toga nam jako jako puno fali pogotovo u ovoj novoj Barbarezovoj reprezentaciji gdje faktički još uvijek nemamo nekog lidera u toj liniji. Dovoljno jo reći da smo Šunjića proglasili "generalom" nakon 180 minuta bespoštedne borbe i trke. Nije ovo kritika Ivanu, naprotiv, ali je pokazatelj koliko nam je to najkritičniji dio ekipe.

Trenutno nemamo, izuzev Pjanića koji je svakako bio svjetska klasa, mi nemamo takvih igrača već sedam osam godina od kako se oprostio Medunjanin, pa dalje do Misimovića.

Zato kažem da je sada mogao zvati Bajraktarevića i (ili) Alajbegovića, jer to su definitivno momci koji imaju potencijal da naprave dobre karijere i djeluje da imaju ono što nama hronično fali, dakle brzine po krilima, tehnike, vica u igri... Nisu njih dvojica veznjaci, ali takva dva igrača bi po stranama potencijalno mogla od Gigovića, Huseinbašića, Tahirovića i ekipe napraviti duplo bolje veznjake, kao i ostale igrače.

Kao što rekoh, Alajbegović nije seniorski igrač, Bajraktarević je tek ove godine počeo dobijati neke minute na ozbiljnom seniorskom nivou, Barbarez je imao svaki takmičarski rezon da ih ne pozove, ali isto tako imao je i fantastičnu priliku da u kvalifikacijama protiv San Marina i prijateljskoj protiv Slovenije da podstrek dvojici mladih igrača (našim trenutno najvećim talentima) koji, svaki na svoj način, u ovim mjesecima vode bitku da se probiju na ozbiljan seniorski nivo. Mislim da bi to njima puno značilo sa psihološkog aspekta pred početak nove sezone gdje se očekuje da obojica zaigraju na seniorskom nivou, Esmir malo ozbiljnije, Kerim barem malo pa makar i negdje na posudbi.

Da mi igramo protiv bilo koga drugog iz ove grupe ja bih rekao neka ih nije zvao, nema rezona i nije vakat za to, ali ovako mislim da je bilo prostora. Biće prilike za njih dvojicu naravno, ali teško da će se ikada potrefiti ovako dobar momenat i idealni protivnici da to uradiš, faktički bezbolno da ih isprofilišeš kao reprezentativce i pružiš im veliku šansu.

PS: Što se tiče igre reprezentacije, nemam nikakav problem da uvijek igramo na rezultat i da oči krvare dok uzimamo bodove, prosto rečeno yebe mi se za umjetnički dojam, ali svakako treba težiti za unaprijeđenjem tog segmenta, a to u suštini možemo uraditi samo uvođenjem novih igrača jer ovi aktuelni, kako i sam kažeš, nemaju tu vrstu kvaliteta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 20 maj 2025, 00:10

Naravno slozio bih se, posebno za Alajbegovica, sad je bila prilika, cak su jos u martu bili najavili da ce dobiti poziv sigurno ako nastavi ovako ali izgleda nije jos debitirao za prvi tim pa zbog toga vjerovatno odustali.
Ali mislim u slucaju naknadnog poziva da ce ga pozvati.

Ali genealno, ni Esmir ni Kerim jos nisu zreli da bi donijeli to sto nam treba te stoga vjerujem da i ne žure sa njima jer nisu neka instant rješenja, osim sto trenutno trk pokazuju da bi mogli biti to sto prizeljkujemo i sto nam treba u perspektivi.

Naravno, unaprijeđenje igre radis po stanju i situaciji u rosteru, nikad ne znamo kad moze neki igrac afirmisati se, donijeti nesto novo i naravno i sŠ bi iskoristio tu mogucnost i gledali da se popravlja segment igre i taktike.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 20 maj 2025, 00:15

Da platim kartu da bih gledao Kulasina na terenu i Vicu na tribini.
Ma Barbareze goni se...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 maj 2025, 06:12

Izgubicemo i Esmira ko i onu dvojicu mladih prije njega.Izas od trenera.

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 20 maj 2025, 06:56

podrska za sergeja i zeljkovica vicu :yawn:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 maj 2025, 08:05

Meni je takodjer žao što nije pozvao Alajbegovica jer bi tim potezom mogao dati mu dodatni boost u klubu da oni kažu tamo okej pa hajde momak zaslužuje barem da mu damo koju šansu u seniorima kad je već zaigrao za reprezentaciju...

Ali eto, sad treba svakako sjesti sa svojom upravom Alajbegovic i vidjeti. Leverkusen se rasprodaje sav. Otišao je Alonso. Odlaze Tah, Wirtz, Frimpong, Grimaldo i vjerovatno još par igrača. I vrlo moguće da će biti u donjem dijelu tabele ako ne dovedu pojačanja adekvatna. Tako da u takvoj ekipi ako se ne izbori, znači treba da traži klub stepenicu niže da se dokazuje. Nije ni to sramota. Mlad je još. Nije smak svijeta za njega ni da bude starter u drugoj njemačkoj ligi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 20 maj 2025, 09:07

Ovi koji su kritikovali Sergeja nakon spiska u martu, pa "pojeli go*no" nakon šest poena, ne bi sada trebali ništa komentarisati u vezi s ovim spiskom. Toliko su ga ismijavali i vrijedjali, kao da je najveci kreten.

Ja sam ocekivao Hadziahmetovica i Rozica jer smatram da su zasluzili poziv, ali opet nije toliko strašno. Gazibegovic je najvjerovatnije povredjen, i zato ga nema.

Bajrektarevic ne igra bukvalno ne igra. Od zadnjeg okupljanja skupio je 6 minuta za prvi tim PSV. Malic opet dobija neke minute, i on nam je u ovom trenutku bitniji jer smo ostali bez dva beka.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 maj 2025, 11:26

NoDi80 je napisao/la:
19 maj 2025, 21:42
Bajraktarevic da nema minute u Psv, mora biti ispred mnogih igraca
Klupa PSV jaca od 90% nasih igraca
Daj nam svoj spisak za septembarske duele
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 maj 2025, 11:37

NoDi80 je napisao/la:

Ja iskreno mislim da je potrebna minutaža. Možeš ti sjediti negdje sasvim slučajno, da si zalutao...tako da Bajraktarevic je okej da saceka malo, ali istovremeno smatram da se koriste dvostruki arsini jer Malić takodjer ne igra pa je pozvan.

Treba biti iskren pa reci nije do toga nego zato što neko drugi trenutno više zaslužuje poziv.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 20 maj 2025, 12:04

DeeWa je napisao/la:
20 maj 2025, 11:37
NoDi80 je napisao/la:

Ja iskreno mislim da je potrebna minutaža. Možeš ti sjediti negdje sasvim slučajno, da si zalutao...tako da Bajraktarevic je okej da saceka malo, ali istovremeno smatram da se koriste dvostruki arsini jer Malić takodjer ne igra pa je pozvan.

Treba biti iskren pa reci nije do toga nego zato što neko drugi trenutno više zaslužuje poziv.
Pa igra Esmir za PSV Jong, druga holandska liga je jača od većine prvih evropskih liga. Besmisleno je što ovo rade momku, da utrpa gol recimo San Marinu to bi mu podiglo samopouzdanje.
bošnjanin

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 20 maj 2025, 12:15

Esmir je morao dobiti poziv pa makar ne odigrao ni minute.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 20 maj 2025, 12:17

s4mke je napisao/la:
20 maj 2025, 12:15
Esmir je morao dobiti poziv pa makar ne odigrao ni minute.
Velika je nepravda učinjena s tim što se nisu zvali Esmir i Čelik.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 12:21

DeeWa je napisao/la:
20 maj 2025, 11:37
NoDi80 je napisao/la:

Ma vidi igra i Kulasin nonstop, a nikad nece biti ni blizu Bajraktarevica
Jos je Kulasin stariji godinu i igra za klub koji najvise krade u ligi
Smijesno
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 20 maj 2025, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.