I mene je kupio. Namazan je malo je reci, a itekako razumije sta prica i radi. Nadam se da nas, kao mnogi dosad, nece razocarati...
Sto se tice budzeta, i ja predvidjam nekih 5 miliona maraka. To bi bila premija i ne vjerujem da je realno ocekivati marku vise od toga. On je ovdje bacio neku pricu o budzetima Buducnosti i Cedevite, tj. isti ovu cifru samo u eurima, sto bi trebao biti neki dugorocni plan za Bosnu (recimo cilj za 5 godina), ali trenutno su to samo bajke. S budzetom od 5 miliona maraka, realnost je da se u ovakvom sastavu aba lige igra playoff. Ako ista dogodine bude jaca s nekoliko nebalkanskih klubova, onda bi taj PO bio malo dalji, ali opet itekako dohvatljiv. I sam je rekao da je Igokea ove godine imala duplo veci budzet od Bosne. Pretpostavljam da je to do nekih 3.5 miliona maraka, a rutinski su izborili 1/4 finale. Ako on daje 500k i ako od kantona i opcenito tih iz 'politike' izvuku duplo vise nego sad (tj. 1.5-2 miliona), to bi uz prihod od ulaznica trebalo biti do 3 miliona (nadam se bar). To bi trebalo biti dovoljno da se bez vecih problema ostane u ligi, a injekcije ostalih sponzora bi odredile vece ambicije kluba.
Svidja mi se i ova prica oko sastavljanja rostera, tj. cinjenice da ne planiraju zuriti s dovodjenjem igraca dok ne vide kakav sistem ce se igrati u aba ligi. Mada, ne moze se tu nesto puno promijeniti, nije u pitanju aba2 liga gdje se prosle sezone drasticna promjena napravila. I sam je rekao da niti bi Kascelan bio trener, niti bi ovaj roster bio tu da je ostao onaj sistem s balonima od prije 2 i vise godina.