KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Ghuraba
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Ghuraba » 20 maj 2025, 01:02

Adnan33 je napisao/la:
19 maj 2025, 23:30
Čovjek kaže ja lično na stol stavljam svojih 500.000KM za budžet :shock: Nemam riječi zaista, ako to nije ljubav i želja za uspjehom onda stvarno ne znam šta je. Vjerujem da će budžet biti ozbiljan i da će biti dobre podrške ali moja projekcija je 5.000.000KM.
I mene je kupio. Namazan je malo je reci, a itekako razumije sta prica i radi. Nadam se da nas, kao mnogi dosad, nece razocarati...

Sto se tice budzeta, i ja predvidjam nekih 5 miliona maraka. To bi bila premija i ne vjerujem da je realno ocekivati marku vise od toga. On je ovdje bacio neku pricu o budzetima Buducnosti i Cedevite, tj. isti ovu cifru samo u eurima, sto bi trebao biti neki dugorocni plan za Bosnu (recimo cilj za 5 godina), ali trenutno su to samo bajke. S budzetom od 5 miliona maraka, realnost je da se u ovakvom sastavu aba lige igra playoff. Ako ista dogodine bude jaca s nekoliko nebalkanskih klubova, onda bi taj PO bio malo dalji, ali opet itekako dohvatljiv. I sam je rekao da je Igokea ove godine imala duplo veci budzet od Bosne. Pretpostavljam da je to do nekih 3.5 miliona maraka, a rutinski su izborili 1/4 finale. Ako on daje 500k i ako od kantona i opcenito tih iz 'politike' izvuku duplo vise nego sad (tj. 1.5-2 miliona), to bi uz prihod od ulaznica trebalo biti do 3 miliona (nadam se bar). To bi trebalo biti dovoljno da se bez vecih problema ostane u ligi, a injekcije ostalih sponzora bi odredile vece ambicije kluba.

Svidja mi se i ova prica oko sastavljanja rostera, tj. cinjenice da ne planiraju zuriti s dovodjenjem igraca dok ne vide kakav sistem ce se igrati u aba ligi. Mada, ne moze se tu nesto puno promijeniti, nije u pitanju aba2 liga gdje se prosle sezone drasticna promjena napravila. I sam je rekao da niti bi Kascelan bio trener, niti bi ovaj roster bio tu da je ostao onaj sistem s balonima od prije 2 i vise godina.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 maj 2025, 01:29

Ghuraba je napisao/la:
20 maj 2025, 01:02
Adnan33 je napisao/la:
19 maj 2025, 23:30
Čovjek kaže ja lično na stol stavljam svojih 500.000KM za budžet :shock: Nemam riječi zaista, ako to nije ljubav i želja za uspjehom onda stvarno ne znam šta je. Vjerujem da će budžet biti ozbiljan i da će biti dobre podrške ali moja projekcija je 5.000.000KM.
I mene je kupio. Namazan je malo je reci, a itekako razumije sta prica i radi. Nadam se da nas, kao mnogi dosad, nece razocarati...

Sto se tice budzeta, i ja predvidjam nekih 5 miliona maraka. To bi bila premija i ne vjerujem da je realno ocekivati marku vise od toga. On je ovdje bacio neku pricu o budzetima Buducnosti i Cedevite, tj. isti ovu cifru samo u eurima, sto bi trebao biti neki dugorocni plan za Bosnu (recimo cilj za 5 godina), ali trenutno su to samo bajke. S budzetom od 5 miliona maraka, realnost je da se u ovakvom sastavu aba lige igra playoff. Ako ista dogodine bude jaca s nekoliko nebalkanskih klubova, onda bi taj PO bio malo dalji, ali opet itekako dohvatljiv. I sam je rekao da je Igokea ove godine imala duplo veci budzet od Bosne. Pretpostavljam da je to do nekih 3.5 miliona maraka, a rutinski su izborili 1/4 finale. Ako on daje 500k i ako od kantona i opcenito tih iz 'politike' izvuku duplo vise nego sad (tj. 1.5-2 miliona), to bi uz prihod od ulaznica trebalo biti do 3 miliona (nadam se bar). To bi trebalo biti dovoljno da se bez vecih problema ostane u ligi, a injekcije ostalih sponzora bi odredile vece ambicije kluba.

Svidja mi se i ova prica oko sastavljanja rostera, tj. cinjenice da ne planiraju zuriti s dovodjenjem igraca dok ne vide kakav sistem ce se igrati u aba ligi. Mada, ne moze se tu nesto puno promijeniti, nije u pitanju aba2 liga gdje se prosle sezone drasticna promjena napravila. I sam je rekao da niti bi Kascelan bio trener, niti bi ovaj roster bio tu da je ostao onaj sistem s balonima od prije 2 i vise godina.
Vjeruj mi da kad je rijec o budzetu ovo nije bila samo prica. Mangup je Dubarvko bio i prije, znam ja kad sam bio u upravi jednog kluba i kad smo pokusali ostvariti suradnja sa Cojicem preko Radnika iz Bjeljine i kad se on umijesao u pricu, sve sto je rekao bilo je tako, a tad u tom trenutku bilo je jednako ambiciozno kao i ovo.

Ti i ja smo pisali o tome da Bosna mora igrati za trofej na pocetku sezone i siguran sam da je to tako. Realnost je da ce za kratko vrijeme Bosna koja se bori za opstanak postati dosadna raji. Vjerujem da bar ti razumijes da trenutna situacija sa kosarkom u Europi nije takva da mozes planirati na duze staze, tako da prica ima smisla 100%.

Ove njegove ambicije trebamo ispratiti svi mi, pa i u slucaju da vlasti izdaju ovaj projekat dobro im se nayebati mame. Nevjerovatno je koliko je Bosna sira prica i koliko ovo mora biti drzavni projekt.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 20 maj 2025, 13:51

Šahovskim riječnikom Dubravko je napravio šah mat potez politici... svaka čast na ambiciji ali osobno mislim da jedna sezona mirne plovidbe u donjem dijelu tablice nije strasna. ne treba preskakati stepenice, ali nek je pokazao nekim strucnjacima da se za budzete koji su oni spominjali bori za vrh.

Igokea nema 10mil, oko 4 mil eura ima Buducnost koja je drugoj fazi Eurokupa.
Evo i izjave Bokana:

Naš budžet za prošlu godinu iznosio je tri i po milona evra. Smatram da za milion, u odnosnu na prošlu godinu, moramo povećati budžet da bi, koliko toliko, bili konkurentniji – pod broj jedan u Evrokupu, jer nam je to osnovna šansa. Svjesni smo, takođe, da dok god se bude izdvajao ovoliki novac u budžetu sa Zvezdom i Partizanom, nećemo imati šansu. Treba pametno da se čuvamo, povećamo budžet, ali ne toliko da uđemo u trku za Zvezdom i Partizanom čiji budžeti dosežu do gotovo 20 miliona. Nije to nam potrebno, ali, svakako treba napraviti bolji tim kako ne bi dozvolili da nam se ponove utakmice kao zadnje u ABA ligi.

https://****.ba/bokan-trazi-pomoc- ... ci-budzet/

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 20 maj 2025, 13:56

jes forumaše lagano kupiti :mrgreen:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 maj 2025, 16:25

Meni nesto zao ovih iz Sirokog. Toliko im je propala sezona, da moraju pisati na temama drugih klubova. Da sam na mjestu Barbarica, rekao bih Aci i momcima da im puste ovo polufinale. Nek i oni jadni osjete kako je biti na parketu, a pored tebe su pehari, medalje itd. Bar to, kad vec ne mogu ni mastati da ih nose u rukama i oko vrata... :(

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 20 maj 2025, 16:38

Postoji li ikakva šansa dovesti Kamenjaša iz Budućnosti ?

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 maj 2025, 17:14

Jurica95 je napisao/la:
20 maj 2025, 16:38
Zašto bi neko ko je sa 25g zvanično najbolji centar ABA lige, u vrhu indeksa korisnosti već 3 godine, prešao u Bosnu pored ponuda iz Eurolige i ACB?
Ne bi bilo dobro ni za njega ni za reprezentaciju.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 20 maj 2025, 17:45

Svako malo dodje neko da svima otvara oci kako to nije Bosna nego Royal. Odgovor svaki put isti, nikog nije briga. U zadnjih 20 god Bosna u vise sezona nije imala nikakvu navijacku podrsku nego sto je imala i neko ce se sad zamarati sta pise u papirima. Koga boli ****, nije fudbal.

Za dugove i potrazivanja razumijem, ali nismo mi za to krivi. Hocemo samo solidnu kosarku i da se malo pretvaramo da smo i mi solidan klub. :kralj:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 maj 2025, 17:58

Od reprenzetativaca moguci su : Gegic,Penava
manje moguci: Halilovic,Atic,Lazic

ostali ili su nemoguci ili su losi za ekipu koju Bosna pravi

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 20 maj 2025, 18:32

Gdje je sutra prenos ?
MyTV ili YT

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 maj 2025, 03:24

Ghuraba je napisao/la:
20 maj 2025, 16:25
Da sam na mjestu Barbarica, rekao bih Aci i momcima da im puste ovo polufinale.
Ti haman zaboravio davne majstorice kontra Sirokog kad su nam poslije Vanjka heftama salijevali strave ... ako nasi dobro neoznoje guzove, nece se njima nista morat' pustat' ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 21 maj 2025, 08:21

Ghuraba je napisao/la:
Meni nesto zao ovih iz Sirokog. Toliko im je propala sezona, da moraju pisati na temama drugih klubova. Da sam na mjestu Barbarica, rekao bih Aci i momcima da im puste ovo polufinale. Nek i oni jadni osjete kako je biti na parketu, a pored tebe su pehari, medalje itd. Bar to, kad vec ne mogu ni mastati da ih nose u rukama i oko vrata... :(
Kako bolan sezona propala za najtrofejniji klub u cijeloj drzavi, pa nije valjda on ulozio 1.700.000 eura nego KK Royal...? :nene:
Bit ce danas clanovi klubova skupa pa naleti do njih, reci to Dubravku :rol: :rol: :rol:

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 21 maj 2025, 08:22

Jurica95 je napisao/la:
ahhahahahaahha

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 21 maj 2025, 08:38

johntravolta123 je napisao/la:
20 maj 2025, 18:32
Gdje je sutra prenos ?
MyTV ili YT
MY TV radi kombinovano obje tekme :)

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 21 maj 2025, 10:07

Dajte apaurin ovom praljku da prezivi do pocetka Aba lige da moze u skenderiji navijati za hrvatske klubove protiv KK Bosne.

Rokitansky
Kontakt:

Post Postao/la Rokitansky » 21 maj 2025, 13:54

2sb1996 je napisao/la:
21 maj 2025, 08:21
Ghuraba je napisao/la:
Kako bolan sezona propala za najtrofejniji klub u cijeloj drzavi, pa nije valjda on ulozio 1.700.000 eura nego KK Royal...? :nene:
Bit ce danas clanovi klubova skupa pa naleti do njih, reci to Dubravku :rol: :rol: :rol:
Pogledaj intervju Barbarića
"Osvajanjem ABA 2 lige smo izborili ABA ligu i tako ne moramo plaćati kotizaciju koju smo ove godine morali plaćati za učestvovanje u ABA 2 ligi jer to nismo bili izborili kroz prvenstvo. Naš budžet ove sezone je između 1,5 i 1,7 milion KM."

Ne sumnjam da je Širokom tu negdje s Bosnom budžet, tako da možemo reći da vam je propala sezona

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 21 maj 2025, 14:08

Rokitansky je napisao/la:
21 maj 2025, 13:54
2sb1996 je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
"Osvajanjem ABA 2 lige smo izborili ABA ligu i tako ne moramo plaćati kotizaciju koju smo ove godine morali plaćati za učestvovanje u ABA 2 ligi jer to nismo bili izborili kroz prvenstvo. Naš budžet ove sezone je između 1,5 i 1,7 milion KM."

Ne sumnjam da je Širokom tu negdje s Bosnom budžet, tako da možemo reći da vam je propala sezona
😂😂😂😂😂
Pa jesi li slusao emisiju kad ga je voditeljica upitala za 1.500.000€? + sto znamo kako se pola plaća dijeli ove godine…

Neka bolji pobjedi veceras u duelu Royal Bosna i Sirokog a Dubravku i ekipi jos jednom cestitke na prolasku u ABA1, samo dzaba im kad 80% navijaca im lupa ko maks po diviziji i nakon prvih poraza ce im j…t od do u cijeloj obitelji kao i vise puta na ovom forumu ove sezone 😀

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 21 maj 2025, 14:26

A jest jazavac navalio, sad spominje nekakve milione u eurima. :facepalm: Prije mjesec dana je pisao da Zadar daje oko milion maraka na plate igracima, a sad bi nekako Bosnin budzet da navuce na 3.5 miliona maraka, iako je Dubravko sve u marku naveo i pojasnio. Bice to i puno vise dogodine (samo u eurima), ne sikiraj se.

Smorino mala, u augustu gledaj Norvesku i Dansku, a mi cemo Spaniju i Grcku. U oktobru gledaj Helios i Pelister, a mi cemo Partizan i Zvezdu. :zviz:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 21 maj 2025, 14:31

Jurica95 je napisao/la:
Postoji za Dubai,Partizan I slične državne projekte ali za naše uslove nikako.

Rokitansky
Kontakt:

Post Postao/la Rokitansky » 21 maj 2025, 14:55

2sb1996 je napisao/la:
21 maj 2025, 14:08
Rokitansky je napisao/la:
21 maj 2025, 13:54
2sb1996 je napisao/la:

😂😂😂😂😂
Pa jesi li slusao emisiju kad ga je voditeljica upitala za 1.500.000€? + sto znamo kako se pola plaća dijeli ove godine…

Neka bolji pobjedi veceras u duelu Royal Bosna i Sirokog a Dubravku i ekipi jos jednom cestitke na prolasku u ABA1, samo dzaba im kad 80% navijaca im lupa ko maks po diviziji i nakon prvih poraza ce im j…t od do u cijeloj obitelji kao i vise puta na ovom forumu ove sezone 😀
Zamolio bih te da opet pogledaš ovo što si naveo
A to za plaće, jel ozbiljno tvrdis da se po Hercegovini prijavljuje svaka plata i porez uredno plaća, a u Sarajevu , gdje je inspektorima 20 minuta pješke do klubova, ne prijavljuje ?
Ista priča ko i u nogometu, ljudski i sportski je prihvatiti da postoje ljudi koji rade bolje, Bosna je unikat iza koje će stati čitavo Sarajevo bez podjela, a malo nam treba kao što se da vidjeti , samo neko poput Barbarića da gurne u pravom smjeru.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.