FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 20 maj 2025, 13:08

I dalje se drobi samo o trenerima koji se mijenjaju kao carape, duboke analize o njima - a niko o upravi koja dovodi i otpusta te trenere :tokralju:
Vrlo zanimljivo.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 13:14

let3 je napisao/la:
20 maj 2025, 13:08
I dalje se drobi samo o trenerima koji se mijenjaju kao carape, duboke analize o njima - a niko o upravi koja dovodi i otpusta te trenere :tokralju:
Vrlo zanimljivo.
O tome da bi pricali moramo se jos jednu stepenicu nazad vratiti a to je onda skupstina koja postavlja sve ove uprave,po meni su odgovorniji oni,a ko ce onda to sve pohvatati.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 maj 2025, 13:23

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 13:07
Pablo11 je napisao/la:
20 maj 2025, 13:04
Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 12:19

Al evo vidi sad ovo,evo ti prvi kukas kako sam shvatio za Coricem,a Mulalic je u 3x goroj situaciji izborio europu i zavrsio 3 na tabeli. I ti sad napises Mulalic je los kao trener a Coric je dobar.
A sto ti je taj zakljucak ? Samo zato sto je Mulalic nas tj Zeljovac i odma daj da ga okarakterisemo kao neznalicom itd itd
A evo npr napisao si da je Bekric gnjida a Bekric je u tezoj situaciji odradio bolji posao nego Rahimic u boljoj situaciji.
Al Bekric je popljuvan a Rahimic je gospodin a nema veze sto je dosta skuplji sigurno a nikakav napredak nam nije donio cak naprotiv u njegovom mandatu su dosli Đoric na 2 mjeseca i Vukoja sto nije zabiljezeno u nasoj ligi da je ozbiljan tim doveo igrace na 2-3mjeseca.
Naravno sad ce se Rahimicu traziti opravdanja eto nije ih on doveo ovo ono a ta opravdanja se ne traze Bekricu npr.
Zato je za nas najbolja MA ZNAS TI NAS,**** TI NAS...
Ma ne kazem da je Denis vrhunjski strucnjak daleko od toga, ali ispunio je cilj koji je imao a to je evropa. Mulalic u ovom trenutnom omjeru zrinjskog, sarajeva,borca bi se jako lijepo proveo. Zavrsio je treci dok ovi gore jos nisu odmakli i jer su kone bile fine pa pustile igmanu. Volio bih ja da dodje pa da vidis o cemu pricam. Ja za bekrica govorim da je gnjida od covjeka nisam spomenuo sta je uradio, a nisi spomenuo obecane nove ugovore Hodzicu i Santosu.
To je sve ako ako ako,covjek je zavrsio 3.
Sto se tice Bekrica evo vidis ti mu zamjeras ugovore sto nije produzio kao da on kao sportski direktor ne bi najvise volio da je zadrzao 2 top igraca.
Al neces mu priznati da ih je on doveo i izvukao iz naftalina sto bi se reklo.
Santosa,Amohu i Hodzica to mu neces pripisati kao uspjeh,al ces mu upisati kao minus sto nije produzio iako je realno bilo tesko za ocekivati da oni ostanu kod nas poslijr onakve sezone a znajuci da im mi ne mozemo ponuditi ni blizu platu kakve su dobijali.
Izvini ali Amoah nije nikakvo pojacanje i kad se vidi ucinak njegov u klubu sve je jasno.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2025, 13:25

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 13:14
let3 je napisao/la:
Vrlo zanimljivo.
O tome da bi pricali moramo se jos jednu stepenicu nazad vratiti a to je onda skupstina koja postavlja sve ove uprave,po meni su odgovorniji oni,a ko ce onda to sve pohvatati.
Jedini kontinuitet u klubu od augusta 2021. godine je Skupština. Sve ostalo smo mijenjali kako smo stigli.

slika

Mandat Skupštine ističe u augustu. Prilika svima koji misle da mogu doprinijeti radu kluba.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 20 maj 2025, 13:28, ukupno mijenjano 3 puta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 maj 2025, 13:25

Ejnur je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Vrlo zanimljivo.
U pravu si.
Pa hajmo onda od skupstine krenuti koja bira uprave, a ne od trenera koji je ocigledno potrosna roba (svake sezone mijenjamo trenere, nekad i po dva) i najmanje bitna karika u tom lancu.
Ne valja nam Osim, ne valja Adzem, ne valja Mulalic, ne valja Basic, ne valja Bruno, ne valja Coric, niko ne valja...a sve njih dovela i smijenila uprava- al necemo o njima, hajmo radije o trenerima :urnebes:
I sta da oekujemo od kluba koji svake godine promjeni bar jednog trenera ? kako da ocekujemo neki progres ? na koju foru.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 20 maj 2025, 13:32

Levin je napisao/la:
20 maj 2025, 13:25
Ejnur je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Vrlo zanimljivo.
Jedini kontinuitet u klubu od augusta 2021. godine je Skupština. Sve ostalo smo mijenjali kako smo stigli.

slika

Mandat Skupštine ističe u augustu. Prilika svima koji misle da mogu doprinijeti radu kluba.
Ljudi koji bi pomogli ili nece u to blato ili ih opstruiraju ili se jednostavno ne mogu prijaviti za Skupstinu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 20 maj 2025, 13:36

Hajd sto je uprava pogubljena i smijesna nego citajuci ovih zadnjih nekoliko stranica skontas da nismo ni mi (navijaci) nista bolji.
Mahalci, sportski neobrazovani, lahko izmanipulisani...
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 20 maj 2025, 13:44

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 13:02
Riquelme1921 je napisao/la:
20 maj 2025, 12:50
zeljovolimte je napisao/la:
20 maj 2025, 12:16
Opet se mijesaju kruske i jabuke.
Nije niko gurao Becu, Gasala i Drinu. Oni su igrali jer su morali i imali ocajne saigrace jer para nikako nije bilo.

Cim smo do para dosli njih smo sutnuli, a po igrama Gasal je bolji od Mircevskog, Drina od Cavnica, Sukilovica.. ali puno manje kostaju i nemaju tako zvucno ime.
Hamza je dobar momak i pokazao je nešto do jako teške povrede. Morao je na operaciju koju izvodi samo nekoliko hirurga u Europi. Npr. kod tog doktora su se oporavljali Dembele, Spinazzola itd.
Nakon povrede nije bilo to to.
Sada kako vidim u Travniku igra sasvim dobro i nosi tu ekipu. Realno za Prvu ligu federacije je Semir Štilić.
Pohvalno je i da je oprostio Želji sva dugovanja samo kako bi dobio papire jer nije igrao.

Što se tiče Drine, nije taj kvalitet. Igra na poziciji čije se greške ne praštaju i tu nam trebaju provjerena imena. Također, taj kvalitet nisu ni Cavnić ni Šukilović. Ipak bih zadržao Mustafu jer je još u neku ruku mlad a ima mnogo nastupa u našoj ligi. Cavniću hvala za sve i sretno.
Mustafa je po meni duplo gori stoper od Drine.
Drina je imao svoje mane i nedostake sto je logicno,al je bio i mlad i trebalo se raditi na njemu.
Znao je povuci loptu kao stoper naprijedci imao je dosta vecu brzinu od ovih.
Šukilovic ispada,onda ja ne znam jel uzeo 3 lopte u Zelji pretezno svaki njegovoj pokusaj oduzimanja lopte zavrsava faulom.
A da ne pricam koja panika nastaje kad ljudi samo nabiju u zrak loptu sa svoje polovice ili koliko je puta izgubio ciste lopte kad se spetlja(gulijasvili na derbiju kad isao 1 na 1)
Ma slažem se sa svim tu ali kažem Mustafu bih ostavio u klubu jer je mlad barem, neka bude četvrta opcija. Nadam se prodaji Karamarka nakon Europe jer je to sasvim moguća opcija. Štoper koji se služi lijevom nogom i ima EU pasoš. Te se nadam dolasku 2 nova štopera koja će odmah doći u prvi sastav. Odinaku bih forsirao desno zbog fizičkih sposobnosti i godina. Lijevog beka moramo pronaći.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 20 maj 2025, 14:12

Ejnur je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 12:19

Al evo vidi sad ovo,evo ti prvi kukas kako sam shvatio za Coricem,a Mulalic je u 3x goroj situaciji izborio europu i zavrsio 3 na tabeli. I ti sad napises Mulalic je los kao trener a Coric je dobar.
A sto ti je taj zakljucak ? Samo zato sto je Mulalic nas tj Zeljovac i odma daj da ga okarakterisemo kao neznalicom itd itd
A evo npr napisao si da je Bekric gnjida a Bekric je u tezoj situaciji odradio bolji posao nego Rahimic u boljoj situaciji.
Al Bekric je popljuvan a Rahimic je gospodin a nema veze sto je dosta skuplji sigurno a nikakav napredak nam nije donio cak naprotiv u njegovom mandatu su dosli Đoric na 2 mjeseca i Vukoja sto nije zabiljezeno u nasoj ligi da je ozbiljan tim doveo igrace na 2-3mjeseca.
Naravno sad ce se Rahimicu traziti opravdanja eto nije ih on doveo ovo ono a ta opravdanja se ne traze Bekricu npr.
Zato je za nas najbolja MA ZNAS TI NAS,**** TI NAS...
Ma ne kazem da je Denis vrhunjski strucnjak daleko od toga, ali ispunio je cilj koji je imao a to je evropa. Mulalic u ovom trenutnom omjeru zrinjskog, sarajeva,borca bi se jako lijepo proveo. Zavrsio je treci dok ovi gore jos nisu odmakli i jer su kone bile fine pa pustile igmanu. Volio bih ja da dodje pa da vidis o cemu pricam. Ja za bekrica govorim da je gnjida od covjeka nisam spomenuo sta je uradio, a nisi spomenuo obecane nove ugovore Hodzicu i Santosu.
Sto se tice Bekrica evo vidis ti mu zamjeras ugovore sto nije produzio kao da on kao sportski direktor ne bi najvise volio da je zadrzao 2 top igraca.
Santosa,Amohu i Hodzica to mu neces pripisati kao uspjeh,al ces mu upisati kao minus sto nije produzio iako je realno bilo tesko za ocekivati da oni ostanu kod nas poslijr onakve sezone a znajuci da im mi ne mozemo ponuditi ni blizu platu kakve su dobijali.
Tako je. Bekriću neću priznati ništa. Da je doveo Palmera i Sterlinga nije dovoljno za sve što je radio.

Pisao sam milion puta već o njegovim nedjelima ali sasvim je dovoljno ono kada se hvalio okolo da je sa par igrača dogovarao taktiku suprotnu od onog koju je trener postavio. Ili kada je sa par saigrača dogovarao kada će povući ručnu u cilju da se otjera trener.
Odlazi od nas u Zrinjski i kaže došao sam u gospodski klub aludirajući na to da smo mi ku.rac.
Sjećaš li se kako je skakao na utakmicama protiv Želje na sudiju žaleći se na sudijske odluke?
O tome šta je radio kao sportski direktor sam već pisao i kako je pokušavao ugraditi se u ostanak Armina.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 14:25

20 maj 2025, 14:12
Ejnur je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

Tako je. Bekriću neću priznati ništa. Da je doveo Palmera i Sterlinga nije dovoljno za sve što je radio.

Pisao sam milion puta već o njegovim nedjelima ali sasvim je dovoljno ono kada se hvalio okolo da je sa par igrača dogovarao taktiku suprotnu od onog koju je trener postavio. Ili kada je sa par saigrača dogovarao kada će povući ručnu u cilju da se otjera trener.
Odlazi od nas u Zrinjski i kaže došao sam u gospodski klub aludirajući na to da smo mi ku.rac.
Sjećaš li se kako je skakao na utakmicama protiv Želje na sudiju žaleći se na sudijske odluke?
O tome šta je radio kao sportski direktor sam već pisao i kako je pokušavao ugraditi se u ostanak Armina.
Ma nisam ja u tokovima,al imaju neke stvari koje su ocigledne,ocigledno je da je Armina doveo Bekric.
Ocigledno je da je Santosa doveo Bekric i Amohu.
Cak i Jabera mislim da su u tom periodu doveli.
To su cinjenice a ovo tvoje je rekla kazala koje je tesko provjeriti realno.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 20 maj 2025, 14:27

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 11:37
Virtu4l je napisao/la:
20 maj 2025, 11:16
Dodao bih i to da je vjerovatno bolje što je otišao, jer kod nas sigurno ne bi izrastao u igrača kakav je danas. Mi smo postali najteža sredina za takve igrače, ne postoji igrač koji kod nas nije bio popljuvan i ponižavan, 'ta će on.

Ima 21 godinu i 130 utakmica seniorskog fudbala, od čega su 23 evropske, odnosno 9 utakmica u grupnoj fazi Evrope. Tamo je postao i reprezentativac, ništa od toga mu se ne bi desilo da je ostao kod nas.
a i prije su ismijavani Bogicevic i ostali,mozemo mi pricati sta hocemo o Bogicevicu ovo ono,al covjek je osvajao titule sa Zeljom.
Mada ovo sam samo naveo za Bogicevica jer ce uvijek skociti par osoba koji ce se sjetiti samo njegovih partija u zadnjem mandatu i to na kraju tog mandata.
Jesi li razmišljao možda da Bogičević nije popljuvan zbog katastrofalnih nastupa?
Možda je zbog tužbe Želje preko sindikata.
Možda jer je najavio da ako ne prođe tužba ovdje da će ići do Sportskog arbitražnog suda u Lozani.
Možda jer je tako javno pljunuo na klub.
Možda zbog davljenja Kosorića.
Možda zbog presova po prostorijama FK Sarajeva.
Možda zbog starta nad Zolotićem.
Možda..

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 20 maj 2025, 14:35

E cuj zele Adzema hahahahahahahaha

Yebem li vam familiju tiktokersku

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 20 maj 2025, 14:37

Argentina je napisao/la:
20 maj 2025, 13:32
Levin je napisao/la:
20 maj 2025, 13:25
Ejnur je napisao/la:

slika

Ljudi koji bi pomogli ili nece u to blato ili ih opstruiraju ili se jednostavno ne mogu prijaviti za Skupstinu.
Je li mi sad kao navijaci mozemo glasati za skupstinu . Jer to ono znam da su govorili da kad uzmes clansku kartu da dobijas i pravo na glasanje i nominovanje za skupstinu .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 maj 2025, 14:46

Ne vidim sto je tuzno i jadno prizeljkivati da ti se npr Eldar Sehic vrati, koji je napustio klub prije 4-5 godina, jer je imao mogucnost da napusti klub u teskom periodu i dobije slobodne papire. Otisao u sredinu gdje se bolji radi sto se tice struke i organizacije nego u bilo kojem klubu u BiH. Isto tako bih razmisljao i o Amaru Drini kad bi napravio neki kontinuitet u Poljskoj, a ne moze dalje. Cak bih sad rekao da je bolji i od Sukilovica. Nisu to igraci za neki iskorak u Evropskom fudbalu ali za domacu ligu sasvim uredu. Slicno kao sto u Velezu zavrsi Pidro, ili Beganovic u Sarajevu. Za nesto vise su potrebna dosta veca ulaganja da imas vise strukture u klubu. Sto se tice Kulasina on uopste nije ni vezan za nas klub, nego je dosao radi svoje karijere i to je sasvim ok. Borac mu ponudio bolje uslove za daljni razvoj i radi toga je i presao kod njih. Mozes isto upratiti da cim je presao u Borac, odma ide i poziv u mladu reprezentaciju u kontinuitetu, a dok je igrao kod nas ne bas, sve to ima svoje, dobro je Emir Spahic danas u interviju rekao za sta sluze mlade reprezentacije.
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 20 maj 2025, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 20 maj 2025, 14:46

Budimo realni, tu smo sezonu završili 3. jer pola lige nije igralo kući i svi skoro bili teški odron

Ova sezona je totalno obrnuta gdje imaš 3 protivnika ispred sebe koja skoro nikako ne kiksaju, pogotovo kući.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 20 maj 2025, 14:48

Zna li iko razlog zasto je Denis otpusten? Zar prije pocetka sezone nije cilj bio izlazak u Europu ?

Hoce li iko iz kluba preuzeti odgovornost, ako se smatra da je ova sezona neuspjesna ? Zar je moguce da je Denis bio toliko mocan i da je sve odlucivao da se sve svali na njega ? Upravni, nadzorni, Tuna, direktorica ?

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 14:56

20 maj 2025, 14:27
Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 11:37
Virtu4l je napisao/la:
20 maj 2025, 11:16
Dodao bih i to da je vjerovatno bolje što je otišao, jer kod nas sigurno ne bi izrastao u igrača kakav je danas. Mi smo postali najteža sredina za takve igrače, ne postoji igrač koji kod nas nije bio popljuvan i ponižavan, 'ta će on.

Ima 21 godinu i 130 utakmica seniorskog fudbala, od čega su 23 evropske, odnosno 9 utakmica u grupnoj fazi Evrope. Tamo je postao i reprezentativac, ništa od toga mu se ne bi desilo da je ostao kod nas.
a i prije su ismijavani Bogicevic i ostali,mozemo mi pricati sta hocemo o Bogicevicu ovo ono,al covjek je osvajao titule sa Zeljom.
Mada ovo sam samo naveo za Bogicevica jer ce uvijek skociti par osoba koji ce se sjetiti samo njegovih partija u zadnjem mandatu i to na kraju tog mandata.
Jesi li razmišljao možda da Bogičević nije popljuvan zbog katastrofalnih nastupa?
Možda je zbog tužbe Želje preko sindikata.
Možda jer je najavio da ako ne prođe tužba ovdje da će ići do Sportskog arbitražnog suda u Lozani.
Možda jer je tako javno pljunuo na klub.
Možda zbog davljenja Kosorića.
Možda zbog presova po prostorijama FK Sarajeva.
Možda zbog starta nad Zolotićem.
Možda..
Ma to sam samo naveo kao primjer.
Bogicevic,Mulalic,Adzem,Osim,Bekric pa onda redom omladinci.
Ovi gore pobrojani svi su ostavili velik trag u Zelji dal kao igraci ili kao treneri,a svi su popljuvani,evo Adzem je zadnji trofej donio na Grbavicu a ovde se pise kako nije uracunljiv itd itd...
Ne trebaju mi odgovori nego treba da se zapitamo jel moguce da niko ne valja a da smo samo mi dobri.
Nije znaci bitno prezime,nego da smo mi malo mjesto a prebrzo trosimo Zeljovce.
Jer mi ako necemo da se prodamo,onda moramo svi zajedno raditi poboljsanju i napretku Zelje a ne dijeliti se u torove i pljuvati nase ljude,nego svi zajedno puhati u jednu rupu.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 20 maj 2025, 15:01

Ne daj Boze da neko ispred kluba se oglasi i objasni zasto je Denis dobio otkaz.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 maj 2025, 15:02

MrkiMedo je napisao/la:
20 maj 2025, 15:01
Ne daj Boze da neko ispred kluba se oglasi i objasni zasto je Denis dobio otkaz.
Pritisak forumasa bio prejak
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2025, 15:03

Može li se neko sjetiti trenera koji je imao ovoliku podršku navijača i medija nakon što mu je uručen otkaz. :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 30 gostiju.