Da zbog Garbija bude dozvola, al nakon Eurobasketa sa Spanijom u grupi ...
Inace, dvojac Nurkic-Garza pod kosem i za one najjace ekipe samo je teznja.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Da zbog Garbija bude dozvola, al nakon Eurobasketa sa Spanijom u grupi ...
Ima jedna bitna razlika, Alibegovic igra odbranu i ne krece se kao da je zapeo u zivom blatu kad preuzme beka.
Alibegović je u reprezentaciji među najkonstantnijim, i kao što već napisa forumaš, igra odbranu za razliku od Sulejmanovića.
Treba nam ali je problem samo sto tu trpi odbrana. Ja od kad pratim kvalifikacije mi prvi put igramo fizicki jaku košarku,znaci nema razlike koja je faza utakmice,ljudi lete.. Nemamo u prosjeku previse visoke igrace i samim tim imas bolje kretanje i trku. Totalno je drugacije kad igra Kamenjas i kad igra Nurkic,kad igra Alibegovic i Sulejmanovic!Ghuraba je napisao/la: ↑26 maj 2025, 14:26Joj kako naopaku logiku covjek ima.To je isto da kazes: "Ma sta ce nam Biberovic, na trojci imamo Lazica i Vrabca, a i Atic, i Gegic i Musa mogu igrati SF." Sulejmanovic je trenutno najbolji krilni centar koji moze igrati za nas. U najboljoj je formi od svih i usudio bih se reci da igra na nivou eurolige. On i Alibegovic su jedine klasicne cetvorke (i Penava je, ali 3 nivoa ispod) i uvjeren sam da bi u svakoj utakmici bar jedan od njih odigrao na top nivou. Meni licno se Amarova energija vise svidja, ali ono sto Emir trenutno igra je za svaku pohvalu i smijesno je reci da nam takav igrac ne treba. Njih dvojica na 4, Nurkic, Garza i Kamenjas na 5 - centarska linija kakvoj i najjace evropske reprezentacije mogu pozavidjeti.
![]()
Halilović godinama igra četvrticu za reprezentaciju, pobjede protiv Francuske i Slovenije su upravo bile sa njim na četvrtici, kao i egal protiv Njemačke.
Hajde objasni koja je svrha spominjati igrače koji ne žele da igraju za reprezentaciju? I Sulejmanović i Biberović su to jasno dali na znanje.
Izgleda da ce Biberovic u nba. Steta sto je ljudsko smece. A i Sulejmanovic nije mnogo bolji od njega sto se toga tice i volio bi da ga ne gledam u dresu repke vise.TripleThreat je napisao/la: ↑26 maj 2025, 14:54I meni je to isto nejasno, još posebno pored činjenice da nam četvrtica uopće nije deficitarna, nego suficitarna pozicija.
Kako nemamo u prosjeku previse visoke igrace?rishovski je napisao/la: ↑26 maj 2025, 14:42Treba nam ali je problem samo sto tu trpi odbrana. Ja od kad pratim kvalifikacije mi prvi put igramo fizicki jaku košarku,znaci nema razlike koja je faza utakmice,ljudi lete.. Nemamo u prosjeku previse visoke igrace i samim tim imas bolje kretanje i trku. Totalno je drugacije kad igra Kamenjas i kad igra Nurkic,kad igra Alibegovic i Sulejmanovic!
Tu bi se trebalo naci neko riješenje ako i Sulejmanović bude u rosteru.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.