Premijer liga BiH - aktuelno

KONTRASVIH
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 maj 2025, 07:54

IMResurrected je napisao/la:
26 maj 2025, 22:46
Combattente87 je napisao/la:
26 maj 2025, 22:42
fks74 je napisao/la:
26 maj 2025, 22:37

Istraživao, tako sam penziju zaradio. Znam ljude, koji znaju ljude. :D
I ti si siguran u tu info 100 % ?
Imas izjavu predsjednika Laktasa Radeljica da ne mogu dobiti licencu. Ne treba ti istrazivac @fks74 da potvrdi informaciju. Ne znam ni sto je istrazivao ista kad su ljudi javno objasnili :urnebes:

https://www.sportdc.net/n/167473/igor-r ... -licencu/f
Djipke aka Sherlock Holmes :rol:

Dobro jutro svima :ljepota:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 maj 2025, 08:06

Koševo spremno za večerašnji susret

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je stadion „Asim Ferhatović Hase“ uoči večerašnjeg revanš susreta prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Naime, FK Sarajevo večeras sa početkom u 21 sat igra uzvratnu utakmicu prvog kola Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija, te je tim povodom načelnik Mandić obišao stadion kako bi se uvjerio da su ispunjeni svi uslovi za odigravanje ove utakmice.

Da podsjetimo, prethodnih dana organizirana je velika akcija čišćenja i pranja stadiona „Asim Ferhatović Hase“ u kojoj su učestvovali pripadnici civilne zaštite Općine Centar, radnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, KJKP „Rad“, te pripadnici DVD Bjelave.

Radnici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju su pred večerašnju utakmicu uradili i servis terena, očistili objekat, pokosili zelene površine, te sve prilaze stadionu.

Na osnovu sporazuma o adaptaciji dijela sadržaja kompleksa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ koji je potpisan između Općine Centar, Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ i Udruženja Fudbalski klub Sarajevo, Klub je u proteklom periodu izvršio adaptaciju svlačionica, a Centar za sport i rekreaciju adaptaciju doping sobe, svih 42 toaleta na stadionu, farbanje stepeništa, reparaciju optike i priključaka, reparaciju svih ulaza na stadionu.

-Raduje me vidjeti da je Koševo spremno za večerašnji susret, a zahvaljujući zajedničkim naporima Opštine, Centra, Kluba, ali i učesnika akcije čišćenja stadiona. Veliko hvala svima koji su doprinijeli da stadion Koševo bude u stanju da se na njemu odigravaju evropske utakmice. Igračima i upravi želim mnogo sreće i pobjedu večeras, poručio je Mandić.

U proteklom periodu, imajući u vidu prije svega opšti društveni interes i činjenicu da se projektom modernizacije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ stvaraju preduslovi za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativnih utakmica, Općina Centar je pristupila sufinansiranju projekta rekonstrukcije travnjaka na Koševu i obezbijedila 549.197 za tu namjenu. Pored navedenih sredstava dodatno je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 79.852 KM za priključenje sistema grijanja travnatog terena stadiona na niskonaponsku distributivnu mrežu, a što je predstavljalo uslov za rad grijača i dodatne opreme.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 27 maj 2025, 08:09

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 maj 2025, 23:52
Meni samo nije jasno kako nekima tolerisu po 3 sezone bez reflektora,neke izbacuju iz lige a neke nece nikako da puste.
Ako tvoj stadion ne ispunjava uslove prijavis najblizi koji ispunjava i to je to.
Moraš prijaviti stadion iz područnog saveza kojem pripadaš. Laktaši pripadaju PFS Gradiška, a u okviru tog saveza nema nijedan stadion koji ispunjava uslove za PLBiH.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 maj 2025, 09:06

Argentina je napisao/la:
27 maj 2025, 07:40
Shategabri je napisao/la:
27 maj 2025, 00:02
E, al skinuli Borcu titulu, a Zrinjskog gurnuli ka istoj, to ništa :mrgreen:
Siroki brijeg :rol:
Nisko je pao bosanski Real Madrid, a jos nize da je bas Sirokom prodao tekmu.
Špekulacije :kafa:

Niko nije pisao o nama da slavimo kao da nije namješteno :kafa:
Koševo Zapad

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 maj 2025, 09:25

AvantiBL je napisao/la:
27 maj 2025, 08:09
Meni samo nije jasno kako nekima tolerisu po 3 sezone bez reflektora,neke izbacuju iz lige a neke nece nikako da puste.
Ako tvoj stadion ne ispunjava uslove prijavis najblizi koji ispunjava i to je to.
Moraš prijaviti stadion iz područnog saveza kojem pripadaš. Laktaši pripadaju PFS Gradiška, a u okviru tog saveza nema nijedan stadion koji ispunjava uslove za PLBiH.
Krupa npr nije mogla prijavit u Banja Luci gradski jer su već bili BSK i Borac, dakle pravilo je da mogu maksimalno 2 kluba. Bar je tako bilo kad njima nisu dali da se takmiče. Vidjet ćemo sad za Laktase hoce li se to promijeniti mada sumnjam. Ko je drugi, zanimljivo BSK i mislim da su oni novi premijerligas.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 maj 2025, 09:41

Shategabri je napisao/la:
06 maj 2025, 09:36
Neutral je napisao/la:
06 maj 2025, 00:20
Nema sanse da Siroki ispadne. To se odmah moze prekriziti. Vidjet cemo hoce li Borac dati Radniku, tesko BL - Bijeljina, snsd-sds-pdp.
Pa neko je već pisao da je Radnik pod SNSD šapom.
Realno imaju pretežak raspored do kraja, bod(ove) eventualno komšijama uzmu, zadnje kolo.
Rekoh za Siroki :mrgreen:

Isto tako, Radnik ostade :rol:

Sad ide Posusje na Stupcanici, retardirano pravilo, mogu zamislit sudjenja kakvo ce bit kao beus postavi placenike.

Velez dobija Slogu, tu je neupitno.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 maj 2025, 10:00

Laktaši su osvojili Prvu ligu Republike Srpske, što automatski znači promocija u viši rang, u ovom slučaju Premijer ligu BiH.

Ipak, predsjednik Laktaša Igor Radeljić kaže da ova ekipa teško može da ispuni uslove za licencu.

“Učestvovali smo na sastanku u Sarajevu i upoznati smo sa uslovima u procesu licenciranja koji nisu nimalo jednostavni i još su pooštreniji u odnosu na prošlu sezonu. Imamo rok od deset dana da probamo da damo garancije za ispunjenje uslova” – rekao je Radeljić.

Kako kaže, najveći problem prave reflektori.

“Da, reflektori su najveći problem, a mi objektivno nemamo mogućnost da ih izgradimo na našem Gradskom stadionu za mjesec dana, to je isuviše kratak rok. Osim toga, potrebna je i višemilionska bankovna garancija što je dodatno otežavajuća okolnost. Takođe, treba da imamo i tribine za 3.000 stolica, još svlačionica… I tako. Gledajući sve to, čitajući uslove, mogu samo da kažem da ćemo ih teško ispuniti za ovaj kratak period. Zaista, ne znam šta još da kažem” – rekao je on.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 maj 2025, 10:03

DamirT je napisao/la:
27 maj 2025, 10:00
Laktaši su osvojili Prvu ligu Republike Srpske, što automatski znači promocija u viši rang, u ovom slučaju Premijer ligu BiH.

Ipak, predsjednik Laktaša Igor Radeljić kaže da ova ekipa teško može da ispuni uslove za licencu.

“Učestvovali smo na sastanku u Sarajevu i upoznati smo sa uslovima u procesu licenciranja koji nisu nimalo jednostavni i još su pooštreniji u odnosu na prošlu sezonu. Imamo rok od deset dana da probamo da damo garancije za ispunjenje uslova” – rekao je Radeljić.

Kako kaže, najveći problem prave reflektori.

“Da, reflektori su najveći problem, a mi objektivno nemamo mogućnost da ih izgradimo na našem Gradskom stadionu za mjesec dana, to je isuviše kratak rok. Osim toga, potrebna je i višemilionska bankovna garancija što je dodatno otežavajuća okolnost. Takođe, treba da imamo i tribine za 3.000 stolica, još svlačionica… I tako. Gledajući sve to, čitajući uslove, mogu samo da kažem da ćemo ih teško ispuniti za ovaj kratak period. Zaista, ne znam šta još da kažem” – rekao je on.
Neofirno ulazi fijala Borca BSK i sigurnih 12 bodova za Borac
I da udje Rudar isto je 12 bodova za Borac
Radnik, BsK, Sloga to je 36 bodova
Ulozice pare u te klubove sigurno da mogu zapet protiv konkurenata Borca i da izgura nekog u Europu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 maj 2025, 10:09, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 27 maj 2025, 10:07

KONTRASVIH je napisao/la:
27 maj 2025, 07:54

Djipke aka Sherlock Holmes :rol:

Dobro jutro svima :ljepota:
:urnebes:
Oplakah!

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 27 maj 2025, 10:15

Zbog čega pojedini uposlenici FK Sarajevo hodaju okolo i pričaju kako Mirvić napušta klub nakon euro nastupa?

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 27 maj 2025, 10:19

obagol je napisao/la:
27 maj 2025, 10:15
Zbog čega pojedini uposlenici FK Sarajevo hodaju okolo i pričaju kako Mirvić napušta klub nakon euro nastupa?
Jest jest i ja sam čuo, isto sam čuo da si ti derpe.
MNON

Yokohama
Kontakt:

Post Postao/la Yokohama » 27 maj 2025, 10:25

obagol je napisao/la:
Pričaju li ko ce otkupiti upravljačke uloge ?
Nije mala cifra sad...to ti je otprilike onaj "minus" sto virtual spominje.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 27 maj 2025, 10:28

Noke995 je napisao/la:
27 maj 2025, 10:19
obagol je napisao/la:
Jest jest i ja sam čuo, isto sam čuo da si ti derpe.
Grohotom se smijem

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 27 maj 2025, 10:41

obagol je napisao/la:
Kažu Bekrić i Štilić otkupljuju uloge od Mirvića :opaopa: uslov da Mirvić ostane je bio da Kaćunko potpiše ali pošto ode u komšiluk i Mirva diže sidro

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 27 maj 2025, 10:49

kažu da pojedini idu ko jehovini svjedoci od vrata do vrata i pričaju to

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 27 maj 2025, 10:49

jurisicduska je napisao/la:
27 maj 2025, 09:25
AvantiBL je napisao/la:
Krupa npr nije mogla prijavit u Banja Luci gradski jer su već bili BSK i Borac, dakle pravilo je da mogu maksimalno 2 kluba. Bar je tako bilo kad njima nisu dali da se takmiče. Vidjet ćemo sad za Laktase hoce li se to promijeniti mada sumnjam. Ko je drugi, zanimljivo BSK i mislim da su oni novi premijerligas.
Krupa pripada PFS Banja Luka, Laktasi pripadaju PFS Gradiska.
Laktasi ne bi mogli da prijave Gradski stadion u Banjaluci i kad na njemu niko ne bi igrao.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 27 maj 2025, 11:04

AvantiBL je napisao/la:
Baš lupetaš. Tada, zbog trenutnog stanja i natezanja, FK Borac je odgovorio negativno na molbu Krupe da igraju na Gradskom. Tada, kada je Krupa igrala Premijer ligu, BSK uopšte nije bio u konkurenciji za Premijer ligu, a kamoli član nje. A i kao što ti je Suvorov napisao, Laktaši ne mogu igrati na Gradskom jer pripadaju PFS Gradiška. Jedino ako bi to pravilo promijenili, da mogu igrati u okviru nekog drugog saveza, mada čisto sumnjam.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 27 maj 2025, 11:13

AvantiBL je napisao/la:
27 maj 2025, 11:04
AvantiBL je napisao/la:

Baš lupetaš. Tada, zbog trenutnog stanja i natezanja, FK Borac je odgovorio negativno na molbu Krupe da igraju na Gradskom. Tada, kada je Krupa igrala Premijer ligu, BSK uopšte nije bio u konkurenciji za Premijer ligu, a kamoli član nje. A i kao što ti je Suvorov napisao, Laktaši ne mogu igrati na Gradskom jer pripadaju PFS Gradiška. Jedino ako bi to pravilo promijenili, da mogu igrati u okviru nekog drugog saveza, mada čisto sumnjam.
Duskica misli na situaciju iz ljeta 2023. kad je Krupa bila prvak 1. lige RS, a odustala zbog nedostatka para. Tad je Ilic lagao da odustaju zbog reflektora i Gradskog stadiona, a prodali su ulazak Zvijezdi 09 za par stotina hiljada. Isto kao i sezonu ranije kad su svoje mjesto prodali Slogi iz Doboja.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 27 maj 2025, 11:16

Dobro jutro svima osim prosjacima. :bih:
slika

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 27 maj 2025, 11:25

AvantiBL je napisao/la:
27 maj 2025, 11:04
AvantiBL je napisao/la:

Ne može se to mjenjati, a i svakako, da ne igra BSK premijer ligu on ostaje na gradskom i ima pravo da ga koristi, jer se stadion na Čairama renovira.
Mene samo zanima ako BSK uđe u premijer ligu, kakav onda postaje odnos između Borca i njih, jer su sada faktički razvojni tim Borca i sada imaju te dvojne ugovore igrači da mogu igrati u oba kluba.
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, AvantiBL, JavierBosnia, laszlo i 14 gostiju.