Ima problema nekih sa ahilovom trebao je ic da operise myb je i operiso do sad pa je zbog toga upitna njegova dalja karijeraDave je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:35Pa očigledno hroničnu, ali eto znaćemo više poslije priprema, ovo je sve rekla kazala trenutno, ako ne zaigra na pripremama nikako onda je to toEastMadness je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:13Kakvu to moze imati povewdu Djordjevic dA zavrsava karijeru
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Upravo tako. Ne razumijem odakle ovoliko cudjenje. Zaboravila raja koliko igraca mi imamo na platnom spisku.AVNOJ je napisao/la: ↑27 maj 2025, 11:32Rockov, Rogić, Soldo, Balta, Duraković, Viveros, Šerbedžić, Peneranda, Renan, Julardžija, Matanović, Pavičić, Gordeziani, Lulić.
Mustafić, Turkeš, Mehmedović, Unušić igrači na koje se garant ne računa
Guliašvili, Bubanja koji će se garant prodati.
Lagano dvadesetak igrača koji se više neće povezivati sa našim klubom, tako da i nisu to tolike gluposti koje se pišu.
Možda se neće sve odmah riješiti ali do kraja prelaznog roka bit će dosta jasnije.
- Shategabri
- Kontakt:
Imamo igrača kao Chelsea, al nemamo ekipu.
Bar ne za nešto više od ovog što je bilo u ovoj sezoni.
Bar ne za nešto više od ovog što je bilo u ovoj sezoni.
Koševo Zapad
- JuricaSpindl
- Kontakt:
Kako mi je žao Đorđevića nije realno, momak popljuvan na samom dolasku, srpski polovnjak, menardžerski tal... Na kraju ispade naš najbolji vezni, najbolji izvodjac prekida i motor ekipe. Ako Bog da, da nam se vrati još jači i bolji
-
- Kontakt:
Ma standard, bošnjo znaJuricaSpindl je napisao/la: ↑27 maj 2025, 15:35Kako mi je žao Đorđevića nije realno, momak popljuvan na samom dolasku, srpski polovnjak, menardžerski tal... Na kraju ispade naš najbolji vezni, najbolji izvodjac prekida i motor ekipe. Ako Bog da, da nam se vrati još jači i bolji

Najgora povreda za fudbalera.Haksss je napisao/la: ↑27 maj 2025, 14:58Ima problema nekih sa ahilovom trebao je ic da operise myb je i operiso do sad pa je zbog toga upitna njegova dalja karijeraDave je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:35Pa očigledno hroničnu, ali eto znaćemo više poslije priprema, ovo je sve rekla kazala trenutno, ako ne zaigra na pripremama nikako onda je to toEastMadness je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:13Kakvu to moze imati povewdu Djordjevic dA zavrsava karijeru
Ni je skon t'omosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 08:21Ne BitnaSanchez87hz je napisao/la: ↑27 maj 2025, 00:33Sto ne kazes sad Zekic i Mirvah taldzije kao sto kazes za Husrefa?? Sad si malo kao corav pa ne vidis dogovaranje?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
FK Sarajevo 2025/2026
Trener : Zoran Zekić
Riješiti se :
Lovre Rogić - bez produžetka ugovora
Emil Rockov - raskid ugovora
Vinko Soldo - bez produžetka ugovora
Besim Šerbečić - bez produžetka ugovora
Nikola Đurić - posudba
Tarik Kapetanović - posudba
Aleksandar Đorđević - velika šteta
Muamer Hamzić - posudba
Ivan Balta - bez produžetka ugovora
Haris Ališah - raskid ugovora
Mirza Mustafić - bez produžetka ugovora
Eldar Mehmedović - posudba
Andreja Ristić - posudba
Vasilios Gordeziani - bez otkupa
Kevin Viveros - prodaja
Renan Oliveira - prodaja
Marko Matanović - otkup Kisvarde
Adalberto Penaranda - raskid ugovora
Elvir Duraković - bez produžetka ugovora
Bakir Nurković - raskid ugovora
Karlo Lulić - bez otkupa
Renato Gojković : out 2026.
Ostaju/dolasci :
Golmani :
Prvi golman - dovesti
Rezervni golman - dovesti ili ostaviti Rockova
Treći golman : Mušija/Mehić
Štoperi :
Lijevi štoperi : JOVIĆ/Mujkić
Desni štoperi : PASKALEV/Beganović
Centralni štoperi : dovesti/Bubanja,Jatta, Gojkovuć
Bekovi :
Lijevi bek : MUJKIĆ/Kuprešak
Desni bek: dovesti/Unušić
Vezni red :
Defanzivni vezni : BUBANJA/Jatta
Kreativac : PAVIČIĆ/Krdžalić
Box to box : MAMAS/Julardžija
Krila :
GULIASHVILI/Vrban
KYEREMEH/dovesti desno krilo ljevaka
Napadači :
MLINARIĆ/Turkeš
Ako ćemo igrati sa 352 prvi sastav
novi golman - Jović - novi štoper - Paskalev - Mujkić - novi desni bek - Bubanja - Mamas - Pavičić - Guliashvili - Mlinarić
Rezerve
novi golman - Mujkić - Gojković - Beganović - Kuprešak - Unušić - Jatta - Krdžalić - Julardžija - Kyeremeh - Turkeš
Riješiti se ukupno 22 igrača....iako mnogo to je opet poprilično realno da će se ostvariti, od 21 igrača, 6 ističe ugovor, 5 bi ih bilo poslato na posudbe, 6 ih je već na posudbama, Lulić i Gordeziani se neće otkupiti, Ališah i Rockov raskid ugovora i Đorđević za kojeg nisam optimista da će više zaigrati.
Pores novih Mamasa i Mlinarića, dovesti novog prvog i rezervnog golmana ( ili ostaviti Rockova ako želi biti rezerva ), novog štopera, novog desnog wing beka nekog ko zna probiti, neko ko doprinosi napadu. Analogno tome, valjao bi neko takav i na lijevoj strani, ali jbg to će krpiti Mujkić zbog U21. Eventualno možda dovesti neko desno krilo ljevaka.
Po meni je ovo nešto što se realno može desiti, pa ćemo vidjeti.
Riješiti se :
Nikola Đurić - posudba
Muamer Hamzić - posudba
Andreja Ristić - posudba
Kevin Viveros - prodaja
Renan Oliveira - prodaja
Karlo Lulić - bez otkupa
Ostaju/dolasci :
Golmani :
Prvi golman - dovesti
Štoperi :
Bekovi :
Vezni red :
Krila :
GULIASHVILI/Vrban
Napadači :
MLINARIĆ/Turkeš
novi golman - Jović - novi štoper - Paskalev - Mujkić - novi desni bek - Bubanja - Mamas - Pavičić - Guliashvili - Mlinarić
Rezerve
novi golman - Mujkić - Gojković - Beganović - Kuprešak - Unušić - Jatta - Krdžalić - Julardžija - Kyeremeh - Turkeš
Riješiti se ukupno 22 igrača....iako mnogo to je opet poprilično realno da će se ostvariti, od 21 igrača, 6 ističe ugovor, 5 bi ih bilo poslato na posudbe, 6 ih je već na posudbama, Lulić i Gordeziani se neće otkupiti, Ališah i Rockov raskid ugovora i Đorđević za kojeg nisam optimista da će više zaigrati.
Pores novih Mamasa i Mlinarića, dovesti novog prvog i rezervnog golmana ( ili ostaviti Rockova ako želi biti rezerva ), novog štopera, novog desnog wing beka nekog ko zna probiti, neko ko doprinosi napadu. Analogno tome, valjao bi neko takav i na lijevoj strani, ali jbg to će krpiti Mujkić zbog U21. Eventualno možda dovesti neko desno krilo ljevaka.
Zadnja izmjena: Posejdon, dana/u 27 maj 2025, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.
Are you not entertained ?!
Dovesti novog desnog beka hahah Samo čekam da neko napiše da se pod hitno trebamo rješiti Guliashvilija jer eto nije dovoljno dobar 

Began na CB a dovesti RB ???
Evo nisam skolovala...
Evo nisam skolovala...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Re:
Zasto Beganovica racunati kao stopera i dovoditi desnog beka, kad je covjek po vokaciji bek i odigrao je odlicnu sezonu?! Bolje je dovesti pravog stopera, a ostaviti Beganovica i Unusica kao njegovu zamjenu.Posejdon je napisao/la: ↑27 maj 2025, 16:57FK Sarajevo 2025/2026
Riješiti se :
Nikola Đurić - posudba
Muamer Hamzić - posudba
Andreja Ristić - posudba
Kevin Viveros - prodaja
Renan Oliveira - prodaja
Karlo Lulić - bez otkupa
Ostaju/dolasci :
Golmani :
Prvi golman - dovesti
Štoperi :
Bekovi :
Vezni red :
Krila :
GULIASHVILI/Vrban
Napadači :
MLINARIĆ/Turkeš
Rezerve
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Naravno da treba dovesti desnog wing beka, velika je razlika izmedju desnog beka i desnog wing beka, Beganović u formaciji sa tri igrača nazad je dobar kao desni stoper, nama treba brz, prodoran wing bek, orjentisan ka naprijed. Nemojte mi poslije mjaukati kako slabo punimo 16m, kako ne napadamo, slaba efikasnost, a u ekipi od 11 imaš golmana, tri stopera, na wing bekovima haman stopere i u veznom redu defanzivnog veznog.
Vidim da se nisi školovao, vanjski stoperi i jesu hibridi stoper/bek, to ti je Jović lijevo, Paskalev desno, Beganovic desno isti moze odigrati bez ikakvih problema ( 1,84m visina )
Ako ćemo igrati sa 4 nazad onda Beganović treba igrati desnog beka i ne treba nikog dovoditi, u formaciji sa 3 nazad Mujkić i Began na wing beku su promasene investicije.
- luckystrike
- Kontakt:
Rano ste braćo krenuli s rosterom za iduću sezonu, nije ni ova još završila 
Međutim, da i ja dam svoj doprinos na tu temu, pa redom, po broju ugovora u protkolu
Suma sumarum, lista odlazećih bi bila:
Od novih igrača za sada je potvrđen samo Rafail Mamas - zadnji vezi iz Ael Limasol. Očekuju se napadač Mlinarić (Velež) i vjerovatno golman Marić (Zrinjski). Ostalo (Meijers, Cimirot, Begović, veznjak iz La Lige 2 i sl.) je u domenu špekulacija.
Tako bi po mom mišljenju siguran roster za iduću sezonu bio:
Uh... mislim da mi je ovo najduži post u "karijeri" 

Međutim, da i ja dam svoj doprinos na tu temu, pa redom, po broju ugovora u protkolu

- Lovre Rogić - Mislim da neće dobiti novi ugovor, kad već nije do sad, a također mišljenja sam i da ne treba. Koliko sam upoznat i kako sam već pisao na njegovo mjesto trebao bi doći Marko Marić.
- Emil Rockov - Sumnjam da će se njegov ugovor koji važi još 2 sezone raskidati, nema smisla nikakvog, dok s druge strane sumnjam da će doći ikakva ponuda za njegove usluge. Možda je moguće da nešto sam isposluje, ako mu je cilj da igra, pa da mu Klub dadne čiste papire.
- Sanin Mušija - Nisam upoznat s njegovim kvalitetama, ali kako za svojih 19 godina ima već 60 nastupa u seniorskoj konkurenciji u 1. ligi, vjerujem da je dobar te mislim da bi idealno bilo za njega kada bi našao Klub u Premijer ligi da odradi sezonu na posudbi (npr. Posušje - ako im već odlazi Galić a oni izbore opstanak).
- Faris Mehić - Dobio je novi ugovor nedavno pa vjerujem da se smatra hot prospect-om i da će kao naš treći golman koji izlazi iz juniora sezonu provesti na dvojnoj registraciji skupljajući iskustvo u seniorskom nogometu.
- Renato Gojković - Volio bih da se oporavi prije zimske pauze, da se može koliko-toliko ocjeniti stanje te eventualno ponuditi novi ugovor koji ističe na kraju sezone. Iskreno se nadam da će se vratiti jak kao što je bio i da će u drugom dijelu kao i u sezoni nakon biti naš stub odbrane.
- Martin Paskalev - Rezonski igrač, taktički potkovan tehnički solidan, vjerujem u vremenu pred nama može samo dodatno napredovati.
- Vinko Soldo - Hvala i doviđenja. Realno za svoje iskustvo i kvalitet koji sigurno posjeduje nije u posljednje vrijeme bio na najboljem nivou, pa ako se već zasitio, sretno.
- Nermin Mujkić - Vrlo vjerovatno igrač prve postave prije nego rotacijski, s obzirom na polivalentnost (stoper - bek) ali i godine (U21).
- Besim Serbečić - Istek ugovora. Hvala i sretno.
- Nikola Đurić - Pompezno najavljivan a nismo još ništa vidjeli od njega. Možda će na posudbu a možda bude dio šireg rostera kroz neku dvojnu registraciju.
- Filip Jović - Igrač prve postave od kojeg očekujem da bude još bolji, akoBogda.
- Elvir Duraković - Istek ugovora. Hvala i doviđenja.
- Tarik Kapetanović - Vjerovatno u kadru a s obzirom na pokazano poslije povrede prije kao back-up nego rotacija. Možda bi mu više odgovarala neka posudba.
- Mihael Kuprešak - Igrač prvih 11, koji je 'eskplodirao' u drugom dijelu ove sezone te se dobro pokazao i na beku i na krilu. Biće interesantno vidjeti gdje će prevashodno biti korišten.
- Amar Beganović - Prva opcija na desnom beku, a može u slučaju nužde odgovoriti i na stoperskoj poziciji.
- Bruno Unušić - Vrijedi isto kao za Rockova. Mislim da njemu treba još pure za FKS.
- Vladan Bubanja - Ako dođe dobra ponuda - što da ne. Mislim da će njegovu poziciju moći pokriti Jatta i Mamas.
- Aleksandar Đorđević - Misterija.
- Marko Matanović - Prema pisanju medija neće se vraćati s posudbe, pretpostavljam da će Kisvarda preuzeti njegov ugovor, idealno bi bilo da nešto i prebace na račun odštete.
- Muamer Hamzić - Mlad, perspektivan, polivalentan. Vjerujem da će ponovo biti na dvojnoj registraciji.
- Ivan Borna Jelić Balta - Istek ugovora. Hvala, ćao.
- Haris Ališah - On ima ugovor s nama do kraja 2026. godine. Nisam upoznat s njegovim kvalitetama a i slabo se spominje, pa pretpostavljam da će tražiti način kako da ga razduže.
- Anes Krdžalić - Rotacijski igrač kroz U21.
- Momodou Jatta - Rising star. Rotacijski igrač koji bi vrlo brzo mogao prerasti u igrača prvog tima.
- Edin Julardžija - Njegov ugovor s nama važi do kraja iduće sezone, ali mislim da se na njega ne računa. Ja bih opet volio da Zekić proba Julardžiju. Mislim da Edin ima solidnu tehniku, rezonsko kretanje i može trčati za dvojicu.
- Mirza Mustafić - Hvala na svemu, sretno!
- Eldar Mehmedović - Lično bih volio da mu vidim leđa, iako mu zaista želim svako dobro, te sam se nadao da će u pravcu Veleža u sklopu deal-a za Mlinarića. Međutim, iz izvora bliskog Klubu sam saznao nedavno da je omiljeni član tima i da se ne razmišlja o njegovom odlasku.
- Bakir Nurković - Još uvijek naš igrač na posudbi u Igmanu, kojem ugovor ističe s krajem ovog mjeseca i vjerujem da će sreću potražiti negdje drugo.
- Kenan Vrban - Još jedan hot prospect, pretpostavljam da će iduću sezonu provesti na dvojnoj registraciji skupljanjem seniorskog staža uz povremene prilike kod nas.
- Karlo Lulić - Postoji opcija otkupa, a ja iskreno nisam načisto, mislim da on može igrati bolje a opet možda se može i naći bolji igrač.
- Domagoj Pavičić - Kod njeg koliko znam ne postoji opcija otkupa, ali nije nemoguće poslati ponudu što bih vrlo vjerovatno i uradio da se pitam.
- Adalberto Peñaranda - Ugovor s FKS mu važi do kraja iduće sezone. Sumnjam da se na njega računa te se iskreno nadam da će Klub što bolje proći prilikom njegovog razrješavanja.
- Giorgi Guliashvili - Jučer sam prenio Zekićevu izjavu u vezi rostera a naročito Giorgija, iz koje se da nazrijeti mogućnost njegovog ostanka. Ipak, mislim da je izglednije da se proda te se nadam da će to biti novi - daleko najveći izlazni transfer s naših prostora.
- Francis Kyeremeh - Ugovor mu je nedavno produžen za još jednu godinu, pa vjerujem da ostaje, mada bih ja prihvatio i dobru ponudu ako bi slučajno došla.
- Kevin Viveros - Najizglednije je ako već i nije realizovan njegov otkup od strane trenutnog kluba gdje je na posudbi.
- Renan Oliveira - Renanova posudba važi do kraja kalendarske godine, a ugovor do kraja sezone. S obzirom da nije redovan u trenutnom klubu navodno postoji šansa da se vrati već sad. Nisam zaista pametan šta je najbolje za nas u njegovom slučaju.
- Aldin Turkeš - S obzirom na ugovor od još dvije godine osim ako ne dođe neka ponuda, nema sumnje da će Aldin biti dio ovog tima i iduće sezone. Nadam se da može nastaviti u uzlaznoj putanji.
- Karlo Butić - Isto tako. Mislim da ima kvaliteta samo mu treba kontinuiteta.
- Andreja Ristić - Također ima ugovor na još dvije godine. Odlična sezona u 1. ligi FBiH, valjalo bi mu naći posudbu u Premijer ligi da se još malo kali, s obzirom da će teško do minuta pored prije navedenih.
- Harun Pločo - Naš igrač koji koliko ja znam ima ugovor s FKS do kraja godine. Ovu sezonu je proveo u Radniku iz Hadžića i mislim da će sreću tražiti negdje drugo možda već tokom ljeta.
- Vasilios Gordeziani - Nadam se da mu je bilo lijepo ovdje te mu želim sreću dalje.
Suma sumarum, lista odlazećih bi bila:
Od novih igrača za sada je potvrđen samo Rafail Mamas - zadnji vezi iz Ael Limasol. Očekuju se napadač Mlinarić (Velež) i vjerovatno golman Marić (Zrinjski). Ostalo (Meijers, Cimirot, Begović, veznjak iz La Lige 2 i sl.) je u domenu špekulacija.
Tako bi po mom mišljenju siguran roster za iduću sezonu bio:

-
- Kontakt:
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Sta to pisete ljudi, hoce li iko ostati da igra? Mozemo li se skupiti da nas ima dovoljno bar radi protokola? 

Kad navedete 20 igraca to izgleda puno, a ustvari 10 ih je vec po posudbama i 5 koji rijetko igraju.
Pavicic i Lulic potencijalno Mustafic, Rogic, Soldo
5 igraca potencijalno od onih koji su igrali napusta, 2 dovedena.
Ostanak Pavicica je 50% prelaznog roka dovedes jos stopera i golmana ako Rogic ide i spreman za sve.
Pavicic i Lulic potencijalno Mustafic, Rogic, Soldo
5 igraca potencijalno od onih koji su igrali napusta, 2 dovedena.
Ostanak Pavicica je 50% prelaznog roka dovedes jos stopera i golmana ako Rogic ide i spreman za sve.
Govorili su da ce nakon operacije za 3 mjeseca biti u treningu.Haksss je napisao/la: ↑27 maj 2025, 14:58Ima problema nekih sa ahilovom trebao je ic da operise myb je i operiso do sad pa je zbog toga upitna njegova dalja karijeraDave je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:35Pa očigledno hroničnu, ali eto znaćemo više poslije priprema, ovo je sve rekla kazala trenutno, ako ne zaigra na pripremama nikako onda je to toEastMadness je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:13Kakvu to moze imati povewdu Djordjevic dA zavrsava karijeru
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, rimljanin90 i 39 gostiju.