Premijer liga BiH - aktuelno

Direktorcic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Direktorcic » 02 jun 2025, 07:11

Sabahajrula,da upitam gdje bi danas trebao al jaber, jel se na sabahu neki novi klub pojavio

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 02 jun 2025, 07:24

svrakino1921 je napisao/la:
01 jun 2025, 22:02
tabba77 je napisao/la:
01 jun 2025, 21:58
svrakino1921 je napisao/la:
01 jun 2025, 21:23
slika

slika

slika

Jaaaoooo
Nema na čemu KinoŠvra :bih:
Brate izvini molim te
Baš tražim tvoj post da ga postavim ovdje
Kako si znao

Kralju
Informacija od jedinog povjerljivog i iskrenog čovjeka iz vašeg kluba. :mrgreen:
Nikad poraz, samo lekcija.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 jun 2025, 08:16

slika

Trgovina samo sa velikim klubovima na Dunjaluku

GOLEM SI ŽELJO

Iznuda
Kontakt:

Post Postao/la Iznuda » 02 jun 2025, 09:04

Direktorcic je napisao/la:
02 jun 2025, 07:11
Sabahajrula,da upitam gdje bi danas trebao al jaber, jel se na sabahu neki novi klub pojavio
Sunderland...

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 02 jun 2025, 10:02

NoDi80 je napisao/la:
02 jun 2025, 01:08
Željezničar je vlasnik igrača, Al Jaber ima ugovor i klub će dati definitivnu odluku. Ono što sigurno mogu reći jeste da će to biti najveći transfer u historiji Željezničara- Romeo Jozak
Znači više nije u historiji lige nego u historiji kluba :thumbup:

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 02 jun 2025, 10:12

Upravo sam pročitao podatak da u 33 kola Premijer lige netom završene sezone protiv Borca nije sviran NIJEDAN penal. Dva puta sam morao pročitati da vidim je li dobro vidim, kad fkt NIJEDAN penal Borcu nije sviran u 33 utakmice. Zrinjskom je sviran samo 1 penal što je također sramotan podatak, sramotan.

Ako je neko imao sumnju u kredibilitet sudijske organizacije ovo je najbolji argument kakvi su to ljudi. Po zakonima nogometne fizike nije moguće da u 33 utakmice, u skoro 3 hiljade minuta nije bio niti jedan kontakt, niti jedna ruka da bi se svirao penal Borcu.

Gledajući Borac, pa i Zrinjski čovjek bi rekao da je fudbal beskontaktni sport, nešto kao odbojka. Sram da vas bude.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jun 2025, 10:19

Mijajlo Ševa novi potpisao profi sa Zrinjskim
Dosao je iz Krupe U19 za koju je zabio 20 golova

Zenicanin iz Zeljeznicara najbolji strijelac juniorske lige i kupa sa 25 golova, a Ševa drugi sa 20
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 02 jun 2025, 10:20

Lokomotifa je napisao/la:
02 jun 2025, 10:12
Upravo sam pročitao podatak da u 33 kola Premijer lige netom završene sezone protiv Borca nije sviran NIJEDAN penal. Dva puta sam morao pročitati da vidim je li dobro vidim, kad fkt NIJEDAN penal Borcu nije sviran u 33 utakmice. Zrinjskom je sviran samo 1 penal što je također sramotan podatak, sramotan.

Ako je neko imao sumnju u kredibilitet sudijske organizacije ovo je najbolji argument kakvi su to ljudi. Po zakonima nogometne fizike nije moguće da u 33 utakmice, u skoro 3 hiljade minuta nije bio niti jedan kontakt, niti jedna ruka da bi se svirao penal Borcu.

Gledajući Borac, pa i Zrinjski čovjek bi rekao da je fudbal beskontaktni sport, nešto kao odbojka. Sram da vas bude.
Pa nije ti to samo slucaj ove sezone, mislim i prosle je bio isti slucaj, odnosno bio je jedan clanak cini mi se u mjesecu Martu ove godine da se navrsilo 2 godine od kada je zadnji put protiv Borca sviran penal i bilo je to na utakmici sa Velezom, mozda ako je nekom od raje na ruku taj clanak neka zakaci, mrsko mi traziti. Zato ove price pojedinaca kako su sarajevski klubovi ovo u svoje vrijeme provodili su besmislene, greske su se desavale i u nasu korist, ali i protiv nas, ali dvije citave godine da protiv tebe penal ne svira je sacuvaj Boze, naravno da je elemenata za penale bilo, evo ovako iz glave utakmica FK Sarajevo jesenas u BL, dva penala je hladno mogao dosuditi Sarajevu.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 02 jun 2025, 10:21

Sramno, da ne može sramnije.
MNON

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 02 jun 2025, 10:22

Ekipa koja vrši utaju poreza je kupila Mlinarića za 500 hiljada eura koji je predat u kešu a u papirima je iznos 10 000 KM, tako da ce platiti tek 500 KM poreza umjesto 25 000 KM...

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 02 jun 2025, 10:31

Semper je napisao/la:
02 jun 2025, 10:22
Ekipa koja vrši utaju poreza je kupila Mlinarića za 500 hiljada eura koji je predat u kešu a u papirima je iznos 10 000 KM, tako da ce platiti tek 500 KM poreza umjesto 25 000 KM...
Ja i ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Herson

Post Postao/la Herson » 02 jun 2025, 10:40

Koliko samo nesposoban moraš biti da uz ovakvo suđenje ne osvojiš nijedan trofej u sezoni.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 02 jun 2025, 10:42

Borac pokrade ligu a uhljupi Hordasi i Manijaci se biju izmedju sebe u rodjenom gradu, ma mi smo nacija za genocida 10000% . Najbolesnija liga u historiji sporta, Dodikov sestrić predsjednik saveza a moj bijedni narod bez kicme suti i trpi. Kakav ba forum kakvi transferi sta je vama svima

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 jun 2025, 10:44

Volio bih da mi neko objasni kako da preko fudbalskog kluba operem pare , imam nekih viška para crnih pa da properem :D
Ja sam istraživao ali vrlo teško u našim zakonskim okvirima, nit ti možeš isplaćivat dobit, nit da dam igračima po 30 da oni meni daju 10 nazad, odakle mi tih 30 da dam ako perem moraju proći kroz papire, nit da dam pozajmicu jer mi i za to treba porijeklo.

Pranje para bi podrazumijevalo stavljanje ilegalnog novca u legalne tokove, čisto da unaprijed kažem ako ko ima neku sugestiju da mi crne pare ostaju crne da ne odgovara bezveze jer sve što sam do sad čuo je na tom glasu, ili da me uhapse pri pokušaju transakcije veće od 30k , i to da me zaobiđu takvi s odgovorima ?

Dakle kako ?

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 jun 2025, 10:53

Stani u red.

Ja čekam odgovor evo sad će mjesec dana.
luckystrike je napisao/la:
09 maj 2025, 16:33
Zamolio bih da mi neko (od teoretičara zavjere po mogućnosti) objasni kako to funkcioniše s platama u koverti kao i plaćanjima putem servisa Payoneer.

Sve i da igrači dobijaju plate u kovertama, a većina su stranci, kako oni dalje prenose taj novac? Sumnjam da troše sve na život u Sarajevu - BiH. Iznos veći od 10 hiljada Eura si dužan prijaviti carinskom organu. Prijava carinskom organu zahtjeva informaciju o porijeklu i namjeni. Neprijavljivanje je rizično i sa sobom nosi drakonske kazne kao i mogućnost konfiskacije. Moguće je da novac prenose po nekoliko puta i sa nekoliko osoba, ali šta i kako dalje? Da ubaciš pare u platni promet tj. da ih položiš na banku, da kupiš nekretninu ili novo auto, opet ti je potreban dokaz o porijeklu imovine.

Što se tiče Payoneer-a, razumijem da možeš držati sredstva na računu i plaćati tom karticom pa čak i podizati gotovinu na pojedinim bankomatima, ali u Bosni i Hercegovini i to je rijetko moguće. Kada bi sa tog računa prebacio sredstva na devizni račun u lokalnoj banci, u zakonskoj si obavezi da prijaviš dohodak i platiš porez. Sve i da pokušaš izbjeći isto, banke u BiH su dužne da čim se pređe prag od 30 hiljada KM, da proslijede informaciju PU i Finansijsko-objevštajnom sektoru SIPA-e. Vjerovatno je isto i u zemljama regiona ako ne i restriktivnije u EU.

Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti i radnje koje se provode u skladu s istim su baš rigorozni i na manjim iznosima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 jun 2025, 10:56

Dobro brate to je tema utaje poreza, mene zanima kako pare oprat. Imam para hoću da ih operem cujem Mirvic pere milione preko kluba zanima me kako ? Kako na kraju one postanu legalne i kako ih uopste ubaci u klub ilegalne. Ako ih daje preko tih kartica kako one kad se njemu vrate postanu legalne ? Kako ih stavi na te kartice ilegalne. Jer nema crnih para na banci. Mislim logično jel.

Ako ne bude odgovora otvorit cu kafic i kucat racuna 5 hiljada dnevno i oprat. Nekako mi to bolje zvuci nego ovo a i sigurnije. Ili cu zgradu pocet pravit.Ili dat nekoj firmi da provuce kroz papire prodaju.

DadoElazar
Kontakt:

Post Postao/la DadoElazar » 02 jun 2025, 11:34

02 jun 2025, 10:53
Stani u red.

Ja čekam odgovor evo sad će mjesec dana.
09 maj 2025, 16:33
Zamolio bih da mi neko (od teoretičara zavjere po mogućnosti) objasni kako to funkcioniše s platama u koverti kao i plaćanjima putem servisa Payoneer.

Sve i da igrači dobijaju plate u kovertama, a većina su stranci, kako oni dalje prenose taj novac? Sumnjam da troše sve na život u Sarajevu - BiH. Iznos veći od 10 hiljada Eura si dužan prijaviti carinskom organu. Prijava carinskom organu zahtjeva informaciju o porijeklu i namjeni. Neprijavljivanje je rizično i sa sobom nosi drakonske kazne kao i mogućnost konfiskacije. Moguće je da novac prenose po nekoliko puta i sa nekoliko osoba, ali šta i kako dalje? Da ubaciš pare u platni promet tj. da ih položiš na banku, da kupiš nekretninu ili novo auto, opet ti je potreban dokaz o porijeklu imovine.

Što se tiče Payoneer-a, razumijem da možeš držati sredstva na računu i plaćati tom karticom pa čak i podizati gotovinu na pojedinim bankomatima, ali u Bosni i Hercegovini i to je rijetko moguće. Kada bi sa tog računa prebacio sredstva na devizni račun u lokalnoj banci, u zakonskoj si obavezi da prijaviš dohodak i platiš porez. Sve i da pokušaš izbjeći isto, banke u BiH su dužne da čim se pređe prag od 30 hiljada KM, da proslijede informaciju PU i Finansijsko-objevštajnom sektoru SIPA-e. Vjerovatno je isto i u zemljama regiona ako ne i restriktivnije u EU.

Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti i radnje koje se provode u skladu s istim su baš rigorozni i na manjim iznosima.
ne znam koga si pito ali cu ti ja odgovoriti da je to nemoguce
tvrdnje o isplatama "u koverti" i pranju novca putem payoneera zvuce kao da su prepisane iz jeftinog trilera a ne realnog pravnog i bankarskog sistema u bih
bih ima stroge zakone o sprjecavanju pranja novca i finansiranja bilo kakvih udruga firmi organiizacija koje nisu u poreznom sistemu kao i jasno definisane obaveze prijave prihoda domacih i stranih
svaki iznos preko 10000 mora se prijaviti prilikom unosa u zemlju a banke automatski prijavljuju transakcije koje prelaze 30000 ili koje su sumnjive po svojoj strukturi bez obzira na iznos
uvodjenje vece kolicine novca rucno ili preko nekolicine ljudi automatski podlijeze visestrukim zakonskim provjerama i nemoguce je bez posljedica
payoneer nije ilegalan ali svaki prihod mora biti oporezovan
ovo je informacija iz sisa bara gdje strucLJak cuje za payoneer i onda izvali da bi ispo pametan medju slicnim akademicima
uglavnom ovake transakcije su zabranjene i vrlo lako se otkrivaju
price o parama u kovertama i rucnim transferima su bajka za one koji ne kontaju kako finansijski sistem funkcionise
ovde jos samo treba ubaciti da se pare prebacuju dronom iz kolumbije pa da teorija bude kompletna
ovo je scenarij za karleusin turbo folk hit a onaj ko je piso ovaku teoriju ima vezu sa bankom jedino kad ceka u redu da uplati racune

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 jun 2025, 11:45

jurisicduska je napisao/la:
02 jun 2025, 10:44
Volio bih da mi neko objasni kako da preko fudbalskog kluba operem pare , imam nekih viška para crnih pa da properem :D
Ja sam istraživao ali vrlo teško u našim zakonskim okvirima, nit ti možeš isplaćivat dobit, nit da dam igračima po 30 da oni meni daju 10 nazad, odakle mi tih 30 da dam ako perem moraju proći kroz papire, nit da dam pozajmicu jer mi i za to treba porijeklo.

Pranje para bi podrazumijevalo stavljanje ilegalnog novca u legalne tokove, čisto da unaprijed kažem ako ko ima neku sugestiju da mi crne pare ostaju crne da ne odgovara bezveze jer sve što sam do sad čuo je na tom glasu, ili da me uhapse pri pokušaju transakcije veće od 30k , i to da me zaobiđu takvi s odgovorima ?

Dakle kako ?

ne može se to radit preko udruženja građana
šta vam je više

al uvijek imajte ovo na umu što kaže gazda Sejo
i neće glava da boli

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 02 jun 2025, 11:47

E jesu bezobrazni,odvedes ih da malo vide europe,oni se slomise oko nasih transfera :rol:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 jun 2025, 11:48

Borac je ekipa koja igra fair play, nista cudan taj podatak nije.
Dovoljno je vidjeti da Zoran Kvrzic nijedan zuti karton ove sezone nije dobio, to sve govori koliko fer i korektno igra odbrana Borca...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: laszlo, LondonBlues i 39 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []