Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
11.06 Stupcanica - Posusje 17:00
Revans 7 dana poslije
Revans 7 dana poslije
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Renan Oliveira i Jatta u Velezu
Pitao sam se zato je Velez pristao na samo 200k za Mlinarica, sad vidimo. Ove posudbe su vec dobra stvar. Dva odlicna igraca koja bi Velezu mogla pomoci da dodje do Europe, ali treba prvo ustabiliti klub i dovesti provjerenog trenera.

Pitao sam se zato je Velez pristao na samo 200k za Mlinarica, sad vidimo. Ove posudbe su vec dobra stvar. Dva odlicna igraca koja bi Velezu mogla pomoci da dodje do Europe, ali treba prvo ustabiliti klub i dovesti provjerenog trenera.
I renan i jatta su bolji igraci od mlinarica.
Ne bi me cudilo da bolje pojacanje budu nego Mlinaric u Sarajevu.
Fk Željezničar.
Bice zestoka konkurencija I za Evropu I opstanak.IMResurrected je napisao/la: ↑02 jun 2025, 13:39Renan Oliveira i Jatta u Velezu![]()
Sigurno da Velez sa ova dva odllicna igraca imat velike sanse da se domogne te 4 te pozicije ili preko kupa Evropu.
Dobar je posao napravio Velez.
-
- Kontakt:
Bgm pitari ovo je prava stvar što imate svoju filijalu u istoj ligi.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Evo i mene poslije 20ak dana odmora, usao sam samo pitati je li istina da je nk zeljescar doveo adzema, trenera koji je napustio bihac par kola prije kraja jer je ispadao iz prve lige federacije pa da mu u cv ne bi pisalo "osigurao plasman u drugu ligu federacije".
Jos jedno mozda i vaznije pitanje, je li istina da su to navijavi ustvari podrzali. Hvala na odg
Lp
Jos jedno mozda i vaznije pitanje, je li istina da su to navijavi ustvari podrzali. Hvala na odg
Lp
Nisi ti to dobro procitao. Oni su vlasnici!ErosViverosViv je napisao/la: ↑02 jun 2025, 13:48Evo i mene poslije 20ak dana odmora, usao sam samo pitati je li istina da je nk zeljescar doveo adzema, trenera koji je napustio bihac par kola prije kraja jer je ispadao iz prve lige federacije pa da mu u cv ne bi pisalo "osigurao plasman u drugu ligu federacije".
Lp
- Shategabri
- Kontakt:
Win-win za oba kluba.IMResurrected je napisao/la: ↑02 jun 2025, 13:39Renan Oliveira i Jatta u Velezu![]()
Jatta će za punu sezonu već izrasti u pravog igrača.
Biće sigurno koristan Veležu.
O Renanu ne treba trošiti riječi. Top napadač, samo je pitanje volje.
Ako bude htio da se vrati u sedlo, Velež bi bez problema trebao biti u top 4.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
amypitar je napisao/la: ↑02 jun 2025, 13:44Bice zestoka konkurencija I za Evropu I opstanak.IMResurrected je napisao/la: ↑02 jun 2025, 13:39Renan Oliveira i Jatta u Velezu![]()
Sigurno da Velez sa ova dva odllicna igraca imat velike sanse da se domogne te 4 te pozicije ili preko kupa Evropu.
Dobar je posao napravio Velez.
Manje vise se slazem sa tobom i @Shategabri.
Velez, Siroki Brijeg, Zeljeznicar. Mislim da ce ta tri kluba voditi borbu za cetvrto mjesto i Europu do zadnjeg kola. Cisto sumnjam da ce ijedan odmaci kao sto je Zeljeznicar ove sezone.
Sad sve zavisi kako se bude odvijao prelazni rok. Velez ima tanku ekipu i ocito probleme, ali uz normalnog trenera, ovu dvojicu iz Sarajeva i jos par pojacanja ce to drugacije izgledati. Zeljeznicar ima solidnu ekipu, ali bez ozbiljnih pojacanja ce im biti jako tesko. Siroki se dosta stabilizovao. Imaju super trenera, ako iskopaju neke kvalitetne igrace iz Hrvatske kao sto imaju obicaj, moglo bi tu biti svega.
I na kraju naravno sudjenje, vidjecemo ko ce imati najbolji status. Kako je krenulo, Vico nece halaliti Zeljeznicaru onu pobjedu protiv Borca, dok mu se Velez i Siroki nicim nisu zamjerili koliko ja znam, ali vidjecemo. Ceka nas jako interesantna sezona u svakom slucaju. Nazalost, posto Borac slavi 100 godina, mislim da ce htjeti titulu po svaku cijenu, sto znaci nove lakrdije iz kola u kolo.
- svrakino1921
- Kontakt:

Visoke temperature i sunčano vrijeme obilježili su početak sedmice u glavnom gradu BiH. Termometri su se popeli do 29 stepeni, a sparina je bila gotovo nepodnošljiva u popodnevnim satima.
Uprkos vrelini, sarajevske ulice, posebno Baščaršija, bile su prepune turista i građana koji su iskoristili lijepo vrijeme za šetnju, odmor i ispijanje kafe na otvorenom. Ipak, najveći broj njih tražio je zaklon pod tendama, drvećem i u hladovini uskih uličica.
Fotoreporter portala ****.ba zabilježio je kadrove iz srca Sarajeva – gdje se miješaju mirisi hrane, užurbani koraci prolaznika i poneki uzdah zbog vrućine.
Završeno asfaltiranje dijela Obale Kulina bana: Saobraćaj ponovo uspostavljen - pogledajte
Dok jedni uživaju u sladoledu, drugi se osvježavaju hladnim napicima ili jednostavno sjede u hladu, posmatrajući gradski ritam.
Meteorolozi najavljuju da će slično vrijeme potrajati i narednih dana, uz moguće temperature i iznad 30 stepeni, pa se građanima i posjetiocima preporučuje oprez – boravak u hladu, lagana odjeća i unos dovoljno tečnosti.
Sarajevo, kao i uvijek, živi punim plućima – bez obzira na toplotu.
GOLEMA SI METROPOLO
Teska srca, treba odati priznanje pitarima kako su od Veleza napravili filijalu i jos uz to im izdresirali navijace da uzivaju u tom podredjenom polozaju.
Mirva, postovanje za ove poteze
Mirva, postovanje za ove poteze

Svrakinom treba dodijeliti 6-aprilsku nagradu za sve ove godine velicanja i promocije naseg glavnog grada

Meni ovo vise izgleda panicno,jer sad dobijate konkurenta za Evropu.
Ako vam se cemu divim, a to je da ste majstori da zavadite,,bacite koske,tu vam ravnog nema.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 02 jun 2025, 14:22, ukupno mijenjano 2 puta.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Da ponovim.HordasOdMalena je napisao/la: ↑01 jun 2025, 17:45Ne zna to niko od ove balavurdije. Najnaivniji navijači, botovi će ih uvjeriti da je sutra četvrtak.obrijanopile je napisao/la: ↑01 jun 2025, 17:42Agencija koja vodi Al Jabera kontaktirala FK Sarajevo u vezi prelaska istog iz B tima Sarajeva u prvi tim, ali je ponuda odbijena. Nije zanimljiv prvoj ekipi, info 100%provjeren i istinit![]()

Misimovićev bot im opet nameće mišljenje i uvjerava kako je trava plava. Priča čaršija.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Imaš novac npr u Americi, recimo 15 mil dolara. neće to podići kao dobit jer ti država uzme minimalno 40% kroz porez. Onda ti odlučiš investirati u neku banana državu gdje možeš bukvalno šta hoćeš. Skontaš da su u BiH klubovi udruženja građana gdje su haman pa nikakve finansijske kontrole poslovanja. Pored kluba kupiš recimo i firme za pružanje nekih usluga, npr zaštitarsku agenciju. Onda dogovoriš da tvoja zaštitarska agencija za puno veću cifru pruža usluge tvom klubu i ostvariš visoku dobit. Tu dobit podigneš i platiš državi 10%. To je jedan način.jurisicduska je napisao/la: ↑02 jun 2025, 10:44Volio bih da mi neko objasni kako da preko fudbalskog kluba operem pare , imam nekih viška para crnih pa da properem
Ja sam istraživao ali vrlo teško u našim zakonskim okvirima, nit ti možeš isplaćivat dobit, nit da dam igračima po 30 da oni meni daju 10 nazad, odakle mi tih 30 da dam ako perem moraju proći kroz papire, nit da dam pozajmicu jer mi i za to treba porijeklo.
Pranje para bi podrazumijevalo stavljanje ilegalnog novca u legalne tokove, čisto da unaprijed kažem ako ko ima neku sugestiju da mi crne pare ostaju crne da ne odgovara bezveze jer sve što sam do sad čuo je na tom glasu, ili da me uhapse pri pokušaju transakcije veće od 30k , i to da me zaobiđu takvi s odgovorima ?
Dakle kako ?
Drugi način je da imaš duple ugovore sa igračima. Jedan ugovor deponovan u savezu i na tu cifru plaćaš doprinose. a stvarni ugovor je potpisan između igrača i tvoje firme u Americi (za izvođenje nekih usluga u inostranstvu), tamo plaćaš neke minimalne doprinose, ovde to ne prijavljuješ a u ugovore si im stavio dosta veće cifre i oni ti vraćaju jedan dio tog iznosa u kešu, do kojeg ne bi mogao doći recimo u Americi a ovamo ti treba za razne aktivnosti.
Za to uglavnom služe klubovi, da se iz legalnih tokova izvuče keš.
Ako hoćeš da prljavi novac ubaciš u klub, onda to radiš preko fiktivnih transfera sa egzotičnim zemljama. Načina je milijardu, kad ima volje

Možeš mjesečno prijaviti da imaš 150.000 članarina, donacija, uvećati prodaju preko fan shopa, preko prodaje pića na stadionu. Možeš na svakoj utakmici prijaviti da si umjesto 7.000 prodao 10.000 ulaznica.
Zadnja izmjena: obagol, dana/u 02 jun 2025, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
svrakino1921 je napisao/la: ↑02 jun 2025, 14:04
Visoke temperature i sunčano vrijeme obilježili su početak sedmice u glavnom gradu BiH. Termometri su se popeli do 29 stepeni, a sparina je bila gotovo nepodnošljiva u popodnevnim satima.
Uprkos vrelini, sarajevske ulice, posebno Baščaršija, bile su prepune turista i građana koji su iskoristili lijepo vrijeme za šetnju, odmor i ispijanje kafe na otvorenom. Ipak, najveći broj njih tražio je zaklon pod tendama, drvećem i u hladovini uskih uličica.
Fotoreporter portala ****.ba zabilježio je kadrove iz srca Sarajeva – gdje se miješaju mirisi hrane, užurbani koraci prolaznika i poneki uzdah zbog vrućine.
Završeno asfaltiranje dijela Obale Kulina bana: Saobraćaj ponovo uspostavljen - pogledajte
Dok jedni uživaju u sladoledu, drugi se osvježavaju hladnim napicima ili jednostavno sjede u hladu, posmatrajući gradski ritam.
Meteorolozi najavljuju da će slično vrijeme potrajati i narednih dana, uz moguće temperature i iznad 30 stepeni, pa se građanima i posjetiocima preporučuje oprez – boravak u hladu, lagana odjeća i unos dovoljno tečnosti.
Sarajevo, kao i uvijek, živi punim plućima – bez obzira na toplotu.
GOLEMA SI METROPOLO

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.