Ne, 30%.
Premijer liga BiH - aktuelno
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno

FK Željezničar se zahvaljuje Stefanu Radinoviću, Nemanji Cavniću, Stipi Markoviću, Martinu Mirčevskom i Antoniju Trogrančiću na dosadašnjem angažmanu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijera.
Svim pomenutim fudbalerima je istekao ugovor.
Radinović je stigao u januaru 2024. godine, a u dresu Plavih odigrao je 28 utakmica, od toga 16 ove sezone. Cavnić je stigao u istom prelaznom roku. Igrao je na 32. utakmice, 18 ove sezone....
Hvala svima i sretno
Iako ovom Trogrančiću ne znam zašto da zahvalim momak nije minute odigrao
Možda je na treningu bio od koristi
Hajd ga znaj
-
- Kontakt:
Ode momak džabe, ne mislim sad bas džabe, ali neće uzeti vise od 50 hiljada eura. U ugovoru ima da u slučaju dobije inozemnu ponudu ide za sicu, a što je u ovom slučaju oko 50 hiljada eura, tužno. Da je naš ne bi otišao ispod 1,5 miliona. Hajduku je za slobodne papire uveo klauzulu od 40% od transfera, e sad skontaj koliko ce oni dobitu
Evo i oni tebe selame!
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Zahvaliti, kako ne. Bio je od koristi, kazu desna ruka Dine Pekica. Nego, stipu to desetaru, ima li sta novo u nasem golemom kantonu? Otanjio si mi malo sa servisnim informacijama.svrakino1921 je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:14Hvala svima i sretno
Hajd ga znaj
-
- Kontakt:
Željezničar u 2001 godini
Opet raskidaju igrače a da nisu minute odigrali
Sto bi kone rekle pranje para
Ko je uzeo pare da ovaj potpise ugovor ?
Da nije Mirvic oprao pare preko vas ?
Opet raskidaju igrače a da nisu minute odigrali
Sto bi kone rekle pranje para
Ko je uzeo pare da ovaj potpise ugovor ?
Da nije Mirvic oprao pare preko vas ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- relativizam
- Kontakt:
Opet se uvrijedi što su ga ljudi pročitali da je baustelac iz Beca, onaj drugi sa durmitora piše stadiona nije vidio godinama,treći ne zna ni kako se putuje u goste...KONTRASVIH je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:11Ovakvi iz spin brigade su najgori, ovaj nesretnik mjesecima sam sebe laze i ubjedjuju u nebuloze oko Beca, baustelaca, Loznice itd.relativizam je napisao/la: ↑02 jun 2025, 17:16Ovaj baustelac ne odustajeKONTRASVIH je napisao/la: ↑02 jun 2025, 16:51A tek ako bi se pocele istrazivati relacije Kolumbija–BiH, tu bi vec bilo svega![]()
Klub mu u minusu ,drugi im evropu obezbijedjuju ,titule nisu vidjeli skoro će 15 godina, treneri im placaju da ih vode,pa onda ih tiktokeri vode, a on i dalje o Sarajevu
![]()
Znamo svi koliko vas boli istina i odgovori koji su upuceni vasim spinerima. Evo poceli ste jednog po jednog vracati nakon one blamaze sa HZ, koje ovi raznorazni botovi i dan danas optuzuju iz svojih sela i fotelja. Drugi nesretnik jos uvijek drzi Ibrakovica na avataru. Tacno se vidi sve jasno, sve isti sablon, sve isti profili.
Nije 2015ta da vam prolazi vise ovo jbg![]()
A znaju za rebalanse,mirviceve dugove, plate sarajeva
Blago njima kad nemaju svojih briga
- svrakino1921
- Kontakt:
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:19Zahvaliti, kako ne. Bio je od koristi, kazu desna ruka Dine Pekica. Nego, stipu to desetaru, ima li sta novo u nasem golemom kantonu? Otanjio si mi malo sa servisnim informacijama.svrakino1921 je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:14Hvala svima i sretno
Hajd ga znaj
Ima
Izvini što cu iskoristit tvoj post za ovo

Ako hoce Bosanske patriote da imaju zastavu voljene BiH u ABA 1 ligi jer je nije bilo 15 godina onda nek vlada FBiH izdvoji nekoliko miliona za k.k.Bosna - Sarajevo
Dosta je više Veležu skoro 5 miliona a Zrinjskom ne mogu ništa
Promocija u regionu zastave voljene BiH
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Hvala.
Masala. Svaka cast KK Bosni na promovisanju zastave voljene BiH u regionu.
Masala. Svaka cast KK Bosni na promovisanju zastave voljene BiH u regionu.
Milion eura mu je cijena, ispod ni feningaobrijanopile je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:16Ode momak džabe, ne mislim sad bas džabe, ali neće uzeti vise od 50 hiljada eura. U ugovoru ima da u slučaju dobije inozemnu ponudu ide za sicu, a što je u ovom slučaju oko 50 hiljada eura, tužno. Da je naš ne bi otišao ispod 1,5 miliona. Hajduku je za slobodne papire uveo klauzulu od 40% od transfera, e sad skontaj koliko ce oni dobitu
Sta ima dzabe
Ima vec nekih indirektnih ponuda i mozda i on ode
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Pametno od Zeljeznicara
Cavnic, Markovic, Mircevski, Radinovic, Trograncic su igraci koje ne mozes ni prodati
Galic, Dangubic, Karjasevic su takodjer pod upitnikom i vjerovatno idu i oni
Bitno je da ostanu od starijih Krpic, Boljevic, Karamarko, evnutalno Radovac uz ove mlade snage
Svi ostali igraci su ispod 23 godine
Garcevic (19) stigao i prikljucio se timu
Zeljo pravi Salzburg od kluba
Desni bek Vedad Radonja (23) moguce potpis
Bristric (22), Jaganjac (21) i jos neki mladji igraci su na radaru
Cavnic, Markovic, Mircevski, Radinovic, Trograncic su igraci koje ne mozes ni prodati
Galic, Dangubic, Karjasevic su takodjer pod upitnikom i vjerovatno idu i oni
Bitno je da ostanu od starijih Krpic, Boljevic, Karamarko, evnutalno Radovac uz ove mlade snage
Svi ostali igraci su ispod 23 godine
Garcevic (19) stigao i prikljucio se timu
Zeljo pravi Salzburg od kluba

Desni bek Vedad Radonja (23) moguce potpis
Bristric (22), Jaganjac (21) i jos neki mladji igraci su na radaru
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 02 jun 2025, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
40% Hajduku, gledao sam ugovor
Nema veze prodacemo ga za milion i plus 20% od narednog transfera
On je nama sad bitan i treba cekati jos
Bitno je da se Jaber ozvanici, a hoce uskoro
Nema veze prodacemo ga za milion i plus 20% od narednog transfera
On je nama sad bitan i treba cekati jos
Bitno je da se Jaber ozvanici, a hoce uskoro

European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Evo, ja cu još jednom kome nije baš najbistrijeobagol je napisao/la: ↑02 jun 2025, 14:29Imaš novac npr u Americi, recimo 15 mil dolara. neće to podići kao dobit jer ti država uzme minimalno 40% kroz porez. Onda ti odlučiš investirati u neku banana državu gdje možeš bukvalno šta hoćeš. Skontaš da su u BiH klubovi udruženja građana gdje su haman pa nikakve finansijske kontrole poslovanja. Pored kluba kupiš recimo i firme za pružanje nekih usluga, npr zaštitarsku agenciju. Onda dogovoriš da tvoja zaštitarska agencija za puno veću cifru pruža usluge tvom klubu i ostvariš visoku dobit. Tu dobit podigneš i platiš državi 10%. To je jedan način.jurisicduska je napisao/la: ↑02 jun 2025, 10:44Volio bih da mi neko objasni kako da preko fudbalskog kluba operem pare , imam nekih viška para crnih pa da properem
Ja sam istraživao ali vrlo teško u našim zakonskim okvirima, nit ti možeš isplaćivat dobit, nit da dam igračima po 30 da oni meni daju 10 nazad, odakle mi tih 30 da dam ako perem moraju proći kroz papire, nit da dam pozajmicu jer mi i za to treba porijeklo.
Pranje para bi podrazumijevalo stavljanje ilegalnog novca u legalne tokove, čisto da unaprijed kažem ako ko ima neku sugestiju da mi crne pare ostaju crne da ne odgovara bezveze jer sve što sam do sad čuo je na tom glasu, ili da me uhapse pri pokušaju transakcije veće od 30k , i to da me zaobiđu takvi s odgovorima ?
Dakle kako ?
Drugi način je da imaš duple ugovore sa igračima. Jedan ugovor deponovan u savezu i na tu cifru plaćaš doprinose. a stvarni ugovor je potpisan između igrača i tvoje firme u Americi (za izvođenje nekih usluga u inostranstvu), tamo plaćaš neke minimalne doprinose, ovde to ne prijavljuješ a u ugovore si im stavio dosta veće cifre i oni ti vraćaju jedan dio tog iznosa u kešu, do kojeg ne bi mogao doći recimo u Americi a ovamo ti treba za razne aktivnosti.
Za to uglavnom služe klubovi, da se iz legalnih tokova izvuče keš.
Ako hoćeš da prljavi novac ubaciš u klub, onda to radiš preko fiktivnih transfera sa egzotičnim zemljama. Načina je milijardu, kad ima volje
Možeš mjesečno prijaviti da imaš 150.000 članarina, donacija, uvećati prodaju preko fan shopa, preko prodaje pića na stadionu. Možeš na svakoj utakmici prijaviti da si umjesto 7.000 prodao 10.000 ulaznica.
cijela ova konstrukcija je pravno i ekonomski neodrziva i pokazuje potpuno nerazumijevanje kako funkcionisu medjunarodni finansijski tokovi, poreski sistemi i nadzorne institucije. ideja da bi neko s ozbiljnim kapitalom iz usa, jedne od najstrozijih i najuredjenijih poreskih jurisdikcija, pokusao izbjeci porez preko udruzenja gradjana u bih je toliko naivna da je besmisleno trositi argumentaciju.
Irs ima direktan uvid u globalne transakcije svih americkih fizickih i pravnih lica, ukljucujuci i one koje se vrte kroz bih. ako to i ne prepoznaju domace institucije, americke svakako hoce. Usa ima zakonsku osnovu da pokrene istrage i optuznice za poreske prevare i pranje novca pocinjeno van svojih granica ako su pocinioci ili sredstva povezani sa usa znaci, svi ti “dupli” ugovori, fiktivne usluge, fakturisanja preko zastitarskih firmi i lazne clanarine su vec vidjeni, procesuirani i zavrsavali su optuznicama.
ni zakon o porezu na dobit, ni zakon o sprjecavanju pranja novca u bih ne ostavljaju prostor za ovakve stvari. svako prelivanje dobiti izmedju povezanih lica, lazno prikazivanje prihoda ili fiktivno poslovanje vodi u krivicnu odgovornost. sistem jeste spor, ali nije ni blizu toliko naivan koliko autor pretpostavlja.
u sustini, ovo je pokusaj da se kompleksne finansijske i pravne stvari svedu na nivo osnovnoskolske logike, ali bez imalo svijesti koliko je to zapravo plitko i nerealno.
-
- Kontakt:
Ajde ne lazi,ko ce ba vama dati milione za igrace a znaju svi kako prodajete igrace. Vjerovatno ovi iz Hajduka nisu upuceni za koliko su ga pustili

Koji podcast i zasto pratis podcaste Hajduka? Index hr je prenio 30%.
Sacekaj jos par danamosarajvosa83 je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:51Ajde ne lazi,ko ce ba vama dati milione za igrace a znaju svi kako prodajete igrace. Vjerovatno ovi iz Hajduka nisu upuceni za koliko su ga pustiliniko nikad nece platiti igraca i dati milionske cifre a plata istog igraca cemerna,spustite se na zemlju.
Samo na Jaberu cemo uzet milione i otvara nam se put u Saudijsku Arabiju
Sosic je na radaru zapadnih klubova
Kadetski, juniorski i seniorski prvak BiH
Golovi, asistencije, sve ima i sigurno ce za masne pare otici
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 02 jun 2025, 18:54, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Zasto umisljas da vas neko od zeljovaca smatra nekakvim rivalomobrijanopile je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:09Ja njih razumijem, ides u Evropu zbog kluba kojeg smatraš najvecim rivalom, sto oni nas smatraju, ali mi njih ne jer oni nisu nama konkurencija Zrinjski da, Borac da, a oni su vazduh. Nada se samo da ce se i zvanično zahvaliti na našoj pomoći da vide Evropu. Zavali se i uživaj, idu jos dva odlična igrača.

I dobro si napisao, vi ste rival i konkurencija tim politickim gownima poput FK HDZ i FK SNSD

Zadnja izmjena: let3, dana/u 02 jun 2025, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Imas na podcastu Hajduka a imas i na tribina podcastu isto su vas ismijavali u vezi prodaje i Sosica,tesko mi to sad naci,uglavnom postavio sam bio link ovdje tad. Pratim HR ligu redovno i podcaste jer ovo smece od Vico lige mi se zgadilo. Uostalom,sta tebe zanima sta ja pratim?
-
- Kontakt:
Bravo, odlično objašnjeno! Najveci mafijaš, svih vremena, Al Kapone je uhapšen, u Americi, radi poreza i sad je Mirvic budala da popuši foru, jer je eto on pametan da prevari Ameriku zbog milion dva ili 15, a čovjeku bogatstvo procjenjeno na 600 miliona dolara. Nismo djeca. Zavist, opasna bolestDadoElazar je napisao/la: ↑02 jun 2025, 18:50Evo, ja cu još jednom kome nije baš najbistrijeobagol je napisao/la: ↑02 jun 2025, 14:29Imaš novac npr u Americi, recimo 15 mil dolara. neće to podići kao dobit jer ti država uzme minimalno 40% kroz porez. Onda ti odlučiš investirati u neku banana državu gdje možeš bukvalno šta hoćeš. Skontaš da su u BiH klubovi udruženja građana gdje su haman pa nikakve finansijske kontrole poslovanja. Pored kluba kupiš recimo i firme za pružanje nekih usluga, npr zaštitarsku agenciju. Onda dogovoriš da tvoja zaštitarska agencija za puno veću cifru pruža usluge tvom klubu i ostvariš visoku dobit. Tu dobit podigneš i platiš državi 10%. To je jedan način.jurisicduska je napisao/la: ↑02 jun 2025, 10:44Volio bih da mi neko objasni kako da preko fudbalskog kluba operem pare , imam nekih viška para crnih pa da properem
Ja sam istraživao ali vrlo teško u našim zakonskim okvirima, nit ti možeš isplaćivat dobit, nit da dam igračima po 30 da oni meni daju 10 nazad, odakle mi tih 30 da dam ako perem moraju proći kroz papire, nit da dam pozajmicu jer mi i za to treba porijeklo.
Pranje para bi podrazumijevalo stavljanje ilegalnog novca u legalne tokove, čisto da unaprijed kažem ako ko ima neku sugestiju da mi crne pare ostaju crne da ne odgovara bezveze jer sve što sam do sad čuo je na tom glasu, ili da me uhapse pri pokušaju transakcije veće od 30k , i to da me zaobiđu takvi s odgovorima ?
Dakle kako ?
Drugi način je da imaš duple ugovore sa igračima. Jedan ugovor deponovan u savezu i na tu cifru plaćaš doprinose. a stvarni ugovor je potpisan između igrača i tvoje firme u Americi (za izvođenje nekih usluga u inostranstvu), tamo plaćaš neke minimalne doprinose, ovde to ne prijavljuješ a u ugovore si im stavio dosta veće cifre i oni ti vraćaju jedan dio tog iznosa u kešu, do kojeg ne bi mogao doći recimo u Americi a ovamo ti treba za razne aktivnosti.
Za to uglavnom služe klubovi, da se iz legalnih tokova izvuče keš.
Ako hoćeš da prljavi novac ubaciš u klub, onda to radiš preko fiktivnih transfera sa egzotičnim zemljama. Načina je milijardu, kad ima volje
Možeš mjesečno prijaviti da imaš 150.000 članarina, donacija, uvećati prodaju preko fan shopa, preko prodaje pića na stadionu. Možeš na svakoj utakmici prijaviti da si umjesto 7.000 prodao 10.000 ulaznica.
cijela ova konstrukcija je pravno i ekonomski neodrziva i pokazuje potpuno nerazumijevanje kako funkcionisu medjunarodni finansijski tokovi, poreski sistemi i nadzorne institucije. ideja da bi neko s ozbiljnim kapitalom iz usa, jedne od najstrozijih i najuredjenijih poreskih jurisdikcija, pokusao izbjeci porez preko udruzenja gradjana u bih je toliko naivna da je besmisleno trositi argumentaciju.
Irs ima direktan uvid u globalne transakcije svih americkih fizickih i pravnih lica, ukljucujuci i one koje se vrte kroz bih. ako to i ne prepoznaju domace institucije, americke svakako hoce. Usa ima zakonsku osnovu da pokrene istrage i optuznice za poreske prevare i pranje novca pocinjeno van svojih granica ako su pocinioci ili sredstva povezani sa usa znaci, svi ti “dupli” ugovori, fiktivne usluge, fakturisanja preko zastitarskih firmi i lazne clanarine su vec vidjeni, procesuirani i zavrsavali su optuznicama.
ni zakon o porezu na dobit, ni zakon o sprjecavanju pranja novca u bih ne ostavljaju prostor za ovakve stvari. svako prelivanje dobiti izmedju povezanih lica, lazno prikazivanje prihoda ili fiktivno poslovanje vodi u krivicnu odgovornost. sistem jeste spor, ali nije ni blizu toliko naivan koliko autor pretpostavlja.
u sustini, ovo je pokusaj da se kompleksne finansijske i pravne stvari svedu na nivo osnovnoskolske logike, ali bez imalo svijesti koliko je to zapravo plitko i nerealno.
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 02 jun 2025, 19:00, ukupno mijenjano 2 puta.
Evo i oni tebe selame!