FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
80
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 155

Hordas1990
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hordas1990 » 03 jun 2025, 13:40

vedinjo98 je napisao/la:
03 jun 2025, 00:58
Za Jattu nisam pametan. Objektivno ima kvaliteta i da kod nas igra konstantno. Da ne pricam u Velezu.

Promocija mladog igraca i ganjanje rezultata se ne kose u ovom slucaju, s obzirom da je Jatta vrhunski odigrao sve dosad.
Jattu zadrzati iz dva razloga. Prvo sto je pokazao da itekako ima mjesta i moze igrati kod nas. Drugo sto ne vidim zasto da se odricemo tolikog novca.

Mlinarica smo platili 200k plus procenat. Velezu je uz to ponudjeno nekoliko igraca na posudbu. Odabrace vjerovatno dvojicu i dobiti 50% od njihovih izlaznih transfera. Previsok procenat.

Ako uzmu Jattu i prodas ga za dvije godine za 3 miliona (zvijer je, nije nerealno), ostade njima 1.5 fakticki ni na sta. Zato to raditi? Renan, s tim nemam problem. Kazu Mehmedovic je bitan za svlacionicu, pa njega ne bi na posudbu, ali ima jos igraca da se probere. Neka Jatte kod nas.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 03 jun 2025, 13:46

Ma ja ne znam odakle vam ta informacija za 50% transfera, to prvi put cujem ikad da je neko rekao
Igrac na posudbi Velez ima samo da se dogovori koliko ce plate preuzeti da placaju, a to 50% je neko bombu bacio dobru

Nego gdje nam je Latif sta kaze ne oglasava se od sinoc na storiju

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 jun 2025, 13:48

Ja mislim da je Renan bolji napadač od Mlinarica, kompletniji.

Sve je u glavi i volji i zelji. Ako bude htio zabiti ce više golova od Mlinarica. Kao i vecinu brazilaca njega zajebaje disciplina i profesionalizam.
Iskreno nadam se da me Mihael demantuje ali meni on nista posebno nije (osim preestrasnog suta). Ja nebi dao pare za njega ali eto vjerojatno ima ljudi koji su procjenili a bolje znaju od mene.

Jatti ce dobro doci Velež. Kao sto je i Guliashviliju. Jednostavno ce dobiti priliku da igra svaku utakmicu. Kod nas to nebi mogao sigurno. Odma da kažem da mislim kao i većina da je talenat i to strašan. Ali dosta vas ne shvata oscilacije u igri tako mladog igrača i kako ce mu dobro doci ta posudba da se stabilizuje u seniorskom fudbalu i nasoj ligi. Onda kad se vrati, deranje guzova, kao i Gulisa.
Naravno da je suplja prica za taj dio da ce neko uzeti procenat od Jatte. Dajte se uozbiljiti. Opet ovaj baca bombe.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 03 jun 2025, 13:51

bvsic je napisao/la:
03 jun 2025, 13:46
Ma ja ne znam odakle vam ta informacija za 50% transfera, to prvi put cujem ikad da je neko rekao
Igrac na posudbi Velez ima samo da se dogovori koliko ce plate preuzeti da placaju, a to 50% je neko bombu bacio dobru
Ja sam to procitao na ovom forumu. Jutros sam provjerio i tacna je informacija, njima ide 50%. Ako ne vjerujes meni, potvrdice ti neko drugi. Nekoliko ljudi je vec napisalo.

Jasno mi je da imamo fine odnose sa njima i treba biti korektan, ali 50% je bas previse. Na kraju se moze desiti da nas Mlinaric izadje koliko? Daj Boze da on to opravda, ali uvjeren sam da se moglo bolje proci.

Naravno ovo nista ne vazi ako ne pustimo Jattu. Eto im Renana, nije problem. Nije to igrac koji ce sutra otici za par miliona, a i mozemo bez njega, pa nije neki gubitak. Neka Jatte.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 03 jun 2025, 13:55

Hordas1990 je napisao/la:
03 jun 2025, 13:51
bvsic je napisao/la:
Ja sam to procitao na ovom forumu. Jutros sam provjerio i tacna je informacija, njima ide 50%. Ako ne vjerujes meni, potvrdice ti neko drugi. Nekoliko ljudi je vec napisalo.

Jasno mi je da imamo fine odnose sa njima i treba biti korektan, ali 50% je bas previse. Na kraju se moze desiti da nas Mlinaric izadje koliko? Daj Boze da on to opravda, ali uvjeren sam da se moglo bolje proci.

Naravno ovo nista ne vazi ako ne pustimo Jattu. Eto im Renana, nije problem. Nije to igrac koji ce sutra otici za par miliona, a i mozemo bez njega, pa nije neki gubitak. Neka Jatte.
Ja sam procitao to na PL forumu jedan od laznih je napisao cini mi se.

Moj mozak ne moze da shvati tu opciju (kako Velez uvjetuje to? igrac igra kod njih godinu dana i vrati se u svoj klub ti im das 50%?) ako neko moze da objasni i dok ne bude zvanicno 99% sam siguran da je to bomba neka

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 03 jun 2025, 13:56

bvsic je napisao/la:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 jun 2025, 14:00

Raspravljalo se jucer o tome. Pisao je @NajvecaRadosti da njima ide 50%, mislim da je i Duska isto, a i par Velezovaca na PL temi. Nadam se da ipak nije tacno.

Herson

Post Postao/la Herson » 03 jun 2025, 14:02

bvsic je napisao/la:

Normalno je da i Velež dobije procenat od transfera ukoliko se on ostvari u periodu dok još traje posudba, bilo to 6 mjeseci ili godinu. Kada se vrati sa posudbe, tada i završava priča o procentima. Ako Jatta napravi transfer za 2 godine, koja je logika da klub daje 50% Veležu samo zato što je tamo proveo jedan period na posudi? Prvi put čujem za takav način saradnje među klubovima.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 jun 2025, 14:02

Stvarno mislite da se bas toliko nema mozga pa da se za Mlinarica daju pare plus 50% od Jatte? Moze biti da se dog neki procenat od prodaje nekog od igraca koji odu na posudbu ali ovo je nerealno i bomba 100%

Rokitansky
Kontakt:

Post Postao/la Rokitansky » 03 jun 2025, 14:04

E čuj 50% transfera ako je proveo tamo posudbu
Dajte uozbiljite se, ne vjerujte svakakvim glupostima, po toj logici bi sad i za Gulija trebali njima dati procenat
Ne postoji ama baš nikakva stavka u ugovoru koja to dozvoljava, a i da ima vjerovatno bismo bili prvi u svijetu koji su to implementirali

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 03 jun 2025, 14:05

Herson je napisao/la:
03 jun 2025, 14:02
bvsic je napisao/la:

Normalno je da i Velež dobije procenat od transfera ukoliko se on ostvari u periodu dok još traje posudba, bilo to 6 mjeseci ili godinu. Kada se vrati sa posudbe, tada i završava priča o procentima. Ako Jatta napravi transfer za 2 godine, koja je logika da klub daje 50% Veležu samo zato što je tamo proveo jedan period na posudi? Prvi put čujem za takav način saradnje među klubovima.
Tako je dogovoreno, ide im 50%. Ima logike ako im das Renana na kojeg ionako ne racunas i koji se realno ne moze prodati za neke velike pare. Nema logike ako im das Jattu.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 03 jun 2025, 14:06

Iskreno sumnjam da bi se uprava na celu sa Mirvicem tek tako razbacivala sa potencijalno najvecim transferom kluba do sada ...
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu.“

forzasarajevo
Kontakt:

Post Postao/la forzasarajevo » 03 jun 2025, 14:12

Pitar6785 je napisao/la:
03 jun 2025, 01:59
H8Z7 je napisao/la:
02 jun 2025, 22:58
riki46 je napisao/la:
02 jun 2025, 22:49
Ima li neko link tog profila što piše da je završen? :D
Ako Hordama dobra nije jasno koje sta je FK SARAJEVO i NAMJERE GOSPODINA MIRVICA, i zasto cetnik Vico i ustasa Beus rade cirkuzaniju, prpa usralase cetnicko ustaska guza
Daj mi reci otkud s tvoje strane tolika mrznja prema nekim igracima? Pametujes uglavnom u prazno kao da si popio svu pamet ovog svijeta. Sezona nije bila idealna, ali iz aviona se vidi da si jako zao covjek.

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 03 jun 2025, 14:16

Mozda za Renana ako ga vrate u zivot jer mi nemamo strpljenja i vremena da se s tim borimo. Onako realno domacinski, da li bi iko od nas prihvatio ovo za Jattu. Zato mi je apsolutno nerealno. Prije mozda da se plate placaju 50%, to vec ima logike.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 03 jun 2025, 14:28

Ma samo dobro glup covjek moze povjerovati da ide tih nekih famoznih 50% ili koliko vec. To bih razumio da im posudis igraca na 2-3 godine, pa ako dodje kakva ponuda u tom periodu pa haj po pola sa njima. I to bi mi imalo neke logike kod igraca kao sto je npr Durakovic ili Mehmedovic koji realno nisu ni za klupe, ali za Jattu da to pisete su ciste nebuloze.

Po mojoj nekoj logici ovih 50% za Jattu ili nekog drugog moze biti samo plata. Dok je na posudbi 50% plate daje velez.

Rokitansky
Kontakt:

Post Postao/la Rokitansky » 03 jun 2025, 14:37

hibrid je napisao/la:
03 jun 2025, 14:28
Ma samo dobro glup covjek moze povjerovati da ide tih nekih famoznih 50% ili koliko vec. To bih razumio da im posudis igraca na 2-3 godine, pa ako dodje kakva ponuda u tom periodu pa haj po pola sa njima. I to bi mi imalo neke logike kod igraca kao sto je npr Durakovic ili Mehmedovic koji realno nisu ni za klupe, ali za Jattu da to pisete su ciste nebuloze.

Po mojoj nekoj logici ovih 50% za Jattu ili nekog drugog moze biti samo plata. Dok je na posudbi 50% plate daje velez.
Upravo to za platu , neko vjerovatno čuo 50% i odmah pomislio da je to za transfer, a puno više ima smisla da oni pokrivaju 50% plate

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 jun 2025, 14:58

juka55 je napisao/la:
03 jun 2025, 13:12
Bog će nas kaznit, ti si me tjerala da beremo jabuke
:urnebes:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Bilosta
Kontakt:

Post Postao/la Bilosta » 03 jun 2025, 16:01

Dobro je neko reko gore, ako se transfer ostvari u toku posudbe 50%, iako mi je i to glupo ali eto, u klubu znaju šta rade

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 03 jun 2025, 16:02

Ovako stvari stoje Mlinarić je kostao nas 260 000 eura od toga velezu 200 000 eura 40 000 eura Belupu 20 000 eura menedjerska provizija i velezu id 15 % od sljedećeg transfera i 3 igrača na pozajmicu na koje zekicu ne racuna u sljedećoj sezoni

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 03 jun 2025, 16:08

Bilosta je napisao/la:
03 jun 2025, 16:01
Dobro je neko reko gore, ako se transfer ostvari u toku posudbe 50%, iako mi je i to glupo ali eto, u klubu znaju šta rade
Može li pojašnjenje molim te. Ko u tom slučaju odlučuje o realizaciji transfera?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.