FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
25%
2. Borbu za Evropu
69
50%
3. Sredinu tabele
20
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 137

19vendetta87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 jun 2025, 18:09

Riquelme1921 je napisao/la:
03 jun 2025, 17:29
1921TM87 je napisao/la:
03 jun 2025, 17:18
Željeni dolasci:
Rijad B.
Santos C.
Aleksandar Vukotić,
Nermin Zolotić,
Armin Hodžić,
Ma dodaj i Dumfriesa, ista je šansa ko i za ove.
Trebao je Dzeku umjesto Bajica :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 jun 2025, 18:17

Možemo li se vratiti u realnost? Tj. Riadu Šuti i Kaćunku? :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 jun 2025, 18:19

1921TM87 je napisao/la:
Željeni dolasci:
Rijad B.
Santos C.
Aleksandar Vukotić,
Nermin Zolotić,
Armin Hodžić,
Dzeko supak ispao, pored strasne nase ponude(vjerovarno niko nije ni pomislio da ga kontaktira) hoce da potpise za Como.
Fk Željezničar.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 03 jun 2025, 18:31

1921TM87 je napisao/la:
Željeni dolasci:
Rijad B.
Santos C.
Aleksandar Vukotić,
Nermin Zolotić,
Armin Hodžić,

Haha ovo bi znacilo da titula ide na Grb ako dolaze ovi :rol:

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 jun 2025, 18:33

Levin je napisao/la:
03 jun 2025, 18:17
Možemo li se vratiti u realnost? Tj. Riadu Šuti i Kaćunku? :kafa:
:rol:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 jun 2025, 18:50

Mi ne smijemo ostat bez Vede Muftića i Madžida Šošića
Momci bolan ispasti cemo iz lige 10
Šta Vam je bolan

Možda na zimu jedan - pod uslovom da dobro stojimo na tabeli a drugi na ljeto

Treba sa obadvojicom radit na produženju ugovora kao što su uradili sa Jabijem

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 03 jun 2025, 18:54

svrakino1921 je napisao/la:
03 jun 2025, 18:50
Šta Vam je bolan

Sreca nasa pa ce biti Rudar-Velez-Sloga u ligi, ne mozemo ispasti svrakinoo.
Poslije ovih para se treba pojacati i napasti titulu jel tako?

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 03 jun 2025, 19:03

19vendetta87 je napisao/la:
03 jun 2025, 18:09
1921TM87 je napisao/la:
Željeni dolasci:
Rijad B.
Santos C.
Aleksandar Vukotić,
Nermin Zolotić,
Armin Hodžić,
Naglasak jer na "Željeni", valjda je to pametnom jasno.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 jun 2025, 19:11

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
03 jun 2025, 18:54
Šta Vam je bolan

Ne slažem se
Titulu osvaja Borac - slave 100 godina
Treba Jabijeve novce uložiti u vraćanje duga Poreskoj FBiH dovest bekove i stopera i ako se vrati Riki Bajić onda se zahvaliti Dangubiču
Opet napast 3 poziciju s tim da budemo sigurno 4 a kup napast - vidjet sa Zrinjom da nam srede jer smo im mi donijeli titulu ove sezone

I nešto novca u kamp - bar kupit zemljište da bude 1/1 na Želju a onda polako osposobiti dva terena i postavit malo bolji kontejner ko Pitari u Butmiru

Tako bih ja ako su došle tolike pare od transfera Jabija

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jun 2025, 19:23

03 jun 2025, 19:11
GrbavicaHram1921 je napisao/la:
03 jun 2025, 18:54
Šta Vam je bolan

Ne slažem se
Titulu osvaja Borac - slave 100 godina
Treba Jabijeve novce uložiti u vraćanje duga Poreskoj FBiH dovest bekove i stopera i ako se vrati Riki Bajić onda se zahvaliti Dangubiču
Opet napast 3 poziciju s tim da budemo sigurno 4 a kup napast - vidjet sa Zrinjom da nam srede jer smo im mi donijeli titulu ove sezone

I nešto novca u kamp - bar kupit zemljište da bude 1/1 na Želju a onda polako osposobiti dva terena i postavit malo bolji kontejner ko Pitari u Butmiru

Tako bih ja ako su došle tolike pare od transfera Jabija
Voli te brat svrakino
:rol:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 jun 2025, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 jun 2025, 19:33

1921TM87 je napisao/la:
03 jun 2025, 19:03
19vendetta87 je napisao/la:
03 jun 2025, 18:09

Naglasak jer na "Željeni", valjda je to pametnom jasno.
Ne zelim ismijavati, ja bi stvarno volio ove igrace uz to i Graovca koji je nedavno potpisao za drugi klub, ali treba biti realan i traziti sto mozemo. Mozda Gojak. :kafa:
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 jun 2025, 20:03

Obzirom da nema nekih novih mahala oko pojačanja da se probamo igrati malo FM. :kafa:

Do sad su otišli :
Nemanja Cavnić, Stefan Radinović, Stipo Marković, Martin Mirčevski i Antonio Trogrančić.

Sljedeći odlasci koje očekujem :
Filip Dangubić i Marin Galić.

Transferi :
Abdulmalik Al Jaber

Potencijalni transferi :
Vedad Muftić i Madžid Šošić

Kad bi se svi ovi transferi ostvarili ko ostaje :
Abdulahović/Duškaj
Odinaka/??? - Šukilović/??? - Karamarko/Mahmić - ???/???
Lagumdžija/Huso - Radovac/Simoni/Fočo
Vini/??? - Garčević/Šabić - Boljević/Cvetanovski
Krpić/Laušević

Jako mnogo uptnika!!!

Ukoliko se ostvare svi ovi odlasci bit ćemo u velikom problemu definitivno. Za sad je već zadnja linija skoro pa prazna a veliki je upitnik koliko su ostali juniori dorasli zadatku. Ove sezone smo zaista propustili priliku da još nekoga iz juniora gurnemo u prvi tim. Jedinu iole ozbiljnu minutažu su postigli Šabić i Fočo ali definitivno premalo da bismo se mogli ozbiljnije osloniti na juniorski pogon. Kolić i Šemdin su dobili tek nekoliko minuta a Zaničanin i Babaluk veliko ništa. Barimac, koji se po meni mogao naći bar na klupi nije ni toliko. Kako smo propustili priliku ne mislim da će uopšte većina njih dobiti ozbiljnu minutažu ove sezone. Ne bi me iznenadilo da ih i pustimo niz vodu. Posudba bi bila svakako najbolje rješenje. Pored Šabića i Foče moždavjedino Šemdin i Kolić dobiju neki prostor ali to će u mnogome zavisiti od Adžema.

Golman
Imam neke rezerve prema Abdulahoviću kojih ne mogu da se riješim nikako. Čudna su mi ona njegova izlijetanja pa makar. Obavezno dovesti još jednog U21 golmana. Ne bih mnogo razmišljao, Zubane vrati Karića u jato pa makar propali.

Štoperi
Veći dio prethodne sezone gledali smo upravo Karamarka i Šukilovića u paru i nisu se mnogo proslavili mada mislim da je to i dijelom bilo zbog pripreme odbrane jer ne mogu se oteti utisku da su mogli i bolje. U svakom slučaju, potreban je bar jedan iskusniji desni štoper. Nadao sam se dolasku Graovca ali koliko para toliko muzike. Obzirom da nema mnogo kvslitetnih rješenja da su slobodni ovo ljeto a da su u našem platnom rangu vjerovatno ćemo morati ponovo rizikovati i ići grlom u jagode.

Lično ne bih išao daleko. Ivan Marić (Posušje) je po meni idealno rješenje za tu poziciju ili Kristijan Tojčić (Nafte). Ako ima dodamo Šemdina i uzmemo u obzir da na štoperske pozicije mogu uletiti i Huso, Simoni ili Dan mislim da je to solidno pokriveno. Doduše, valjao bi neki iskusan štoper da to malo ustroji ali kako ne vidim da se neki dovodi u kontekst sa nama, teška situacija.

Bekovi
Prosto je nevjerovatno da smo spali na jednog beka u ekipi. Unatoč uvriježenom mišljenju mislim da Odinaka ima odličan potencijal i da će uz Adžema procvjetati ali ostaje veliko pitanje lijeve strane odbrane. Očekivao sam produženje sa Radinovićem ali pretpostavljam da je previše tražio da bi bio zamjena. Kao brvi bek lijevo Alić je idealan i nadam se skorom potpisu a kao njegovu zamjenu bih gurao Barimca. Strašan slobodnjak dečko ima. Obzirom da je navodno Giovani blizu potpisa tu bih se zaustavio. Giovani, Odinaka, Alić i Barimac su sasvim dovoljni. Možda jedino ganjati nekog polivalentnog koji može pokriti obje strane za ne daj Bože a da nije mnogo skup. Mada ne bi bilo loše probati sa malim Cokom (GOŠK) ili Bekavcom (Posušje) kao nekim drugim ili trećim opcijama.

Defanzivni i Centralni vezni.
Mislim da je taj dio veznog reda prilično popunjen i da tu nema mnogo smisla nekoga dovoditi. Gurnuti Fočo i Kolića pa šta Bog da. Možda jedino dovesti nekog jeftinog centralnog veznog kako bi imali više širine kako su to pozicije koje su nekako najsklonije povredama.

Ofanzivni vezni/Polušpic
Ovdje će biti najveći problem. Garčević i Šabić su jako mladi i neiskusni i mislim da im treba neki dobar i vrlo kreativan ofanzivni vezni da im da neko usmjerenje. U biti ne bi ni Kamenar bio loš ali ako hoćemo da razvijamo ovu dvojicu momaka to mora biti ipak klasa iznad. Recimo Gojak :cool: . Usput, malo.mi je neozbiljno vidjeti da se Kaćunko dovodi u kontekst sa nama. Ukoliko Madžid ode a on dođe bit će to vrlo tanko. Nadam se da griješim.

Krila
Namjerno ne ubrajam Garčevića i Šabića jer su njih dvojica, po meni primarno veznjaci. Nemaju oni tu probojnost specifičnu za krilne napadače. Uglavnom, lijevo smo dobro popunjeni sa Boljevićem i Cvetanovskim ali desno imamo problem. Vini djeluje obečavajuće ali mislim da mora biti neka rezervna opcija sve ibda se Efendić vrati iz Supčanice. Lično bih ciljao na ljevaka i tu mi najbolje djeluje Jelavić iz Širokog i Samardžija iz BSK (dečko bi mogao biti pun pogodak). Od dešnjaka bi izdvojio Pantelića iz Radnika.

Napad
Napadač nam je prijeko potreban. Definitivno bih probao sa Teodorovićem iz Radnika ili Šikanjićem iz Laktaša. Naravno probao Zeničanina gurnuti pa šta god da bude. Mada, valjao bi Rijad.

Dakle, malo FM :

I tim

Abdulahović
Giovani - Marić - Karamarko - Alić
Lagumdžija - Radovac
Pantelić - Gojak - Boljević
Bajić

*Znam da tu nema U21. To će svakako biti problem.

II tim

Karić
Odinaka - Šukilović - Mahmić - Čoko
Karjašević - Simoni
Vini - Garčević - Cvetanovski
Laušević

Treće varijante

Odbrana : Šemdin, Barimac
Vezni : Fočo, Fontemachi :twisted:
Ofanzivni vezni : Šabić, Kaćunko :geek:
Krila : Efendić, Samardžija, Babaluk
Napad : Krpić

Da li bismo ispali ili se borili za Evropu? :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 03 jun 2025, 20:11

Levin je napisao/la:
03 jun 2025, 20:03
Obzirom da nema nekih novih mahala oko pojačanja da se probamo igrati malo FM. :kafa:

Do sad su otišli :
Nemanja Cavnić, Stefan Radinović, Stipo Marković, Martin Mirčevski i Antonio Trogrančić.

Sljedeći odlasci koje očekujem :
Filip Dangubić i Marin Galić.

Transferi :
Abdulmalik Al Jaber

Potencijalni transferi :
Vedad Muftić i Madžid Šošić

Kad bi se svi ovi transferi ostvarili ko ostaje :
Abdulahović/Duškaj
Odinaka/??? - Šukilović/??? - Karamarko/Mahmić - ???/???
Lagumdžija/Huso - Radovac/Simoni/Fočo
Vini/??? - Garčević/Šabić - Boljević/Cvetanovski
Krpić/Lauševb]Jako mnogo uptnika!!![/b]

Ukoliko se ostvare svi ovi odlasci bit ćemo u velikom problemu definitivno. Za sad je već zadnja linija skoro pa prazna a veliki je upitnik koliko su ostali juniori dorasli zadatku. Ove sezone smo zaista propustili priliku da još nekoga iz juniora gurnemo u prvi tim. Jedinu iole ozbiljnu minutažu su postigli Šabić i Fočo ali definitivno premalo da bismo se mogli ozbiljnije osloniti na juniorski pogon. Kolić i Šemdin su dobili tek nekoliko minuta a Zaničanin i Babaluk veliko ništa. Barimac, koji se po meni mogao naći bar na klupi nije ni toliko. Kako smo propustili priliku ne mislim da će uopšte većina njih dobiti ozbiljnu minutažu ove sezone. Ne bi me iznenadilo da ih i pustimo niz vodu. Posudba bi bila svakako najbolje rješenje. Pored Šabića i Foče moždavjedino Šemdin i Kolić dobiju neki prostor ali to će u mnogome zavisiti od Adžema.

Golman
Imam neke rezerve prema Abdulahoviću kojih ne mogu da se riješim nikako. Čudna su mi ona njegova izlijetanja pa makar. Obavezno dovesti još jednog U21 golmana. Ne bih mnogo razmišljao, Zubane vrati Karića u jato pa makar propali.

Štoperi
Veći dio prethodne sezone gledali smo upravo Karamarka i Šukilovića u paru i nisu se mnogo proslavili mada mislim da je to i dijelom bilo zbog pripreme odbrane jer ne mogu se oteti utisku da su mogli i bolje. U svakom slučaju, potreban je bar jedan iskusniji desni štoper. Nadao sam se dolasku Graovca ali koliko para toliko muzike. Obzirom da nema mnogo kvslitetnih rješenja da su slobodni ovo ljeto a da su u našem platnom rangu vjerovatno ćemo morati ponovo rizikovati i ići grlom u jagode.

Mahmic odlazi i eventualno Muftic.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 03 jun 2025, 20:17

Svake godine se riješiš po ekipe, pa dovedeš parmake i sve tako u krug
Nećemo mi trofeja vidjeti još sto godina
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 jun 2025, 20:24

A za 100 godina ja ću imat 160.Taman da mi praunuk moze titulu proslavit.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 jun 2025, 20:26

Barba nam je izbio 100.000 milja posto bije pozvao Muftica.Neka ga nek gazi po Grbavici.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 jun 2025, 20:37

Bolji je Sosic od Kulasina. Zove Sosica dok je igrao za neki anonimus tim u Sloveniji, a nema poziva kad igra najbolji fudbal do sada u svojoj karijeri.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 03 jun 2025, 21:10

dzaberu sve najbolje, iznimno kulturan decko, veoma talentovan i ako nastavi raditi na sebi, moze mnogo uraditi na daleko profesionalnijem nivou od dosadasnjeg.

sto se tice novca koji nama pripada od njegovog transfera, polako ljudi... prvo, ne zna se tacna cifra. drugo, sve i da se radi o 3 miliona KM koje ce nama pripasti, to nije nikakva garancija da ces znacajnim ulaganjem u ekipu postici nesto vise iduce sezone u odnosu na ovu. zaboravljamo koliko je borac prihodovao od evrope. zrinjski uvjek namakne dobre igrace. o fks i njihovim mogucnostima nema potrebe previse pricati i pisati. skrsiti pare na "pojacanja", gdje si opet nekonkuretan za titulu, po meni nema smisla. bolje je rijesiti se dugova, prvenstveno prema PU (ako imamo iznos da dug nuliramo). mjesecna rata reprograma je izmedju 30 i 40 hiljada KM. skines tu obavezu, stvorio si prostor za plate u tom iznosu. dodatno, otpisuju se kamate i nema vise omce oko vrata po tom pitanju. dovoditi mlade, perspektivne igrace, koje ces moci prodavati u buducnosti i tako obdrzavati i povecavati budzet, sa nekakvim srednjorocnim planom od 3-4 godine, sa primarnim ciljem izlaska u evropu. ne ganjati pod svaku cijenu titulu i kup, jer ce nam se obiti o glavu i mogli bi, vec u sezoni 26./27. biti u situaciji kao 23./24.

umanjenjem ili nuliranjem postojecih dugovanja, lakse cemo disati na svakom nivou kao klub. u takvoj situaciji se mozes pokrivati jorganom koliko si dug i znas na cemu si. sa postojecim dugovanjima i "bacanjem" prispjelih para na nemogucu misiju, jorgan ce nam biti sve kraci.

na ovakav upis me nagnalo pisanje o ulaznim transferima, gradnji kampa, i sl. Bogami, kao da ce nam leci, minimalno, 10 miliona KM, pa se razbacujemo.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 03 jun 2025, 21:23

Eto Jaganjac zavrsen. ;)

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 03 jun 2025, 21:41

Defanziva nam je ko ementaler. Ako to ne riješimo da izgleda solidno možemo dovesti Jamala i Wirtza slabo šta smo uradili.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hrammm1921, Sarun, svrakino1921 i 47 gostiju.