babino je napisao/la: ↑07 jun 2025, 18:40
tesko mi povjerovati da Dogan vidi neke stvari koje cijeli 'kofol' SŠ ne vidi...doduse, prosjecan forumas bi bolje postavio igrace:-)
Prije toga sto spominjes rekao je i za Dedica, Memica i Hajradinovica.
Ovo je bas lose bilo, ali mozda nam je i trebalo. Da smo lakse dobili, Barba bi poletio kao sto i dan danas spominje jedno poluvrijeme protiv lala, a odmah sam pisao da mu to poluvrijeme moze vise loseg donijeti, nego dobrog.
Mene je stvarno strah jeseni, bas mi ne djeluje da u ovom SŠ ima dovoljno mozga za nesto vise.
Cak mi se cini da i igraci polahko uvidjaju da ovo ne valja i da postoje zasticeni igraci, a koplja se lome na nekim drugim.
Ovo sa dedicem i muharemovicem je bas enigma, ako vec spominjes i iznosis prljavi ves, reci sta je i bilo da se ne nagadja. Mada, sta god da je, znaci nije vise ta atmosfera na nivou, a SŠ se kune u to i to im je osnov svega.
Kako god, nikad losija ekipa nije bila na vrhu neke grupe nakon 4 kola kvalifikacija:-)
Ako odemo na svjetsko, to ce bas biti iznenadjenje u koje nikako da povjerujem:-)
Meni najteze pada cinjenica da on i ekipa oko njega ne uvidjaju neke stvari ni nakon 10-ak odradjenih utakmica. Ok, znao sam da nema trenerskog iskustva (a samim tim ni znanja), ali sam mislio da ce mu LN biti dovoljna da 'pohvata' nase igrace (sta igraju, kako igraju, sta mu mogu dati, gdje su najbolji, gdje su tanki itd). Vjerovao sam da bi sve to u paketu s patriotizmom i fajterskim mentalitetom (to dvoje mu niko ne moze osporiti) neminovno donijelo kvalitet na terenu. Medjutim...
On sam kaze da je i prvo poluvrijeme protiv Kipra bilo karastrofalno. Pa, kako je moguce da ti se to redovno desava, a navodno mjesecima skautiras i studiras te reprezentacije, plus sto ko fol redovno pratis i svoje igrace u klubovima i znas sta ti mogu pruziti?! Kako je moguce da i poslije na treninzima nekoliko dana pripremas nesto i ubijedjen si da je to to, a onda na startu drugog poluvremena vrsis 3 izmjene?! Ako vec ne moze da procijeni svoje igrace na treninzima, pa daj vrati se na neke utakmice koje su odigrali za reprezentaciju. Pogledaj tu Ukrajinu, vidi kako je Dedic izgledao desno, a Gazibegovic lijevo itd. Ne mogu da vjerujem da covjek u danasnjem fudbalu vidi Hajradinovica i pogotovo Gigovica na krilu. Hajradinovic ima neki centarsut i kao i mogao bi na krilo s tog aspekta, ali covjek ne moze predriblati/pretrcati 2 cunja, a on ga zavali na krilo.

Malic bek, Burnic bek, Mujakic bek, Omerovic bek, Memic bek, Bicakcic bek... Covjece, ti ljudi nikad nece biti bekovi. Daj Mujkica i Beganovica iz Sarajeva ili bilo koga iz domace lige, samo nemoj zavaljivati ove gore na neprirodne pozicije. Onda forsira Tahirovica i Gigovica do iznemoglosti (reci cemo da nemamo boljeg DMF-a od Sunjica i da on treba igrati), a likovi su kreativni ko moj djed od 80 godina. Ako zakazu protiv ovih amatera, kako ocekivati da nadigraju Austriju?! Ne daj Boze da smo dobili tezu grupu i tezi raspored...