BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

invincible1921
Kontakt:

Re: BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25

Post Postao/la invincible1921 » 07 jun 2025, 20:01

IMResurrected je napisao/la:
07 jun 2025, 19:58
NoDi80 je napisao/la:
07 jun 2025, 19:48
Kakve nebuloze
Eto igro je iskusni Hajradinovic i sto puta gori od Tahirovica ovu utakmicu
Ni Sunjic nije nista bolji bio s obzirom i na njegovo iskustvo
Koja je Benjaminova uloga na terenu? Cime on tacno doprinosi nasoj igri? Posalje jednu, dvije dobre duge lopte po utakmici, ok, ali osim toga? Nema ga u odbrani, nema ga u napadu. Daje minimalno rizicne pasove u svom (malom) radijusu kretanja i to je sve.

Hajradinovic je odigrao katastrofalnu utakmicu, ali je trcao, nudio se, trudio. Sunjic isto nije neki igrac, ali je agresivan, dobro starta, kidise na sredini. Tu ima neka logika zasto oni igraju, slagao se neko ili ne. Ne razumijem cime je Tahirovic zasluzio da je nezamjenjiv.
U ovoj ekipi jedan od dvojice je vazda visak

Gigovic/Burnic
Tahirovic/Sunjic
=\_1921_/=

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 07 jun 2025, 20:02

NoDi80 je napisao/la:
07 jun 2025, 20:00
NoDi80 je napisao/la:
Kakve nebuloze
Koja je Benjaminova uloga na terenu? Cime on tacno doprinosi nasoj igri? Posalje jednu, dvije dobre duge lopte po utakmici, ok, ali osim toga? Nema ga u odbrani, nema ga u napadu. Daje minimalno rizicne pasove u svom (malom) radijusu kretanja i to je sve.

Hajradinovic je odigrao katastrofalnu utakmicu, ali je trcao, nudio se, trudio. Sunjic isto nije neki igrac, ali je agresivan, dobro starta, kidise na sredini. Tu ima neka logika zasto oni igraju, slagao se neko ili ne. Ne razumijem cime je Tahirovic zasluzio da je nezamjenjiv.
Koju odbranu 1:0 smo pobjedili?
Fkaticki San Marino bez ozbiljne sanse
Koji napad?
Do ulaska Dzeke samo Bazdar je stvarao sanse
Ne govorim samo o danasnjoj utakmici protiv najgore selekcije svijeta, nego o njegovom ukupnom ucinku u reprezentaciji.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 07 jun 2025, 20:03

Dobijemo li mi Austriju na Bilinom mozemo vaditi vize za USA polako. Ali kako ih mozemo dobiti,ja ne znam,a ni Sergej sigurno. Ma da koji je qrac Austrija. Dobili smo najlakse protivnike kad gledas jakosne grupe, nisu Hrvatska,Francuska,Spanija il koji klinac. Austrija je. A mozda ih mozemo dobiti ako od nocas odmah deset hodza pocne uciti na Bilinom da nas Bog nekako pogleda. Kako igramo ja jos ne shvatam kako smo Rumuniju dobili.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jun 2025, 20:05

invincible1921 je napisao/la:
07 jun 2025, 20:01
NoDi80 je napisao/la:
Kakve nebuloze

Gigovic/Burnic
Tahirovic/Sunjic
Slazem se
Burnic je bio ok na lijevoj beku, a bio bi jos bolji da je ispred njega igrao Memic, a ne Gigovic
Isto vazi s druge strane Malic i Hajradinovic
Znaci 4:4:2 ne smiju igrati Hajradinovic, Gigovic, Tahirovic i Sunjic zajedno
Barbarez igra na siguricu, tvrdo i boli glava koliko je negledljivo
Sreca 9 bodova ima u 3 utakmice i 99% nasih kritika pada u vodu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 jun 2025, 20:06

babino je napisao/la:
07 jun 2025, 18:40
tesko mi povjerovati da Dogan vidi neke stvari koje cijeli 'kofol' SŠ ne vidi...doduse, prosjecan forumas bi bolje postavio igrace:-)
Prije toga sto spominjes rekao je i za Dedica, Memica i Hajradinovica.

Ovo je bas lose bilo, ali mozda nam je i trebalo. Da smo lakse dobili, Barba bi poletio kao sto i dan danas spominje jedno poluvrijeme protiv lala, a odmah sam pisao da mu to poluvrijeme moze vise loseg donijeti, nego dobrog.

Mene je stvarno strah jeseni, bas mi ne djeluje da u ovom SŠ ima dovoljno mozga za nesto vise.
Cak mi se cini da i igraci polahko uvidjaju da ovo ne valja i da postoje zasticeni igraci, a koplja se lome na nekim drugim.

Ovo sa dedicem i muharemovicem je bas enigma, ako vec spominjes i iznosis prljavi ves, reci sta je i bilo da se ne nagadja. Mada, sta god da je, znaci nije vise ta atmosfera na nivou, a SŠ se kune u to i to im je osnov svega.

Kako god, nikad losija ekipa nije bila na vrhu neke grupe nakon 4 kola kvalifikacija:-)
Ako odemo na svjetsko, to ce bas biti iznenadjenje u koje nikako da povjerujem:-)
Meni najteze pada cinjenica da on i ekipa oko njega ne uvidjaju neke stvari ni nakon 10-ak odradjenih utakmica. Ok, znao sam da nema trenerskog iskustva (a samim tim ni znanja), ali sam mislio da ce mu LN biti dovoljna da 'pohvata' nase igrace (sta igraju, kako igraju, sta mu mogu dati, gdje su najbolji, gdje su tanki itd). Vjerovao sam da bi sve to u paketu s patriotizmom i fajterskim mentalitetom (to dvoje mu niko ne moze osporiti) neminovno donijelo kvalitet na terenu. Medjutim...

On sam kaze da je i prvo poluvrijeme protiv Kipra bilo karastrofalno. Pa, kako je moguce da ti se to redovno desava, a navodno mjesecima skautiras i studiras te reprezentacije, plus sto ko fol redovno pratis i svoje igrace u klubovima i znas sta ti mogu pruziti?! Kako je moguce da i poslije na treninzima nekoliko dana pripremas nesto i ubijedjen si da je to to, a onda na startu drugog poluvremena vrsis 3 izmjene?! Ako vec ne moze da procijeni svoje igrace na treninzima, pa daj vrati se na neke utakmice koje su odigrali za reprezentaciju. Pogledaj tu Ukrajinu, vidi kako je Dedic izgledao desno, a Gazibegovic lijevo itd. Ne mogu da vjerujem da covjek u danasnjem fudbalu vidi Hajradinovica i pogotovo Gigovica na krilu. Hajradinovic ima neki centarsut i kao i mogao bi na krilo s tog aspekta, ali covjek ne moze predriblati/pretrcati 2 cunja, a on ga zavali na krilo. :facepalm: Malic bek, Burnic bek, Mujakic bek, Omerovic bek, Memic bek, Bicakcic bek... Covjece, ti ljudi nikad nece biti bekovi. Daj Mujkica i Beganovica iz Sarajeva ili bilo koga iz domace lige, samo nemoj zavaljivati ove gore na neprirodne pozicije. Onda forsira Tahirovica i Gigovica do iznemoglosti (reci cemo da nemamo boljeg DMF-a od Sunjica i da on treba igrati), a likovi su kreativni ko moj djed od 80 godina. Ako zakazu protiv ovih amatera, kako ocekivati da nadigraju Austriju?! Ne daj Boze da smo dobili tezu grupu i tezi raspored...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 jun 2025, 20:08

NoDi80 je napisao/la:
07 jun 2025, 20:05
invincible1921 je napisao/la:
07 jun 2025, 20:01

Gigovic/Burnic
Tahirovic/Sunjic
Slazem se
Burnic je bio ok na lijevoj beku, a bio bi jos bolji da je ispred njega igrao Memic, a ne Gigovic
Isto vazi s druge strane Malic i Hajradinovic
Znaci 4:4:2 ne smiju igrati Hajradinovic, Gigovic, Tahirovic i Sunjic zajedno
Barbarez igra na siguricu, tvrdo i boli glava koliko je negledljivo
Sreca 9 bodova ima u 3 utakmice i 99% nasih kritika pada u vodu
Apsolutno...sto je najgore ne mogu krivit nijednog od njih osim mozda tahriovica niti tvrdim da je jedan bolji od drugog...ali u svakoj sergejovoj ekipi svaki put je bar 3/4 igraca nepotrebna
=\_1921_/=

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 07 jun 2025, 20:14

Iskreno, ako nemate napisati sta pametno nemojte pisati ni gluposti, dzaba pretrpavate temu.

Laganini se ovo moglo dobiti, ali ovako trebalo biti i dobro je da jeste.

Valjda su uvidjeli i danas, da nisu pametni koliko misle da jesu jeer su prekombinirali.

Greška isto, Šaric da je ušao razbucao bi to za par minuta.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 jun 2025, 20:21

Ovo danas je ispalo idealno nije moglo bolje pobjeda a pokazali smo sve manjkavosti. Da smo pobjedili 4-0 vec bi bili na SP i bolji duplo od Austrije ,lazna euforija itd .

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 jun 2025, 20:24

za sloveniju ovako:

-------------------Vasilj----------------
Dedic-Muharemovic-Barisic-Burnic
-----------------Tahirovic--------------
Memic-Gigovic-Huseinbasic-Bazdar
-----------------Kulenovic-------------

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 jun 2025, 20:26

bordobijeli je napisao/la:
07 jun 2025, 20:21
Ovo danas je ispalo idealno nije moglo bolje pobjeda a pokazali smo sve manjkavosti. Da smo pobjedili 4-0 vec bi bili na SP i bolji duplo od Austrije ,lazna euforija itd .
Nekako i ja biram tako da gledam.
Poprilicno “bezbolan” samar realnosti cisto da ne umisle baci Francuze da se igramo 😂
Ovako smo pobjedili ali i dobili jako bitnu lekciju da nema zaj..ancije i da se mora ozbiljno pristupiti ostatku utakmica.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 07 jun 2025, 20:26

Da li se Hurem oglasio? Potrebno je da mi neko otvori oci. :yawn:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jun 2025, 20:30

S obzirom na naše evidentne kreativne nedostatke i probleme, koji su već davno apostrofirani, nisam ni očekivao neko razvaljivanje San Marina bez obzira što je u pitanju amaterska reprezentacija. U nekom idealnom scenariju očekivao sam da ćemo ih dobiti 3,4 razlike i to pod uslovom da smo ih načeli u ranoj fazi meča.

Pobjeda od 1:0 nije mi nikakav problem, ova utakmica je već arhivirana, tri boda su tri boda i to je najvažnije. Daleko veći problem je ono što radi stručni štab i kako nam igrači izgledaju na terenu. Dakle, kao što napisah u prvoj rečenici svi mi znamo da smo kreativno tanki i da već dobrih pet godina nemamo način odnosno kvalitet da lagano rutiniramo reprezentacije koje su slabije od nas.

E sad, pored toga, mi imamo selektora koji u prvih 11 čak četiri igrača stavi na neprirodne pozicije i to pozicije uz aut liniju koje su apsolutno glavno oružje da slomiš ekipu koja je slabija od tebe. Dakle dva beka i dva krila nama igraju Malić, Burnić, Gigović i Hajradinović. Malić na toj poziciji može proći u utakmicama gdje igramo da ne izgubimo jer smiješno od njega očekivati da probija po strani. Gigović i lijevo krilo nisu se u putu sreli. Hajradinović, koji je ona klasična desetka starog kova (i to debelo upitnog kvaliteta) čiji je jedini zadatak da proba podvaliti koju loptu, nama igra desno krilo. Jedina Barbarezova vratolomija za koju mogu reći da je uspješna, i to ne samo danas nego generalno od početka mandata, jeste Burnić na lijevom beku. Dečko je univerzalac, korektan, relativno dobro stoji nazad a ponekad se pojavi i naprijed i sve je to pokazao i protiv mnogo jačih selekcija od SM-a.

Znači znamo da smo loši ali hajmo to još sve izrotirati da izgledamo (polu)amaterski - e to je danas bila Barbarezova taktika. Mi faktički cijelo prvo poluvrijeme i dobar dio drugog nismo imali apsolutno nikakvu širinu na terenu i onda sve spadne na Šunjića kojem je kreativnost zadnja osobina i Tahirovića koji je... nemam ni komentar za ono što on radi na terenu.

U drugom poluvremenu odmah napravi dvije taktičke izmjene (treća Muharemović-Adrian bila je prinudna) i lik desno krilo stavi na desnog beka, a desnog beka stavi na lijevo krilo. Mislim brate, šta radiš, šta očekuješ i kojeg yebenog Pepa Guardiolu glumiš?

Da ne dužim još više, pored svih kritika (većinom opravdanih) koje javnost ima za Sergeja, OGROMAN problem je to što ili ne želi ili ne zna da nauči iz svojih grešaka. A ja se bojim da je više ovo da ne želi i da glumi stručnjaka, što se apsolutno vidi i kroz (ne)pozivanja određenih igrača, treniranje strogoće i velike kontradiktornosti kada pokušava objasniti zašto je neki igrač tu, a neki nije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 07 jun 2025, 20:32

bordobijeli je napisao/la:
07 jun 2025, 20:21
TO je to , Kontenta svega.

Danas su sve manjkavosti se pokazale, neki momci su pokazali svoje trenutne limite. Utakmica pobijedjena bodovi tu.

Najbolji moguci ishod, uz to Barba super odradjene izjave, ukazao na slabosti, odmjereno premai"izgrednicima' .. sve kako treba.

Dzeko je marka, opet dokazano.

Isto tako pokazano kako je cilj edina koristiti jos sledecu godinu, pola sada u odlucujucim momentima a pokusati ga spasiti faza utakmica gdje je trka i "oranje".

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 jun 2025, 20:36

Treba napomenuti da je golman San Marina odlican. Podsjeca me na naseg Muftica.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 07 jun 2025, 20:38

Gerijatricar Dzeka ispunio mrtvi San Marino ljubavnom tekucinom. Vjerovatno ga i Amra prima veceras u bulju. :yawn:

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 07 jun 2025, 20:39

Barbarez zna da nema kreacije, a nonstop trazi nove stopere ili napadace, umjesto da pronadju nekog veznog koji bar malo podsjeca na fudbalera pa, da zna stati na loptu, dignutu glavu, uputiti normalan pas NAPRED ne nazad itd.

Oni to kao sva znaju, a nista. I kad dovedu veznog to bude neki koji je sa loptom na VI i samo trci ko muha bez glave. Bez ikakvog učinka.

Podhitno ali bas podhitno na iduce okupljanje pozvati malog Alajbegovica. Takav tip igraca nam fali.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 jun 2025, 20:41

Ja sam siguran da bi Esmir i junior Alajbegović danas sami iznijeli pobjedu protiv San Marina. Naravno pod uvjetom da ih staviš na prirodne pozicije, a da ne izmišljaš toplu vodu kao što Barbarez izmišlja.

Nikako ovo dobro ne izgleda, a neznjanje će kad-tad nadvladati čistu sreću koja Barbareza prati ove kvalifikacije.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 jun 2025, 20:45

Vidis ovaj vrhunski stadion u Albaniji i jasno ti koliko nas savez zaostao.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 07 jun 2025, 20:49

Mislio sam da ovo nikad u zivotu necu reci ili napisati..ali Pape je doktor nauka za ovu ublehu od selektora

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 jun 2025, 20:52

Niti imamo igrače, niti selektora. Mi smo prosječna reprezentacija, nažalost to je jedina istina.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, jasmin10 i 14 gostiju.