Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Beduin
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2025, 22:46

feniksptica je napisao/la:
07 jun 2025, 19:02
Ne mozes nekog branit samo sto dolazi iz mjesta kao i ti...pa nismo Dodik.

Covjek je fulo formaciju, postave i taktiku.

Kakvi god da su nasi igraci antitalenti igras protiv yebenog San Marina...
Znaci tri razlike je neko normalno i realno ocekivanje.

Da ne zalazimo u neka sumnjiva zanemarivanja nekih igraca :bih:
To je poenta svake kritike.
Meni prvom je drago sto nas je uzeo voditi, branio sam cesto njegove poteze, ali njegovu tvrdoglavost oko formacije i selekcije igraca je bezobrazluk braniti.

Naravno da svako od nas treba biti zadovoljan rezultatom prvenstveno jer nemamo neke igrace za leprsavu igru i mnogo pametovanja, ali neki igraci jednostavno moraju na klupu, neki igraci moraju igrati svoju prirodnu poziciju. To je tako i nema tu prostora za branjenje selektora.

Nisam siguran, ali danas je izjavio kako je Dedica ostavio na klupi radi kartona? Pa valjda je upravo on i trebao poceti utakmicu, odigrati najbolje sto moze i ocistiti kartone u narednoj tekmi, a ovako je svakako dobio karton, ako je istina za suspenziju. Ili grijesim?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 07 jun 2025, 22:50

Madal je napisao/la:
07 jun 2025, 22:31
Amarinho je napisao/la:
07 jun 2025, 22:20
To si se mogao nadati da smo dobili danas 6-0 ko ljudi. Da nam gol razlika inekako bude blizu Austrij. Mi smo danas ustvari uzeli samo 2 boda, zvuci apsurdno ali je istina. Ovaj sistem takmicenja gdje je gol razlike tie breaker znaci da mi (uz idealni scenario da uzmemo do kraja sve) ne smijemo ni jednu izgubit od Austrije zapravo moramo ih dobit jednom bar. Ako odigras egal idu ti na gol razliku.
Mi se s njima ne mozemo takmiciti u gol razlici kao sto nije ni Grcka mogla 2014 s nama. Nije to do mentaliteta, pristupa, selektora vec je stvar kvaliteta.
A njih jos ceka gostovanje Rumuniji.
Pa bas zato moras natamburat San Marino da ti ne pobjegnu. Ono sto ce oni dati 2-3 gola vise Kipru, mi smo morali uzeti na San Marinu. U slucaju poraza kuci, opet ides u Beč sa nekom sansom ako ti je gol razlika odprilike egal. Sad ces ici i moras uh uzet 8-0 tamo. Rumunija i Kipar su nebitni, ako mislimo da ce njima otkinuti bodove onda ce i nama. Ako mislimo da ce se prosetat, svakako i mi moramo ako zelimo bilo sta.

Ne samo grupa vec i kola kako su pala su kao da smo ih mi slagali na forumu.

Rumunija dolazi nama ili a) nalozena sto znaci uzeli su Austriju kuci - sto nam odgovara ili b) bez ikakve matematicke sanse - sto nam opet odgovara.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 07 jun 2025, 22:50

Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 22:43
dzemil je napisao/la:
07 jun 2025, 22:40
Najsmješniji su mi ovi likovi koji prave neku računicu i analizu za plasman..ja ne znam šta oni gledaju i vide.

Pa šta predlažeš? Da se već sad fokusiramo na kvalifikacije za EURO 2028?
Unijeti malo realnosti za promjenu.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 07 jun 2025, 22:52

Beduin je napisao/la:
07 jun 2025, 22:46
feniksptica je napisao/la:
07 jun 2025, 19:02
Ne mozes nekog branit samo sto dolazi iz mjesta kao i ti...pa nismo Dodik.

Covjek je fulo formaciju, postave i taktiku.

Kakvi god da su nasi igraci antitalenti igras protiv yebenog San Marina...
Znaci tri razlike je neko normalno i realno ocekivanje.

Da ne zalazimo u neka sumnjiva zanemarivanja nekih igraca :bih:
To je poenta svake kritike.
Meni prvom je drago sto nas je uzeo voditi, branio sam cesto njegove poteze, ali njegovu tvrdoglavost oko formacije i selekcije igraca je bezobrazluk braniti.

Naravno da svako od nas treba biti zadovoljan rezultatom prvenstveno jer nemamo neke igrace za leprsavu igru i mnogo pametovanja, ali neki igraci jednostavno moraju na klupu, neki igraci moraju igrati svoju prirodnu poziciju. To je tako i nema tu prostora za branjenje selektora.

Nisam siguran, ali danas je izjavio kako je Dedica ostavio na klupi radi kartona? Pa valjda je upravo on i trebao poceti utakmicu, odigrati najbolje sto moze i ocistiti kartone u narednoj tekmi, a ovako je svakako dobio karton, ako je istina za suspenziju. Ili grijesim?
Izjavio je da je Dedić ostao na klupi jer je imao situaciju s Muharemovićem na treningu, pa im je obojici kazna bila klupa, iako su trebali biti u prvih 11.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 07 jun 2025, 22:53

Nadmudrio Ragnicka i postao najveci!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 22:55

Coolpanda24 je napisao/la:
07 jun 2025, 22:52
Izjavio je da je Dedić ostao na klupi jer je imao situaciju s Muharemovićem na treningu, pa im je obojici kazna bila klupa, iako su trebali biti u prvih 11.

To je daleko najpozitivnije sa ovog okupljanja, da su neki prethodni selektori tako kažnjavali javašluk danas bi bili mnogo uspješnija reprezentacija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Normus90
Kontakt:

Post Postao/la Normus90 » 07 jun 2025, 22:56

Mora se nešto mijenjati, ovo ne ide ovako, svaku utakmicu mi se patimo. Protiv Rumuna i Kiprana smo imali sreće

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 07 jun 2025, 22:57

dzemil je napisao/la:
07 jun 2025, 22:50
Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 22:43
dzemil je napisao/la:
07 jun 2025, 22:40
Najsmješniji su mi ovi likovi koji prave neku računicu i analizu za plasman..ja ne znam šta oni gledaju i vide.

Pa šta predlažeš? Da se već sad fokusiramo na kvalifikacije za EURO 2028?
Unijeti malo realnosti za promjenu.
Pa realnost je da je grupa i sastav kola takav kao da smo mi sa foruma vadili kuglice u Nyonu i sami sebi sastavljali kako ce mo. Mogla nas je iz drugog sesira zapast Norveska pa bih smo sad pravili sastave za 2030 sa Alajbegovicem i Kospom.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jun 2025, 23:18

Strucni stab nam je kvalitetniji od kompletnog igrackog kadra :kafa:
Pod kompletni igracki kadar mislim i pozvane igrace i sve potencijalne igrace :!: :!: :!:

Adresa za sve neopravdane frustracije je "fudbalski sistem" u drzavi BiH od njezinog osnivanja.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 07 jun 2025, 23:20

Bice bolje u septembru.

Vasilj
Dedic-Barisic-Muharemovic-Kolasinac
Hadziahmetovic-Sunjic-Janelt
Memic-Dzeko-Kulasin

:yawn:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 jun 2025, 00:07

Mogli je napisao/la:
07 jun 2025, 23:20
Bice bolje u septembru.

Vasilj
Memic-Dzeko-Kulasin

Dedic nece sigurno igrati desno. Danas je Barba naglasio da je Dedara igrac 1 na 1, i da ta njegova vjestina nije učinkovita na desnoj strani...
Ocigledno nije gledao utakmicu Bosna - Island pa ovako lupa
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jun 2025, 00:30

Molim selektora da protiv Slovenije seto moody igra desno krilo
Mislim da ce se slovenci prepasti kad u sprintu zalaje
Kempesa cemo staviti na dmf, patriota ide glavom na kopacku
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 jun 2025, 01:24

bhsport je napisao/la:
07 jun 2025, 22:23

Evo prekp godinu su tu a mi nikakav napredak u igri nemamo.
To je ono sto boli i sto bi Husref Musemic napravio, Zizovic ili bilo koji trener koji je vodio neku ekipu.
Glupost da te bas to boli :hmmmmm:

Imali smo selektore sa mnogo vecim trenerskim dostignucima i iskustvima od nabrojanih.

Bazdarevic je prije BiH vodio Istres, Grenobel, Soshaux itd.. i imao neuporedivo kvalitetniju ekipu pa treba li napominjati kakve je rezultate napravio i kakav je sistem stvorio i ostavio.

Prosinecki je prije BiH vodio Zvezdu, Kayserispor i Azerbejdzan, imao mnogo kvalitetniju ekipu pa koji rezultat smo imali i kakav sistem?!

Dusan Bajevic,kao takav, gdje nije potrebno ni nabrajati gdje je sve radio i sta je napravio u trenerskoj karijeri, pa?!

Petev je vodio Ludogorec, AEL, Levski, Dinamo, Omoniu, Bugarsku, imao kvalitetniju ekipu na raspolaganju...

Hadzibegic je vodio Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor,Dijon, Bastia, Valenciennes, Crna Gora...

Savo Milosevic iskustvo trenerskog posla iz Partizana i Olimpije..

Od trenutnog najpodcjenjenijeg strucnog staba sa malo ili nimalo trenerskog staza i sa najslabijim rosterom dobijamo isto ili vise nego sto smo dobijali u proteklih 8-9 godina.

Dakle, boli nas ono nesto sto prati epitet Bosnje, a to je napaćenost.
Napaćeni Bosnjo vec odavno nije produkt rata i postratnog doba nego stanje duha i mentalnog sklopa.
Napaćeni bosnjo voli da se laze umjesto da prizna realnost kako smo vecinski u psihogenom stanju najslicnijem pod nazivom fuga dissociativa.

E ovo je ono sto treba da boli.

Svabo je to...

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 08 jun 2025, 01:28

19vendetta87 je napisao/la:
08 jun 2025, 00:07
Mogli je napisao/la:
07 jun 2025, 23:20
Bice bolje u septembru.

Vasilj
Memic-Dzeko-Kulasin

Dedic nece sigurno igrati desno. Danas je Barba naglasio da je Dedara igrac 1 na 1, i da ta njegova vjestina nije učinkovita na desnoj strani...
Ocigledno nije gledao utakmicu Bosna - Island pa ovako lupa
Pokeras ima oko za detalj i trazi igracima pozicije na kojim ce biti bolji. Npr. Joelinton je bio los napadac i kako je prebacen u vezu postao klasa. Mozda za godinu-dvije budemo svi hvalili to razmisljanje. :yawn:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 jun 2025, 01:56

Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 22:55
Coolpanda24 je napisao/la:
07 jun 2025, 22:52

To je daleko najpozitivnije sa ovog okupljanja, da su neki prethodni selektori tako kažnjavali javašluk danas bi bili mnogo uspješnija reprezentacija.
Kao npr kad su se Bola i Sergej potukli u Izrealu...
Ili Spahic glumio mangupa Hasanu...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 08 jun 2025, 04:29

JohnCleese je napisao/la:
08 jun 2025, 01:24
bhsport je napisao/la:

To je ono sto boli i sto bi Husref Musemic napravio, Zizovic ili bilo koji trener koji je vodio neku ekipu.

Imali smo selektore sa mnogo vecim trenerskim dostignucima i iskustvima od nabrojanih.

Bazdarevic je prije BiH vodio Istres, Grenobel, Soshaux itd.. i imao neuporedivo kvalitetniju ekipu pa treba li napominjati kakve je rezultate napravio i kakav je sistem stvorio i ostavio.

Prosinecki je prije BiH vodio Zvezdu, Kayserispor i Azerbejdzan, imao mnogo kvalitetniju ekipu pa koji rezultat smo imali i kakav sistem?!

Dusan Bajevic,kao takav, gdje nije potrebno ni nabrajati gdje je sve radio i sta je napravio u trenerskoj karijeri, pa?!

Petev je vodio Ludogorec, AEL, Levski, Dinamo, Omoniu, Bugarsku, imao kvalitetniju ekipu na raspolaganju...

Hadzibegic je vodio Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor,Dijon, Bastia, Valenciennes, Crna Gora...

Od trenutnog najpodcjenjenijeg strucnog staba sa malo ili nimalo trenerskog staza i sa najslabijim rosterom dobijamo isto ili vise nego sto smo dobijali u proteklih 8-9 godina.

Napaćeni Bosnjo vec odavno nije produkt rata i postratnog doba nego stanje duha i mentalnog sklopa.
Napaćeni bosnjo voli da se laze umjesto da prizna realnost kako smo vecinski u psihogenom stanju najslicnijem pod nazivom fuga dissociativa.

Jeste. Istina, ali napaćenost upravo dolazi kao posljedica rata i postratno stanje duha je duboko ukorjenjena trauma. Neophodna je reforma u glavama prosječnih ljudi ili smjena generacija. Neki novi bolji klinci.

Što se selektora tiče, vidi se da se još uvijek traži i nadam se još uvijek uči. Možda baš ova utakmica, koja je prošla bez ozbiljnijih posljedica, bude prekretnica. Što se mene tiče, mogu pobjediti SM još jednom i do kraja sve remizirati.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 08 jun 2025, 06:52

Barbarinjo

slika
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 08 jun 2025, 07:48

DanijelTZ je napisao/la:
08 jun 2025, 06:52
Barbarinjo

slika
vala mogao si i aktuelnu tabelu zakaciti:-)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 jun 2025, 08:25

AndreWilliams je napisao/la:
08 jun 2025, 04:29
bhsport je napisao/la:

Jeste. Istina, ali napaćenost upravo dolazi kao posljedica rata i postratno stanje duha je duboko ukorjenjena trauma. Neophodna je reforma u glavama prosječnih ljudi ili smjena generacija. Neki novi bolji klinci.

Što se selektora tiče, vidi se da se još uvijek traži i nadam se još uvijek uči. Možda baš ova utakmica, koja je prošla bez ozbiljnijih posljedica, bude prekretnica. Što se mene tiče, mogu pobjediti SM još jednom i do kraja sve remizirati.
Mozda.

Strucni stab jednostavno ne moze prestati sa ucenjem sve i kad bi htjeli jer jos uvijek imaju situacije u kojima se prvi put nalaze :mrgreen:
Recimo jos nisu odigrali protiv svih vrsta reprezentacija jer ovo je jucer prvi puta da odigraju protiv selekcije iz posljednjeg ranga.

Svabo je to...

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 08 jun 2025, 08:41

08 jun 2025, 08:25
AndreWilliams je napisao/la:
08 jun 2025, 04:29

Mozda.

Strucni stab jednostavno ne moze prestati sa ucenjem sve i kad bi htjeli jer jos uvijek imaju situacije u kojima se prvi put nalaze :mrgreen:
Recimo jos nisu odigrali protiv svih vrsta reprezentacija jer ovo je jucer prvi puta da odigraju protiv selekcije iz posljednjeg ranga.
Ma ne/razumiju oni to ….

9… idemo dalje
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26 i 13 gostiju.