Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

svemalim1
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la svemalim1 » 08 jun 2025, 13:52

kempes je napisao/la:
08 jun 2025, 13:40
Ja mislim i na +35 da je navijacima bilo mrsko sjedit u hladu a kamo li igracima loptat.
tacno. uz to, dosta reprezentativaca san marina radi teske fizicke poslove na gradjevini i slicno, neki su vjerovatno i sezonci u ugostiteljstvu i turizmu, tako da su navikli na vrucinu i ne predstavlja im problem.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 jun 2025, 13:54

Smijesan lik.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 08 jun 2025, 13:56

Onu bruku jučer je nemoguće opravdati koliko god se trudili pojedinci. Igraš sa najlošijom reprezentacijom NA SVIJETU i tražiš nekakve izgovore zašto im nisi bio u stanju zabiti bar tri gola.

Moram priznati da su me pobjede protiv Rumunije i Kipra zavarale pa sam nakratko pomislio da možemo nešto napraviti u ovoj grupi, iako su i te dvije pobjede upisane najviše zbog ogromne količine sreće koju smo imali. Nikakve zasluge tu Barbarez nema. Nakon onog jučer jasno mi je da mi nemamo šta tražiti ovdje. Možda njega sreća nastavi pratiti i do kraja kvalifikacija pa izborimo i taj baraž nekako, ali samo će biti pitanje vremena kada će se sve srušiti. Najgore je što će i iduće kvale za Euro baciti u ništa i opet se ni tamo nećemo plasirati.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jun 2025, 13:59

Andora - Engleska 0:1
I Engleska je prva na tabeli kao BiH
Kane bio jos u prvih 11, a nama bio Dzeko bio na klupi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 08 jun 2025, 14:02

Nisam mnogo pratio reprezentaciju u posljednje vrijeme, ali ono sto se izdvaja kao cinjenica je nedostatak mobilnosti i konzervatisticki pristup fudbalu sa igracima koji pripadaju proslosti a ne buducnosti. Uzevsi u obzir da ne mozemo iskoristiti kapacitete koje oni kao individue posjeduju, gdje su opet, ti isti kapaciteti upitni i mnogo daleko od nivoa fudbala danasnjice, uz lose vodstvo, bez obzira na trenutne rezultate, postoji malo toga cemu moze ova skupina da se nada.

Ni igracki, ni trenerski nismo kompetitivni. Mi smo trenutno nivo baltickih drzava prije 10 godina, na kojima smo mi tada nabijali gol razliku i to je stvarnost kojoj se treba pogledati u oci.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jun 2025, 14:21

……..……………….Dzeko
………… .Memic Demirovic Dedic
……………. Sunjic Gigovic
Kolasinac Muharemovic Barisic Gazibegovic
………………………..Vasilj

Kulenovic
Bazdar
Alajbegovic
Bajraktarevic
Omerovic
Hasic
Huseinbasic
Tahirovic
Basic
Jankovic
Busuladzic
Popara
Katic
Hadzikadunic
Malic
Burnic
Jasic
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 jun 2025, 14:26

NoDi80 je napisao/la:
08 jun 2025, 13:59
Andora - Engleska 0:1
I Engleska je prva na tabeli kao BiH
Kane bio jos u prvih 11, a nama bio Dzeko bio na klupi
nije to poenta nego barbarezovo neznanje ovo bi drugi trener sa drugacijom postavkom jucer rijesio s 5 komada sto ste smijesni kako mozete pravdati ovu ublehu i kockara

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 jun 2025, 14:26

NoDi80 je napisao/la:
08 jun 2025, 14:21
……..……………….Dzeko
……………. Sunjic Gigovic
………………………..Vasilj

Kulenovic
Bazdar
Alajbegovic
Bajraktarevic
Omerovic
Hasic
Huseinbasic
Tahirovic
Basic
Jankovic
Busuladzic
Popara
Katic
Hadzikadunic
Malic
Burnic
Jasic
Najbolje smo igrali kad su nam igraci igrali na svojim pozicijama, ali to smo rijetko kad dozivljavali sa bilo kojim selektorom, cudno **** kako si trener, a ne vidis da Malic ne moze igrati beka i ici u napad vec drugo okupljanje npr

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jun 2025, 14:30

Sheyi je napisao/la:
08 jun 2025, 14:26
NoDi80 je napisao/la:
08 jun 2025, 14:21
……..……………….Dzeko
……………. Sunjic Gigovic
………………………..Vasilj

Kulenovic
Bazdar
Alajbegovic
Bajraktarevic
Omerovic
Hasic
Huseinbasic
Tahirovic
Basic
Jankovic
Busuladzic
Popara
Katic
Hadzikadunic
Malic
Burnic
Jasic
Najbolje smo igrali kad su nam igraci igrali na svojim pozicijama, ali to smo rijetko kad dozivljavali sa bilo kojim selektorom, cudno **** kako si trener, a ne vidis da Malic ne moze igrati beka i ici u napad vec drugo okupljanje npr
Pa vidi brate
Malic bi to mogao da ima ispred sebe Dedica, Memica
Ovako kad ispred sebe ima Gigovica, Hajradinovica koji se uvlace u sredinu , onda i on ne moze sam nista
Ocekuje raja Malic da napada, onda Gigovic i Hajradinovic treba da zatvaraju u odbrani ba bekovima za Burnica i Malica
Burnic i Malic su super bili jucer za Gigovica i Hajradinovica
Znaci samo da su Dedic i Memic igrali umjesto dvojice od ovih igraca Sunjic, Tahirovic, Hajradinovic ili Gigovic mi bi puno bolji bili
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 08 jun 2025, 14:52

dzemil je napisao/la:
08 jun 2025, 13:45
Nemojte tako, treba mu vremena - jedno 2 ciklusa da se stvori okosnica tima i skonta koju formaciju da igra i da se vrijeme ustabili; ne valja ganjat loptu na 30+ :mrgreen: :urnebes: a da, bilo je povrijeđenih koji nisu mogli igrati protiv San Marina. I to treba uvažiti. Vi odmah napali čovjeka...nije fer :mrgreen:
Pa dobro ljudi, nama nijedan trener nije odgovar'o. Navijaci su takvi i da se plasira i da dodje do finala i izgubi, pljuvali bi ga jer u finalu nije stavio Dzeku u spic. Hrvati nacija od 3 miliona pljuju Dalica covjeka koji im je napravio najvece uspjehe uh istoriji repke, koje nece ponovit ni za 100 godina. I ja sam protiv pola odluka Barbareza, ali sam svjestan da je covjek godinama u fudbalu, da ja kuckam za laptopom na sportsport.ba forumu dok je on znojio dupe po seminarima i treniraju fudbal dok je bio fudbaler.
Da se ne lazemo kakvu god postavu da izvede i koga god pozove, opet ce 80% ljudi pljuvat jer je to popularno ici u kontru. Kod nas ako ti drzava ne da djeciji doplatak, kaze gdje je djeciji, ako ti da doplatak, kaze nije ni cudo, ne daju iiz svojih dzepova. Nama ne moze ugodit niko.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 08 jun 2025, 14:57

Sheyi je napisao/la:
08 jun 2025, 14:26
necemo mi to druze nikad dozivjeti, ocigledno.

evo jucer selektor kaze da je burnica stavio na lijevog beka jer to igra u klubu, a ne igra. kaze da dedica vidi na lijevoj strani isto, valjda na krilu, jer misli da moze probijati jedan ja jedan. a dedicu karijera u kanalu najvise jer ga guraju lijevo gdje ne moze da igra.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 08 jun 2025, 15:03

dedo26 je napisao/la:
08 jun 2025, 14:52
dzemil je napisao/la:
Nemojte tako, treba mu vremena - jedno 2 ciklusa da se stvori okosnica tima i skonta koju formaciju da igra i da se vrijeme ustabili; ne valja ganjat loptu na 30+ :mrgreen: :urnebes: a da, bilo je povrijeđenih koji nisu mogli igrati protiv San Marina. I to treba uvažiti. Vi odmah napali čovjeka...nije fer :mrgreen:
Pa dobro ljudi, nama nijedan trener nije odgovar'o. Navijaci su takvi i da se plasira i da dodje do finala i izgubi, pljuvali bi ga jer u finalu nije stavio Dzeku u spic. Hrvati nacija od 3 miliona pljuju Dalica covjeka koji im je napravio najvece uspjehe uh istoriji repke, koje nece ponovit ni za 100 godina. I ja sam protiv pola odluka Barbareza, ali sam svjestan da je covjek godinama u fudbalu, da ja kuckam za laptopom na sportsport.ba forumu dok je on znojio dupe po seminarima i treniraju fudbal dok je bio fudbaler.
Da se ne lazemo kakvu god postavu da izvede i koga god pozove, opet ce 80% ljudi pljuvat jer je to popularno ici u kontru. Kod nas ako ti drzava ne da djeciji doplatak, kaze gdje je djeciji, ako ti da doplatak, kaze nije ni cudo, ne daju iiz svojih dzepova. Nama ne moze ugodit niko.
Bili smo zadovoljni Petevom, koji je izvadio maksimum iz ekipe jos gore od ove, koji ima fino iskustvo u klupskom fudbalu.

Bilo smo zadovoljni Susicem u kvalifikacijama, jer je znao da nema pojma pa je maltene rekao igracima da se oni dogovore kako ce sta ce (sve dok nije vise, odnosno nakon kvalifikacije pa se umislio da je on razlog za bilo sta, postao lud, obilo mu se od glavu i mislio da ima on zaista neke konkretne ideje).

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 08 jun 2025, 15:06

Amarinho je napisao/la:
08 jun 2025, 15:03
dedo26 je napisao/la:
dzemil je napisao/la:
Bili smo zadovoljni Petevom, koji je izvadio maksimum iz ekipe jos gore od ove, koji ima fino iskustvo u klupskom fudbalu.

Bilo smo zadovoljni Susicem u kvalifikacijama, jer je znao da nema pojma pa je maltene rekao igracima da se oni dogovore kako ce sta ce (sve dok nije vise, odnosno nakon kvalifikacije pa se umislio da je on razlog za bilo sta, postao lud, obilo mu se od glavu i mislio da ima on zaista neke konkretne ideje).
Kako smo bili zadovoljni. Kad sam bio na Bilinom Polju svi mu zvizdali. Bili smo zadovoljni kad je otiso, tj kad je popularno govorit za trenere da su trebali ostat.
Susic je top trener, ne vidim sta je lose uradio, koristio je to sto je koristio. Ne moze izac covjek na teren i davat pasove ako nemas neku ekipu i igrace.
Nas savez realno i nema neke pare da angazuje tipa Muslica ili neke strane trenera, kad je budzet za platu maksimalno 2.000 i topli obrok. Sve dok pobjedjujemo dobro je.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 08 jun 2025, 15:48

Druze, to oko budzeta je totalno deplasirana prica. Nije 96. godina. Itekako mi mozemo platiti dobrog trenera.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jun 2025, 15:56

dedo26 je napisao/la:
08 jun 2025, 15:06
Amarinho je napisao/la:
dedo26 je napisao/la:

Kako smo bili zadovoljni. Kad sam bio na Bilinom Polju svi mu zvizdali. Bili smo zadovoljni kad je otiso, tj kad je popularno govorit za trenere da su trebali ostat.
Susic je top trener, ne vidim sta je lose uradio, koristio je to sto je koristio. Ne moze izac covjek na teren i davat pasove ako nemas neku ekipu i igrace.
Nas savez realno i nema neke pare da angazuje tipa Muslica ili neke strane trenera, kad je budzet za platu maksimalno 2.000 i topli obrok. Sve dok pobjedjujemo dobro je.
Cega 2 000? Selektor kod nas ima 15 000 eura platu mjesecno, plus stan, hrana i ostalo. Para u savezu itekako ima, cak bi rekao nikad vise nije bilo nego danas. Druga stvar sto nasi nece da izvale cifru za trenera, cak ne moraju ni to, nego da daju 15 000 platu i dobar bonus za plasman na veliko takmicenje.

Jos kad vidis da se razni menadzeri sumnjivog kvaliteta tu vrte, realno koji ozbiljniji trener bi dosao? Eto ne mora stranac, nek bude nas, tipa Muslic kojeg si spomenuo ili profa Jakir. Nisu ludi da dodju kod nas, a mogu duplo vece pare uzimati po Evropi.

Zato smo i osudjeni da ove pocetnike kao Barbarez, Savo ili faking Rukfas. Zadnji koji je poceo nesto raditi kao u ostalim reprezentacijama, Petev, otjeran pod izgovorom istek ugovora, sto je nigdje veze...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 08 jun 2025, 16:05

"Sušić je top trener" :crazy:

Baci je Putine i budi precizan.

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 08 jun 2025, 16:31

Zar krmak jos nije otjeran?

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 08 jun 2025, 17:18

DamirT je napisao/la:
08 jun 2025, 15:56
dedo26 je napisao/la:
08 jun 2025, 15:06
Amarinho je napisao/la:

Cega 2 000? Selektor kod nas ima 15 000 eura platu mjesecno, plus stan, hrana i ostalo. Para u savezu itekako ima, cak bi rekao nikad vise nije bilo nego danas. Druga stvar sto nasi nece da izvale cifru za trenera, cak ne moraju ni to, nego da daju 15 000 platu i dobar bonus za plasman na veliko takmicenje.

Jos kad vidis da se razni menadzeri sumnjivog kvaliteta tu vrte, realno koji ozbiljniji trener bi dosao? Eto ne mora stranac, nek bude nas, tipa Muslic kojeg si spomenuo ili profa Jakir. Nisu ludi da dodju kod nas, a mogu duplo vece pare uzimati po Evropi.

Zato smo i osudjeni da ove pocetnike kao Barbarez, Savo ili faking Rukfas. Zadnji koji je poceo nesto raditi kao u ostalim reprezentacijama, Petev, otjeran pod izgovorom istek ugovora, sto je nigdje veze...
:thumbup:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 jun 2025, 17:23

Nazalost ja kao suporter Sergeja moram priznat da je zakazao, iako ima maksimalan ucinak trenutno u kvalifikacijama. Njegov menadzment i vodjenje utakmica postaju sve gore od goreg. Poceo je glumit da je neki trener nakon par pobjeda i core ekipe koji je trebao da raste, je vec polako isjeckao na klanove i time koga on vise preferira ili ne. Ovi odlasci igraca nehotice, su signali koje ne treba ignorirati.

Sto se tice strucnog staba, ja mislim da ni oni ne mogu doc do izlaganja svoga misljenja, jer Sergej je na kraju taj koji se pita i sa svojim neupitnim egom, veoma moguce ne uvazava tudja misljenja.

Sergeju bi vise godilo da vodu U-21 a A selekciju preda nekome ko vec zna taj posao dosta bolje. Spaha jedini koji po meni ima definitivnu prolaznu ocjenu za svoj rad.

Takodje kad cujem dosta puta Edina kako prica, kako se izrazava, ne samo na kulturnom i psihiloskom aspektu, vec kad prica i o fudbalu i taktici, ne mogu se oteci dojmu da bi upravo on bio sutra idealan za tu opciju, najvise radi svoga karaktera i imena. Ovoj generaciji igraca koje sada imamo, Barbarez uopste nista puno ne znace, sto se tice imena i reputacije, za razliku od Edina, koji je idol svima i svi mu se dive.

Po meni je opet najbolje rjesenje stranac, Petev je bio odlican npr, jedini koji nikad nije sa pozicijama eskperimentisao. Tako da uz stranca staviti obavezno Edina da uci i sutra nekad to preuzme, naravno ako ima volje za time. Njegovo igranje sa skoro 40 ljeta, mi govori da on zivi za ovu reprezentaciju i da pitanje trenera ne dolazi u obzir u smislu da tu pravi neku karijeru, ali sto se tice reprezentacije, sigurno bi za to imao volju.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 jun 2025, 18:01

Sutra ce ga Ganibegovic poderat na pressici!

Podrska za Eldara!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos i 7 gostiju.