Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Da li neko ima iskustva sa ovom autokućom?
https://olx.ba/artikal/67659667
Kako vam se čini ovaj Citroen C4?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Gazprom.Centre forward je napisao/la: ↑08 jun 2025, 12:21Neutral, gdje se ima nabaviti taj proizvod ? Znaš li nešto više o njemu, je li se sipa preventivno ili kada počnu problemi ?
Preventivno svakih 4000-5000km, s tim da ovo uspeš pa dodaš 10 litara gorivo (u rezervaru da bude 10tak), ukupno 20 da ima veće efekta. Ne treba pretjerivati sa ovim.
Meni je pomoglo, ovo uradiš čisto da vidiš je li potpuno mehanički problem ili je samo određena začepljenost.
Ne može se uzeti polovno auto kao ja, pa sve mu raditi i reći održavam sve kad ranije nije održavano. Ide dok ide, dvaput se neće ponovit ista greška, pisao sam ranije šta ću, dvije solucije, Zoom auto 4-5 godina staro ili u Nuića uzeti benzinca novog (Corollu). Opet, ako ispadne nešto sa strane i to je neka opcija ali teško da će doći do toga.
Pokušaj s tim, 14KM je cijena.
Čitaj google reviews, ismijao sam sePendulum je napisao/la: ↑08 jun 2025, 12:58Da li neko ima iskustva sa ovom autokućom?

- Centre forward
- Kontakt:
Ma nemam ja sad za sad belaja (kucanje u drvo), nego onako pitam jer se nisam s tim do sad susret'o. Par puta sam za dizne koristio provjereni Liqui Moly i moje amatersko uho nije osjetilo nikakvu razliku, što bi trebalo da je OK.Neutral je napisao/la: ↑09 jun 2025, 04:39Gazprom.Centre forward je napisao/la: ↑08 jun 2025, 12:21Neutral, gdje se ima nabaviti taj proizvod ? Znaš li nešto više o njemu, je li se sipa preventivno ili kada počnu problemi ?
Preventivno svakih 4000-5000km, s tim da ovo uspeš pa dodaš 10 litara gorivo (u rezervaru da bude 10tak), ukupno 20 da ima veće efekta. Ne treba pretjerivati sa ovim.
Meni je pomoglo, ovo uradiš čisto da vidiš je li potpuno mehanički problem ili je samo određena začepljenost.
Ne može se uzeti polovno auto kao ja, pa sve mu raditi i reći održavam sve kad ranije nije održavano. Ide dok ide, dvaput se neće ponovit ista greška, pisao sam ranije šta ću, dvije solucije, Zoom auto 4-5 godina staro ili u Nuića uzeti benzinca novog (Corollu). Opet, ako ispadne nešto sa strane i to je neka opcija ali teško da će doći do toga.
Pokušaj s tim, 14KM je cijena.
Malo mi čudno da Rusi dilaju američki proizvod, al' probaću svakako američku tehnolodžiju.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Neutral je napisao/la: ↑09 jun 2025, 04:41Čitaj google reviews, ismijao sam sePendulum je napisao/la: ↑08 jun 2025, 12:58Da li neko ima iskustva sa ovom autokućom?
Kako vam se čini ovaj Citroen C4?![]()

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
I ja sam čuo da su katastrofa, odnosno da su im auta goli krš. Onda mi je jedan kolega isto tako rekao da je išao kod njih da kupi auto kešom, nisu mu htjeli spustili cijenu ni 200 KM.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Divna neka firma.
Ako nećeš kupiti auto, dobit ćeš batine
Ako nećeš kupiti auto, dobit ćeš batine

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Većina autokuća uzima auto sa aukcije. Tu su auta sa nekom realnom cijenom za koju se isplati uvesti auto i prodati. Pogledajte cijene za normalan svijet na mobile .de. ništa ti se ne isplati uvoziti i kentrati, jer kod nas dođe i jeftinije. Tako da su te aukcije jedini način da se isplati uvesti auto, ali za pristup tamo trebaš imati registrovanu firmu. Tamo imaju ljudi za grubu procjenu i na osnovu te procjene uzima se auto, pola napamet. I onda ako ovamo u autokući nisu dovoljno ispitali i provjerili, riješili određene kvarove, mušterija koja se ne razumije može kupiti auto sa iznenadnim troškovima. Ako daju garanciju na motor i mijenjač onda je situacija povoljnija za kupca.
A ti preparati za dizne, za dpf itd, ja u to ne vjerujem. To mi liči na jeftini marketing.
A ti preparati za dizne, za dpf itd, ja u to ne vjerujem. To mi liči na jeftini marketing.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
BoldiranoHuske je napisao/la: ↑09 jun 2025, 15:21Većina autokuća uzima auto sa aukcije. Tu su auta sa nekom realnom cijenom za koju se isplati uvesti auto i prodati. Pogledajte cijene za normalan svijet na mobile .de. ništa ti se ne isplati uvoziti i kentrati, jer kod nas dođe i jeftinije. Tako da su te aukcije jedini način da se isplati uvesti auto, ali za pristup tamo trebaš imati registrovanu firmu. Tamo imaju ljudi za grubu procjenu i na osnovu te procjene uzima se auto, pola napamet. I onda ako ovamo u autokući nisu dovoljno ispitali i provjerili, riješili određene kvarove, mušterija koja se ne razumije može kupiti auto sa iznenadnim troškovima. Ako daju garanciju na motor i mijenjač onda je situacija povoljnija za kupca.

Još bih dodao da i kod švaba imaš pun qurac "seoskih varalica" tako da čovjek stvarno mora imati bukvalno šestero očiju otvorenih kad se odluči za kupovinu auta.
Igrači će odmah na trening.
Huske je napisao/la: ↑09 jun 2025, 15:21Većina autokuća uzima auto sa aukcije. Tu su auta sa nekom realnom cijenom za koju se isplati uvesti auto i prodati. Pogledajte cijene za normalan svijet na mobile .de. ništa ti se ne isplati uvoziti i kentrati, jer kod nas dođe i jeftinije. Tako da su te aukcije jedini način da se isplati uvesti auto, ali za pristup tamo trebaš imati registrovanu firmu. Tamo imaju ljudi za grubu procjenu i na osnovu te procjene uzima se auto, pola napamet. I onda ako ovamo u autokući nisu dovoljno ispitali i provjerili, riješili određene kvarove, mušterija koja se ne razumije može kupiti auto sa iznenadnim troškovima. Ako daju garanciju na motor i mijenjač onda je situacija povoljnija za kupca.
Sve stoji ali preparati za dizne su korisne. Procitao vise clanaka, gledao dosta stvari oko toga. To je sve preventiva i nista vise, nike magicnost za izlijeci sve.
Dpf me ne zanima, izvadio i ugasio, auto prodisalo kad je dpf i egr off.

Novi model Dacije, isto smeće.
Ljudi rizikuju glavu u ovoj nađiđanoj olupini.
Već na 60 km/h ide 'astalavista...
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- Centre forward
- Kontakt:
Pojest' će je Kinezi, ako se Renault ne uozbilji.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bio sam ja po Mainzu i Frankfurtu hodao auta trazili i isto kao i kod nas sve. Ima prevaranata kao i kod nas, cijene kao i kod nas. Obicno na kilometrazu ako je niza ide dosta veca cijena.MaroonBjelave je napisao/la: ↑09 jun 2025, 17:19BoldiranoHuske je napisao/la: ↑09 jun 2025, 15:21Većina autokuća uzima auto sa aukcije. Tu su auta sa nekom realnom cijenom za koju se isplati uvesti auto i prodati. Pogledajte cijene za normalan svijet na mobile .de. ništa ti se ne isplati uvoziti i kentrati, jer kod nas dođe i jeftinije. Tako da su te aukcije jedini način da se isplati uvesti auto, ali za pristup tamo trebaš imati registrovanu firmu. Tamo imaju ljudi za grubu procjenu i na osnovu te procjene uzima se auto, pola napamet. I onda ako ovamo u autokući nisu dovoljno ispitali i provjerili, riješili određene kvarove, mušterija koja se ne razumije može kupiti auto sa iznenadnim troškovima. Ako daju garanciju na motor i mijenjač onda je situacija povoljnija za kupca.
A ti preparati za dizne, za dpf itd, ja u to ne vjerujem. To mi liči na jeftini marketing.![]()
Još bih dodao da i kod švaba imaš pun qurac "seoskih varalica" tako da čovjek stvarno mora imati bukvalno šestero očiju otvorenih kad se odluči za kupovinu auta.
I cilj im je prodati nekom ko ce da izveze jer nemaju obavezu za garanciju. Nekada kazu odmah za auto da ti ga nece prodati ako ostaje u Njemackoj.
Jedino bolja stvar nego ovdje su bolji motori tj. Nisu osnovne verzije kao 90% auta u BiH i bolja oprema, obicno veci paketi opreme dok ovdje ako je kupljeno u BiH obicno bude osnovni paket opreme.
Ja sam uzeo auto u Gumi M koje je islo na kolicinu, oni uzeli 10ak auta ispod cijene na aukciji u Holandiji i platili uvoz u BiH. Normalno kada im je doslo nisu ni znali koje mane ima jer ga dovuku, operu, mozda urade mali servis, vide jel pali i to je to.
Kinezi ih vec jedu. Evo ti primjer BYD proizvođača, prošle godine prodali 4,2 miliona vozila na globalnom nivou.
Renault taj rezultat ne može dobaciti, taman da Daciji spuste cijenu na donji prag održivosti.
Plus, BYD proizvodi baterije za svoje elektro modele i msm da su, gledajući udio u svjetskoj proizvodnji baterija drugi, odmah iza CATL-a (opet kineski).
Dalje, BYD proizvodi strašno sigurna vozila. Neki njihovi modeli su prekucali kreš testove.
Ne moraju čak ni praviti veći podvig u Evropi.
Kaze mi kolega iz Meksika da imaju puno kineski auta u Meksiku.Asteriks je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:45Kinezi ih vec jedu. Evo ti primjer BYD proizvođača, prošle godine prodali 4,2 miliona vozila na globalnom nivou.
Renault taj rezultat ne može dobaciti, taman da Daciji spuste cijenu na donji prag održivosti.
Plus, BYD proizvodi baterije za svoje elektro modele i msm da su, gledajući udio u svjetskoj proizvodnji baterija drugi, odmah iza CATL-a (opet kineski).
Dalje, BYD proizvodi strašno sigurna vozila. Neki njihovi modeli su prekucali kreš testove.
Jako puno problema sa servisom, kaze kad se pokvare da dosta puta nemaju resenja pa auta samo stoje.
Jel znas kakva je situacija sa servisom u Europi?
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod nas je prije 20-ak godina bio problem sa autima sa Istoka. Poceli ih masovno uvoziti, a nije bilo dijelova za njih.soko je napisao/la: ↑11 jun 2025, 14:32Kaze mi kolega iz Meksika da imaju puno kineski auta u Meksiku.Asteriks je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:45Kinezi ih vec jedu. Evo ti primjer BYD proizvođača, prošle godine prodali 4,2 miliona vozila na globalnom nivou.
Jako puno problema sa servisom, kaze kad se pokvare da dosta puta nemaju resenja pa auta samo stoje.
Sad je to prilicno dobro rijeseno, jer ima dijelova i kod nas, a kad nema kod nas, ima naruciti. Znam da Hyundai ima veliko skladiste u Madjarskoj, pa kad ti treba dio, ovlasteni servisi naruce i dodje za par dana.
Vjerovatno ce i sa kinezima biti problem u pocetku, ali vremenom bi mogli doci na svoje, pa da firme pored auta pocnu uvoziti i rezervne dijelove...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ev ti primjer ovog BYD-a. Sva auta su im električna ili hibridi.soko je napisao/la: ↑11 jun 2025, 14:32Kaze mi kolega iz Meksika da imaju puno kineski auta u Meksiku.Asteriks je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:45Kinezi ih vec jedu. Evo ti primjer BYD proizvođača, prošle godine prodali 4,2 miliona vozila na globalnom nivou.
Msm da u Kaliforniji imaju fabriku, al' za el buseve. Tek u Brazilu imaju fabriku za osobna elektro vozila.
Trebat će tu vremena da se uspostavi funkcionalan lanac snadbijevanja, plus znaš kako je sa elektro vozilima. Mora se posebno osposobit nova generacija servisa te osoblja.
Ne znam precizno za meksičko tržište, no udio elektro modela u ukupnoj prodaji svih vozila u Meksiku vjerovatno nije veći od nekih 4 posto.
Što se EU tiče, ovisno opet od proizvođača. BYD ima/gradi fabriku u Mađarskoj, te msm da ovdje u Njemačkoj imaju lokalne partnere i distributere.
Ali da se stvore važna čovorišta za neka tržišta, Kina će morati nastaviti ovim tempom subvencija i reklame, dok su glede kvaliteta već top. Barem onog gdje se testira sigurnost.
Ima li ko iskustva sa Octaviom VRS DSG 2.0 135kw? 2014 300k na satu

Glede prodajnih brojki E segmenta u EU do aprila ove godine, BMW 5 ubjedljivo vodi.
Što se situacije na globalnom nivou tiče, prošle godine Merc E-Klasse završio je na vrhu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.