Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DamirT
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2025, 11:56

MoodyReboot je napisao/la:
09 jun 2025, 11:50
Kako ga moj školski izyeba lagano, svaka mu čast. :bow:
Moram priznati, odlican tekst. Sve sto smo i mi govorili, objavio je tu :salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 09 jun 2025, 12:01

Sve rečeno :salut:

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 09 jun 2025, 12:03

Moze li argumentovano i dokazano ime boljeg selektora od sergeja trenutno I da u ovom trenutku moze preuzeti reprezentaciju.Ja znam 2 ali ste im nasli mane takodjer

Naprijed Barba :bih:

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 09 jun 2025, 12:06

Bravo tekst, sve sto i mi pricamo ovdje. Najjadnije je sto sam i napiso,da je naso alibi u svadji dede i muharema i interne stvari daje u javnost. Umjesto da stiti svoje igrace smece,ali on nece da ih stiti nego baca pod voz da se svugdje prave i otvaraju mjesta za menadzerske ojebine. Najjadniji i najgluplji trener u historiji repke.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 09 jun 2025, 12:15

Ne daj se šefe! Dijasporski perači guzova hoće da privatizuju reprezentaciju i da te izbace jer ne želiš podleći pritisku i lizati guzicu ovim primadonama što misle da ako su rođeni van granica voljene države da odmah imaju pravo da startaju ispred ostalih igrača i vuku se po terenu zbog par fotkica za instagram. Pravi ljudi su uz tebe :bih:

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 09 jun 2025, 12:15

Poprilično tačna analiza. Najviše je zabrinjavajuće što se ovo desilo poslije godinu i kusur mandata i praćenja igrača. Ako možeš poslije 10 utakmica misliti da su Hajradinović i Gigović dobre opcije za krila, što to ne bi mislio i poslije 11 ili 15 utakmica. Ništa mi ne ulijeva sigurnost da neće sličan sastav izaći u septembru protiv Austrije.

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 09 jun 2025, 12:16

Direktorcic je napisao/la:
09 jun 2025, 12:03
Moze li argumentovano i dokazano ime boljeg selektora od sergeja trenutno I da u ovom trenutku moze preuzeti reprezentaciju.Ja znam 2 ali ste im nasli mane takodjer

Neka Barbareza tu ali treba malo spustiti loptu na zemlju, previse glupih i nelogicnih poteza povlaci. Totalno je fulio taktiku i formaciju protiv San Marina gdje je poceo utakmicu bez ijednog prirodnog beka i krila. Defanzivan i spor sastav kao da je ocekivao da cemo se braniti citavu utakmicu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2025, 12:18

adrenaline323 je napisao/la:
09 jun 2025, 12:16

Neka Barbareza tu ali treba malo spustiti loptu na zemlju, previse glupih i nelogicnih poteza povlaci. Totalno je fulio taktiku i formaciju protiv San Marina gdje je poceo utakmicu bez ijednog prirodnog beka i krila. Defanzivan i spor sastav kao da je ocekivao da cemo se braniti citavu utakmicu.
+1

Sami Bog nas pogledao da umjesto 9 bodova, imamo mozda 4...

Samo bojim se da nam nakon San Marina u gostima slijedi pad, nazalost.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jun 2025, 12:24

Odličan tekst. Srž problema je naveo. Nijednu zamjerku ne možeš pronaći.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 09 jun 2025, 12:39

Jedini Barbarezov + u ovoj situaciji je fantastičan posao koji rade on i Spahić na dovoðenju novih igrača.

Svaki drugi segment koji čini selektorsku poziciju je kod Barbareza u debelom minusu. Pa evo, kad već pričamo o argumentima, idemo redom.

Spisak
Na spisku od 26 igrača koje je selektor pozvao na junsko okupljanje imaš slovom i brojem jednog beka, koji uzgred rečeno u selektorovoj viziji igra krilo. U formaciji 4-4-2, nekako je normalno da moraš imati bar 2 takva igrača, s obzirom na kompleksiju formacije i profil igrača.
Nepozivanje Gazibegovića, Karića, pa ako hoćeš i Čivića, nema opravdanje, ako već hoćemo da igramo to što igramo. Na stranu što tu nema igrača koji protiv protivnika kao što je SMR mogu napraviti višak i stvoriti, koliko toliko dobre situacije na protivničkoj polovini. Tu prije svega mislim na Esmira, Hasića i Rozića. Dakle, od početka imamo misprofilisanje igrača, nepoznavanje protivnika i nelogične pozive.

Taktička postavka
Protiv SMR koji je najlošija selekcija NA SVIJETU, izašao si sa 4-4-2 sa defanzivno orijentisanim igračima. Primjera radi;

Malić - nije desni bek, a ni u kom slučaju nije prodoran igrač, sposoban za overlapping ili ne daj Bože situacije 1 na 1. Kao takav Malić je na desnoj strani bio apsolutno neupotrebljiv u ofanzivnom segmentu, protiv reprezentacije gdje se očekuje da preuzmeš inicijativu i stvaraš šanse kao na traci.

Šunjić - destruktivac, 6ica koji ti može puno toga značiti u utakmicama gdje si ravnopravan ili u podreðenom položaju u odnosu na protivnika, svakako ne protiv ekipe kao što je SMR. Uz to stavio si ga skupa sa Tahirovićem, koji je kreativac iz dubine i od kojeg se ne očekuju kretnje poput 8ice ili 10ke i kreativnost te vrste, pa smo tako imali dva igrača koji igraju u istoj liniji i smetaju jedan drugom, što je umnogome limitiralo kreativnost ekipe.

Katić - uz svo dužno poštovanje Katiću, nema šta da radi u ovakvim utakmicama jer je sa loptom na vi, te je apsolutno limitiran u progresiji s loptom. U ovoj situaciji je idealno bilo staviti Muharemovića, što se i vidjelo kad je ušao, jer je tehnički puno potkovaniji igrač, a vidjeli smo protiv Rumunije na primjeru Kolašinca šta znači igrač koji ima dobre ball carrying karakteristike. Još jedna fula.

Napad Demirović Baždar - besmisleno za način igre kako smo igrali, tojest duge lopte na bokove ili na target mana. Činjenica da nijedan od njih dvojice nije target man, već upravo suprotno od toga čini ovaj segment još više zabrinjavajućim.

Man handling
Otkako je došao na mjesto selektora, Barbarez ima problem kako se postaviti prema igračima. Vjerovatno misli da selektor mora imati zadnju riječ, pa kakva god ona bila, što je pogrešno kada imaš ovako mladu ekipu.
Razumijem i **** glave u svlačionici, ali jednostavno njegov pristup ne valja. Evidentno je da u reprezentaciji stvari ne štimaju najbolje, a kakoni zbog čega najbolje zna Sergej, jer njegovo voðenje tima, pozivi, te rasporeðivanje minuta igračima, itekako daju razlog za frustraciju i doprinose tome.

Nadam se da možeš otvoriti oči i uvidjeti da Sergej nije za selektora A reprezentacije, te da je pametnije ponuditi mu funkciju uz Spahića, a na kormilo dovesti provjerenog trenera ili bar nekog ko nema pauzu u fudbalu dugu 15 godina.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 jun 2025, 12:59

Na jednu stranu ide glavna prica o stvaranju kult reprezentacije, a na drugu stranu nema jednog po jednog igraca koji su upisali odredjen broj nastupa za reprezentaciju. Kako se onda misli taj kult stvoriti? Ja razumijem da je strucni stab ogranicen koliko moze da utice kako ce se igraci ponasati, sta ce pricati itd, ali valjda ima neka granica izmedju strogoce i fleksibilnosti. Sta npr sutra da Dedica nema? Hocemo li opet reci opravadno, ne igra, nema discipline. Naravno ovo je samo primjer.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 09 jun 2025, 13:07

Nadovezaću se samo kratko. Muharemović i Dedić su trebali biti starteri juče, pretpostavljam Tarik umjesto Katića, a Dedić umjesto Burnića. Napravili su to što su napravili i odlučio je da ih klupira pa makar i nauštrb utakmice. Evo ja nisam pametan da li je ispravan potez kazniti igrače koji bi ti mogli biti ključni jer se ne ponašaju kako treba pa makar i po cijenu izgubljene utakmice, jer on je bio u stanju i na tribine ih poslati. Ili je ipak opravdano skroz što su kažnjeni na taj način, da im ne padne na pamet ikad više tako nešto uraditi (šta god to bilo). Kako vi gledate na to?
U jednu ruku mi se "sviđa" što im ne dozvoljava sve i svašta, ali s druge strane mi je nevjerovatna njegova tvrdoglavost i inat da tjera svoje, ma kakva cijena toga bila.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2025, 13:10

RajvoSA03 je napisao/la:
09 jun 2025, 12:39

Jedini Barbarezov + u ovoj situaciji je fantastičan posao koji rade on i Spahić na dovoðenju novih igrača.

Svaki drugi segment koji čini selektorsku poziciju je kod Barbareza u debelom minusu. Pa evo, kad već pričamo o argumentima, idemo redom.

Spisak
Na spisku od 26 igrača koje je selektor pozvao na junsko okupljanje imaš slovom i brojem jednog beka, koji uzgred rečeno u selektorovoj viziji igra krilo. U formaciji 4-4-2, nekako je normalno da moraš imati bar 2 takva igrača, s obzirom na kompleksiju formacije i profil igrača.
Nepozivanje Gazibegovića, Karića, pa ako hoćeš i Čivića, nema opravdanje, ako već hoćemo da igramo to što igramo. Na stranu što tu nema igrača koji protiv protivnika kao što je SMR mogu napraviti višak i stvoriti, koliko toliko dobre situacije na protivničkoj polovini. Tu prije svega mislim na Esmira, Hasića i Rozića. Dakle, od početka imamo misprofilisanje igrača, nepoznavanje protivnika i nelogične pozive.

Taktička postavka
Protiv SMR koji je najlošija selekcija NA SVIJETU, izašao si sa 4-4-2 sa defanzivno orijentisanim igračima. Primjera radi;

Malić - nije desni bek, a ni u kom slučaju nije prodoran igrač, sposoban za overlapping ili ne daj Bože situacije 1 na 1. Kao takav Malić je na desnoj strani bio apsolutno neupotrebljiv u ofanzivnom segmentu, protiv reprezentacije gdje se očekuje da preuzmeš inicijativu i stvaraš šanse kao na traci.

Šunjić - destruktivac, 6ica koji ti može puno toga značiti u utakmicama gdje si ravnopravan ili u podreðenom položaju u odnosu na protivnika, svakako ne protiv ekipe kao što je SMR. Uz to stavio si ga skupa sa Tahirovićem, koji je kreativac iz dubine i od kojeg se ne očekuju kretnje poput 8ice ili 10ke i kreativnost te vrste, pa smo tako imali dva igrača koji igraju u istoj liniji i smetaju jedan drugom, što je umnogome limitiralo kreativnost ekipe.

Katić - uz svo dužno poštovanje Katiću, nema šta da radi u ovakvim utakmicama jer je sa loptom na vi, te je apsolutno limitiran u progresiji s loptom. U ovoj situaciji je idealno bilo staviti Muharemovića, što se i vidjelo kad je ušao, jer je tehnički puno potkovaniji igrač, a vidjeli smo protiv Rumunije na primjeru Kolašinca šta znači igrač koji ima dobre ball carrying karakteristike. Još jedna fula.

Napad Demirović Baždar - besmisleno za način igre kako smo igrali, tojest duge lopte na bokove ili na target mana. Činjenica da nijedan od njih dvojice nije target man, već upravo suprotno od toga čini ovaj segment još više zabrinjavajućim.

Man handling
Otkako je došao na mjesto selektora, Barbarez ima problem kako se postaviti prema igračima. Vjerovatno misli da selektor mora imati zadnju riječ, pa kakva god ona bila, što je pogrešno kada imaš ovako mladu ekipu.
Razumijem i **** glave u svlačionici, ali jednostavno njegov pristup ne valja. Evidentno je da u reprezentaciji stvari ne štimaju najbolje, a kakoni zbog čega najbolje zna Sergej, jer njegovo voðenje tima, pozivi, te rasporeðivanje minuta igračima, itekako daju razlog za frustraciju i doprinose tome.

Nadam se da možeš otvoriti oči i uvidjeti da Sergej nije za selektora A reprezentacije, te da je pametnije ponuditi mu funkciju uz Spahića, a na kormilo dovesti provjerenog trenera ili bar nekog ko nema pauzu u fudbalu dugu 15 godina.
Odlicno napisano :thumbup:

Ovo ko ne vidi, ili je teska neznalica ili je na njegovom platnom spisku. Onu pobjedu okaciti macku o rep. Umjesto da smo ih nabili, jer ce gol razlika 90% odlucivati o plasmanu na tabeli, mi smo ih dobili jedva 1-0, a ni to ne bi da Dzeko nije usao, sto je i sam Vasilj rekao.

Da ne govorim kako ce nas prizemljiti naredne utakmice nakon San Marina. Dajem ruku da ce opet skoro iste sastave izvoditi, bez obzira na protivnika i razlicit stil igre.

Ja bi najiskrenije volio da me demantuje i odvede na SP, ali vise je moguce da ce mu raja psovati sve zivo zbog neznanja i glumljenja nekog strucnjaka, nego sto ce nas odvesti na SP.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2025, 13:19

Najlakse je napisati treba dovesti provjerenog i iskusnog trenera koji nece raditi amaterske greske. I ja glasam za to, ako takvog dovodimo ajmo Sergeja od sutra tjerati.
A realnost je da se oko nase klupe vrte poluamateri i potpuni amateri od selektora. Ako kazete ne moze gore od trenutnog, vjerujte moze vec smo ih imali.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 09 jun 2025, 13:20

Jedina sansa je da ih dobijemo sto vecom razlikom u revansu

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 jun 2025, 13:21

Ako cemo iskreno i posteno..

-Otjerao je i otjerati ce dosta igraca koji nam trebaju...ok mogu shvatit da je jedan zasluzio, ali da sad 5/6 igraca ri tjeras iz nekog razloga samo tebi znanog iskreno u to ne mogu povjerovat da si upravu

-Takticki veze sa zivotom nema, promasio je formaciju i igrace i sve ijednoj utakmici i to na nacin da je promasio 7/8 igraca i uloga

-Njegovi spiskovi blago receno neobjasnjivi

-Kao vrhunac svega njegovi nastupi i izjave nisu nikakva agrigancija nego cisti bezobrazluk...ovakv odnos prema medijima ali i igracima je zaista nezabiljzen, a svega smo se nagledali od 96 do danas
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 09 jun 2025, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2025, 13:22

Hightower je napisao/la:
09 jun 2025, 13:20
Pa realno do sad su pokazali da nisu tvrdoglavi i priznavali gresku, ne javno vec kroz utakmicu, samo su sad preduboko sjebali sa spiskom i ekipom koju su poslali na tribine da nisu mogli nista konkretno uraditi na poluvremenu osim Dzeke.
Nadam se prije svega konkretnijim spiskovima, meni je ok ako mu se Gazibegovic ne svidja ali brate dragi zovi nekog drugog onda, ne mozes rec ne svidja mi se Gazibegovic i mislit da ga Malic moze zamijeniti, ili Bicakcic
-Beogradski sindikat

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 jun 2025, 13:23

Niko im ne spori fantastičan posao koji rade povodom dovođenja igrača, ali dovođenje novih igrača ne može i ne smije biti na štetu nekih koji su do sada bili tu uvijek i koji su korektno odrađivali posao.

Ne možeš dovesti Katića tako što mu obećaš automatski prvih 11 s kim god i kada god igrali te na taj način ukloniti Hadžikadunića pod izgovorom da se ne trudi na treninzima, a duplo je bolji igrač od njega.

Ne možeš dovesti Šunjića tako što mu obećaš automatski prvih 11 uvijek s kim god i kada god igrali.

Već je podugak spisak igrača koji su otjerani ili otišli za vrijeme selektorovog mandata na klupi, nekad prestane to biti slučajnost i do igrača.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2025, 13:24

Hadzikadunic nije duplo bolji igrac od Katica ni u snu. Bara-bara. Od Hadzikadunica bezveze prime Nestu pravite.
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 jun 2025, 13:24

Madal je napisao/la:
09 jun 2025, 13:22
Hightower je napisao/la:
09 jun 2025, 13:20
Pa realno do sad su pokazali da nisu tvrdoglavi i priznavali gresku, ne javno vec kroz utakmicu, samo su sad preduboko sjebali sa spiskom i ekipom koju su poslali na tribine da nisu mogli nista konkretno uraditi na poluvremenu osim Dzeke.
Nadam se prije svega konkretnijim spiskovima, meni je ok ako mu se Gazibegovic ne svidja ali brate dragi zovi nekog drugog onda, ne mozes rec ne svidja mi se Gazibegovic i mislit da ga Malic moze zamijeniti, ili Bicakcic
Pisao sam na Esmirovoj temi...spisak je kriminalan...do te mjere da covjek ima na klupi 9/10 igraca i nijednog ne moze ubacit jer nema poente posto su svi defanzivci....

U takvoj situaciji mu ne trebaju ni Amir ni Esmir ni Jusuf niti neko novi....
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.